úterý 19. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 4. ledna 2010
Karty Magic - co koupit do začátku
Autor: LoboCZE @ 22:35 :: 40824 Přečtení :: 3 Komentáře :: :: Novinky
 

Kolik máte přibližně karet?

  1. Nemám žádné, nebo jen několik desítek karet.
  2. Mám řádově stovky karet.
  3. Mám víc jak tisíc karet.


1. Nemám žádné nebo jen několik desítek karet

Nemáte-li žádné karty, je třeba začít s tzv. Intro pack balíčkem, neboli představěným balíčkem (jeden z mnoha na obrázku). Intro pack obsahuje 60 karet a booster příslušné edice.
Předkonstruované balíčky přinášejí začínajícím hráčům přesně to, co potřebují - již hotový balíček se kterým si mohou zahrát, aniž by potřebovali znalosti potřebné ke stavbě z vlastních karet. Později lze tyto balíčky vylepšovat dle hráčova uvážení, měnit tak jejich strategii a učit se, jak si postavit balíček vlastní. Každý barva ve světě Magicu má svou vlastní strategii a jedinečné karty, které nejlépe poznáte právě prostřednictvím předpřipravených balíčků.
K mání je mnoho preconstructed balíčků a začínáte-li, volte podle sympatičnosti barev.

  • Bílá - barva dobra a řádu, spravedlnosti a statečnosti. Její zdroj pochází ze slunečních plání.
  • Modrá - barva manipulace a inteligence, mágů a kontroly. Její zdroj pochází z ostrovů.
  • Černá - barva moci a temna, rychlá a neústupná. Jejím zdrojem jsou bažiny.
  • Červená - barva chaosu a destrukce, rychlá a nespoutaná. Jejím zdrojem jsou hory.
  • Zelená - přírodní a čistá, zároveň však drsná. Zdrojem jsou lesy.

Dalším zdrojem karet by pro vás měly být jednoduché karty ze základních edic (např. desáte, či jedenácté edice), které je ale třeba vyměnovat (ne všechny se vám do balíčku hodí a ty vyměníte za jiné).
 
 

2. Mám řádově stovky karet

Základním zdrojem karet do vašeho balíčku bude výměna. Ano, budete potřebovat nějaké karty na výměnu a k tomu by vám měly posloužit boostry základních nebo rozšířených edic (v našem eshopu např. boostery M12 či  New Phyrexia nebo boostery z dalších edic).
Booster obsahuje deset obvyklých karet, tři neobvyklé, jednu vzácnou, jednu kartu základní země a kartu tokenu nebo pravidel. V jednom z osmi boosterů pak máte šanci nalézt místo karty vzácné kartu mytickou. Boostery jsou určeny hráčům, kteří již zvládnou postavit svůj vlastní balíček. Obsahují 15 náhodně namíchaných karet, které mohou přinést hráčům zcela nové možnosti v budování balíčku i strategií. V boosterech mohou hráči najít také speciální metalické karty.
Pro méně zkušené určitě nejdříve základní edice, dále pak rozšiřující. Pokud neznáte cenu karet, je dobré si ji ověřit na internetu. Nedělejte výměny, pokud si nejste jisti, mohli byste přijít zbytečně o hodnotné karty.
Dále je k mání tzv. booster box nebo-li display. Ten obsahuje 36 rozšiřujících balíčků - boosterů. Zpravidla vás vyjdou boostery levněji při koupi celého booster boxu než při koupi samotného boosteru. Navíc vám v našem eshopu Veselý drak dáme k booster boxu zdarma praktický dárek (obaly na karty, A4 sběratelské album, krabice na balík nebo krabice na karty.
 
 

3. Mám více než tisíc karet

Pokud již karet máte dostatek, je třeba si ujasnit, kam s balíčkem směřovat. Chcete chodit na turnaje? Víte v jakém formátu (jednotlivé formáty jsou rozebrány v sekci Jak na to => formáty). Pak si projděte trochu náš server pro pokročilé www.cmus.cz. a vyberte si balíček, který si myslíte, že je dobrý a bude se vám líbit. Pak začněte do něj shánět karty. Kusové karty Magic si můžete koupit v našem partnerském obchodě: CMUS Eshop..


4. Dárkové balení tzv. M12 Fat Pack

Obsahuje:
8x Booster Magic M12
80x Základní země z edice Magic M12
1x Box na karty z tvrzené lepenky s panoramatickým potiskem. Pojme cca 500 karet i s obaly
1x Hráčskou encyklopedii s průvodcem po edici Magic M12
1x Kartu elitního PT hráče
1x Speciální kostka s motivem Magic M12




V případě jakýchkoliv dotazů ke karetní hře Magic the Gathering můžete využít fóra serveru magic-guru.cz (informační server pro začínající hráče) nebo fóra na serveru cmus.cz (informační server pro pokročilejší hráče). S dotazem ohledně sortimentu případně čímkoliv co budete mít na srdci se můžete obrátit na náš eshop mail:
eshop@vesely-drak.cz

Dále bychom vás chtěli upozornit na existenci facebookovské stránky Veselého draka. Na této stránce najdete nejrychlejší informace o novém sortimentu a aktuálních akčních nabídkach/slevových akcí.

Přejeme vám hodně radosti, úspěchu a nových kamarádů s karetní hrou Magic the Gathering. Mějte na paměti, že veškerý Magic the Gathering sortiment za ty nejlepší ceny najdete na eshopu Veselý drak. Eshop, který vám dá vždycky něco navíc!

Komentáře
Autor: CaesarFromGalia @ neděle 20. května 2012 9:30
Super článek!!!

Autor: Jakub @ úterý 28. července 2015 13:50
Ahoj,

zvažuju že začnu hrát, co si myslíte o "Magic: The Gathering - 2015 Core Set Deck Builder's Toolkit" cenově je jako předkonstruovanej deck a příde mi, že dává větší volnost.

Díky za odpověď :)

Autor: LoboCZE @ úterý 28. července 2015 20:58
Deckbuilders toolkit je fajn, jelikoz ti umoznuje zkouset si ruzne verze balicku.

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí