čtvrtek 28. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 1. prosince 2011
Decky na Standard: Dimir Control
Autor: AdamF @ 15:35 :: 5285 Přečtení :: 16 Komentáře :: :: Standard, Tvorba balíků
 

Decky na Standard: Dimir Control

Chcete vyhrávat na FNM a Game Day turnajích, vydělávat sférochodecké body nebo získávat foilové promokarty? Váš Intro Pack či Event Deck se ztratí v konkurenci? V pokračování této série článků se podíváme na jeden z nejzajímavějších decků, který by vám měl výhry na turnajích bez problému zajistit.

Decklist zde uvedený nemusíte přesně kopírovat, můžete se nechat inspirovat pro tvorba vlastního decku.

 

Formáty Magicu se základně dělí na Constructed a Limited. Mezi Constructed formáty řadíme Standard, Extended či Modern. Formáty Legacy a Vintage jsou Constructed formáty, ale řadíme je zvlášť jako Eternal formáty. Poslední skupinou jsou Limited formáty, které obsahují různé způsoby draftů a sealed decky.

Standard je formát nejrychleji rotující a nejhranější. Každý rok se rozšíří o pět edic a každý rok z něj čtyři edice odrotují.

Aktuální Standard obsahuje nejnižší možné množství edic – kompletní blok Scars of Mirrodin (Scars of Mirrodin, Mirrodin Besieged, New Phyrexia), Core Set Magic 2012 a podzimní velkou edici Innistrad.

Základ balíčku tvoří dvě karty – nejlepší mythic rare a nejlepší common z Innistrad.

 

 

 

Možná vás v názvu zaujalo ono divné slovo Dimir. Mnoho hráčů pamatuje mimořádně úspěšný blok Ravnica: City of Guilds. Příběh se odehrával okolo deseti guild, každá pro dvojbarvu manu. Byl zde Boros (WR), Selesnya (WG), Azorius (WU), Orzhov (WB), Izzet (UR), Golgari (BG), Rakdos (BR), Simic (UG), Gruul (RG) a Dimir (UB). Od té doby se decky pojmenovávaly kupříkladu Boros Aggro místo obyčejného WR Aggro.

Často se také můžete setkat s decky pojmenovanými podle odštěpků Alary: Bant (WUG), Esper (WUB), Grixis (UBR), Jund (BRG) a Naya (RGW).

Dimir byl vždy nejchytřejší ze všech deseti guild a měl jasný cíl: poznat všechno, kontrolovat všechno, být schopný čehokoliv a dominovat nad každým.

Článek se tedy bude týkat UB (Dimir) Controlu, který získal v Innistrad dvě cenné podpory:

Liliana hraje v příběhu hlavní roli. Pokud jste o sporu mezi Garrukem a Lilianou ještě neslyšeli, dovolte mi odcitovat překlad z Innistrad video-traileru, ve kterém Garruk popisuje současnou situaci, které rozehrává děje v Innistrad. “Dorazil jsem na prokleté pláně, kde ani smrt není konečnou stanicí. Zkažená země, kde se vše zdá být špatně. Kde zrůdy svobodně pobíhají a loví vyděšené obyvatele. Vhodný úkryt pro někoho tak zrádného jako Liliana Vess. Tato milenka démonů mne proklela kletbou Řezízkového závoje a buď ji odvolá, nebo zemře. Pokud zvítězím, povedu ty, jenž čelí této temnotě. Ale čas se krátí a já cítím, jak mne její kletba stravuje. A nejvíce se bojím toho, že se mi zalíbí být monstrem, kterým se mohu stát.”

Garruk přísahal, že bude Lilianu pronásledovat kamkoliv se hne. Liliana se vydala na Innistrad, aby se pomstila démonům, kterým upsala svou duši výměnou za věčné mládí. Její nová sférochodecká karta symbolizuje její změnu. První schopnost je potřeba řádně zneužít, což je v Dimir Controlu samozřejmostí. Druhá schopnost ukazuje, že Liliana si poradí s jakoukoliv bytostí – dokud je na bojišti sama. Jak se ale během testování ukázalo, proti tokenovým balíkům nemá druhá schopnost žádnou účinnost. Třetí schopnost je ultimátka, která rozhodne hru. Soupeř se bude snažit své karty rychle vykládat, aby je nemusel zahodit – jenže Liliana ho donutí tyto permanenty obětovat.

Druhým plus pro Lilianu je i sympatický manacost – její minulá karta stála celých 3BB. Liliana zhubla celé 2 many a tak se manacostem staví na úroveň hraného Jace Belerena.

 

Karta vyobrazená vedle Liliany je Forbidden Alchemy, jedna z nejlepších commonek z Innistrad. Za 2U se podíváte na vrchní čtyři karty své knihovny, jednu si dáte do ruky a zbytek do svého hřbitova. Stejného efektu můžete využít v late-game za off-color flashback cost 6B. Proč je Alchemy tak skvělá? Důvodů se najde víc. Za tři many si vyberete z poměrně velkého množství karet a je velmi pravděpodobné, že najdete odpověď na situaci na stole. Karty, které položíte do hřbitova, stále můžete využít. Nemluvím jen o flashback kartách, ale zbavíte se tak i karet nepotřebných (jako je třeba Doom Blade proti monoblack deckům) a přebytečných landů.

Díky instantnosti můžete Alchemy zahrát v soupeřově kole, což je velmi důležitý fakt. Pokud si ji zahrajete ve třetím kole, kdy máte na stole tři země, soupeř si nebude do poslední chvíle jistý, zda mu třeba jím zahraný spell nezrušíte. Proto mnohdy raději nezahraje nic a vy si v jeho endstepu zakouzlíte Alchemy. Vlastně všechny instanty podobného typu je lepší hrát na konci soupeřova kola.

 

Balíček je bohatý na non-creaturespells. Co se týče černého ničení, osvědčil se mi Doom Blade a Go for the Throat. Tyto instanty preferuji před favorizovaným Dismemberem. Jelikož jsou to instanty, hrajte je instantě – během boje nebo na konci soupeřova kola. Druhou složkou je modré rušení ve složení Mana Leak a Dissipate. Na získání karetní výhody jsem přidal Think Twice, který hrajte na začátku hry instantně v soupeřově kole. V late-game, kdy máte na stole okolo sedmi zemí, si jej klidně zahrajte ve svém tahu.

Snapcaster Mage známe už z minulého článku, v současných modrých balících je najdete v playsetu. Dimir Control mu nabízí mnoho různých právě zmíněných cílů. V případě nouze si jej zahrajte i bez možnosti dát flashback.

 

Jediným sorcery v decku je Black Sun's Zenith, který zdevastuje všechny tokenové strategie. Pokud vás soupeř drtí malými potvůrkami a vy zahrajete Zenit Černého Slunce, může se hra zcela zvrátit ve váš prospěch, protože soupeř kolikrát bude mít všechny karty na stole a prázdnou ruku a pak dlouho nic nevymyslí.

 

Balíček ze začátku hry ruší a ničí, kontroluje si bojiště a když přijde šestá země, začne plánovat své vítězné tažení. K tomuto účelu jsou zde obrovské bytostí – artefaktový titán Wurmcoil Engine zatopí leckterému agresivnímu decku. Po své smrti se rozpadne na dvě části. Tokenující bytostí je i Grave Titan, při jeho vstupu tak získáte bytosti útočí za 10 zranění a při každém jeho útoku získáte další dvě bytosti do obrany. Nutností je i Consecrated Sphinx, kterou při zahrání potká jeden z dvou možných osudů – buď ji soupeř okamžitě zruší či zabije, nebo vám přinese úžasnou karetní výhodu. Její abilita vám zaručí trojnásobné množství karet a pokud oponent hraje různé lízací karty, sfingy je všechny zúročí. Opravdová zábava začíná, když sfingu kontrolujete vy i soupeř.

Co platí u hraní všech těchto bytostí – hrajte je vždy až po útoku. Soupeř třeba nebude blokovat, aby si mohl zaútočit svými bytostmi – ale při příchodu Titána ho asi přejde chuť. Čím méně informací soupeři před útokem dáte, tím vyšší budou vaše šance na výhru.

Pokud se vám na ruce sejdou dvě nebo více z těchto bytostí, zde jsou má doporučení, kterou zahrát: pokud soupeř kontroluje problémovou bytost, upřednostněte Grave Titana před Wurmcoilem. Ačkoliv má Wurmcoil silnější tokeny, poskytne je až po své smrti, kdežto Grave Titan hned a bude je poskytovat opakovaně. Pokud máte nedostatek karet na ruce, zoufale hledáte kartu, která vyřeší siuaci na stole nebo pokud má soupeř létající bytosti, zahrajte Sfingu.

 

Manová základna je zajímavější než obvykle – kromě Swampů, Islandů a playsetu dvou různých dual landů jsou zde ještě dvě kopie Ghost Quartery, které se mi osvědčila proti balíkům hrající nové flavor landy z Innistrad, nejčastějším cílem je Kessig Wolf Run ve Wolf Run Rampě nebo Moorland Haunt v UW Controlech. Samotný Dimir Control hraje flavor land Nephallia Drownyard, který používejte tehdy, máte-li na ruce více Snapcasterů a potřebujete pro ně získat vhodný cíl.

 

Co do sideboardu?

V tomto článku uvedu více karet, které se obecně hodí do sideboardu. Na turnajích je ale sideboard přesně 15 karet, takže je vhodné si jej upravit podle toho, jaká je metagame ve vaší herně.

Klasikou je další kopie Zenitu černého Slunce, který bude sideboardovat proti agresivním balíčkům hrající rychlé levné bytosti. Proti Humanům v čele s těžko ničitelným Mirranem Crusaderem je tento zenit skutečným pokladem. Jelikož hrajete pouze velké bytosti (nebo Snapcastera, jehož síla nespočívá v obraně a síle), -1/-1 žetony vám příliš neuškodí.

Proti rychlým deckům se také hodí Spellskite – karta, kterou nenávidí všichni rozhodčí. Spellskite je se čtyřkou dozadu schopným blokerem a dokáže ustát počáteční nápor aggro decků. Sideboardujte ji tehdy, zdolal-li vás soupeř náporem malých bytostí nebo hraje-li Oblivion Ringy, posilování či blesky.

Kartou, která se nemusí zdát silná, ale osvědčila se, je Curse of Death's Hold. Za pět man dostane enchantment dávající soupeřovým bytostem -1/-1. Co si budeme povídat, tato kletba je pomalá a mnohdy vás před prohrou nezachrání a tak bych její zařazení do turnajového sideboardu dlouho zvažoval.

Zabijákem je Massacre Wurm. Při vstupu na bojiště dá všem protivníkovým bytostem -2/-2. Kdykoliv zemře bytost pod kontrolou oponenta, onen oponent ztrácí 2 životy. Poté bude následovat jeden z dvou možných scénářů: 1) Soupeřovy bytosti okamžitě zemřou, to se u tokeny produkujících decků kombinujících Elspeth Tirrel a Garruk Relentless klidně může stát a tím pádem soupeř ztratí armádu a velkou část životů nebo 2) Soupeřovy bytosti budou velmi oslabené, tudíž se můžete vesele vydat na útok. Svými proporcemi 6/5 za 6 man může Massacre Wurm konkurovat Titánům.

Skvělou kartou je také Surgical Extraction – pokud má balíček problém s konkrétními kartami, které soupeř hraje v playsetu, Surgical Extraction je jasný adept na sideboard. Mimořádně silná je Extrakce proti kombo balíčkům typu Birthing Pod.

Dvě karty patří do sideboardu, pokud hrajete proti jinému kontrolu – první z nich je sférochodec Karn Liberated, který vás nejčastěji zbaví problémových permanentů, popřípadě restartuje hru. Z počáteční loajalitou 6 ho bude soupeř těžko ničit a mnohdy bude soupeř útočit na Karna místo na vás. Druhou takovou je Army of the Damned, osmimanové kouzlo pokládající do hry třináct 2/2 Zombií. Pokud soupeř nevyužije plošného ničení, velmi pravděpodobně je po hře. Armáda má desetimanový flashback, ten jsem ale během partií nikdy nevyužil.

Během partií se mi osvědčil i Mental Misstep, ale před ostatními rušení jej upřednostňujte jen tehdy, hraje-li soupeř extrémní množství manadropů – u Humanů je to třeba Champion of the Parish, Avacyn's Pilgrim a Gideon´s Lawkeeper.

 

Zde je finální decklist:

Dimir Control AdamF
Main Deck Sideboard
3 Liliana of the Veil
1 Sorin Markov
2 Black Sun’s Zenith
1 Wurmcoil Engine
4 Snapcaster Mage
2 Grave Titan
2 Consecrated Sphinx
3 Dissipate
3 Doom Blade
4 Forbidden Alchemy
3 Go for the Throat
4 Mana Leak
2 Think Twice
4 Darkslick Shores
4 Drowned Catacomb
2 Ghost Quarter
7 Island
2 Nephalia Drownyard
7 Swamp
2 Black Sun’s Zenith
1 Curse of Death’s Hold
2 Army of the Damned
2 Spellskite
1 Karn Liberated
2 Mental Misstep
2 Massacre Wurm
1 Grave Titan
3 Surgical Extraction


Dimir Control vs. WB Myrs

Soupeř dvakrát mulliganuje a začíná Pláněmi. Já si vyložím Island, soupeř Swamp a Diregraf Ghoula. Vykládám si dual-land, soupeř útočí Ghoulem za dva a vykládá si Gold Myra. Na konci soupeřova tahu si zahraji Think Twice. Vykládám dual-land a soupeř útočí za dvě zranění, poté si oponent zahraje Palladium Myra. Všechny tři je smete Black Sun´s Zenith. Soupeř si vykládá Leaden Myra. Soupeřův Blade Splicer je zrušen Mana Leakem a mě zbývají přesně 3 many na zahrání Forbidden Alchemy, který mi na ruku přinese Lilianu. V normální draw-fázi si líznu Wurmcoila, který je okamžitě zahrán. Soupeř zareaguje Oblivion Ringem a tím mi trochu pokazí plány. Liliana tedy přichází na bojiště a donutí soupeře zahodit Myr Superiona. Soupeř se pokusí vyložit Diregraf Ghoula, ale nepochodí, protože zahraji Mana Leak. Liliana soupeře donutí zahodit Blade Splicera, soupeř zkusí vyložit Palladium Myra, ale zahraji Dissipate. Liliana získává šestý žeton a tím pádem má soupeř prázdnou ruku. Útočící Myr je zničen Snapcasterem zflashbackovaným Doom Bladem. V mém tahu si líznu Consecrated Sphinx, vyložím ji, Snapcaster útočí a Liliana získává sedmý žeton – nikdo ale nic nezahodí. Soupeř hraje dalšího Myra. V mém tahu si zahraji další Sfingu, útočím Snapcasterem, který je zablokován Myrem, a Sfingou, díky které má soupeř 14 životů. Soupeř si lízne kartu. V té chvíli mi Sfingy na ruku doručí čtyři země a proletí se do soupeře za 8 zranění. Soupeř již nic nevymyslí a v následujcím tahu prohrává.

 

Před druhou hrou jsem se rozhodl sideboardovat. Odebral jsem jeden Doom Blade, jeden Go for the Throat, jednoho Sorina a přidal Surgical Extraction, Karn Liberated a Black Suns Zenith.

 

Druhá hra začíná. Soupeř začíná Pláněmi, já si vyložím dual-land. Oponent hraje Isolated Chapel, já si líznul Lilianu a zahrál Swamp. Soupeř hraje Swamp a Diregraf Ghoula. Já si vykládám další duálek a Lilianu, která soupeře donutí Ghoula obětovat. Soupeř vykládá Blade Splicera. Liliana soupeře donutí vyhodit Palladium Myra a já si vyložím bohužel taplý dual-land. Soupeř si vykládá dalšího Splicera, tím pádem má na stole větší armádu. Liliana umírá. V následujícím kole vykládám pouze land, soupeř útočí za 8 zranění. Další kolo přinese další land, soupeř se pokusí vyložit Mirran Crusadera. Pak útočí, ale zvládnu přežít díky Snapcaster Magovi, mám 7 životů. Naštěstí zahraji Karna, který vypoví jednoho Golema. Karn zmizí pod soupeřovým Oblivon Ringem a já mám 2 životy. Naštěstí mi přijde na ruku Wurmcoil Engine. Soupeř útočí, vykládá Palladium Myra a já tím pádem zablokuju Golema mám 6 životů. Ve svém tahu nic nezahraji a předávám tah soupeři. Ten vyloží zemi a nechá mě hrát. Neváhám a útočím s Golemem. Ten je zablokován a já mám 12 životů. Na bojiště přijde Liliana a donutí soupeře obětovat bytost, takže mu na stole zbývá pouhý Palladium Myr. Soupeř ani nezaútočí a nechá mě hrát. Liliana aktivuje svou první schopnost a soupeř zahazuje Go for the Throat. Poté hraji Surgical Extraction na Mirran Crusadera v soupeřově hřbitově a zbavím se tak největšího problému, který by mi soupeř mohl způsobit. Wurmcoil se pak pustí do útoku. Já mám 18 životů, soupeř 14. Soupeř ani neútočí, vyloží Diregraf Ghoula. Já si na konci jeho tahu zahraji Snapcaster Mage a zflashbackuji Surgical Extraction s cílem Blade Splicer. Ve svém tahu Liliana donutí soupeře obětovat bytost za cenu své vlastní oběti. Já si pak ale zahraju Lilianu další, které zajistí další oběť. Tím pádem má soupeř prázdné bojiště a Snapy s Wurmcoilem útočí za 8 a já mám 24 životů. Soupeř má pouhých šest životů, převezme kolo, lízne kartu a pak zahlásí, že se vzdává.

 

Dimir Control vs. BG Infect

Nechávám si úvodní ruku a začínám Islandem. Soupeř hraje Swamp, já dual-land. Ruku mám plnou rušení, ničení a Liliany. Soupeř zkusí zahrát Plague Myra, ale nepochodí díky Doom Bladu. Já zahraju třetí zemi a vyložím Lilianu, která soupeře donutí zahodit Plague Stingera. Soupeř hraje Flensermite, ten je zničen Go for the Throat a Liliana soupeře donutí zahodit Glistener Elfa. Soupeř ve svém tahu vyloží Ichorclaw Myra. Tento myr je obětován díky Lilianě druhé schopnosti a vykládám čtvrtou zemi. Soupeř hraje Plague Myra, Liliana donutí soupeře jej obětovat a je na jednom žetonu. Soupeř hraje Hand of Praetors. Ten však podlehne zahranému Black Sun's Zenith, Liliana nepoužívá žádnou schopnost. Soupeř hraje Phyrexian Crusadera, ten je zničen dalším černým Zenithem. Liliana nepouží žádnou schopnost, protože na ruce střežím Titána a Sfingu. Soupeř útočí Nexusem, mám jeden žeton jedu. Ve svém tahu líznu Doom Blade, neaktivuji schopnost. Soupeř hraje Plague Stingera a útočí Nexusem. Přichází vytoužená šestá země a s ní Consecrated Sphinx. Soupeř líže kartu, já si líznu dvě a nic se neděje. Já si zahraji Titána a útočím Sfingou, která je blokována Stingerem. Předávám soupeři tah. Ten nic nezahraje. Já si zaútočím. Titán je sice blokován oživeným Nexusem, ale i tak má soupeř 13 životů a já dvě Zombie k dobru.

Soupeř zahraje Phyrexian Crusadera, ten je však ale obětován díky Lilianě. Finální útok provede Sfinga, Titán a čtyři zombie.

 

V druhé hře vyřazuji všechny tři Doom Blady. Proč? Protože soupeř hraje hodně černých bytostí a tak přidávám dvě kopie lepšího Černého Zenithu. Massacre Wurm nahradí Grave Titana. Poslední volné místo zaujme Karn Liberated.

 

Soupeř mulliganuje na pět a začíná Inkmoth Nexusem. Já si vykládám Island, soupeř Swamp a Necropede. Já si zahraji dual-land. Ichorclaw Myra zruším Mana Leakem a dostávám jeden jedový žeton od Necropede. Ve svém tahu vykládám další zemi. Soupeř zkusí zahrát Plague Stingera, ale ten je “zdissipatován”. Ve svém tahu si vykládám další duál-land. Útočící Nexus a Stinger mi dají další dva jedové žetony. Snapcaster zflashbackuje Mana Leak, který zruší Glistener Elfa a Inkmoth mi dá pátý žeton. Liliana donutí obětovat soupeře bytost a má na sobě jeden žeton. Bojiště je prázdné. Soupeř zahraje Hand of Praetors, ten však dostane Go for the Throat. Během následujích kol mám sedm žetonů, ale přijde Karn a vypoví ze hry Nexus. Soupeř má dvacet životů, ale naštěstí přijde Wurmcoil Engine, který začne posouvat věci správným směrem. Soupeřovy následující kroky jsou zoufalé  a během čtyř kol vyhrávám.

 

Finance

Finančně je tento deck nákladnější než všechny předchozí. Wurmcoil, Titáni, Sfingy, trojice Lilian, dva další sférochodci, playset Snapcasterů a Zenithů vynáší hodnotu balíčku na úroveň přes 7000 korun. Samozřejmě se dá ušetřit na Snapcasterech, ale pak už balíček nebude zcela kompletní. Nebo si jej můžete zahrát zcela zdarma na Cockatrice.

 

Příští článek

Pokud jste dočetli až sem, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalšího článku. Rozbor Dimir Controlu byl již mým dvacátým článkem, doufám, že se líbil. Vaše názory si rád přečtu v komentářích nebo mi můžete napsat na email zafiron@seznam.cz. V rozboru následujícím se podíváme na barvu, které se v této sérii doposud neobjevila – bílou. Ještě předtím si ale zcela jistě budete moct přečíst můj report z turnaje.

 

AdamF

Komentáře
Autor: vojtad @ čtvrtek 1. prosince 2011 17:24
Velmi pěkný článek. Deck je hezky postavený a ty testy jsou taky povedené. Škoda jen, že je deck drahý. :P

Autor: Dave @ čtvrtek 1. prosince 2011 17:30
Zafi, skvělej článek! normálně už po půlce články si mě trochu přinutil si ten dimir udělat :D perfektní článek a hezkej rozbor karet..:)

Autor: Nuumero @ čtvrtek 1. prosince 2011 18:04
Super článek,rozbor a testing na jedničku bohužel je deck opravdu drahý a nevím který začinající hráč by ctěl investovat 7 000.

Autor: Dawler @ čtvrtek 1. prosince 2011 18:28
Příjemný, čtivý článek, ale trošku jsem nepochopil, proč jsi jako název zvolil Dimir control. Ravnica je už přece jen nějakou tu dobu pryč a je sice fajn, že to vypadá zajímavěji, ale přece jen klasický UB Control je srozumitelnější :)

Autor: AdamF @ čtvrtek 1. prosince 2011 18:36
Snažil jsem se to v článku vysvětlit - Dimir je pěkné slovo a deckům hrající tyto dvojbarevy se někdy přezdívá. WUB teď už taky nikdo neřekne jinak než Esper :-) Ravnica je jeden z nejpopulárnějších bloků, ty přezdívky by měl každý znát...

Autor: Troglo @ čtvrtek 1. prosince 2011 18:58
Ahoj, článek se mi docela líbil, vidím docela pokrok od minula, jen bych měl několik věcí k decklistu, protože proti UBčku jsem hrál už opravdu hodněkrát, tak vím, co bych minimálně vyzkoušel zakomponovat:
- Chybí tam Inkmoth Nexusy. Je to sice zdražení decku o cca 1000 korun, ale vyplatí se - dávají alternativní možnost vítězství a rozhodně nebudou ničemu vadit (Základních zemí je tam čtrnáct, takže pro Drowned Catacomb se určitě nějaký ten basic land najde)
- Zkusil bych jedenkrát Batterskull. Pravda opět prodražení o cca 300, ale když už chceme kompletní verzi, tak je potřeba zmínit všechny možnosti. Batterskull hlavně funguje jako další Wurmcoila - můžeš ho nasadit Snapcasterovi a s Nexusem je smrtící. Nahradil bych jím třeba Sorina, jeho smysl v decku opravdu nechápu...
- Dobrý je Wring Flesh - obyčejná komonka za tři koruny, ale proti Tokenům, Birthing podu na manaakceleraci nebo Tempered Steelu (vím o čem mluvím) je skvělý. Alespoň v sideboardu bych ho vyzkoušel.
Další sideboardovkou je Geth's Verdict, např. proti Mirran Crusaderům atp. Potom bych do sb přihodil něco proti práci s hrobem typu solar flare (Nihil Spellbomb) a Phantasmal Image je také velice užitečná.

Jen ještě taková drobná oprava, že Nephalia Drownyard nepomůže jen tobě kvůli Snapcasterům, ale je doopravdy možné s ní soupeře umlít, když hraješ třeba mirror nebo proti jinému kontrolu.
To bych jen tak doplnil. Hezky jsem si početl, díky od minule se to zlepšilo

Autor: Aggrokumano @ pátek 2. prosince 2011 16:58
Já bych viděl velké rezervy u těch matchupů. Pokud má být rozbor skutečně přínosem, radši bych tu viděl matchupy s GW tokeny, Kessing rampou, Fritkou a třeba UW aggrem...

Autor: AdamF @ pátek 2. prosince 2011 17:12
Inkmoth Nexusy jsou sice fajn, ale opravdu mi kolikrát zavařily svou bezbarvostí a tak jsem Lilianu zahrál třeba o několik kol později.

Sorin se mi osvědčil, ale Batterskull je zajímavý nápad, někdy si s ní zahraju.

Nihil Spellbombu jsem nezmínil, protože jsem nehrál proti hrobařskému decku, proti kterému by se opravdu vyplatila.

Nephalli bych asi v některých hrách soupeře zvládl umlít, ale vyhrál bych dříve jiným způsobem. Tři karty za kolo nejsou moc.

Ok, pro příště budu matchupy soustředit proti nejhranějším deckům.

Autor: paulie @ neděle 4. prosince 2011 12:53
ja to prave zkousel proti gw tokenum a byl jsem bez sance hotovej do nekolika kol...

Autor: AdamF @ neděle 4. prosince 2011 22:29
Proti GW Tokenům (na které se podíváme příští článek) je potřeba nasideboardovat černé Zenithy, ničení, Massacre Wurma. Proti Township Tokenům má Dimir Control problémy, ale nejsou neporazitelní :-)

Autor: Diatrion @ úterý 6. prosince 2011 18:07
čau neví někdo jak přidám nová článek? ( Prosím nesmějte se mi )

Autor: Diatrion @ úterý 6. prosince 2011 18:07
*nový článek

Autor: AdamF @ úterý 6. prosince 2011 18:14
Diatrone, to je off topic komentář.
Musíš být přihlášený, kliknout na nějaký článek, kliknout na "Vytvořit článek, atd.
Máš na to speciální fórum pro autory. A taky můžeš napsat Ufinovi.

Autor: Diatrion @ úterý 6. prosince 2011 18:18
Dík

Autor: AdamF @ středa 7. prosince 2011 20:17
Není zač.

Autor: Peterk @ středa 6. března 2013 13:16
Celkom vpohode.

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí