čtvrtek 18. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 16. října 2012
Prerelease Return to Ravnica v Liberci
Autor: Ufin @ 10:10 :: 4156 Přečtení :: 2 Komentáře :: :: Reporty
 
 Zdravím všechny čtenáře. V sobotu 29.10.2012 jsem se zúčastnil celkem neobvyklého prerelease nové sady MTG Return to Ravnica. Rád bych se tedy podělil s dojmy z tohoto turnaje. Že byl neobvyklý je jasné asi každému, kdo se zúčastnil a možná že nejen jim, no k tomu se dostanu později.
Moje příprava na turnaj začala už asi dva týdny zpět. Sledoval jsem netrpělivě nové kartičky, kvůli turnaji, na který jsem se chystal a také jsem se těšil, co mi vyjde do commander balíčků, moje barvy jsou hlavně Azorius, Dimir a Orzhova, takže ještě větší radost mi udělá, možná, následující sada Gatecrash. Tuším, že už někdy okolo 17. září unikl na internet kompletní spoiler nové sady (což je poslední dobou spíše pravidlem, než vyjímkou), mohl jsem tedy už od té doby hodnotit novou sadu. Výběr mi to ale vůbec neulehčilo. Jen pro jistotu zopakuji, že toto prerelease bylo zvláštní v tom, že jste si mohli zvolit Guildu (Azorius, Rakdos, Golgari, Izzet, nebo Selesnyi). Pak jste dostali (za předpokladu dostatku produktů) hezkou krabičku se znakem Guildy a v ní: 5 boosterů, 1 booster obsahující jen guildovní karty, kostku, samolepku a dopis (od vaší guildy samozřejmě).

Možné bylo tedy kalkulovat dost dopředu. Já už na začátku mého hraní Magic: The Gathering jsem si oblíbil kombinaci UW, tedy Azorius. Aby toho nebylo málo, tak na sealed deck turnajích mám oblíbenou, hlavně kvůli dostatku zabíjení, kombinaci BR, tedy Rakdos. No a po zhlédnutí spoileru jsem za nejsilnější vyhodnotil Golgari, následované Selesnyou, tyto barevné kombinace měly asi nejvíc hratelných common a navíc i jejich mechaniky populate a scavenge jsou na tento formát poměrně silné. Nakonec jsem tedy váhal až do poslední chvíle. Na prerelease turnaj jsem se nakonec rozhodl jít do libereckého Jotunheimu. Registrace měla začít v 9.00 a vlastní turnaj 10.00, což znamenalo ubytovat se na harcovských kolejích už v pátek. To bylo mírně kontraproduktivní, protože jsem se v pátek večer samozřejmě dostal do hospody, tak sem jen doufal, že budu na turnaj vyspalý.

Okolo osmé hodiny neochotně vstávám, snídám a balím si kartičky, vzhledem k nedostatku místa nemám s sebou ani batoh, takže musím vše naskládat do brašny od notebooku, která je už řádně rozpadlá. Nakonec dorazím do Jotunheimu něco po deváté, to je ideální čas a tak jdu ještě vyměnit/sehnat nějaké kartičky. Při registraci se dozvídám, že se konala předregistrace a já tedy dostanu svou guildu jen pokud na mne zbyde. S několika dalšími hráči diskutujeme sílu jednotlivých Guild, zatím co pozorujeme ty předregistrované, jak si berou krabičky. Ze začátku naprosto jednoznačně mizí Golgari, zmizí i pár Rakdos a Selesnya, asi tak to očekávám. Ke konci si dokonce pár hráčů vezme Azorius a mezi tím byl zájem i o několik izzetů.
 
Nakonec mám na výběr všechny možnosti, nakonec tedy přestanu přemýšlet a beru předposlední Golgari. Stejně tak si zvolí Golgari následující hráč a na další už nezbyde, berou tedy vesměs Selesnyi. Jsem zvědavý, kolik hráčů bude úplně mimo barvy svého guildovního boosteru, čistě teoreticky by to němělo být moc lidí. Pravděpodobnější je splash, zvláště pokud dojdou vhodné Guildgate. S lehkým zpožděním začínáme rozbalovat boostery. Na tomto prerelease se byde hrát asi hodně silných karet, už jen pro to že je dost duálů a je zde větší pravděpodobnost, že budete hrát to, co jste se rozhodli na začátku.
 
Začínám rozbalování Guild boosterem, čeká na mne foilový Corpsejack a jako réro … další, začíná to parádně, vidím Guildgate a pár scavenge karet. U dalšího boosteru zapláču, poněvač tam nemám vůbec nic. Je tam pár dobrých karet do Selesnye a izzetu včetně normální verze 4/4 flying, haste draka. Dále to je ještě horší (no říkejte horší, když rozbalíte foilového Jace), je zde zas silný Azorius, no každopádně nic, co bych v Golgari uhrál. Po rozbalení všeho, jsem na vážkách. V úvahu připadá Azorius, kde mám Archona, Jace, Lyev Skyknight a několik dalších parádních karet, ale je jich málo a na splash nemám moc karty. Pak je asi nejsilnější moje Golgari, celkově samozřejmě nejvíc karet, 2x Corpsejack, 2x Guildgate, 5/5 trample reach pavouk a tak dále. Něco mi tam ale chybí, rád bych si zahrál třetí barvu, ale není moc co, protože se mi ty silné karty z jiných barev nehodí do strategie, nebo jsou minimálně přez dvě barevné a toho se už bojím. Cože mi to tam chybí? Tak to se dozvím až při turnaji, až budu hrát mirror. Po většinu turnaje jsem hrál dost podobný balíček. První změnou bylo snížení zemí na 16 a následovně dokonce na 15. No a postupem turnaje jsem po prvním kole dal Launch Party do základu a po druhém kole tu druhou a v posledních dvou kolech ze sideboardu 2 Trestle Trolly.

Jinak sideboard tvořil sice zbytek všech karet, ale relevantní byli asi jen dva Mind Roty, ničení artefaktů a enčáků a dva preventy s populate (které jsem nikdy nenasajdoval). Následující decklist je tedy po posledním kole, ale jak říkám, deck se příliš neměnil, přestože během turnaje jsem měl chuť zahodit celej deck a zkusit Azorius. Takhle zpětně si říkám, že byla možná chyba nepřidat jednu horu a Explosive Impact, jedinou hratelnou červenou kartu. Takže decklist vypadá následovně:
decklist JT
Main Deck Sideboard
6 Forest
7 Swamp
2 Golgari Guildgate
1 Centaur´s Herald
1 Drudge Beetle
2 Gatecreeper Vine
1 Stonefare Crocodile
1 Dreg Mangler
2 Trestle Troll
1 Towering Indrik
2 Corpsejack Menace
2 Korozda Monitor
1 Sluiceway Scorpion
1 Archweaver
1 Slime Molding
1 Ultimate Price
1 Grisly Salvage
2 Golgari Keyrune
1 Chorous of Might
2 Launch Party
1 Jarad´s Orders
1 Assassin´s Strike
 
Jak můžete vidět, jedná se o poměrně konzistentní balíček na způsob Rocku. Opírá se hlavně o velice kvalitní čtyřmanový slot a zabíjení. Kvůli wallům také hraju poměrně málo zemí, z toho ale dva duály. Balíček má i poměrně dost karet na vypořádání se s flyingy. Nakonec jsem vyhodil ze základu Terrus Wurma, ten má sice hezký scavenge, ale je už moc pomalý. Jediný výraznější finisher balíčku (a zároveň nejlepší obránce) je tedy Archweaver. A ten nakonec, vzhledem k tomu že opravdu poctivě chodil, udělal hodně práce: Zabil pár flyingů, schytal několik zabíjení/spacáků, několikrát dorazil soupeře a jednou (nebo dvakrát ???) dokonce mne. Naproti tomu zabíjení chodilo otřesně, vždycky to, co jsem nepotřeboval, Ultimate Price na multikolory, Strike zase do začátků a tak podobně.
První kolo: Golgari+červená splash. 0:2
Když začne první kolo, najdu si soupeře a … repairing. No dostanu tedy jiného soupeře. Hod kostkou mi poměrně jde (18), ale to je tak všechno. Nedošla zdaleka ideální ruka. Už od začátku soupeř útočí a já bráním. Po několika menších bytostech na obou stranách vyloží soupeř  Corpsejacka, ale já nemám ani jednoho. Asi sedmé kolo soupeř položí Mountain a Firststrike Haste Minotaura. Nedochází zabíjení ani bytosti a tak umírám a to soupeř je na devatenácti životech. Druhá hra začíná podobně, ale mně umírá daleko více bytostí se Scavenge a to vypadá, že bude rozhodující výhoda. U mne se pak objeví dva wallové, ale alespoň mám už dost many na Scavenge a něco do bloku. Jenže na mých 12 životech se stane tragédie. Přijdou dva Swampwalk zombie. Na ty pak soupeř položí countery ze svého jediného Scavenge v hrobu. Druhý Scavenge je ve hře, ale já mám pavouka. Swampwalky nijak nevyřeším a nedokážu útočit tak, abych soupeře zabil v jednom kole a tak znova prohrávám. No jako začátek nic moc.

 
            Druhé kolo: Selesnya/Golgari 1:1
Ze začátku jsem si nebyl úplně jistý, proti čemu hraji, každopádně to bylo rychlejší, než to moje. Soupeř navíc má asi dost kvalitních common – hlavně Centaur Healerů. Jejich vinou ze začátku hry soupeřovy životy skáčou z 20 na 23 a zpět, pořád dokola, zatímco moje životy klesají na 12. Pak se situace ustálí, protože není pro nikoho výhodné útočit. Soupeř má více bytostí, ale já větší. Po tom, co dojde dvakrát Corpsejack Menace a Archweaver začíná to vypadat na moji výhru. Soupeřův Corpsejack si totiž naběhl do Chorous of Might, když soupeř vyhodnotil situaci tak, že útočím jen proto, abych dostal Drega do hrobu na Scavenge. To jsem taky chtěl, ale když u toho ještě zabiju soupeři nejlepší bytost…proč ne?  Nakonec se objeví u soupeře swampwalk a je nutno jednat. To je ale už můj pavouk 25/25 trample a to spolu s dalšími bytostmi dá dost i přes to, že má soupeř dva Lifelink krokouše. První hru jsme hráli opravdu dlouho, jde se tedy na druhou s tím, že případnou třetí hru pravděpodobně nestihneme. Ani druhá hra nebude krátká, začínáme totiž podobně. U soupeře kentauři a podobná havěť, u mne zas větší bytosti. Soupeř mne dokázal dostat na 10, ale vypadá to, že to dál nepůjde. Mám opět Corpsejacka a dost Scavenge potvor. Pak ale přijde Deathrite Shaman a to je hodně v háji. Napřed mi zkazí jakýkoliv pokus o Scavenge, zachrání soupeře na dvou životech od jisté smrti a nakonec mi pořádně naseká. Už hrajeme nastavená kola, ale šaman mě v nich dokáže ustřílet na dva, já ho pak za mou kvalitní bytost zabiju Launch Party. Už jen tohle zní tragicky: čtyřmanový removal a dobrá bytost k tomu za jednomanovou, která mi už stejně pěkně uškodila. Jenže moje dva životy mi už soupeř stihne ubrat a je to tedy remíza.

 
            Třetí kolo: Dimir+červená 2:0
Tady je popis balíčku soupeře trochu složitější, hraje proti mně ve druhém kole jiný deck než v prvním a přesto, že má Golgari krabičku, ani jeden z balíčků Golgari není. Oba balíčky byli trojbarvy se slabou fixací a tuším, že v jednom z balíčků byl dokonce sám Rakdos. První hru soupeř začíná Rakdos Shred-Freak, následovaného Runewing, a to dost tragicky s Launch Party. Flyinga radši zabiju, ale první bytost mne dostane až na 14 životů. Pak mi soupeř něco zkántruje, už vůbec ani netuším co. Isperia´s Skywatch je další bytost, kterou uvidím u soupeře, tu pro jistotu taky zabíjím a ani její detain mne nedostane do hrobu, ale jen an 10 životů. Pak už je to naprosto jednostranné. V dalším útoku donutím soupeře chumpovat jeho poslednímy bytostmi další útok je pak už výherní. Druhou hru nastupuji proti jinému balčku, to ze začátku netuším, i když soupeř zmíní něco, jako že hraje všechno jiný, jen ne tu Golgari. Že je něco špatně uvidím druhé kole, když zahraje Brushstridera a já mám extrémně pomalý začátek, pak uvidím ještě Precinct Captain, ten má firststrike a vůbec se mi nelíbí. Já hraju brouka a scorpiona, to je ale dost málo. Nakonec mne ale poctí svým příchodem Corpsejack a mana, takže můžu zahrát i pavouka, kterého už dost dlouho držím na ruce. Na takovéto bytosti nemá soupeř odpověď. Z pavouka se stane 9/9 trample a pak 11/11 a to stačí na rychlý konec hry. Vyhrávám tedy i druhou hru. Celkové skóre po třetím kole je tedy 1:1:1 což jsem už dlouho (vlastně snad nikdy) neměl.

 
            Čtvrté kolo: Golgari+červená splash 0:2
Golgari bylo opravdu hodně. Ve čtvrtém kole tedy opět mirror. Oponent měl kontrolnější verzi s několika červenými/rakdos kartami. Já oproti němu mám zase větší možnosti, co se týče Scavenge. Začneme a nikdo z nás nic první čtyři kola nezahraje. Šesté kolo pořád nic a až po sedmém kole přijdou bytosti, které mohou útočit. Soupeř má především obranné bytosti, zkusím tedy osvědčeného Archweavera. Ten ale dostane Stab Wound a nedokáže projít přez regenerační wall ani po scavengi. Přijdu i o Corpsejacka a tak pomalu umírám na Stab Wound. Oponentovi přidá pár životů jeho lifelink. Nakonec má soupeř 10 a já další kolo umřu na Wound, takže vzdávám. Hra trvala sice poměrně krátce, ale odehráli jsme až neuvěřitelné množství kol a z mých 20 životů mne o 16 připravila Stab Wound, tomu bych asi před zápasem nevěřil. Druhé kolo nasajduji Mind rot, protože se chci zbavit nejlepších soupeřových bytostí a sorceryového zabíjení. Soupeř začne Lifelink Flying impem. Ten mne párkrát hryzne. Pak ale přijdou bytosti s Reach a začínám útočit já. Dojde mi opět Archweaver a tak ho nadopuju na 7/7. Potom dostanu 5 do hlavy a kvůli dalším nepříjemnostem ztratím 13 životů. Jako další bytost soupeř zahraje Carnival Hellsteed se dvěma +1/+1 countery (kvůli Corpsejackovi tuším). Já mám 4 životy, ale vypadá, že zatím dokážu blokovat. Jenže oponent před útokem zahraje Traitorous Instinct, vezme mi pavouka (největší to mou bytost a ještě má trample) a zabije mě s ním.

 
            Páté kolo: Azorius 0:2
Po předchozí hře jsem trochu zklamaný, protože balíček, když se na něj podíváte, vypadá poměrně konkurenceschopně a opravdu konzistentně. Problém je trochu porovnání v kontextu s ostatními decky. To ale shrnu až na konci. Nastupuju proti Azoriusu. Pře začátkem turnaje jsem prohlásil, že tuto kombinaci (přestože jí mám opravdu rád) může hrát jen někdo s pořádnou odvahou. Užitečné karty se totiž nacházejí v minimálně uncommonech a hlavně rare kartách. Navíc je v nové Ravnice poměrně hodně zabíjení (některé přímo na flyingy) a hodně bytostí se schopností Reach. Možná že tedy tento zápas příliš podceňuji. Napřed soupeř zahraje výborného Lyev Skyknight a aby to nebylo málo naběhnu si do Hussara. Já odpovídám Monitorem, který má jak trample, tak scavenge a trollem s reach. Pak tedy útočím i já až se životy ustálí na 8 / 10 v můj neprospěch. Potřebuju teď na ruku zabíjení, abych si byl jistý, že dokážu řešit situaci. Žádnou z bytostí nepotřebuji zabít, moje bytosti jsou silnější a flying mi nevadí. Zabíjení opravdu dojde – Ultimate Price. Nakonec vypadá, že budu moct nascavengovat bytosti a vyhrát, ale to nevím, že má oponent Archona. Nakonec musím scavengovat na mé obranné bytosti, a to ještě dvě z nich drží Archon na uzdě, Azorius Charm se pak o další z nich postará. Nakonec umírám se zabíjením na ruce, které mi bylo ale naprosto na nic, protože všechny důležité bytosti soupeře byli multicolor. Ach jo. Druhou hru tedy nechám pomalejší ruku a nechám soupeře začít. Jenže oponent má ukázkovou hru s detainem. On bytost, já bytost, on bytost s detainem, útok. Asi následujícím způsobem vypadala hra. U mne se opět objevil obranný troll. Nakonec je soupeř na 25 životech a mne dostanou lítačky, skončím s poměrně plnou rukou, kde jsem ani nestačil zahrát klíčové karty, opět ale nechodilo zabíjení. Nakonec jsem tedy od Azoriusu dostal pořádnou nakládačku, sice se potvrdilo, že je potřeba mít kvalitní uncommony a rare, každopádně jsem ale přestal vtipkovat na účet Azoriusu.

 
            Šesté kolo: Azorius + zelená splash 1:1
Jen co si sednu naproti soupeři, už je opět repairing, jenže my zůstaneme hrát proti sobě, tedy žádná změna. Vyhraju hod kostkou a mezi tím se dozvím, že už nějakou dobu soupeř nikde nehrál. To je u mě normální, nepovažuji to tedy za výhodu a nechávám ho začít. Prvních několik kol máme oba slabší bytosti a zatímco si soupeř 3 životy přidá, mně stihne ten samý počet ubrat. Jenže pak se na mé straně stolu sejdou dva corpsejackové, zatímco u soupeře nic kvalitního není, snad s jedinou vyjímkou 2/1 flying draka, který se umí pumpovat dozadu. Vlastně jediný drak se stará, aby soupeř neumřel, a taky aby mi neumřely bytosti se scavenge. Útočit nemůže, protože já už mám pavouka a další reach bytosti, pavouk záhy dostává každé kolo detainem (Martial Law), ale to už nevadí, i moje ostatní bytosti jsou dost silné. Nakonec soupeř zahraje už jen Palisade Gianta s tím, že má tedy ještě jedno kolo. Já hraju Launch Party, zabíjím mu samozřejmě Palisade Giant a tvrdím, že to jedno kolo nemá a mám pravdu, poměrně snadno vyhrávám. Vzhledem k obranné hře a poměrně hodně přemýšlení jsme vyčerpali téměř polovinu času a tak jen rychle nasajduju Mind Rot, protože některé réra, bych nerad viděl na stole. Tentokrát začnu já. Ze začátku mi nedochází mana, položím za tři kola jen dvě černé a to je málo. Zato soupeř má bílého firststrike Captaina. Když přijde konečně zelená, postěžuje si soupeř, jak mi to doteď krásně šlo. Já už ale můžu konečně hrát, takže něco ubere můj Dreg, ale i já jsem dostal pár damage, hlavně kvůli špatnému startu. Bytostí mi nepřišlo mnoho, a proto si oba pár bytostí zlikvidujeme zabíjením. Vyměníme i Korozda Monitory, jenže pak přijde soupeři 5/6 flying Sphinx of the Chimes, to je hodně průšvih, protože ji nemám ani jak zabít ani blokovat. Mám 6 životů a ve hře Stonefare Crocodile a další nepodstatnou bytost, jenže pak udělám naprosto zbytečnou a hloupou chybu. Místo toho, abych dal krokoušovi lifelink a zaútočil za 3 – to by mne dostalo na 9 životů, což mohlo stačit. No a já místo toho zahrál na krokouše scavenge, abych soupeře zabil o kolo dřív, naprosto jsem zapomněl na jeho zelenou splash a Monitora v hrobu. No, a aby toho nebylo málo, tak ještě nahlas kalkuluju, že další kolo mne nezabije a má to tedy asi spočítaný. Tím jsem ještě oponentovi připomněl jeho Monitora, no a samozřejmě jsem dostal za 8 od sfingy. Na třetí hru už zbývalo nějaké tři minuty, takže další remíza. Poprvé v turnaji mi nedošla mana a poprvé (alespoň si to myslím), jsem udělal hodně velkou chybu. Každopádně pře posledním kolem s celkovým skóre 1:2:3 nemám šanci na lepší umístění.

 
           Sedmé kolo: Golgari 2:1
Poslední kolo si tedy opět zahraji proti mirroru. Teď už hrajeme naprosto v pohodě, hraje se také o poslední příčky, už jsem trochu unavený, ale nakonec mne tato hra bavila. Už předem se dozvím, že soupeřka hraje Vrasku a ta prý poctivě chodí. Že hrajeme mirror ještě umocníme začátkem Guildgate, Forest, brouk – oba. Oba jdeme na 18. Po několika bytostech (u mě to byl tuším Dreg Mangler) a několika kolech, hraje soupeřka Vrasku, zabije mi bytost a já si útokem zabiju většinu ostatních. Vrasky se ale zbavím. Jenže pak přijde RECOLLECT, znova Vraska, to už ale nemám skoro nic a tak naprosto jednoznačně prohrávám. Na druhou sajduju 2x Mind Rot, sice je to proti Golgari, ale Planeswalkera a několika dalších věcí se trochu bojím. Druhou hru začne oponentka poměrně svižně. Přijde jí Guildmage a Corpsejack. Jeden z mých Corpsejacků je taky ve hře, ale kvůli Guildmágovi si nemůžu dovolit moc blokovat. Naštěstí soupeřka líže jen země, to sice znamená, že dokáže guildmágovu abilitu aktivovat vícekrát, ale pořád lepší než Vraska, nebo bytost. Dvakrát Corpsejack projede za čtyři. Nakonec po několika menších chybkách (nebo alespoň z mého pohledu), se soupeřka zatapuje před útokem a já nechám projít Corpsejacka znova. To už jsem mněl jen 3 životy, ale vzhledem k tomu, že mým Corpsejackem jsem nepodskočil a mana chodila i mně mohle jsem zahrát jak wally, tak útočníky. Pak už jsem mněl na stole jasnou převahu, došlo mi i zabíjení, a tak na 11 životech zahraje soupeřka prevent (já nabral 3, ale nehraju je), další kolo ale už projdou mé bytosti za dost. Jdeme tedy na třetí. Soupeřka nechává špatnou ruku, tentokráte naopak nemá manu, no asi holt druhá strana decku. Ani se nemusím moc snažit. Skoro si až připadám hloupě, protože je jasné už od začátku, že prohrát by bylo hodně těžké. Soupeřčiny bytosti vesměs podskakují, aby daly čas (mimo regeneračního Lotleth Trolla), zahraju si Monitora a Pavouka, oba s trample a když soupeřka trošku vyprázdní ruku, zahraju 2x Mind Rot. Po tomhle jí zbydou tuším dvě karty, jistě to nevím, ale to není podstatné. V závěru hry uvidím i Vrasku a Trolla, ale ani to nemá šanci zvrátit zápas, vezme mi sice pavouka, to už se ani neobtěžuju útočit do planeswalkera, to už jsem totiž vyhrál útokem do soupeřky.
 
Když zhodnotím balíček samotný, tak nevidím ani zpětně, co upravit, možná ta červená splash, mohl jsem to zkusit. Balíček byl, jak jsem už zmínil, konzistentní, měl zabíjení a dokázal vytvořit velké bytosti, dokonce si dokázal poradit i s flyingy. Ostatně zhlédl jsem teď report z Finska (Jestli tam hrajou i Magic, tak to je pro mne země zaslíbená :]), můžete porovnat naše decky, majitel si na deck nestěžoval a ten můj je dost podobný, možná ještě lepší, i když možná trochu pomalejší. Na rozdíl od něj jsem taky využil na maximum potenciál schopnosti Scavenge. Nevýhodou byla absence několika lepších manově levnějších karet (Guildmage, další brouk, nebo dokonce Troll). Ocenil bych i Jarada nebo Vrasku, to bych ale už chtěl moc. Dále my pak zoufale chybělo pár hate karet na Golgari, protože v mirror bitvách jsem to projížděl kvůli swampwalkům a graveyard hate kartám. Golgari balíčků bylo prostě hodně. Škoda, že balíček chodil docela dobře hlavně proti nim. Jak to z počátku vypadalo, že Golgari je nejsilnější, vezme si ji nejvíce hráčů a bude vyhrávat, tak nakonec to nebyla až tak pravda. Ano, vzalo si ji hodně hráčů, vypadala silně, ale výsledky Golgari balíčků už tak přesvědčivé nebyly.

Škoda, že jsem zapomněl vyfotit výsledky, mohl bych je sem dát, pak bychom se třeba dopočítali, která že to Guilda byla nejúspěšnější, no co se dá dělat, slibuju, že příště udělám pár fotek. Tak nakonec ani nevím, zdali byla dobrá volba Golgari. Pravda je, že bombu mněl v balíčku snad každý, pak záleželo na tom, jestli přijde a jak ji dokážete využít.
 
Prerelease tedy pro mne nedopadl zrovna nejlépe. I když jsem finančně asi zatím v plusu, za to může hlavně foilový Jace, co se týče skóre, nic moc. Když zapátrám trochu v minulosti mých prerelease turnajů, tak je to jako na houpačce M12 jsem vyhrál, Innistrad block nic moc, M13 zase dobrý, no a teď jsem skončil na „krásném“ 27 místě. Účast byla poměrně vysoká, sešlo se nás 36, takže jsem nebyl alespoň poslední. Každopádně jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit tohoto poměrně neobvyklého turnaje a těším se na další sadu. Trochu zvláštní bylo vědět, že soupeř má v balíčku reward kartu a pravděpodobně i několik dalších synenergických karet, to že byla reward karta povolená zařadit do balíčku, považuji za sporné a velkou nevýhodu pro toho, kdo byl mimo barvy a asi se to nestane pravidlem. Závěrem bych se omluvil za případné pravopisné chyby, spolu s Wordem jsme to kontrolovali, to ale neznamená, že jsem na sto procent všechno opravil. Jako obvykle také děkuji všem, kteří dočetli až sem. Vznik článku také ovlivnilo několik věcí. Zaprvé jsem zvažoval, jestli vůbec psát, a tak, jak už jsem zmínil, chybí fotky, zadruhé pak začínající semestr, kdy jsem se k psaní článku dostal vždy jen na chviličku, poněvač jsem pendloval mezi universitou a hospodami :] a nedostávalo se mi moc „volného“ času. Takže tolik ještě k tomu, proč se článek objevil až tak pozdě.
 
Neithan   neithan@atlas.cz
Komentáře
Autor: Aggrokumano @ pátek 19. října 2012 21:14
Kdybych rozbalil foil Jace, tak bych se spokojil i s 0:6 :D Ale rozhodně bych ho hrál, už jen proto, abych soupeřům ukázal, jak se to má otevírat :D

Autor: Neithan @ pondělí 22. října 2012 9:37
A tak na rozbalený karty si nestěžuju :)
Jen byl trochu problém toho Jace v Golgari uhrát :)

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí