čtvrtek 28. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 21. ledna 2014
Magic Born of the Gods - přehled mechanik
Autor: JakubMG @ 18:09 :: 3606 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Pravidla
 

Magic Born of the Gods - přehled mechanik


Každá edice má své specifické schopnosti a nejinak je tomu i u Born of the Gods. Některé mechaniky již známe z předchozí edice Theros, ale ostatní jsou pro nás nové. Tak copak zde máme?

Přehled mechanik, které najdeme v edici Born of the Gods:

  • Inspired
  • Tribute
  • Nyx and Bestow
  • Devotion
  • Gods
  • Heroic
  • Scry
  • "Archetypes"

Následující mechaniky již známe z předchozí edice Theros:

Nyx and Bestow

Kartu s Bestow můžete zahrát buď za její klasický casting cost nebo za Bestow cost. Pokud např. Nyxborn Shieldmate zahrajte za jeho klasický casting cost - White Mana, tak z něj bude klasická 1/2 příšera. Jestli jej však zahrajte za Bestow White Mana, tak je to Aura, kterou můžete dát na libovolnou bytost a ta dostane +1/+2. Jakmile očarovaná bytost zemře, tak Nyxborn Shieldmate není Aura, ale stává se z něj 1/2 příšera.



Heroic

Tuhle schopnost mají vybrané příšery a přináší vám určitou výhodu vždycky, když tuhle příšeru zacílíte. Např. pokud kouzlem zacílíte Ashiok's Adept, tak všichni oponenti discardují kartu. Kromě instantů a sorcery můžete použít i Aury - ty taky cílují.



Devotion

Bohové rádi odměňují své přisluhovače, kteří jsou jim věrní. Devotion se určuje podle množství jednotlivých mana symbolů v casting costu. Zde je pár příkladů:

3 ManaBlack Mana - Devotion pro černou je 1
Red ManaRed ManaRed Mana - Devotion pro červenou je 3
1 ManaGreen ManaWhite Mana - Devotion pro zelenou je 1 a bílou také jedna

Devotion pak přispívá k efektu vybrané karty - např. u Skyreaping, když máte Devotion 5 na zelenou, tak dá 5 damage do všech létacích příšer. Dále pak Devotion mění Bohy z enchantmentů na příšery.



Scry

Stará známá mechanika, díky které můžete ovlivňovat, co si líznete nebo nelíznete. Vedle názvu mechaniky Scry najdete číslo. To určuje, na kolik karet z vrchu knihovny se podíváte. Poté dáte libovolné množství karet z tohoto čísla na spodek knihovny a zbytek vrátíte na vršek knihovny ve vámi zvoleném pořadí. Např. u Temple of Malice se podíváte na 1 vrchní kartu, když se vám nebude hodit, tak ji dáte dospodu knihovny. Pokud se vám bude hodit, tak si ji necháte nahoře.



Více informací o schopnostech z Therosu včetně názorných příkladů najdete v článku
Pravidlové okénko - Theros.


Nové mechaniky v edici Born of the Gods:

Tribute

Mechaniku tribute do jisté míry ovlivňuje váš soupeř. Pokud zahrajete příšeru s touto schopností, takže oponent může zaplatit hodnotu Tribute nebo ne. Pokud ji zaplatí, tak na příšeru položí X +1/+1 counterů kolik je její Tribute - např. z 3/3 Pharagax Gianta se stane 5/5. Když se oponent rozhodne Tribute nezaplatit, tak proběhne jednorázový efekt, který je na kartě - např. Pharagax Giant za 5 damage do všech oponentů.



Inspired

Mechaniku Inspired najdete na bytostech a znamená božskou inspiraci pocházející ze světa snů. Mechanika se spouští jakmile je bytost odtapnuta. Tapnutí bytosti docílíte tak, že s ním buď zaútočíte, nebo použijete vybranou kartu, která bytosti tapuje. Takže v jednom kole zahrajete bytost s Inpired, v dalším kole ji tapnete např. do útoku a v dalším kole si ji odtapnete a spouští se mechanika Inspired. V případě, že je na stacku více Inspired abilit, tak se vyhodnocují postupně od poslední po první.



Archetypes

Jedná se o cyklus 5 enchantment creatures - tj. v každé barvě jeden. Každý tento archetyp má dvě vlastnosti. První přidává určitou schopnost vašim příšerám (včetně archetypu) - např. Archetype of Imagination dává všem vašim příšerám flying. Druhá tady tuhle schopnost odebírá všem oponentovým příšerám - v tomto případě ztrácí flying a nemohou ho získat.



Gods

Bohy už dobře známe z předchozí edice Theros. V Born of the Gods jsou také Indestructible a Legendary Enchantment Creature. Nově jsou dvojbarevní a Devotion mají o něco větší. Jelikož jsou dvojbarevní, tak se Devotion počítá z obou barev Bohů - u hybridní manyWhite or Blue Mana se počítají obě barvy, ale jen jednou.




Více informací o mechanikách z Born of the Gods včetně názorných příkladů najdete v Pravidlovém okénku - Born of the Gods hned, jakmile vyjdou FAQ k této edici. Další informace se můžete dočíst v originálním článku na Wizards -
The Mechanics of Born of the Gods. Která z nových mechanik vám přijde nejlepší?

Nepřehlédněte také skvělou slevovou akci na předobjednávku Born of the Gods!
Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí