19. února 2020
Diskuzní fórum Minimalizovat
Vlastnost karty - povinost oznámit vlastnost karty?
Poslední příspěvek 28.08.2019 16:19 odFlamberg. 1 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
AutorZprávy
njakub@seznam.czUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:1
njakub@seznam.cz

--
06.08.2019 10:53  
 Je útočící hráč povinnen protihráči oznámit vlastnost vykládané karty? Např. karta Demanding dragon: "it delas 5 damage to target opponent unless that player sacrifices a creature". Při vyložení jsem ukázal na protihráčovu kartu na kterou uložím 5 damage. Jsem povinen upozornit protihráče, že má možnost objetovat kartu a vyhnout se tím uložení 5 damage?

Děkuji
FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:508
Flamberg

--
28.08.2019 16:19  

Ahoj,

 

1) Schopnost Demanding Dragona ti umožňuje zacílit pouze na oponenta (tedy protihráče). Nemůžeš 5 zranění dát do soupeřovy bytosti.

2) Komunikace mezi hráči je jiná kapitola. Pokud hrajete jen tak mezi kamarády, tak si dělejte, co chcete (ale obvykle je zvykem, se chovat jako normální lidé a tedy protihráče upozornit, co karta dělá). Pokud se jedná o turnaje, musíš se řídit Magic Tournament Rules. Ty říkají následující: text karty spadá na Competitive turnajích do kategorie "derived information". To znamená, že na Competitive turnajích nejsi povinen o textu karet soupeře informovat v úplnosti, jen nesmíš lhát. Na Regular turnajích je text karty "free information", to znamená, že soupeře musíš informovat úplně.

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.czInformacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí