Tuesday, September 17, 2019
Diskuzní fórum Minimize
Vlastnost karty - povinost oznámit vlastnost karty?
Last Post 28/08/2019 16:19 byFlamberg. 1 Replies.
Printer Friendly
Sort:
NextNext
You are not authorized to post a reply.
AuthorMessages
njakub@seznam.czUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:1
njakub@seznam.cz

--
06/08/2019 10:53  
 Je útočící hráč povinnen protihráči oznámit vlastnost vykládané karty? Např. karta Demanding dragon: "it delas 5 damage to target opponent unless that player sacrifices a creature". Při vyložení jsem ukázal na protihráčovu kartu na kterou uložím 5 damage. Jsem povinen upozornit protihráče, že má možnost objetovat kartu a vyhnout se tím uložení 5 damage?

Děkuji
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:506
Flamberg

--
28/08/2019 16:19  

Ahoj,

 

1) Schopnost Demanding Dragona ti umožňuje zacílit pouze na oponenta (tedy protihráče). Nemůžeš 5 zranění dát do soupeřovy bytosti.

2) Komunikace mezi hráči je jiná kapitola. Pokud hrajete jen tak mezi kamarády, tak si dělejte, co chcete (ale obvykle je zvykem, se chovat jako normální lidé a tedy protihráče upozornit, co karta dělá). Pokud se jedná o turnaje, musíš se řídit Magic Tournament Rules. Ty říkají následující: text karty spadá na Competitive turnajích do kategorie "derived information". To znamená, že na Competitive turnajích nejsi povinen o textu karet soupeře informovat v úplnosti, jen nesmíš lhát. Na Regular turnajích je text karty "free information", to znamená, že soupeře musíš informovat úplně.

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.czInformacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement