pátek 19. dubna 2024
Diskuzní fórum Minimalizovat
Exhume,Searing Blaze atd.
Poslední příspěvek 17.09.2012 05:44 od Berigan. 2 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
PředchozíPředchozí DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
Autor Zprávy
BeriganUživatel není přihlášen
Basic Member
Basic Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:334
Berigan

--
16.09.2012 10:22  
Docela by mě zajímalo jak se to hodnotí tzn. jestli můžu zahrát Exhume s tím že budu tahat jenom já popřípadě ten Blaze jen do hráče a ne do jeho creatury atd.Nebo jestli třeba ten Exhume nemůžu zahrát pokud soupeř nemá nic v hrobě.
FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:515
Flamberg

--
16.09.2012 21:09  
Ahoj Berigane!

Zásadní rozdíl mezi Exhume a Searing Blaze je v tom, že Exhume nic necílí, kdežto Searing Blaze ano.

Exhume

"Each player puts a creature card from his or her graveyard onto the battlefield." - v textu žádný "target" není. Prostě kouzlo zahraješ a až se vyhodnotí, tak každý hráč vezme jednu bytost z hrobu a dá ji na bojiště. Může se tedy stát, že soupeři v hrobech žádné bytosti mít nebudou, a přesto se Exhume normálně vyhodnotí. Dokonce je to pro tebe žádoucí - bytost si pak oživíš jenom ty.

Co je zajímavé je to, že nevíš, co si soupeři z hrobu vyndají, a nelze na tento výběr reagovat žádným kouzlem nebo schopností.

Mimochodem, první vybírá aktivní hráč, pak neaktivní a obě bytosti následně vstoupí na bojiště současně. Tedy neaktivní hráč má výhodu, protože může vybírat bytost s ohledem na výběr aktivního hráče.
101.4. If multiple players would make choices and/or take actions at the same time, the active player (the player whose turn it is) makes any choices required, then the next player in turn order (usually the player seated to the active player’s left) makes any choices required, followed by the remaining nonactive players in turn order. Then the actions happen simultaneously. This rule is often referred to as the “Active Player, Nonactive Player (APNAP) order” rule.


Searing Blaze

"Searing Blaze deals 1 damage to target player and 1 damage to target creature that player controls." - v textu jsou dva cíle ("target"). Když tedy toto kouzlo sesíláš, tak musíš vybrat cíle, na něž míříš (tedy pravděpodobně protihráče a jednu jeho bytost). Následně jde Searing Blaze na stack a až se vyhodnotí, tak udělí předem zvoleným cílům zranění. U Searing Blaze tedy musíš mít ve chvíli sesílání cíle, jinak ho vůbec nemůžeš seslat. Tedy pokud soupeř nemá bytost nemůžeš ho pomocí Searing Blaze trefit "do hlavy".
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
BeriganUživatel není přihlášen
Basic Member
Basic Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:334
Berigan

--
17.09.2012 05:44  
Díky,moc mi to pomohlo.
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí