Sunday, April 28, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Oblivion ring, pyroclasm
Last Post 24/12/2013 14:01 by ovi. 2 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
oviUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:2
ovi

--
24/12/2013 11:18  

 Ahoj, v poslednícm měsíci jsme s kamarádem zase začali hrát, při hraní jsme narazili na problém, který se nám nepodařilo vyřešit a nevíme co by se mělo dělat.

Na stole mám 2 creatury, neni důležité jaké. Protihráč použil Oblivion ring a já jsem okamžitě na stack vložil Mizzium skin (+0/+1 a hexproof target creatuře, overload dá všem creaturám mojí kontroly +0/+1 a hexproof) Takže moje creatury byly v bezpečí před oblivionem a teď co, musí zacílovat svou vlastní? nebo efekt je zrušen protože zacíloval "nemožný" cíl?

 

Další věc co mě relativně překvapila..

Hrál jsem Duels of planeswalkers a protihčác měl na stole lorda (+1/+1 všem ostatním stejného typu) a na stole další dvě 2/2, které se díky němu staly 3/3. Seslal jsem pyroclasmu a zničil jsem vše. Ale nikde jsem se nedočetl jestli je to správně nebo ne, celkově je tam plno chyb v pravidlech, ale u tohoto si nejsem jistý.

Díky všem za přečtení a budu vítat každý názor

FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
24/12/2013 12:08  

Zdar!

Vítej na magic-guru!

1) Oblivion Ring vs. Mizzium Skin

Obliving Ring je trošku netradiční karta v tom, že když je Ring seslán, jde na stack (jako Enchantment spell) ale v té chvíli se ještě nevybírá cíl, který bude exilován. Cíl pro Ring se volí, až když přijde do hry a spustí se jeho první trigger.

Takže jsou dvě možnosti:

a) Dáš svým bytostem hexprooof, když je Ring na stacku. V té chvíli ještě není vybrán cíl a, až Ring přijde do hry, musí soupeř zacílit něco jiného než tvé bytosti. Buďto nějaký tvůj noncreature nonland permanent nebo něco svého.

b) Necháš soupeře Ring na stacku vyhodnotit, Ring přijde do hry a spustí se trigger. Soupeř trigger zacílí na nějakou tvou bytost a ty jí v reakci dáš hexproof. Až se trigger vyhodnotí, tak se zruší a neudělá nic, protože jeho cíl je v té chvíli nelegální.

Záleží tedy na situaci na stole - co je pro tebe lepší.


2) Lord vs. Pyroclasm

Situace s Lordem je v pořádku. Je třeba si uvědomit, že zranění se bytostem léčí až na konci kola:

0. Soupeř má na bojišti jednoho Goblin Chieftaina a dva Goblin Wardrivery.

1. Sešleš Pyroclasm.

2. Nikdo nic nedělá.

3. Pyroclasm se vyhodnotí. Všechny bytosti dostanou za 2.

4. Provedou se state-based akce. Jedna z nich říká:

"704.5g If a creature has toughness greater than 0, and the total damage marked on it is greater than or equal to its toughness, that creature has been dealt lethal damage and is destroyed. Regeneration can replace this event."

Goblin Chieftain zemře (2 zranění a Toughness 2), Wardriveři přežijí (2 zranění, Toughness 3).

5. Znovu se provedou state-based akce.

"116.5. Each time a player would get priority, the game first performs all applicable state-based actions as a single event (see rule 704, “State-Based Actions”), then repeats this process until no state-based actions are performed. Then triggered abilities are put on the stack (see rule 603, “Handling Triggered Abilities”). These steps repeat in order until no further state-based actions are performed and no abilities trigger. Then the player who would have received priority does so."

Chieftain už není na bojišti, takže Wardriveři zemřou (2 zranění, Toughness 2).

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
oviUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:2
ovi

--
24/12/2013 14:01  
Super, díky
Jsem rád, že je to někdo kdo tomu rozumí a nehádá
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement