čtvrtek 28. března 2024
Diskuzní fórum Minimalizovat
Karty z Conspiracy (dotazy ze zvědavosti)
Poslední příspěvek 24.05.2014 19:09 od NekraOX. 2 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
PředchozíPředchozí DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
Autor Zprávy
NekraOXUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:60
NekraOX

--
24.05.2014 14:21  
Ahoj

Přestože zatím nevyšly, na netu jsem našel ukázky nějakých karet z Conspiracy a u některých mi jejich text vrtá hlavou.

1) Worldknit

Text karty:
(Start the game with this conspiracy face up in the command zone)

As long as every card in your card pool started the game in your library or in the command zone, lands you control have
"T: Add one mana of any color to your mana pool".

Co si myslím, že to znamená:
Uvedený text chápu (překládám si) jako "Dokud všechny tvoje karty začínají hru v knihovně nebo komand zóně, země které kontroluješ mají tu, vlastnost, že za tapnutí přidají jednu manu libovolné barvy (vlastnost má každá jednotivá země)  ".

Dotaz: Co to znamená v praxi a proč je věta ve výše uvedené formulaci?
Pokud si představím, že hráč začíná normálně s kartami v knihovně (a Conspiracemi v komand zóně), tak je počáteční část věty je pravdivá a země, které hráč kontroluje mají danou vlastnost (že přidají jednu manu libovolné barvy za tapnutí).

Pokud si představím, že do začátku se počítá i těch sedm karet na ruce hráče, tak počáteční část věty není pravdivá (všechny karty hráče nezačínají v komand zóně nebo v knihovně, protože 7 jich začíná na jeho ruce) a tedy karta nemá pro hráče jakýkoliv přínosný efekt.

Bez ohledu na to, která ze dvou výše uvedených variant platí, nechápu význam toho začátku souvětí "As long as every card in your card pool started the game in your library or in the command zone" , protože to chápu tak, že to bude platit buď vždy, anebo nikdy.

Jaké efekty to mohou změnit, aby tam měla význam ta fráze "As long as" ? Počítá se ten druhý případ (že se tam započítává i hráčova počáteční ruka) po mulligenování a tohle teda je složitěji vyjádřeno "Pokud zmulligenuješ na nulu, země které kontroluješ mají uvedenou vlastnost"?
Připadá mi to moc komplikované, protože to, jak se takový stav může změnit (aby měla smysl ta existence té podmínky) a co se počítá do toho začátku hry, mi není jasné.

Nekra

(Význam druhé karty, na kterou jsem se chtěl původně ptát, jsem už pochopil - i když časem třeba najdu nějaké další nejasnosti).
FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:515
Flamberg

--
24.05.2014 17:49  

Ahoj Nekro!

Sada ještě nevyšla, takže níže uvedené považuj pouze za můj soukromý odhad, bez podpory v nějakých oficiálních dokumentech :-)

Je třeba si uvědomit, že Conspiracy je především určeno pro draftování. Jenom v Limited turnajích je totiž "card pool". Worldknit říká, že jeho schopnost funguje pouze, pokud máš před začátkem hry v knihovně nebo v command zoně všechny karty, co jsi nadraftoval (většinou 45, nevím jak to přesně bude v Conspiracy).

Tedy draft, v němž pickneš Worldknit se ti může pěkně "zvrhnout": nebudeš se muset ohlížet na barvy draftovaných karet, ale prostě budeš pickovat ty nejlepší karty, nezávisle na tom, jestli se ti hodí do barvy. Má to ale nevýhodu, že, pokud budeš chtít využít Worldknit, budeš muset hrát všechny nadraftované karty (tedy i ty slabé). Nic ti ale samozřejmě nebrání Worldknit ignorovat a dál draftit klasicky.  

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
NekraOXUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:60
NekraOX

--
24.05.2014 19:09  
Díky Flambergu .

Že je Conspiracy na draft, to jsem sice četl, ale takhle mne nenapadlo uvažovat o tom, co je to ten "card pool". Tvoje vysvětlení samozřejmě dává smysl a je i vysoce logické.
Pod cardpoolem jsem si automaticky představil "karty, s kterými hraješ (tj. ty, co si dáš do balíku)" a ne "karty, které jsi nadraftoval(tj. všechny karty, co máš k dispozici na tvorbu balíku)".
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí