pátek 19. dubna 2024
Diskuzní fórum Minimalizovat
Pestilence a její hraní
Poslední příspěvek 11.09.2014 06:30 od Kufi. 2 Odpovědi.
Tisková verze
Seřadit:
PředchozíPředchozí DalšíDalší
Nemůžete vkládat odpovědi.
Autor Zprávy
KufiUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:6
Kufi

--
10.09.2014 08:40  
 Zdravím,

měl bych pár otázek ohledně správného hraní karty <span onclick="ShowCard(7884);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;">Pestilence</span>&#160;. Nejdøíve nastíním situaci. Ve høe mám kromì Pestilence ještì <a href="http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=45484"><span style="font-size: smaller;"><span style="color: rgb(0, 0, 0);"><u><span style="font-family: Arial;">Urza`s Armor</span></u></span></span></a>&#160;, <span onclick="ShowCard(8524);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;">Fog of Gnats</span>&#160;, <span onclick="ShowCard(625);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;">Circle of Affliction</span>&#160;. Soupeø má ve høe <span onclick="ShowCard(1285);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;">Rimewind Cryomancer</span>&#160;a na ruce <span onclick="ShowCard(4274);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;">Stifle</span>&#160;. Pøedpokládejme, že mám dostatek many na to, abych mohl dìlat všechny níže popsané akce:<br />
1/ Chci dát soupeři přes Pestilenci 4 dmg a chci, aby Fog of Gnats přežili. Tapnu 4 many. Vyhodnocují se dmg postupně a musím tedy zaplatit 4xB, abych mohl 4x regenerovat Fog of Gnats, nebo postačí zaplatit 1B na regeneraci všech 4 dmg, které komáři od Pestilence dostanou?

2/ Protože vidím, že soupeř má na stole Rimewind Cryomancera, počítám s tím, že se pokusí schopnost Pestilence z 1. otázky counterovat. Lze to zahrát tak, aby counteroval pouze 1dmg a další 3dmg do něho prošly?A jak to bude v tomto případě s regenerací Fog of Gnats?

3/ Soupeř nemůže Rimewind Cromancera použít (protože je taplý po předchozím útoku), dávám 4dmg v podstatě najednou (tapnutím 4 man) a soupeř reaguje zahráním Stifle proti schopnosti Pestilence. Zcounteruje nyní všechny 4dmg, nebo pouze jedno z nich?

4/ Nyní mě soupeř nezajímá (nebude z nějakého důvodu reagovat). Chci po zahrání schopnosti Pestlince využít schopnost Urza`s Armor. Vypreventuje mě brnění 1dmg a 3dmg do mě projdou, nebo brnění chytne 1+1+1+1 dmg?

5/ Jak to bude pro případ, že bych chtěl po zahrání schopnosti Pestilence kromě využití schopnosti Urza`s Armoru využít i schopnost Circle of Affliction (při sesílání jsem vybral černou barvu)? Musím se zde rozhodnout a vybrat si, jestli bude brnění preventovat a kruh se neaktivuje (případně si nechat dát za 1dmg od Pestilence a následně aktivovat schopnost Circle of Affliction), nebo lze využít obou schopností zároveň, tedy:
a) zahrát schopnost Pestilence a dát dmg do hráčů i nestvůr,
b) aktivovat schopnost Circle of Affliction - dát 1dmg do soupeře a přičíst si jeden život
c) využít schopnost Urza`s Armoru a obdržené 1dmg z Pestilence preventovat?

A to všech 4x v mém kole a ohledem na požadavek, aby mě Fog of Gnats neumřeli a s nimi na konci kola i Pestilence?

Předem díky za odpovědi. 
<span onclick="ShowCard(13928);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;"><br />
FlambergUživatel není přihlášen
Advanced Member
Advanced Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:515
Flamberg

--
10.09.2014 09:21  

Ahoj Kufi!

Díky za dotazy!

Pestilence funguje tak, že každá aktivace její schopnosti, jde na stack zvlášť jako samostatný objekt. Takže:

1) Aby Fog of Gnats přežila, musíš jí dát čtyři regenerační štíty a tedy zaplatit 4x Black. Čtyři aktivace Pestilence, co jsou na stacku, se vyhodnocují postupně. Mezi jejich vyhodnoceními lze reagovat (například vytvořením toho regeneračního štítu) a po každém jednotlivém vyhodnocení se kontroluje, jestli něco na bojišti nemá náhodou zemřít. Mimochodem, asi "nejsprávnější" jak to zahrát je, aktivovat a vyhodnocovat Pestilence postupně - nedávat na stack najednou více aktivací.

2) Soupeř může counterovat pouze jednu z těch mnoha aktivací, co máš na stacku. Nemůže zrušit všechny najednou. Takže jednu aktivaci zruší, ostatní se ale provedou. Regenerační štít prostě čeká, až se bude moci aplikovat. Musíš ho ale aktivovat, než by se vyhodnotila schopnost Pestilence. Takže nesmíš čekat na to, jestli se soupeř rozhodne counterovat. Případně, pokud soupeř vidí, že ti došla mana a jde mu o to, aby ti komáři umřeli (a nemohli udržet Pestilenci ve hře), může se rozhodnout zrušit aktivaci regeneračního štítu (je to také aktivovaná abilita).

3) Analogicky k 2), Stifle lze zrušit pouze jednu z těch aktivací. Ostatní projdou.

4) Brnění se aplikuje pro každý "damage event" zvlášť. Takže vypreventuje postupně všechno damage ze všech aktivací Pestilence. Ano, je to pěkné kombíčko :-)

5) Tohle nefunguje. Circle of Affliction čeká na to, až by ti bylo uděleno zranění. Armor ale zranění vypreventuje a tedy se vůbec neudělí, tudíž se Circle nemá proč spustít. Armor funguje stále - není na něm napsáno "if a source would deal damage to you, you may prevent 1 of that damage", takže si nemůžeš vybrat, že by nějaké damage prošlo a tys tak mohl uplatnit Circle. 

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
KufiUživatel není přihlášen
New Member
New Member
Odeslat privátní zprávu
Posts:6
Kufi

--
11.09.2014 06:30  
Díky moc za odpovědi.
Nemůžete vkládat odpovědi.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí