pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

sobota 17. října 2009
Nové levné balíčky na Standard
Autor: kopl @ 21:58 :: 6135 Přečtení :: 7 Komentáře :: :: Standard
 

Nové levné balíčky na Standard

 

Tak, a je to tady. Jedna éra končí, druhá začíná. V magicovém světě to znamená odchod dvojbloku Lorwyn/Shadowmoor ze Standardu a s tím i „vyhubení“ fearií, elfů, kithkinů a jim podobné havěti, které ale jistě plnohodnotně zastoupí krvelační vampíři, kórové/soldieři, zelení zákeřní mužíci alias goblini a nováčci na magicové scéně- spojenci (Ally). Zemi postihnutou aurorou, zemi ve které na nás poprvé vykoukli Planeswalkeři a zároveň zemi velmi „kmenově“ založenou nám tedy vystřídá svět plný smrtelných nebezpečenství a zároveň úchvatných pokladů, které přitahují zástupy chamtivých dobrodruhů. Svět, kterému vládne planeswalker(ka) Nissa Revane, to vše a mnohem víc je Zendikar.

 Rotace edic je jistě vcelku přínosná a udržuje magic stále nový, čerstvý a zajímavý, ovšem přináší s sebou i nemalé finanční požadavky a pro ty z nás, kteří nejsou, lidově řečeno, ve vatě a nedisponují tak patřičnými financemi na obstarání nových fetchek, či Lotus Cober, jsem sepsal dnešní článek o takových levnějších (kolem 2000Kč), ale přitom slušně výkonných balíčcích na standard.

Soldiers Jakub Zakouřil
Main Deck Sideboard
4 Kazandu Blademaster
3 Kor Aeronaut
2 Captain of the Watch
4 Elite Vanguard
2 Veteran Armorsmith
3 Akrasan Squire
2 Ranger of Eos
2 Brave the Elements
2 Conqueror’s Pledge
3 Journey to Nowhere
2 Ajani Goldmane
4 Harm’s Way
4 Honor of the Pure
2 Oblivion Ring
2 Emeria, the Sky Ruin
2 Gargoyle Castle
17 Plains
 

Prvním balíčkem, který bych vám rád představil je další z nesčetných variací na klasické white weenie a to Soldiers. Stavba je dost otázkou preferencí, ale kusy jako Honor of the Pure a Elite Vanguard by měly být vždy ve 4 kopiích. Tato moje verze je o něco pomalejší než jiné stavby, obsahuje dost kusů, které jsou výborné v lategame, například všechny non-basic země nebo Kapitán. I Journey to Nowhere je pomalejší, ale v lategame možná lepší než Path to Exile (a je hlavně o 90Kč levnější). Strategie balíku je jednoduchá, postupně tlačit od prvních kol, aby soupeř musel (pro něj) nevýhodně blokovat, a dosáhnout tak pohodlného vítězství. Proti jiným potvorovým balíkům bysme měli vyhrát především na globální posilování (Honor of the Pure, Ajani Goldmane), proti kontrolům zas je důležité protlačit karty jako Ranger of Eos, C. Pledge nebo Kapitána, v tomto souboji nám také velmi pomůže Emeria, pokud se aktivuje, tak kontrolu již nezbývá mnoho kol k vítězství.
  Sideboard je hodně na vás a na vašem odhadu fieldu. Pravděpodobně by v něm ale neměly chybět karty Devout Lightcaster (Vampires, odvážní nasidují i proti Jundu), White Knight (opět Vampires, skvělý taky na fritku a její Ball lightningy či Elemental Appealy), Celestial Purge (opět Vampires, Jund, fritka) a doplnění Ranger of Eos na 4 kopie pro kontrolům a balíčkům s přehršlem zabíjení.





fritka Jakub Zakouřil
Main Deck Sideboard
4 Goblin Guide
4 Ball Lightning
4 Hell’s Thunder
4 Hellspark Elemental
1 Obsidian Fireheart
4 Burst Lightning
4 Lightning Bolt
4 Elemental Appeal
4 Earthquake
2 Banefire
2 Magma Spray
2 Mark of Mutiny
2 Valakut, Molten Pinacle
3 Teetering Peaks
16 Mountain
 

Typická ukázka snad nejjednoduší strategie, kterou by odehrála i cvičená opice. Čímž ovšem nechci nijak urazit hráče tohoto balíku, jeho klady jsou nesporné-->rychlé hry, prakticky žádné složité kombinace (tedy i menší šance na to udělat chybu) a také prakticky žádná náchylnost na hromadné ničení.
Asi jako nejtěžší na rozmýšlení při hře s tímto balíkem patří situace, kdy nevíme, jestli to fritování napálit soupeři mezi oči nebo s ním radši sesmahnout nějakou potvoru. Pravidlo zní, že zabíjíme jen potvory, které nám nějak opravdu vadí (first strike, nepříjemná abilita), zbytek pálíme do soupeře. Někdy se ale dostaneme do situace, kdy jsme na tom s životy taky bídně a pak je důležité promyslet, zda-li zvládnu soupeře zabít nebo jestli raději opeču jeho potvory a zachráním si tak krk, zde je taky nutné počítat s tím, co by soupeř mohl pravděpodobně udělat, aby jsme se ve svých plánech nespletli.
 V sideboardu by se měli objevit kousky jako Dragon's Claw (především na mirror), Unstable Footing(TurboFogy a jiné "mlžící" kontroly) a Goblin Ruinblaster (Jund a celkově všechny balíky s vyšším počtem non-basiců).







B/R aggro discard Jakub Zakouřil
Main Deck Sideboard
3 Vampire Lacerator
2 Vampire Hexmage
3 Vampire Nighthawk
2 Malakir Bloodwitch
1 Obsidian Fireheart
2 Nyxathid
2 Hypnotic Scepter
2 Hellfire Mongrel
3 Burst Lightning
1 Fireball
4 Lightning Bolt
3 Terminate
2 Bloodchief Ascension
3 Duress
3 Sign in Blood
4 Blightning
4 Dragonskull Summit
4 Akoum Refuge
8 Swamp
4 Mountain
 

Tento balíček je již o poznání složitější. Snaží se kombinovat rychlé a silné potvory, levné účinné ničení, které jim proklestí cestu a efektivní pročištování ruky, aby se soupeři o poznání hůře hrálo. Abychom měli stále co hrát, o to se stará Sign in Blood a jako třešničku na dortu máme Bloodchief Ascension, která, pokud se aktivuje, znamená pro soupeře opravdu velký problém. Balíček je z uvedených tří určitě nejsložitější na hraní, ale asi i nejzábavnější. Match-up s kontrolem je rozhodně nadprůměrný, jiné potvorové balíky by také neměly představovat problém.Ten nastane až v souboji s fritkou, ve kterém musíme doufat v dostatek Durresů a Blightningů.
 V sideboardu by se měly objevit karty Black Knight(Soldiers), Banefire(kontrol, TurboFog), Dragon's Claw(fritka),Deathmark(Soldiers, Jund, Bant).


Pokud se vám některý z uvedených balíčků zalíbil, je samozřejmě potřeba předtím, než si potřebné karty do něj seženete, samotný balík vyzkoušet, zda-li vám vyhovuje. U těch, kteří zde nenašli inspiraci, doufám, že si alespoň udělali lepší představu, co na ně může v nejbližších dobách vykouknout a lépe se tak na to připravit.


                                                                                                                               Jakub Zakouřil

Komentáře
Autor: Kithkin @ pondělí 19. října 2009 10:53
Cus, máš velmi divnou verzi, nelíbí se mi Akrasan Squire ani Ranger of Eos, Pldege bych hrál stopro play set je naprosto ultimátní s captainem, honorem nebo ajnim, které bych hrál tři, gargoyle castle se ti příliš nekombí s tvou druhou nonbasic zemí stejně jako s captinánem.Zemí bych hrál 23-25.A místo ringů a spacáků bych hrál 4x Path to Exile. Harm's way neni taky žádnej voheň možná bych ho sidoval na fritu, ale proti kontrolům je to mrtvá karta.Dále bych hrál play set swordsmithů, kteří jsou dobří s tokenama. Pro lepší obrázek uvádím svůj decklist:4x Elite Vanguard,2x kor aeronaut,4x brave the elements, 4x conqueror's pledge, 4x kazandu blademaster, 3x captain of the watch,4x veteran swordsmith, 4path to exile,4x honor of the pure, 3x ajni goldmane,3x emeria, the sky ruin,21x plains

Autor: kopl @ pondělí 19. října 2009 14:53
Ahoj, za Ranger of Eosem a Akrasan Squirem si stojím, potvory jsou to kvalitní a svoji práci odvedou. C. Pledge je rozhodně výborný, ale právě s kapitánem se, ač se to nemusí zdát, příliš nekombí, hrozí totiž ruka s např. 2xPledge/kapitánem jednou levnou potvorou (např. Vanguard) a třeba Brave the Elements spolu se 3 pláněmi, která prostě je proti většině balíků mulligan. K Path to Exile a třetímu Ajanimu: jelikož jsem se při stavbě balíku zabýval i cenou výsledného buildu, nepřišly mi Pathy, vzhledem k jejich ceně, o tolik lepší jak Journey a s Oblivionem zase můžeme zneškodnit i nepříjemné Planeswalkery či nové již aktiované ascension, které se při návratu do hry (zničení Ringu) stávají mnohem méně nebezpečnými (díky nutnosti plnit podmínky od znova), 3x Ajani jako již 9 globální posilování mi přijde trochu zbytečný, může hrozit, že nebude mít koho pořádně posilovat. K mé verzi jsem se zeměmi spokojen, tvoje stavba jich samozřejmě potřebuje trochu více.

Autor: Kithkin @ pondělí 19. října 2009 18:53
Byl si s tím deckem na turnaji? Já ano, původně jsem nehrál capitánay ani pledge ale 4 baneslayer angel a ecsortu myslel jsem si, že to bude dobrý na kontroly ap. Ale oapk byl pravdou po měsíčním testingu se přikláním k této verzi, maximlně bych vytáh jednoho capitána(btw: je luxusní Emerií) a možnájednou brave the elements anahradil je 2 ringy. Přesto si myslím, že je elements luxusní, je to kill karta, counteruje removal a je luxusní na globální ničení(clasma, fallout, j.charm)a drtí jund. Jestli seš z Prahy můžem dát v Rytíři někdy testing.

Autor: tony @ středa 28. října 2009 10:20
nejlepsi je stejne jund...

Autor: Fertic @ neděle 8. listopadu 2009 22:11
Souhlasím Jund má nejvíce kombinací a odpovědí na mnoho typů decků....Jenže není jeden z těch "levných" proto tu není

Autor: Katka @ sobota 10. července 2010 11:36
Ahoj, neví někdo, kde bych našla seznam karet, které obsahuje začátečnický balíček s 30 kartami? Díky za infa a prosím posílat mailem.. .;-)

Autor: Elf @ neděle 23. ledna 2011 18:55
Čau lidi vykupuju karty tak jerstli chcete tak mi brnknete na email !!

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí