čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

středa 17. února 2010
Mono Green Aggro
Autor: Ufin @ 21:31 :: 3465 Přečtení :: 17 Komentáře :: :: Standard
 

Takže nejdříve vás čtenáře zdravím,kteří čtou můj první článek.

Připravil jsem si pro vás balíček, který by se mohl hodit hlavně začátečníkům. Jeho cena se pohybuje kolem 300 Kč, což je přibližně cena intropacku. Decklist vypadá takhle:

 

Lands:

20 Forests

4 Terramorphic Expanse

 

Creatures:

4 Arbor Elf

4 Llanowar Elves

4 Greenweaver Druid

4 Terra Stomper

4 Baloth Woodcrasher

4 Leatherback Baloth

 

Spells:

4 Gigantiform

4 Harrow

2 Primal Bellow

2 Khalni Heart Expedition

 

Terramorphic Expanse – Pomocí téhle karty dostaneme do hry dva landy, což se nám bude hodit do Baloth Woodcrashera.

 

Llanowar Elves – Klasika, která nás provází už od prvních edic a jedna z nehranějších karet vůbec. V zelených balících téměř povinnost, díky které máme ve 2. kole 3 many. 

 

Arbor Elf – Nová verze Llanowar Elfa v určitých situacích může být dokonce i lepší.

 

Greenweaver Druid – Sice stojí 3 many, ale zase 2 many dává. Většinou ho položíme už ve 2. kole přes Arbor elfa nebo Llanowara a ve 3. kole budeme mít man 6 ( 3 foresty + 1 z Llanowara/Arbora + 2 z Greenweaver Druida)

 

Terra Stomper – Nezkántrovatelná potvora za 6 man 8/8 a ještě k tomu trample. Pokud budete mít štěstí můžete ho zahrát už ve 3. kole a to se podle mě vyplatí :-)

 

Baloth Woodcrasher – Tohle je karta na které stojí celý balíček. V základu sice jen 4/4, ale přes landfall povyroste do obřích rozměrů.

 

Leatherback Baloth – 4/5 za 3 zelené many. Přes druidy ho klidně můžeme zahrát ve 2. kole, což soupeře pěkně potrápí.

 

Harrow – Najdeme si dva foresty a jeden obětujeme, takže ve výsledku máme sice jen o jeden land víc, ale díky landfallu je tohle karta, která v kombinaci Baloth Woodcrasher vyhrává hry.

 

 

 

 

Primal Bellow – Pomocí této karty nafoukneme danou creaturu o +1/+1 za každý forest. Tahle karta se určitě více vyplatí než klasická myška Giant Grown,  protože forestů bude v 90% případů více než 3.

 

Khalni Heart Expedition – další věc sloužící na nafukování Baloth Woodcrashera pomocí landfallu.

 

Gigantiform – Cílová creatura se stane 8/8 trample, ale pozor původní ability ji zůstanou takzě druidi nám můžou pořád dávat manu !!

 

Tohle byl popis jednotlivých karet a teď něco o tom jak to celé funguje:

 

Máme vlastně 3 způsoby jak vyhrát:

 - Ten první je co nejdříve zahrát Baloth Woodrashera (nejlépe ve 3. kole) a hned v dalším kole položit land a zahrát Harrow a oznámit soupeři za 16 a kolo poté třeba přes Terramorphic Expanse oznámit aspoň za 12 (Terramorphic Expanse vyložíme obětujeme a najdeme si forest. Terramorphic Expanse je land a forest taky takže Woodcrasher Baloth dostane +8/+8 a trample, protože jsme položili 2 landy )

 

- Ten druhý zahrát nakopnutou Gigantiformu třeba na 2 druidy a udělat znich 8/8 trample což soupeře nepotěší.

 

- Ten třetí je pomocí Terra Stompera. Pokud ho posilníme Primal Bellow, tak nás k vítězství také dovede.

 

Ideální hra:

 

- Úvodní ruka: forest, forest, harrow, llanowar elves, greenweaver druid, baloth woodcrasher, terramorphic expanse.

 

1. kolo: dejme tomu, že začneme a položíme forest a klanowar elves

2. kolo: lízneme další harrow a položíme další forest a přes llanowar elves zahrajene greenweaver druida

3. kolo: tady lízneme forest a hned ho položíme. Máme 3 landy + 3 many z creatur a zahrajeme eso celého balíčku Baloth Woodcrasher.

4. kolo: lízneme dalši harrow (to máme ale štěstí že :-) ) a teď začne soupeřův konec vyložíme Terramorphic Expanse a zahrajeme dvakrát harrow najdeme si 4 landy a pomocí nich položíme třetí harrow. Teď si vezmeme kalkulačku a jdeme počítat do hry přišlo celkem 8 landů ( 6 za pomocí Harrow + 2 z terramorphic expanse). Baloth Woodcrasher dostane +32/+32 a trample, takže bude 36/36 a zaútočíme. Tohle už soupeř nerozdýchá ani nerozchodí a my můžeme slavit vítězství.

 

Tak tohle byla ideální hra, kterou se vám podaří zahrát tak jednou za rok, ale chtěl jsem hlavně zdůraznit jak celý balíček funguje.

 

Karty na doplnění:

 

Kalonian Behemoth – 9/9 shroud za 7 man ( shroud znamená, že ho soupeř nemůže cílovat spelly ani abilitami to samé platí bohužel i pro vás, navíc se pořád dá zkántrovat), do balíku sem ho nezařadil, protože stojí 7 man a taky by se potom balík nevešel do 300 kč.

 

Borderland Ranger  - dal by se hrát místo Greenweaver Druida, ale můj názor je, že Druid je lepší.

 

 

 

Rampaging Baloths – tahle karta by se kvůli svému landfallu hodila do balíku více než Terra Stomper, ale není úplně nejlevnější takže volbu ponechám na vás.

 

Deadly Recluse – Jistě jste si všimly, že balík nemá žádnou obranu, tenhle pavouček díky Deathtouch (pokud dá damage creatuře tak ji zničí) a Reach ( může blokovat jako kdyby měl Flying) dokáže zastavit nepříjemné útočníky, ale není to karta do agra.

 

Grazing Gladehart – může se hodit kvůli svému landfallu, ale také se nehodí do agra.

 

Timbermaw Larva – forestů máme plno, ale nemá trample navíc ji zastaví obyčejný shock. Jsou i lepší karty.

 

Turntimber Basilisk – platí pro něj to samé co pro Deadly Recluse

 

Whispersilk Cloak – rozhodně zajímavý equipment využijete hlavně shroud, který potrápí soupeře.

 

Naturalize – ta se hodí vždycky.

 

Howl of the Night Pack – rozhodně karta k přemýšlení many máte dost forestů taky.

 

Jak jsem zmínil na začátku balíček vás vyjde zhruba na necelých 350 Kč, což není o moc více než intropack, ale je rozhodně mnohem lepší než intropacky :-)

 

Pořád to sice není balíček určený pro turnajové hraní, ale na hraní s kamarády ve škole více než postačí a jeho cena potěší.

 

Autor: Matěj" Elwinek"

Komentáře
Autor: Set @ středa 17. února 2010 22:07
Já bych tam hodil ještě Giant growth (+3/+3 za jednu manu na kolo)
Fog(za jednu manu preventuje vombat dmg.)
A Overrun (+3/+3 všem a trample )
A možná Elvish Pipper( za tapnutí a jednu zelenou manu můžeš položit příšeru z ruky )
Nehraju magic moc dlouho ale třeba by se to sem hodilo  nejsou to moc drahé karty

Autor: Elden43 @ čtvrtek 18. února 2010 9:31
"Nehraju magic moc dlouho ale třeba by se to sem hodilo"

Dovoli bych si opanovat - vsechno, co jsi napsal, jsou bezesporu kvalitni karticky, ale:
1) Elvish Pipper - prilis pomaly pro tento typ balicku (s manou bys nemel mit problemy)
2) Overrun - mohl by byt, urcite by dokazal pomoci ve hrach, tkere se "zakysnou", mozna by se daly hrat 2 v sidu. Problem overrunu pro tento typ balicku (utoci jednou predopovanou trample bytosti) je ten, ze nam tolik nepomuze, casto bude viset na ruce jako tzv. win-more karta - vyhrali bychom i bez nej.
Muze byt ale prijemny proti balickum, ktere napriklad hraji nejakou first-strike bytost vybavenou deathtouchem, tato kombinace nam naseho pasika posle do vecnych lovist bez toho, aby stihnul kousnout (a s worldvakeovskym equipen Basilisk Collar jich bude asi pomerne hodne)
3) Fog - nevyuzijes ji. Baliku chyby jakykoliv proliz a proto Fog na ruce misto pasika hru spise prohrava nez vyhrava, ziska ti maximalne kolo, pokud jsi pod utokem,a le ty chces byt porad v tlaku a proto je pro tebe Fog spise nadbytecna karta
4) Giant Growth - Mohla by se hrat, obecne jedno z nejlepsich zelenych kouzel, ALE: v zendikaru nam pro monoG vysla silnejsi varianta - Vines of Vastwood. Vzhledem k tomu, ze nam dve zelene many v casting costu vadit prilis nebudou, tak bycgh byl pro zarazeni Vines.

Ke konstrukci:
Hezky balicek, z vetsi casti autopilot a myslim, ze i docela silny. Jeho nevyhodou (a mozna trosku i vyhodou) je jeho pasivita - vzdycky bude hrat jen to, co mu souper dovoli, vlastni triky mu chybi.

Prave pro odvraceni tohoto stavu bych hral 2-3x Vines, abychom si poradili se zabijenim a exilovanim svych kreatur. Vines jsou zaroven preneseny removal a hlavne nam nakonec ubrani utociciho nadopovaneho balotha pred jakymkoliv cilenym zabijenim.

Jeste by to chtelo vymyslet varianty na side a pripsat rozbor, jak by si tento balicek vedl proti jednotlivym archetypum na soucasnem standardu (trebas i tem nejlevnejsim variantam) a clanek by byl vyborny. Takhle davam lepsi dvojku a palec nahoru za prima napad;-)

Autor: Gajdosh @ čtvrtek 18. února 2010 14:57
Nejdřív to vypadalo, že se o těch Vines nikdo nezmíní, ale pár řádků pod článkem přeci jen je.
Neumím si představit do tohohle decku důležitější kartu, než právě vines of vastwood ve čtyřech kopiích. Je to založeno na tom, že v podstatě v jednom kole udělíme jednou příšerou obrovskou dmg - musíme se postarat o to, že nám ji nesloží obyčejná doomblade. Vines jsou karta zadarmo, a proto mě navíc překvapuje, že jsi jí ani nezmínil v alternativních hratelných Green kartách pod článkem.

Balík se mi jinak opravdu líbí a myslím, že pro začátečníky to může být skvělý a zábavný deck.

imho by stálo za to zvážit gigantiform... nejsem vůbec fanouškem téhle karty. Když už ji zařadit, tak ve dvou kopiích max.

Autor: Flamberg @ čtvrtek 18. února 2010 23:01
Stylisticky celkem slušné, pravopisných chyb není příliš. Obsahově taky zajímavé - hlavně nápad. Samozřejmě ty Vines přímo bijí do očí, ale nikdo není dokonalý.

Určitě dobrý a přínosný článek. S chutí do dalšího!

Autor: Laky @ neděle 21. února 2010 19:58
Podla mna tento balik neni zas najlepsi pretoze je zalozeny na mana rampe cez kreatury cize ak by sa nahodou ako super dostavil cerveny burn deck tak to by sa javilo ako problem, inac je to celkom dobre aspon podla mna ale niektore karty by sa mohli vymenit

Autor: bystri14 @ úterý 23. února 2010 14:57
Ahoj, nevíte někdo kdy ze standartu odchází Shards of Alara, Conflux a Alara Reborn? :)

Autor: Laky @ pátek 26. února 2010 10:14
Ked sa dokonci zendikar blok a vyjde nova edicia tak alara odcykluje

Autor: chlopac @ úterý 9. března 2010 19:25
ahoj, výbornej článek, čím víc tu takových bude tím líp

Autor: step@-98- @ úterý 13. dubna 2010 11:24
dobry...libi se mi ze je docela kvalitni a pritom levny...cim vic takovychle...tim lip, ale hrat proti ajanimu vengeantovi...tak jako ste v ******...ale on by to stejne nevylozil tak rychle...ale opravdu pekne..

Autor: Allyman @ neděle 23. května 2010 19:44
Vím že článek byl vydán ještě před vydáním Rise of Eldrazi, ale někteří ho četli třeba až dnes, a proto bych tam přidal nějaké karty( popř. s level upem ) jako Joraga Treespeaker a Kazandu Tuskcaller. Manových zdrojů tu máme dost a proto s postupem na vyšší úrověň neni až zas takový problém.

Můj názor

Autor: alanik @ pátek 11. června 2010 7:01
supr clanek ten deck se mi libi muze mi nekdo poradit co přidat a co ubrat abych mohl jit na turnaj


Autor: zekon @ čtvrtek 23. září 2010 14:07
4. kolo: ......vyložíme Terramorphic Expanse a zahrajeme dvakrát harrow najdeme si 4 landy a pomocí nich položíme třetí harrow. Teď si vezmeme kalkulačku a jdeme počítat do hry přišlo celkem 8 landů ( 6 za pomocí Harrow + 2 z terramorphic expanse).
DOTAZ: proč by terr.exp.dal 2 landy? A za harrow se objetuje land takže mi ty počty nesedí. Co vidím špatně? Díky

Autor: Elwin @ pondělí 27. září 2010 9:14
Terramorphic Expanse dá vždycky dva landy. Samostná expanze je totiž land a pokud ji obětuješ najdeš si další land. 1+1 = 2 Jestli jsem pochopil otázku.

Autor: zekon @ pondělí 27. září 2010 9:29
JJ, pochopils správně. Vím že je land s colorless manou samozřejmě, ale když obětuju proč dostanu 2. To mě uniká kde to je. Na kartě je obětuj a vyhledej land. Ne 2. Proto se ptám proč mám nárok na 2.

Autor: Flamberg @ pondělí 27. září 2010 12:28
Ahoj,

Tebe přece zajímá kolikrát se spustí Landfall. A ten se spustí celkem 8x:

1x za vyložení Terramorphic Expanse
1x za vyložení landu přes T.E.
2x za první Harrow
2x za druhý Harrow
2x za třetí Harrow


Autor: zekon @ pondělí 27. září 2010 15:12
Ahoj Flambergu,
aha, tak už asi chápu, že „dá“ dva landy je že je dá pro landfall balothovi ne že je dá na stůl. Jinak je tak jak jsem si myslel že terram.land je na to abych z colorless udělal barvu kterou potřebuji tím že ji defakto vyměním obětováním, je tak?

Autor: Flamberg @ pondělí 27. září 2010 16:45
Přesně tak. Smyslem Terramorphic Expanse (a Evolving Wilds) je manově stabilizovat ve vícebarevných balících. Když použiješ expanzi, tak si prostě místo ní najdeš jeden basic land a dáš tu zemi tapnutou do hry. Nevýhodou expanze je právě to, že ten land příjde tapnutý - hraní expanzí tě zpomaluje (narozdíl třeba od fetch landů).

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí