pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

neděle 14. března 2010
FNM Liberec - eldrazi aggro
Autor: Ufin @ 11:12 :: 2920 Přečtení :: 4 Komentáře :: :: Reporty
 
Minule jsem posílal report z draftu, což byl můj první turnaj po zhruba pěti letech. Sice to skončilo úplným fiaskem, ale ani to mě neodradilo od dalšího hraní. Nuže, vypravil jsem se tedy do Liberce na tradiční FNM, což byl můj první constructed turnaj po pěti letech. Hrál jsem trojbarevné eldrazi-aggro, i když z finančních důvodů (jistě chápete, že jako student nemám peněz nazbyt) jsem musel dvě Verdant Katakomby nahradit forestem, potažmo swampem a dvě Lotus Kobry jsem nahradil „rampáčem“. V sidu mi pro změnu chyběli Great-Sable Stagové a Thought Hemorrhage. Můj balík vypadal následovně:
 




Eldrazi aggro Jakub Havelka
Main Deck Sideboard
5 Forest
5 Swamp
4 Savage Lands
3 Mountain
2 Oran-Rief the Vastwood
2 Verdant Catacombs
2 Raging Ravine
3 Putrid Leech
3 Bloodbraid Elf
3 Master of the Wild Hunt
3 River Boa
2 Lotus Cobra
2 Elvish Visionary
2 Vampire Nighthawk
2 Siege-Gang Commander
1 Ant Queen
4 Maelstrom Pulse
4 Lightning Bolt
3 Terminate
2 Eldrazi Monument
2 Rampant Growth
2 Garruk Wildspeaker
1 Liliana Vess
4 Goblin Ruinblaster
3 Pithing Needle
3 Acidic Slime
2 Scute Mob
1 Siege-Gang Commander
1 Naturalize
1 Terminate

 
Sešlo se nás 14, takže se hrála čtyři kola s následnou top 4.
 



V prvním kole narážím na Míru Hajflera s Grixis Controlem. S ním už jsem testoval před pár týdny a věděl jsem, že to není ideální matchup. V první hře vyládám pár menších potvůrek jak Bloodbraid, Leech nebo River Boa. Bohužel většinou končí pod mírovými blesky a terminacemi a co zůstalo na stole, to zesměšnily worldwakové želvy. Míra pomocí sfingy a Creeping Tar Pit přechází do protiútoku a doráží mě Earthquakem za hodně. Do druhé hry jsem nasidoval čtyři Ruinblastery, ovšem jaksi mi nedorazila druhá červená mana, takže mi byli k ničemu. Nicméně do toho tlačím, co to dá a mírovy životy rapidně ubívají. Bohužel pro mě, Míra kolo před smrtí topdecknul Ultimatum a potom mě „usfingoval“ k smrti. 
0:1
 
 



Druhé kolo hraju proti Pyromancerskému kobmu (Pyromancer Ascension), bohužel si nepamatuju jméno protihráče. Soupeř hraje černo-červenou verzi, která podle mě není zdaleka tak silná, jako verze s modrou. V první hře mi to přišlo ideálně - ve druhém kole pokládám kobru. Ve třetím fečku a Siege-Gang Commandera, ve čtvrtém Bloodbraida a jdeme na druhou hru. Moc jsem neviděl, co soupeř hraje, ale vysidioval jsem terminace a přidal jsem Siege-Ganga a Scute Moby. O druhé hře se toho nedá moc říci, snad jen, že byla hodně podobná té první…
1:1
 
 
 
Ve třetím kole narážím na Valakuty pilotované Michalem Mlejnkem, což je jeden z mála zástupců turnovského magicu (spolu se mnou J). V první hře jsem ho ujezdil dřív, než stačil rozjet kombo. Nasidoval jsem na něj skoro celý side – jehly, Ruinblastery a Acidic Slime. A taky, že se mi to vyplatilo. První Valakut jsem hned sestřelil Ruinblasterem, druhý mě trochu sice poškádlil spolu s Harrowem, ale o kolo později ho poslal do věčných lovišť další Ruinblaster. A to bohatě stačilo k výhře.  Za zmínku stojí, že v obou dvou hrách jsem na Bloodbraida vykaskádoval pulsu ve chvíli, kdy na stole nebylo nic k sestřelení.
Také nemohu nezmínit ohromnou bitvu eldrazi greenu s nayou u vedlejšího stolu, která skončila netradiční remízou 0:0 (monument nepřišel J)!
2:1
 
Kolo čtvrté vs. Honza Hanáček
Od Honzy jsem si chtěl před turnajem půjčit dvě Verdant Catacombsy, ale on mi je nepůjčil a vymstilo se mu to J. Honza hrál stejně jako Míra Hajfler grixis control. V první hře si neustále stěžoval na země, ačkoli jich měl plno. Bylo to podobné jako v prvním kole proti Mírovi, moji Bloodbraidi a Leechové umírají „pod koly“ terminací a blesků. Nicméně já čekám na okamžik, kdy se Honza zatapuje a ten přichází v šestém kole, kdy vykládá sfingu. Honza má sedm životů, já mám na ruce blesk a ve hře bojku (neblokovatelnou). Já líznu možná trochu se štěstím Eldrazi Monument, jedu bojkou za čtyři (měla kántr z Oran-Riefa) a dostřelím ho bleskem. V druhé hře zůstane Honza na třech zemích, takže není co řešit…
3:1
 
Semifinále vs. Zbyšek Panchartek
Zbyšek hraje starý dobrý jund, na který si docela věřím. Jenže v první hře na mě vyskákali dva Thrinaxové, Bloodbraid, Borderland Ranger a další podobná havěť a docela rychle mi dochází dech. Thrinaxů se zbavím pomocí dvou Maelstrom Puls, ale zbytku už se nezbavím, a tak jdeme na další hru. Tady mi v sidu citelně chybí jeleni a Thought Hemorrhage, takže siduju jen Ruinblastery a jednoho Siege-Ganga. Nicméně právě Ruinblasteři byli strůjci mého vítězství, díky zničenzým dvoum zemím (Zbyšek neměl zelenou manu). V rozhodující hře mi Zbyšek ukazuje, cože to znamená kaskádování, když v relativně špátné situaci vykaskádoval na Bituminous Blast elfíka a potom mi ve svém kole Goblin Ruinblasterem zničí Raging Ravine. Já jsem pro změnu bez červené a tak končím těsně před branami finále… Zbyšek nakonec celé FNMko vyhrál.
 
Děkuji, že jste dočetli až sem a těšte se na další reporty.
 
Autor: Kuba „Kumano“ Havelka.

Komentáře
Autor: brutusáček @ pondělí 15. března 2010 10:30
off topic: dnes se na začátečnickej nedostanu ani zítra na standard, tak přeju hodně man všem :-)

Autor: Mad Chick @ pondělí 15. března 2010 13:29
Já také ne (tvrdnu bohužel na školení v Brně a do půl páte to do Prahy už 100% nestihnu), ale jdu zítra do Dungeonu na klasický T2 turnaj, doufám, že tam zase nějakou tu známou tvář potkám :)

Autor: Ufin @ pondělí 15. března 2010 19:31
mozna by nebylo od veci, kdyby ste si tu na foru vytvorili svuj topis pro turnaje v dungeonu a koordinaci. Mozna to budete mit prehlednejsi nez po komentarich :]

Autor: Aggrokumano @ úterý 16. března 2010 1:23
Ano, lepší by bylo pochválit tento report :)

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí