středa 17. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 3. června 2010
Druhý turnaj – přípravné soustředění před prvním turnajem FNM
Autor: Ufin @ 16:19 :: 3012 Přečtení :: 7 Komentáře :: :: Reporty
 
Právě jste otevřeli volné pokračování článku „Povídkový příběh s reportem - První turnaj“, zveřejněného na tomto serveru 15.5.2010. S novým elánem, vybaveni novými informacemi a kartami, tedy s jinými balíčky scházíme se s přáteli k dalšímu neoficiálnímu turnaji, abychom nabrali další zkušenosti, než se odvážíme zajít na FNM do Libereckého Jotunheimu.
 Scházíme se ve pouze ve čtyřech lidech, ale vidíme to spíše jako výhodu. Dává nám to možnost zahrát si kromě standardu i jiné formáty. V první části tohoto článku se budeme ale věnovat právě standardu.
Nastoupili:
Petr s balíčkem, který bych nazval Exalted White Weenie
Olda s klasikou Mono black Vampires
Dan (moje maličkost) s Wu Soldiers (stejný deck minule, nyní konsolidovaný a snad vylepšený)
Vojta (synek 12let) s BR Ally (se svým balíčkem ho nedokážu porazit )
Rozbory balíčků:
 Přestože jsem začátečník, drze si troufám napsat rozbory, a to proto, abyste v reakci na moje případná mylná tvrzení mohli moje omyly uvést na pravou míru. To by mohlo obohatit nás všechny.
Exalted White Weenie:

Exalted white weenie Pazitka
Main Deck Sideboard
22 Plains
1 Student of Warfare
3 Akrasan Squire
4 Elite Vanguard
4 Sigiled Paladin
2 Affa Guard Hound
4 Battlegrace Angel
4 Emerge Unscathed
4 Path to Exile
4 Silence
2 Honor of the Pure
4 Journey to Nowhere
2 Martial Coup
4 Hyena Umbra
4 Devout Lightcaster
4 Celestial Purge
3 Oblivion Ring
22 zemí, 18 bytostí, 20 kouzel.
 Na první pohled vidíte hromadu bytostí s Exalted, tedy pokud útočí jen jedna bytost, dostává tato +1/+1. Jsou to Akrasan Squire 1/1, Sigiled Paladin 2/2 first strike, a Battlegrace Angel s flying a někdy lifelink. Jestliže máte na stole tři z těchto bytostí, a pokud útočí jen jedna z nich, dostáva +3/+3, a to je v případě Elite Vanguard (2/1) za nepříjemných 5, v případě Sigiled Paladin za ješte nepříjemnějších 5 s first strike a v případě Battlegrace Angel za smrtelných 7 s lifelinkem.  Záměrem tohoto balíčku je tedy útočit jednou silnou bytostí, kterou soupeř nebude schopen zablokovat.
 Na druhý pohled vidíte že až na Battlegrace Angel jsou všechny bytosti a kouzla za jednu či dvě many, čili jen se dvěma zeměmi můžete hrát skoro vše a i s jednou zemí se dá bojovat. Tedy si rozhodně nebudete brát muligan pokud máte na úvodní ruce dvě země, s jednou zemí budete zvažovat podle ostatních karet.
 Affa Guard Hound se hraje flash, šetříte si tohle překvapení na ruce do soupeřova kola, kdy odrazíte jeho útok buď samotným Affa Guard Hound, nebo posílíte +0/+3 jiného obránce. Student z RoE je v balíku protože je dost dobrý, pokud se ho podaří vylevelovat, což není nemožné. Od druhého levelu je hodně nepříjemnou 3/3 bytostí s first strike. Původně hrál na jeho slotu Akrasan Squire, intuitivně bych nahradil Elite Vanguard, ale zkušenost zřejmě ukázala že 3 Akrasan Squire stačí. Student je v balíčku jen jeden, protože majitel má jen jednoho a jeho cena je poměrně vysoká. Jinak by jich asi hrál více.
 Klíčové bytosti ochraňuje Emerge Unscathed, ochrana za jednu manu s rebound, v soupěřově kole instant, ve vlastním kole pak podpora útoku.
 Path to Exile je nezbytná klasika. Zbaví vás nepříjemné soupeřovy bytosti, stojí jen jednu manu, kterou si můžete snadno dovolit šetřit. Připraví vám manovou výhodu, pokud si odstřelíte vlastní bytost před soupeřovým ničením. Finančně náročná karta.
Silence je pro soupeře, který hraje podobný rychlý balík hodně nepříjemnou brzdou v jeho kole, pro kontrolního soupeře s modrými countery na ruce také pěkně vyšachuje.
Honor of the Pure je další +1/+1 ve formě enchantmentu, posiluje za pouhé dvě many i obrannou část.
Journey to Nowhere je další nepříjemné bílé ničení, před kterým vás ani aura s totem armor neochrání. Společně s Path to Exile odklízí soupeřovy obránce i útočníky.
Martial Coup posílí útočné řady pokud je potřeba větší počet útočníků a na stole leží oba Honor of the Pure, ale v tomto balíku má soužit spíše k vyčištění stolu, pokud by se soupeřovy bytosti nepříjemně přemnožili. Zbaví vás i bytostí se Shroud!
Sideboard: Hyena Umbra může být lepší ochranou než Emerge Unscathed, ale soupeř nesmí hrát bílými (uhodnete proč?), nebo modré. Obě tyto barvy hýří enchantmenty . Journey to Nowhere a jemu podobné vám pak připraví výše zmíněnou karetní nevýhodu. Devout Lightcaster nahradí proti černé zřejmě Sigiled Paladina, a černou úplně vymaže J. Instant Celestial Purge nahradí proti černému a červenému mágovi zřejmě Journey to Nowhere, Oblivion Ring nasadíme proti Planeswalkerům a nepřijemným artefaktům opět výměnou za Journey to Nowhere.
 
Mono black Vampires:

Mono black vampires Pazitka
Main Deck Sideboard
4 Bloodghast
4 Vampire Hexmage
4 Kalastria Highborn
2 Bloodthrone Vampire
2 Vampire Aristocrat
4 Pawn of Ulamog
3 Vampire Nocturnus
4 Nirkana Revenant
4 Blade of the Bloodchief
4 Sign in Blood
3 Consume Spirit
1 Sorin Markov
21 Swamp
4 Gatekeeper of Malakir
2 Consuming Vapors
4 Vampire Nighthawk
4 Mire’s Toll
1 Consume Spirit
 



 
Z mého pohledu poněkud netradičně postavený upíři balíček, ale princip vedoucí k vítězství je stejný.  Přetlačit soupeře spoustou malých upírů za podpory a s posílením od Vampire Nocturnus. Strategie se soustředí na boj na bitevním poli pomocí Bloodthrone Vampire a Vampire Aristocrat, které za obětování bytosti povyrostou. Bytostí, kterou budete rádi obětovat, je Bloodghast, který se s příchodem země do hry zase vrátí na bitevní pole. Tenhle upír proto nemůže chybět v žádném vítězném balíku. Pokud by snad Bloodghast nebyl po ruce, pak pomůže Pawn of Ulamog, který vygeneruje token. Nechybí nezbytné černé lízání Sign in blood, které vás nakopne, když dochází dech, sebere Swamp z vršku balíčku (brzdí Nocturnusovu abilitu), a v neposlední řadě může dorazit soupeře na dvou životech. Kalastria Highborn pak nepříjemně ubírá životy soupeři za každou padlou bytost, a vám přidává životy. Soupeř má skutečně těžké rozhodování zda blokovat nebo ne. Všechno na bitevním poli, proto je zde netradičně málo přímého zabíjení, pouhé tři univerzální Consume Spirit. V sideboardu pak najdete karty, které pomohou v boji s přerostlými příšerami a s kontrolními hráči.
 




 
Wu Soldiers:
WU Soldiers Pazitka
Main Deck Sideboard
11 Plains
4 Sejiri Steppe
2 Island
4 Halimar Depths
1 Tectonic Edge
4 Hada Freeblade
4 Kazandu Blademaster
3 Veteran Armorsmith
3 Veteran Swordsmith
3 Kor Skyfisher
3 Captain of the Watch
2 Marshal’s Anthem
4 Journey to Nowhere
3 Explorer’s Scope
2 Martial Coup
3 Emerge Unscathed
4 Unified Will
1 Plains
1 Tectonic Edge
3 Harm’s Way
3 Kor Firewalker
4 Celestial Purge
3 Spreading Seas

22 zemí, 20 bytostí, 18 kouzel
Myšlenka tohoto balíku je vcelku jednoduchá. Ideální první ruka obsahuje dvě země, Hada Freeblade nebo Kazandu Blademaster a Explorer's Scope. Ten má umožnit získat potřebnou manu v počátku boje, a v pokročilé fázi, zbavit zemí, které si už nepotřebujeme líznout. Halimar Depths  pomůže správně seřadit karty v knihovně.
Na prvním slotu hraje Hada Freeblade 1/2, jedinný Ally za jednu manu. Ale je to také Soldier, možná není lepší než Elite Vanguard, ale jeho příchod v pozdějších fázích boje může zásadním způsobem povýšit Kazandu Blademastera, druhý nejlepší Ally, ale i vynikající Soldier. Se svými parametry 2/2 first strike s vigilance (nemusí se tapovat do útoku) si jasně řekl o zařazení do balíčku ve 4 kusech. Navíc může být posílen příchodem Hada Freeblade, jak jsem již zmínil. Každý další Soldier, který přijde na bitevní pole pak přináší něco dalším vojáčkům. Tato „spolupráce“ se mi na vojáčcích moc libí. Veteran Armorsmith 2/3 posiluje odolnost všech Soldierů, Veteran Swordsmith 3/2 naopak posiluje útok. Kor Skyfisher 2/3 je jediný letec v šiku, který má za úkol střežit vzdušný prostor. Jeho „nevýhoda“, vzít jeden permanent zpět do ruky je zde spíše výhodou. Uhodnete co to bude? Ono, jistě, Halimar Depths, kterou rádi položíme znovu. Captain of the Watch pak přidá všem +1/+1 a first strike, navíc s sebou přinese 3 Soldiers tokeny 1/1, což vlastně znamená 2/2 first strike. Sáhnout si na 6 zemí by neměl být až takový problém.
A co další karty? Sejiri Steppe má umožnit bezproblémový a tolik žádaný útok bytostí vybavenou Explorer's Scope. Podobnou funkci plní Emerge Unscathed ve své rebound fázi, zatímco v té první ji ochránila před zabitím červeným bleskem, černým ničením či bílým Pathem nebo Journey. Tectonic Edge pomůže zbavit se soupeřovy útočné, nebo jiné nepříjemné země. Marshal's Anthem za čtyři se snaží zastoupit finančně drahý ale manově levnější Honor of the Pure, ale ty 4 many bychom měli za dobré spolupráce Explorer's Scope a Halimar Depths dát dohromady. Na šesti manách nám potom vrátí z hrobu přímo na bojiště nějakého šikulu, který může i rozhodnout hru. Nerad se opakuji, ale je tu potřeba zdůraznit, že každý Soldier který přijde na bojiště posílí ty ostatní. Journey to Nowhere je jediné ničení soupeřových hodně nepříjemných bytostí. Martial Coup v pozdější fázi bitvy posílí početní řady našich vojáčků a vychýlí jazýček vah na naši stranu, případně vyklidí celé bitevní pole, a dá nám šanci začít znovu. Unified Will jsem zařadil na ochranu před hromadným ničením typu právě Martial Coup nebo Day of Judgment, a na ochranu důležitého Captain of the Watch. To se ukázalo být hodně optimistické. Často jsem měl Unified Will na ruce a nemohl jsem ho použít. Znal jsem toto riziko, ale nechtěl jsem použít Spell Pierce, které je sice levnější, ale soupeř ho může doplatit, ani Deprive, kvůli kterému bych musel nahradit nejméně dvě Pláně (země Plains) dvěma ostrovy (Islands), a ty by mi mohly v počátku boje překážet, protože dvou manový Kazandu Blademaster a Veteran Armorsmith jsou za dvě bílé. Ideální by zřejmě bylo Negate, ale to nemám.
V Sideboardu je Plains a Tectonic Edge, soupeř hraje / nehraje bojové zemky, Harm's Way může nahradit Emerge Unscathed proti balíkům s mnoha bojovníky pokud by docházelo k soubojům, proti červeným bleskům, a obrátit tak soupeřův útok proti němu. Kor Firewalker se vysměje červené, nahradil by Veteran Swordsmith, Celestial Purge by lépe zastoupil Journey to Nowhere proti černé a červené. Spreading Seas má zabrzdit rychlé balíky, vícebarevné balíky, a odzbrojit kontrolní balíky s útočnými zeměmi typu Lawaclav Reaches.
 
BR Ally:
Synkovi jsem postavil černo-červené spojence, které hraje moc rád.
BR Ally Pazitka pro syna
Main Deck Sideboard
4 Evolving Wilds
7 Swamp
7 Mountain
2 Lavaclaw Reaches
2 Akoum Refuge
4 Akoum Battlesinger
4 Bojuka Brigand
4 Highland Berserker
4 Nimana Sell-Sword
2 Bala Ged Thief
2 Hagra Diabolist
2 Kazuul Warlord
2 Murasa Pyromancer
2 Chandra Nalaar
3 Soul Stair Expedition
3 Burst Lightning
3 Terminate
3 Sign in Blood
1 Soul Stair Expedition
1 Terminate
1 Sign in Blood
2 Tuktuk Grunts
4 Tuktuk Scrapper
4 Doom Blade
2 Tectonic Edge

22 zemí, 24 bytostí, 14 kouzel
 
Síla všech Ally balíků spočívá ve vašem kole. V útoku, přijde Ally, dodá ostatním sílu či výhodu, útok! Nemaje vícebarevné země z M10, nepouštíme se do více než dvou barev. Zatím. Ale každému spojenci stačí jedna mana jeho barvy. Červená s černou by měli být dost agresivní.
Začněme u zemí. Evolving Wilds jsem původně přecenil. Je to země, ale nedává manu! A já si toho nevšiml! :-) Jakmile jsme tuto chybu objevili, navrhl jsem ji vyřadit z balíku, ale soupeři nás přesvědčili, abychom ji tam nechali. Tato falešná „fečka“ se ukázala být velmi užitečnou. V úvodní kolech pomůže vyhledat zemi chybějící barvy, pokud taková situace nastane, a my moc many nepotřebujeme, jen tolik, abychom v každém kole mohli položit „alíka“. A to jsou na začátku dvě. V pozdějších kolech pak pročistí balík od zemí, které si už nepotřebuje lízat, potřebujeme přísun spojenců. Navíc přihodí counter na Soul Stair Expedition, která jediná hraje na prvním slotu, a pokud se dostaneme k výměně bytostí na bojišti, přinese karetní výhodu.
Lavaclaw Reaches a Akoum Refuge jsou dvoubarevné země které mají též přinést barevnou stabilizaci, Lavaclaw Reaches je pak vydatnou posilou v útoku.
Bojuka Brigand je hlavní údernou silou. Pokud ho dostaneme na 4-5 counterů, což reprezentuje vynést jen další 3 spojence, už se težko blokuje, zejména pokud mu na stole ležící Akoum Battlesinger přidá +1, a Highland Berserker first strike. Pokud dokážeme dostat na stůl více spojenců, je se soupeřem bez hromadného ničení většinou amen.
K odstranění soupeřových blokerů tu máme Terminate a Burst Lightning s dalšími pomůže Chandra Nalaar, která straší a deptá soupeře. Pokud ji dostaneme na 8, vyhrává hru. Sign in Blood pomůže s prázdnou rukou, která je naším nepřítelem.
Sideboard: Soul Stair Expedition přidáme, pokud dochází hodně k výměnám, za Sign in Blood, a naopak, pokud máme kontrolního soupeře, který nebojuje bytostmi. Pokud potřebujeme více zabíjení přidáme Terminate, nebo výhodnější Doom Blade, které nepotřebuje červenou, pokud soupeř není černý, nehraje na regeneraci. Pokud nemůžeme prorazit hromadou malých spojenců, můžeme nasadit silnějšího Tuktuk Grunts, proti balíku plném artefaktů se hodí Tuktuk Scrapper. Nakonec Tectonic Edge proti nepříjemným zemím.
 
Stručný report z turnaje:
Sobota, 16:00. Dohodli jsme se, že si na tomto standardu zahrajeme jen dva zápasy, protože si mohu se synkem zahrát kdykoliv, čímž nám zbude více času na avizované jiné formáty, na které se všichni těšíme, a které záměrně stále tajím J Hrajeme na dvě vítězné hry.
Nejprve hraji proti Petrovi, tj. Wu Soldiers x Exalted White Weenie.
1. hra byla rozhodnutá od začátku. Vyhrávám hod kostkou, a chci začínat. Lížu 7 karet. Na ruce ale nemám žádnou zemi, beru tedy muligan, opět žádná země, jdu na 5 karet, a to je zlé. To už musím nechat, mam jen jedu zemi, není to spatné, ale … Začínám zemí, Hada Freeblade … soupeř nese zem a Akrasana. Lížu, a zem nemám, nesu dalšího Hada Freeblade, první se tedy dostava na 2/3 a utočí. Soupeř nebrání, líže si a nese ze a Studenta … po chvíli … neuvěřitelné … na stole mám 4 Hada Freeblade a soupeř vedle vylevelovaného Studenta 3/3 first strike dva Akrasany. Postupně útočí a ja to ze začátku pouštím do sebe a čekám na kartu, která by mne zachránila …   Journey nejde, dostávám se pod 10 životů, a už musím blokovat. Dávám do bloku jednoho Ally za druhým, Journey nepřichází … s posledním Hadem na stole vzdávám.
0:1

 
2. hra je o něco lepší. Ani jeden z nás nezískává absolutní převahu. Daří se mi zapojit Explorer's Scope, rovnám si knihovnu pomocí Halimar Depths, ale soupeř mi to kazí na začátku mého kola sesláním Path to Exile na vybaveného útočníka, dostávám zemi, to je fine, ale musím si zamíchat knihovnu. A to je nemilé Kamile. (Citát z filmu „Policajt nebo rošťák“)Toto se opakuje ještě jednou, situace je vyrovnaná, ale já mám díky tomu více zemí, což se za chvíli ukáže jako rozhodující výhoda. Se sedmi zeměmi nesu Martial Coup, uklízím stůl, a na mě se vzápětí směje pět vojáčků 1/1, na ruce mám Captaina. Soupeř vzápětí nese též Martial Coup, a generuje 4 vojáčky, chybí mu jedna země. Ale protože má na stole Honor of the Pure, jsou z nich rázem 2/2. Je řada na mě. Lížu si druhý Martial Coup. Co ted? Namísto seslání Captaina volím znovu Martial Coup za 7 man uklízím stůl, generuji 5 vojáčků a situace se opakuje. Soupeř líže, a vzápětí vzdává. Kdyby líznul Battlegrace Angela, asi by se z toho dostal pomocí lifelink, ale seslání Captain od the Watch snad by vytvořilo takovou převahu že možná ani ne. Dobrá hra.
1:1

 
3. hru mám ovšem smůlu. Soupeř začíná, vše mu vychází, karty jdou jak mají. Na mojí straně nepřišel Explorer's Scope, možná bych měl hrát 4 kousky. Bytosti, které jsem vynesl mi soupeř odstranil, na ruce mám dva countery Unified Will, které nemohu použít, neboť mám méně bytostí. Životy ubývají, přichází Battlegrace Angel … konec.
1:2
Všimněte si, že tu není zmínka o sideboardu, který jsem vůbec nepoužil, ani jsem si na něj nevzpomněl :-) Přinejmenším zařazení Harm's Way, který mohl zničit exalted dávající Akrasany by stálo za úvahu, a Tectonic Edge jsem též mohl vyřadit.
 
To synek měl o poznání více štěstí: BR Ally x Mono black Vampires
1. hra je velmi snadná, soupeř jednou muligenuje, nepřišly země. Riskuje a začíná se šesti kartami a jednou zemí. Avšak další země nepřichází, zatímco na druhé straně se Ally slibně rozvíjejí a než ho stačí ujezdit soupeř, vzdává.
1:0
2. hra se odvíjí v podobném duchu. Černý Upír je na tom sice lépe než v první hře, ale nemá po ruce zdaleka tolik zabíjení jako jeho soupeř, a tak po krátké přestřelce poměrně rychle podléhá. Jo, když to nepřijde …
2:0
 
Poté si prohazujeme soupeře: Wu Soldiers x Mono black Vampires
1. hra nebyla vůbec jednoznačná. Celkem slibný začátek mi soupeř kazí a obětováním Vampire Hemage mi sundává dva countery z Kazandu Blademastera, který měl útočit a za pomoci Explorer's Scope získat manovou převahu. Snažím se situaci zachránit, sesílám Kor Skyfishera, beru ze stolu zmrzačeného Kazandu Blademastera, vzápětí ho sesílám zpět na bojiště, ale to už má soupeř na stole více bytostí než já, nemohu counterovat pomocí Unified Will jeho spelly a prohrávám.
0:1
Opět zapomínám na sideboard, který mi mohl pomoci 
2. hra nebyla vůbec zajímavá, z požadovaných karet nepřišel Explorer's Scope, soupeř pomalu získává převahu vynáší Nocturnuse a já podléhám následnému tlaku.
0:2
Synek na tom byl podobně: BR Ally x Exalted White Weenie
Ani jednou mu nepřišla ruka, zatímco soupeř v pohodě rozjíždí svoji mašinku, nezajímavé zápasy.
0:2
 
Tím skončily zápasy na standardu a po krátké přestávce vyndáváme z tašek jiné karty, a přichází na řadu turnájek v Allcommon Zendikar Block, tj. karty pouze common, a pouze z edic Zendikar, Wordwake a Rise of Eldrazi. Jaké balíčky jsme si připravili, a jak proběhly zápasy se ale dočtete až v přístím článku. Včetně poslední čtyřhry, 2HG. Pro dnešek už toho bylo dost J
Pokud jste dočetli až sem, dekuji za vaši pozornost! Vidíte-li nějaké chyby, možná vylepšení v našich balíčcích, neváhejte, a povězte nám o nich v komentáři!
Z Liberce zdraví Pažitka
 
Komentáře
Autor: Aggrokumano @ čtvrtek 3. června 2010 17:01
Nevím, jestli je B/R nejlepší kombinace Alíků a když už, tak mi tam chybí 4× Blightning, což je jasně nejlepší common na standard.

PS: Doufám, že se zítra uvdíme na FNM.

Autor: Sýček @ čtvrtek 3. června 2010 22:17
Rozebrání jednotlivých decků na výbornou, to mě prostě baví. :)
Mám dotaz, co znamená to ''J'' a ''L'' ? J jsem viděl po několikáte, ale L poprvé. Děkuju za informace.

Autor: Flamberg @ čtvrtek 3. června 2010 22:52
J a L jsou chyby v redakčním systému, který tak ničí smajlíky :-)

Autor: 2012 @ pátek 4. června 2010 7:28
když už alíky, tak bych je hrál s bílou. Jdou bantvoý, nayový, UW .... BR určitě nejsou tak silný, ale vypadaj docela zajímavě .. možná bych tam dal blightning a časem bych pro synka dokoupil dualy M10 (spis pockat na M11 RB je z M10 dualy nejdrazsi) a Lightning Bolt misto toho Burstu .. jinak zajímavej report

Autor: dpazout @ pátek 4. června 2010 8:39
BR Ally urcite nejsou dokonaly, ale jsou fakt neprijemny. Urcite to delat tolik primeho zabijeni. Proti baliku s Bligtningem jsem hral nedavno, a uz je mam objednane. Hnusna karta :-) Je pravda, ze nejlepsi dva Ally pro prvni a druhy slot jsou v bile. Ale treti barvu bez nejakych kouzelnych zemi typu "fetch" bych uz nepridaval. Riziko, ze ti neprijde zeme jedne barvy se musi nejak resit. A dvou barevne zeme z M10 uz kupovat nechci, pockame co prinese M11.
WU Ally zkousim hrat sam, a stale se mi nejak nedari. Ale ted mam jeden napad ;-)
To AK: Na patecni FNM snad priste, jeste porad nemam zadny balik na standard, se kterym bych byl spokojen.

Autor: 2012 @ pátek 4. června 2010 10:59
před chvílí jsem se dozvěděl, že M10 dualy budou i v M11 (tedy se stejnym jmenem) takže určtě dobrá investice

Autor: Sipi @ sobota 5. června 2010 15:23
mtgsalvation.com
tam mas co vide v dalsich edicich

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí