úterý 23. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

neděle 6. června 2010
Magicový maraton
Autor: Aggrokumano @ 16:51 :: 4154 Přečtení :: 7 Komentáře :: :: Standard, Reporty
 
Kapitola první
Je pátek 21. května, beru svůj bycikl a poklidným tempem vyrážím z Turnova směr Liberec. Do Jotunheimu (liberecká herna) dorážím asi s hodinovou rezervou. Tentokráte ale na FNM nehodlám bojovat o vítězství, nýbrž jsem si přišel otestovat svůj all-commonový balík na nadcházející turnaj v Dungeonu. Dlouho jsem zvažoval, zda hrát U/W kontrol, nebo trojbarvu (vidina Lightning Boltů je lákavá). Nakonec jsem risknul trojbarvu, a jestli se vyplatila, se dozvíte v následujících řádcích.
Decklist:

7× Island
5× Plains
2× Mountain
 
Calcite Snapper (Želva)
 
Negate
Cancel
 
Sideboard:
 
1× Rest for the Weary
1× Essence Scatter
 
Kolo první - Honza Hrudka (Strange Jund)
 
Honza hraje jakousi alternativní verzi jundu. Prohrávám hod kostkou a přichází první z mých muliganů. Nechám šest karet a jdeme na to. Honza pokládá Geopedu, která se vysmívá mému Duelistovi a dvakrát se v kombinaci s fečkou projede za 5. Honza přikládá pod kotel Thrinaxem a Elfem into Blightning. Já Elfa i Thrinaxe pošlu na dovolenou (Journey to Nowhere), ale Honza ve svém kole zahraje Pulsu, což je čára přes rozpočet a ve svém dalším kole mě Honza zabíjí.
Do druhé hry jsem vyměnil Duelisty za Outlandery, což se ukázalo jako dobrý tah. Honzův Geoped a Thrinax se jen smutně dívají a pokus o jejich zničení Pulsou se nepovedl. Nicméně Honza jako chuťovku nasidoval Sedraxis Spectru, která mi dělala velké potíže. Následoval Purid Leech, oživená Raging Ravine a mě nezachranilo ani extra 8 životů z Rest for the Weary…
 
0:1
 
Druhé kolo – Piotr (má komplikované příjmení, tak ho radši neuvádím, abych to nezkomolil) (Naya)
 
Je mi jasné, že tohle je předem prohraný boj, potvorový balík tohoto typu nemůžu zvládnout. Piotr začíná kočkou (Steppe Lynx), přidává další kočku (Wild Nacatl), fečuje a jede za čtyři. Rozhodnu se zabít Nacatla a doufám, že Piotr nemá další fečku, bohužel, měl jí. Pak vyloží Relikviáře, kterého pošlu na dovolenou, ale pořád se nějak nemůžu vypořádat s tou kočkou. Piotr má poslední kartu na ruce, kterou je ovšem Ranger of Eos, a ten mu najde Scute Moba a Nacatla (oboje hned vyloží). Ve svém kole sice stihnu zabít Scute Moba, ale to je tak všechno, co stíhám…
Druhá hra se nese v podobném duchu. Ale alespoň jsem získal jeden konstrukční poznatek, 3× ze čtyř her jsem muligenoval, protože nechodila modrá mana.
 
0:2
 
Kolo třetí – Leoš Kopecký (Naya Defenders)
 
Leošův balík je postavený kolem zdí a primární win condition je Felidar Sovereign, ale jinak umí zabít i Ionou nebo mocným Earthquakem (spolu se zelenými zídkami Overgrown Battlement). Konečně tedy nějaký kontrolní balík, což slibuje vyrovnanou bitvu!
Ze začátku tahám za delší konec, jelikož Leoš nemá odpověď na mé želvy, ale jeho problémy vyřeší Wall of Reverence. Poté se hra zasekne nevídaným způsobem. Leoš si každé kolo přidává deset životů, takže mi je jasné, že ho nějakým košer způsobem nezabiju. Ovšem jakékoli Leošovy náznaky vzpoury jsou zkántrovány, nebo poslány na dovolenou. Zní to divně, ale první hru nakonec vyhrávám, protože Leoš dolízal (já na tom nebyl o mnoho lépe, v knihovně mi zbyly dvě karty)!
Všichni ostatní už dávno dohráli a na druhou hru nám zbývá pěkných sedm minut, takže je Vám asi jasné, že jsme ji nestihli dohrát a tudíž vítězím 1:0 .
 
1:2
 
Kolo čtvrté a poslední – Zbyšek Panchartek (U/W Tapout)
 
Tapout je vedle jundu nejlepším deckem na současném standardu, takže je mi jasné, jak to dopadne. Navíc v obou hrách muliganuji na pět. V první hře mě ulítá Kolonáda, na kterou nemám odpověď (Spreading Seas by se hodil).
Druhá hra je podobná, tentokrát nenajdu odpověď na Luminarch Ascencion (tedy já bych jí našel, ale soupeř s Negačkou byl proti). Ale alespoň mám dobrý pocit z toho, že Baneslayer se ani nejdnou „nepovedl“.
 
1:3
 
Celkovým vítězem se stal Přemek Houška s vampíry. Los mi přisoudil jeden booster, ve kterém jako obvykle nic nebylo (Tajuru Preserver)…
 
Kapitola druhá
 
Večer už jsem jen stačil postavit deck na zítřejší Rise of the Eldrazi Game Day, (chtěl jsem vyzkoušet Valakut) a šel jsem spát. Turnaj se hrál dopoledne, takže jsem tentokrát nejel na kole, ale vlakem (kolo jsem si s sebou stejně vzal ). Začínalo se v deset hodin a sešlo se nás zhruba stejně jako předtím na FNM. Pro všechny je přichystán fullartový Staggershock a pro nejlepších osm fullartový Deathless Angel, o kterého bych chtěl zabojovat. Můj balík vypadal takhle:
 
14× Mountain
5× Forest
2× Terramorphic Expanse
2× Evolving Wilds
 
Siege-Gang Commander (zkráceně SGC)
 
Harrow
Khalni Heart Expedition (zvaná též Květináč)
Expedition Map (alias Mapa)
 
Sideboard:
 
Banefire (Comet Storm jsem nesehnal)
 

 
V prvním kole hraju proti Zbyškovi, který má to samé, co předtím na FNM (U/W Tapout). Zahajuji muliganem a nechám ruku bez zelené, ale zato s Valakutem. Risk se vyplatil, ale vyložený Květináč bohužel poslal na dovolenou Oblivion Ring, což mě výrazně zpomalilo. Zkouším alespoň Siege-Ganga, ale ten je pak smetený Martial Coupem. Valakut alespoň sestřelí Baneslayera, ale na víc se nezmůžu.
Ve druhé hře nepřišel Valakut, takže jsem moc nevzdoroval.
 
0:1
 
Druhé kolo – Honza Hrudka
 
S Honzou jsem taky už dlouho nehrál , na rozdíl od včerejška ale hraje klasickou verzi jundu. V první hře se opět nedostavil pan Valakut, ale vzdoruji poměrně dlouho. Když se pak podívám, co bylo na vrchu knihovny, tak tam byl Valakut. Dvojnásob škoda, ve hře byly totiž dvě Expedice.
V druhé hře jsem sprostě umíchán. Muligenuji na pět, nechávám ruku s jednou zemí, kterou je Valakut. Další země sice přijdou, jenže co naděláte se dvěma Blightningy v takovéto situaci…
 
0:2
 
Kolo třetí – Míra Kúřil aka. Smežba (U/W Tapout)
 
Další UWčko, z toho nejsem moc nadšený. Smežbovi to navíc chodí parádně, jen co se zbavím jednoho Tectonic Edge, přijde druhý. Bloodbraid a Ruinblaster ho dostanou na 9 životů a na ruce mám dva Bolty. Mezitím mi Míra zkrántruje dva pokusy o Mapu, což dvakrát nepotěšilo. Pak přijdou Vrata a Gideon, který mě během pár kol ujezdí.
Druhá hra je zajímavá, mám na stole dvě Expedice, jednu nabitou, jednu bez kántrů, ale Smežbovi zase přišel Tectonic Edge. Několik kol probíhá v „draw and go“ módu. Pak ale konečně přišel nasidovaný Trace of Abundance. Vyložím ho, Smežba v reakci odpaluje Tectonic Edge, ale nepočítal s Harrowem.
Třetí hra je parádní, kdyby to takhle chodilo celou dobu, tak byl Anděl doma - jedna Expedice, druhá Expedice, Valakut, Harrow, Siege-Gang a je hotovo!
 
1:2
 
Poslední kolo – Marek Pelc (Boros)
V první hře to Markovi přišlo parádně a v pátém kole jede asi za 25. Valakut je sice rychlý, ale tohle bylo moc i na něj.
Druhá hra je vyrovnaná. Poprvé jsem využil nasidovanou Antilopu, i když moc dlouho na stole nepobyla. Pak uklidím stůl Pyroclasmou, jenže Valakut zase nepřišel. Můžu si za to sám, protože jsem si nenechal volnou manu na Mapu, kterou poslal na dovolenou Oblivion Ring. Nakonec mě Marek dorazí najednou dvěma Bolty a Burstem.
 
1:3
 
Z vítězství se dnes radoval Honza Hrudka s jundem, který utrpěl jedinou porážku, shodou okolností od Leoše, který hrál zase ty Defendery, jako včera. A nevím, jak to dělám, ale los mi zase přisoudil jeden booster (z Worldwaku), který jsem vyměnil za booster Zendikaru a v tom bylo jen Celestial Mantle.
 
Kapitola třetí
 
Další turnaj, kterého se chci zúčastnit je dvojkový all-common v Dungeonu, který se koná 29. května. Mám tedy týden čas a vzhledem k tomu, že nemám žádnou práci a škola už mi skončila (ale pilně se připravuji na přijímací zkoušky na Karlovu Univerzitu), tak je docela dost času na online testování. Tou dobou jsem testoval selfmade W/R kontrol, jehož rozbor se na Magic-Guru objeví co nevidět. Nejhezčí hra byla proti Jundu a byla tak hezká, že se s Vámi o ni nemůžu nepodělit. (Soupeř má přezdívku „skm“.)

 
První hra
 
Sice vyhrávám hod kostkou, ale muliganuji na šest a nechávám ruku bez červené many. Začínám Tectonic Edgem, soupeř pokládá Raging Ravine. Naštěstí jsem líznul Arid Mesu, takže s manou nejsou problémy, naopak, přišli ještě další dva Tectonic Edge, ale to bych předbíhal. Soupeř na mě poslal Putrid Leeche, ale po tom, co ho přifoukne, dostane Path to Exile a já naoplátku dostanu Blightningem (zahodím SGC a Ajaniho) a mám 16 životů. Ve svém kole nic nedělám a soupeř pak hraje další Blightning (pryč jde Baneslayer a Gideon). Mám tak prázdnou ruku a 13 životů. Ve svém kole ale odpaluji všechny tři Tectonic Edge a soupeřovi zůstala jen jedna zem. Pak se pár kol nic neděje (soupeř nemá země, já nemám co hrát). Poté zahraji Siege-Ganga, který je zabit Boltem. Tokeni z SGC dostanou soupeře na 9 životů, ale pak soupeř lízne třetí zem a hraje Pulsu. V dalším kole následuje Elf into Blightning, který mě odlehčí o Path a Oblivion Ring. Elf dostane Boltem a já mám 7 životů. Soupeř dává dalšího Elfa a kaskáduje Thrinaxe – nevypadá to dobře, ale já líznu dalšího Siege-Ganga. Soupeř útočí, já blokuji dvěma tokeny a jedním ho střelím za dva, stav životů je tedy vyrovnaný (7:7), ale soupeř má opět o důvod k úsměvu navíc, protože má Šíleného Šarkana, který rozloží Thrinaxe na 5/5 draka a tokeny. Já ale „zkušeně“ líznu Bolt, což je v kombinaci se Siege-Gangem přesně 7 damagů.
 
Druhá hra (nasidoval jsem Ruinblastery a Volcanic Fallout)
 
Oba necháváme 7 karet, a po úvodním vykládání zemí zahajuje soupeř Blightningem (zahodím Baneslayera a Path), totéž se opakuje i v dalším kole a mám tedy 14 životů. Soupeř poté oživuje Raging Ravine. Já mám Tectonic Edge, ale rád bych zahrál SGC, potažmo Gideona, takže se nechávám sjet na deset životů. Další zem ale nepřišla, takže kolo poté už ten Edge musím použít. Já jsem pořád „bezzemek“ a soupeř hraje Bolt a Thrinaxe (mám 7 životů). Thrinaxe zlikviduji Boltem, ale když v následujícím kole dostanu Blightning a Bolt, tak jdeme na třetí hru.
 
Třetí hra
 
Já nechávám úvodních 7, soupeř muliganuje a začíná Leechem, který mě v dalším kole udělí dva damage. Pak hned třikrát fečuji (15 životů) a hraju kicknutého Ruinblastera na Raging Ravine. Ruinblaster pak podskočí Leechovi, kterého je soupeř nucen přifouknout (17). Pak následuje Elf into Thrinax a útok. Já se ale nedám lacino a hraju Volcanic Fallout, soupeř foukne Leeche a já ještě preventivně vypathuju Thrinaxe. Stav životů je 9:15. V dalším kole hraju Oblivion Ring na Leeche a soupeř dává SGC, který je uklizen pomocí Day of Judgment. Soupeř pak útočí Lavaclaw Reachers a já mám už jen 4 životy. Naštěstí přišel Ajani, takže se Reachers neodtapnou. Pak ale dostávám Blightningem a zahodím další Fallout a Martial Coup a mám poslední život. A aby toho nebylo málo, tak soupeř přidává dalšího Leeche. Já líznu a vyložím SGC, a jelikož potřebuju životy jako sůl, tak zkusím (neúspěšně) zabít Leeche. Stav životů - 4:11. V dalším kole dostane Siege-Gang Bituminous Blastem, který jako bonus přinese Thrinaxe. Leech na mě útočí a já blokuji tokenem. Pak přiložím pod kotel Baneslayerem, který ale okamžitě dostane Terminací. Ajani opět paralyzuje Reachers, ale Leech spolu s Thrinaxem nadále útočí a já musím blokovat zbylými tokeny. Mám ale dalšího Baneslayera a opět zkouším Ajanim zabít Leeche a opět neúspěšně. Životy se ovšem pomalu vyrovnávají – 7:9. V dalším kole Leech zabije Ajaniho a Anděl Reachers, Thrinax mě kousne za tři, ale ve výsledku si přidám dva životy. V dalším kole si dokonce můžu dovolit zaútočit, přičemž stav životů je už 14:4 pro mě.
Jenomže to bych nesměl hrát proti Jundu. Baneslayer dostane dalším Blastem, který vykaskáduje Bolt a Anděl umírá. Soupeř si nemůže dovolit přifouknutí Leeche a tak jede jen za pět (9:4). Já hraju Day of Judgment a tokeni z Thrinaxe mě dostanou na šest životů. Pak se ale stalo něco nečekaného, líznul jsem Martial Coup, udělám pět tokenů a už cítím vůni vítězství! Tady se lámal chléb, kdybych nejprve zahrál Fallout, asi bych vyhrál. Soupeř má jen Šíleného Sharkana a v posledním zoufalém pokusu poodhaluje vrchní kartu knihovny. A věřte nevěřte, byla to Maelstrom Pulse, kterou hned zahrál. Já ale líznu Ruinblastera, který hned útočí, přičemž plánuji zabít soupeře Falloutem. Jenomže soupeř má tuhý kořínek a Goblin dostane Boltem. Sharkan pak otočí Broodmata a já už tuším, že tuhle hru nevyhraju. Alespoň líznu Gideona, který mi přidá kolo. Soupeř pak hraje klasicky Elfa into Blightning, přičemž musím zahodit Fallout a mám tři životy. Chci vzdát, ale soupeř mě přesvědčuje, že určitě líznu Day of Judgment. Nestalo se tak, líznul jsem Bolt (zatracený Blightning), kterým spáchám sebevraždu…
 
Kapitola čtvrtá
 
Je sobota, 29. května, 9:00 CET. Zvoní budík. Pomalu se probírám a po chvíli vplouvám do sítě PID (Pražská integrovaná doprava), abych se včas dostal do Dungeonu na all-commonový turnaj. Opět je to ve formátu standard a já jsem se díky zkušenostem z FNM rozhodl jít jen do dvoubarvy, čili do U/W.
Ale probíhaly volby do parlamentu a Šumperákon, takže jsme byli rádi, když zhruba v 11:15 (mělo se hrát od 11:00) dorazil čtvrtý commonový nadšenec .
Nebylo to to, co jsem si představoval, ale lepší hrát turnaj ve čtyřech, než nehrát vůbec. Hráli jsme tudíž každý s každým a pro vítěze byly připraveny dva boostery Rise of the Eldrazi. A než se pustím do popisování jednotlivých her, tak je tu můj decklist:
 
9× Island
5× Plains
4× Kabira Crossroads
2× Halimar Depths
2× Evolving Wilds
2× Terramorphic Expanse
 
4× Deft Duelist
4× Calcite Snapper
 
4× Journey to Nowhere
4× Rest for the Weary
4× Oblivion Ring
4× Negate
3× Essence Scatter
3× Treasure Hunt
4× Cancel
3× Divination
 
Side:
 
4× Vedalken Outlander
3× Into the Roil
3× Lone Missionary (Misionář)
2× Dawnglare Invoker (alias Tapovač)
2× Spell Pierce
1× Essence Scatter

 
Kolo první – Milan Majerčík, známý též jako Flamberg (R/G Kiln Field)
 
Ptám se soupeře, zda mu nevadí, když si budu dělat poznámky o hře a že to pak uveřejním na jednom fóru. On se ptá na kterém a záhy zjišťuji, že mým soupeřem je starý dobrý Flamberg.
Hraje červeno-zelené aggro, založené na kombu Kiln Field + Goblin Tunneler.
V první hře mi to moc nechodí, lížu samé země, ale díky mému masivnímu přidávání životů hrajeme docela dlouho. Jednu dobu dokonce přecházím do útoku se Želvou a Duelistou, ale po aktivování landfallu dostávám Seismic Shudderem a tak jedeme na další hru. Nasiduju Outlandery, Misionáře a Tapovače, pryč jdou Negačky a taky nějaké země, se kterými jsem to nějak přepísknul…
Flamberg mulligenuje na šest a nechává ruku bez zelené many. Ze začátku na stůl vyskáče Bushwhacker a Tuneleři, ale já mám už od druhého kola Outlandera, na kterého Flamberg nenašel odpoveď (resp. byla zkántrována), takže stačilo deset útoků a bylo vymalováno.
Třetí hra je napínavá, Flamberg ze začátku tlačí, v jednu chvíli má na stole dokonce dva Kiln Fieldy a tři Nacatl Outlandery, ale naštěstí neměl na ruce žádné triky ke Kiln Fieldům. Po čase se ale všech jeho bytostí zbavím a začínám přecházet do protiútoku, který poté jistí Tapovač s dostatkem many, suma sumárum, výhra je doma!
 
1:0
 
Round 2 – Šimon Lomnický (Naya)
 
První hru zahajuje Šimon muliganem na pět, přičemž se zasekl na jedné zemi. Hrát proti jinému balíku, jistě by to znamenalo rychlou smrt, ale mě nedošly žádné potvory, takže má Šimon dostatek času na dolíznutí dalších zemí. Ze začátku kántruju, všechno, co se dá (Nacatl, Ondu Giant, Geopeda), ale poté se na stůl dostane Steppe Lynx a Territorial Baloth. V dalším kole následuje Terramorphic Expanse a po útoku ještě Harrow. Já mám ale dostatek životů díky Rest for the Weary a mám tak příležitost hru ještě zvrátit ve svůj prospěch. Ale balík se opět vzepřel a po několik kol jsem lízal jen země. Když pak přišla Journey to Nowhere na Balotha, bylo už pozdě.
Na druhou hru jsem si opět připravil Misionáře, Outlandery a Tapovače a jako chuťovku na kočku s landfallem jsem si přichystal Into the Roil. Opět jsem odsidoval několik zemí, ale zjevně to bylo málo. I přes masivní proliz (Treasure Hunt líznul čtyři karty) chodí jen země, alespoň si Šimon myslí, že mám plnou ruku kántrování. Nakonec mě jeho zoo bez delších průtahů rozdupe. Zachránil by mě Tapovač, který ale nedorazil…
 
1:1
 
Třetí a poslední kolo – Honza Hrivňák (R/B fritka)
 
Po dvou kolech máme všichni jednu výhru a tak se v tomto kole rozhoduje o vítězi.
Honzův deck je fritečka, které dominuje Kiln Field s Bligtningem a do late game je tu jako třešnička na dort Ulamog’s Crusher.
První hra je divná, oba vykládáme země a nic moc nehrajeme (za zmínku stojí snad jen úspěšný honzův Blightning). Pak ale začnu vařit želví polévku, a jelikož fritka nemá moc způsobů, jak Želvy zabít, tak za pár kol vítězím. Vvýsledku jsem neztratil ani život, měl jsem jich dokonce 28.
Outlander byl po sidu jasná volba a spolu s ním šli dovnitř i Spell Pierce a Misionáři. Na úvodní ruku mi přišli všechny čtyři Kabira Crossroads a Halimar Depths navíc ukáže navrchu knihovny dva Outlandery. Honza se zasekl na dvou zemích, přičemž hru rozhodl Spell Pierce na jeho Armillary Spheru. Dvě Geopedy jsou nic proti mým Outlanderům a tak hladce vítězím. Na konci jsem měl dokonce 39 životů!
 
2:1
 
Vedle sledujeme napínavou bitvu mezi Flambergem a Šimonem Lomnickým, kterou ve třetí hře rozhoduje flambergův Kiln Field. Já s Flambergem tedy máme shodně dvě výhry a jednu porážku. Dokonce máme i stejné pomocné body, takže rozhoduje vzájemný zápas, který jsem vyhrál já . Opět jsem tedy o pár boosterů bohatší. Ptáte se, co bylo v boosterech?
V prvním byl Awakening Zone a foilové It That Betrays . A ve druhém byl Šílený Šarkan, který hned putoval do Jundu, který hodlám hrát na úterním standardu.
 
Kapitola pátá, aneb čím víc Jaců, tím víc MTG
 
Tak je tu úterý a standartní dungeonský standard, cestou na něj si ještě opakuji aminokyseliny na zítřejší přijímací zkoušky.
Nakonec se sešlo 10 hráčů a hrají se čtyři kola. Kvůli neznámým důvodům se začíná o půl hodiny později, než bylo avizováno, ale to nikomu nevadí. A jak už jsem naznačil, tak dnes hraji Jund, konkrétně specifikaci nazvanou Eldrazi Jund (podle Eldrazi Monumentu).
 
4× Forest
4× Swamp
4× Mountain
 
Bloodbraid Elf (skandální, jen tři kousky!)
3× Siege-Gang Commander
 
4× Lightning Bolt
 
1× Sharkan the Mad
 
Sideboard:
 
4× Goblin Ruinblaster
2× Terminate
 
První kolo – Matěj Kubíček (R/B Discard)
 
Matěj hraje R/B Aggro, ale není to pojato jako fritka, ale špíš jako discardovací balík. Hlavní killer je tu Nyxathid.
První hra má svižné tempo, Blightningy se střídají na obou stranách. Matěj nakonec vykládá Nyxathida v momentě, kdy mám na ruce přesně 0 karet. Tady se balík ale pochlapil a přišel Šarkan, který „rozložil“ Thrinaxe na draka a saprolingy. Na to Matěj nenašel odpověď a v příštím kole to od Draka a Šarkana schytal za 10.
Do druhé hry jsem sidoval Ruinblastery a Terminačky. A byl to právě Ruinblaster, který rozhodl partii v můj prospěch, když zničil v tu správnou chvíli Dragonskull Summit a Matěj se zasekl na dvou zemích…
 
1:0
 
Druhé kolo – Tomáš Vaněk (Next level Bant)
 
Tomáš hraje Bant s Gideony, Jacem, Mind Sculptorem (dnes hrálo 7 hráčů z 10 nějakého Jace, viz nadpis), Vengevinem a dalšímy chuťovkami.
První hra by se dala charakterizovat jako rychlá smrt. Tomáš jde na šest a nechává ruku s jednou zemí. Druhá mu dojde až ve třetím kole. Já začínám a hraju Leeche, Blightning, Elf into Leech a to stačilo na pohodlné vítězství!
Ve druhé hře tuším daleko těžší souboj. Hra začíná opět mým T2 Leechem, který je zkántrován Deprivem, což byla prý rozhodující chyba. Pak vykládám Thrinaxe a Elfa, Tomáš dvakrát fečuje a záhy má jen 7 životů. Pak ale dostane na stůl Sphinx of Lost Truths, Vengevinu a Noble Hierarcha a tváří se spokojeně. Já líznu a zahraju Monument a Tomáš má po útoku jen tři životy. Tomáš mi ve svém kole vypathuje  Thrinaxe, takže musím v upkeepu obětovat Elfa jakožto mou poslední potvoru. Do hry přichází Baneslayer a Tomáš říká, že teď už mu to může prohrát jen Bolt, který mám na ruce už od úvodního kola .
 
2:0
 
Dohráli jsme asi za čtvrt hodinky, takže mám čas zkouknout, co hrají ostatní. Vidím samé Jace a Gideony a říkám si, že ty potkat rozhodně nechci. Kromě nich je tu už jenom jedna fritka, kterou bych taky nechtěl potkat...
Nakonec hraju proti U/W tapoutu, který, jak známo, má v soubojích s Jundem velice dobré výsledky.
 
Round 3 – Filip Štroch (U/W Tapout)
 
Klasický U/W tapout, který poslední dobou potkávám dost často. V první hře mám dva Leeche a Filip nelízne čtvrtou zem na Day of Judgement, takže je asi za dvě minutky dohráno.
Druhá hra je o poznání delší a těžší. Hned na začátku dostanu dvě Spreading Seas. Nicméně many mám dost a tak na stůl dostávám dva Thrinaxe, Filip kontruje nejprve Gideonem, který je ale zesměšněn Pithing Needlem a poté Andělem, který dostane pro změnu Pulsou. Nakonec ale přichází série dvou Martial Coupů a další Anděl, což už nerozchodím.
Rozhodne tedy třetí hra. Tady jsem měl asi muliganovat, protože jsem nechal ruku bez černé many, na kterou jsem pak čekal asi tři kola. Filipovi navíc přišli nasidované Celestial Purge a Flashfreeze, takže mi toho moc nedovolí. Nakonec mě zabije Anděl s Kolonádou.
 
2:1
 
Kolo poslední – Štěpán Horálek (Mythic Consription)
 
Štepán je zkušený harcovník, po první sezóně mu v žebříčku herny Dungeon patřilo 12. místo. Hraje nový úspěšný balík založený na kombu Sovereigns of Lost Alara (Suverénka) + Eldrazi Conscription. Samozřejmě hraje Jace, Baneslayery, apod.
Nevím, zda jsem v první hře udělal dobře, když jsem nechal na stole Lotus Kobru. Alespoň jsem se pak mohl zbavit Jace a Baneslayera (stávalo se mi totiž, že jsem zabil Kobru a pak mi chybělo zabíjení na důležitější kusy). Nakonec ale přišla Suverénka, která kapánek vylepšila Kobru, takže to dostávám za 13. Mám sice Pulsu, ale Suverénka v dalším kole vylepší sama sebe a je hotovo.
Ve druhé hře je to ještě horší, ani nebyla potřeba Suverénka. T2 Dauntless Escort a T3 Baneslayer je mocná kombinace, kterou jsem nedokázal zastavit. Po pěkném začátku mám tedy skóre 2:2 a končím zase u těch aminokyselin…
 
Vítězem se stal Filip Štroch, který měl skóre 4:0 a jedinou dílčí prohru se mnou. Tentokrát jsem nevyhrál žádný booster, možná proto, že se tu nelosuje  (ale zato jsem vyhrál všechny hody kostkou!)…
 
Kapitola šestá a poslední
 
Opět je tu pravidelné FNM, na kterém nemůžu chybět. Přichystal jsem si tradiční verzi jundu, ve které jsem hrál navíc 2× Scute Moba místo Bituminous Blastů, které nemám.
V Turnově prý celý týden pršelo, ale v pátek se počasí umoudřilo, a tak jsem opět mohl nasednout na své kolo. Foukal socela silný protivítr, takže cesta byla docela vyčerpávající a bohužel se při ní vyčerpal i můj balík . Snad není ani potřeba vypisovat decklist.

 
Erste Runde – Míra Hajfler (MBC)
 
Míra dnes hraje černý kontrol. V první hře mu přišlo málo potvor, ale troje Tendrily hru docela natahují. Míra pak začíná protáčet dva Gravediggery, ale moji Leechové ho přetlačí. Zajímavostí je, že končím na jedenácti životech, ačkoli mi Míra nedal ani damage.
Druhá hra je rychlá, dám dva Blightningy, načež Míra po pár kolech prohlásí, že to nemá cenu a vzdává. Na dva jeho Gatekeepery jsem měl beztak připravenou Pulsu.
 
1:0
 
Kolo druhé – Tomáš „Johny“ John
 
Johny se vrací k MTG po hodně dlouhé době a hraje vypůjčenou Nayu, což slibuje vyrovnanou bitvu.
A taky že ano, první hra je vyrovnaná, ale jen do doby, než Johny vyloží Kolář, který si hravě poradí s mým Broodmatem (měl jsem málo životů a musel jsem blokovat) a nějaká drobota mě pak dorazí.
Druhá hra je katastrofální, zasekl jsem se na třech zemích a Johny má navíc Ruinblastera. Sice hned lížu Raging Ravinu, ale Johny má Ajaniho a já se můžu jít klouzat.
 
1:1
 
Třetí kolo – Pavel Šmíd (Mono G)
 
Pavel hraje Mono Green Aggro, založené na nových bytostech přinášející do hry Eldrazi Spawn tokeny, které pak podpoří Overrunem, či Monumentem. Prý bude tenhle deck hrát i na MČR.
V první hře vlastně jen čekám, až Pavel lízne Overrun. Já mám sice 13/13 Scute Moba, ale proti armádě tokenů se nedokážu prosadit. Už se těším, jakou paseku natropí nasidované Pyroclasmy.
A je tu hra druhá, Pyroclasmy nikde, ale zato mám Šakana. Nakonec ji tam Šarkan otočí, ale Pavel má zrovna jen čtyři potvory, navíc jsou to dva tokeni a jedna 3/3. Rozhodnu se zabít Pulsou tu 3/3 a vyčkám, až bude vhodná chvíle pro Clasmu. Pavel ale najednou vyloží Monument a já nato koukám jako sůva z nudlí. Kdybych dal tu Clasmu a nechal si v záloze Pulsu, ale to já ne…
 
1:2
 
Round 4 – Honza Hrudka
 
Už potřetí se v tomto reportu setkávám s Honzou. Honza zůstává věrný Jundu a já Vám prozradím, že jsem zatím v mirroru jundů ani jednou nezvítězil.
První hra je o nervy. Mám sice nějaké ty Leechy a Blightningy ale bohužel mám jen tři země a na ruce „suším“ dva Elfy, Garruka a Šarkana. Zem nakonec nelíznu a tak tuhle hru prohrávám, budu z toho mít noční můry .
Jak s oblibou říkám, po sidu je to o tom, komu přijde víc Ruinblasterů, mě přišel jeden, Honzovi žádný a tak ho ve druhé hře v pohodě přetlačím.
Třetí hra nebyla nijak extra zajímavá, prohrál jsem, protože mi nechodili potvory.
 
1:3
 
Vítězem a zároveň výhercem nádherného Elfa se stal Johny – tomu říkám návrat!
Dnes jsem nic nevyhrál, navíc mám potupné skóre 1:3. Nevím, jak to dělají ti borci, co na GP s téměř totožnou verzí Jundu uhrají první den 9:0. Je to divná hra, ten Magic, asi si budu muset dát na pár týdnů pauzu…

A jelikož jsem měl rozbitý foťák, takže jsem nemohl udělat žádné fotky, tak alespoň jedna na konec (z výletu na zříceninu hradu Zbirohy):



Naviděnou u dalších článků!

Kumano 
Komentáře
Autor: Flash22 @ neděle 6. června 2010 19:17
Ahoj, moc pekne, jen bych mel dotaz k tomu tectonic edge. Jakto ze si mu odpalil 3 zeme a zustala mu 1? tam se pise ze to muzes aktivovat jen kdyz souper ma 4 a vice zemi. To je jako ze ty to aktivujes vse zaraz a nez se to vyhodnoti tak to je na stacku a pak uz se nekontroluje jestli ma 4 zeme nebo ne??

Ale jinak moc pekne a tesim se na dalsi clanky...

Autor: Aggrokumano @ neděle 6. června 2010 19:34
Přesně tak, když to aktivuješ, tak musí mít soupeř alespoň čtyři země, když se resolvuje, tak už je to jedno, viz:
Tectonic Edge's second ability checks how many lands an opponent controls only at the time you activate the ability.

Autor: 2012 @ pondělí 7. června 2010 17:33
"Tapout je vedle jundu nejlepším deckem na současném standardu."

hele hele nezapoměl si nějak na planeswalker control a na mythics ??

Autor: Flamberg @ pondělí 7. června 2010 20:41
Moc pěkné, Kumano! Mělo to hlavu a patu.

Příště by jen možná nebylo špatné dát na konec článku slovníček pojmů :-)

Autor: Aggrokumano @ pondělí 7. června 2010 21:26
Flamberg: Kdo čte pravidelně moje články, tak by s těmy slangovými výrazy neměl mít problém, v minulých článcích jsem to snad dostatečně vysvětlil ;-)

Autor: brutusacek @ pondělí 7. června 2010 22:19
no já samozřejmě už i po tomto alccomonu vezmu blightningy a roztrham, nasledne pudu do herny všechny vykoupim a roztrham....ta karta mi zatraceně nechodí :-))

Autor: Ufin @ úterý 8. června 2010 9:15
peknej článek, jen bych třeba příště alespon zmínil špatnou ruku, když si mulliganoval, aby si nováček mohl případně udělat představu jak moc špatné to bylo a jak si si polepšil apod.

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí