sobota 20. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 24. června 2010
MTG na PC: Duels of the Planeswalkers
Autor: Ufin @ 12:42 :: 4071 Přečtení :: 7 Komentáře :: :: Novinky
 
Když na xbox 360 vyšla hra, kde si mohl člověk zahrát MTG, tak jsme my hráči na PC mohli jen smutně koukat a závidět.Teď se ale vše změnilo a na steamu vyšla i verze pro PC.
 
Jako ochutnávku nám bylo předhozeno i demo které si můžete stáhnout zde
pokud si ho ale chcete zahrát je potřeba mít steam, což může být pro někoho překážkou. Ale stoji za to odložit svůj případný odpor k této platformě a účet (anglicky account) na Steamu vytvořit.
 

 
Pokud se nám demo zalíbí, a jako že to tak u většiny lidí hrajcích MTG bude,čeká nás koupě hry. Ta stojí 9 Eur a první expanzní balíček další 4 Eura.To je celkem 13 Eur a cena se tak rovná cca 3 boosterům reálného magicu.
 
Hra samotná je bohužel jen port z XBOXU takže člověk narazí na nepříjemné maximální rozlišení 1024x768, což trošku zamrzí, ale jinak je graficky velice pěkně provedená jak můžete posoudit z obrázků na Steamu nebo z videa zde.
Hraní probíhá jako v papírkovém magicu a i začátečník se bude cítit jako ryba ve vodě.
V kampani nás k boji postupně vyzívají Planeswalkeři které dobře známe. Jejich porážením postupujeme hrou a za odměnu dostáváme přístup k dalším a dalším balíčkům popřípadě odemykáme karty kterými můžeme náš balíček vylepšit.
Až základní kampaň dokončíme tak zábava rozhodně nekončí, je tu totiž pro nás připraveno spoustu kvízů, které prověří naši magikovou zkušenost. Dostaneme se totiž do rozehrané hry kde musíme zvítězit v daném kole. Řešení jednoho takového můžete shlédnout třeba zde

 
 
To vše může být pro lidi co u magicu nesedí celé dny a hledají možné i nemožné kombinace opravdu výzva. Pokud dokončíme úspěšně i tyto kvízy nastal čas vrhnout se na online hraní. K dispozici je jak hraní jen tak pro zábavu, tak i Ranked Duel kde se můžeme stát online hvězdou této hry.
Hra je opravdu zábavná a působí zajímavě i v tom, že hráč který zná jen top decky z turnajů zjistí jak silné mohou být karty kterými opovrhoval či je obřadně pálil jako obět bohům za větší štěstí při nákupu boosterů.
 
Pokud vás videa či demo dostatečně navnadili ke koupi tak přidám snad jen seznam balíčků které se nám dostanou pod myš.
 
Claws of Venegance
Hands of Flame
Wings of Light
Teth of Predator
Thougs of Wind
Eye of Shadows
Ears of the Elves
Scales of Fury
Mind of Void
Cries of Rage
Relics of Doom
 
Postupem času budou jistě vycházet další a další rozšíření téhle hry kde se objeví i balíčky další.
Velkým snem by bylo zpřístupnění karet na stavbu balíčku dle libosti, ale nevím zda se toho někdy dočkáme protože to je věc která by mohla ohrozit oblíbenost online magicu na stánkách wizardu

Autor: Standa Chlup
Komentáře
Autor: Flamberg @ pátek 25. června 2010 8:31
Celkem pěkný článek. Nicméně, pokud se má jednat o recenzi, tak by možná nebylo špatné se trochu víc ponimrat v samotné hře; třeba porovnat s Magic Online.

Také se v článku vyskytlo několik gramatických chybička (och, já hnidopich kázající vodu a pijící hruškový džus :-))

A co ten nadpis článku?! Neškodilo by napsat jméno produktu správně.

Autor: Elden43 @ pátek 25. června 2010 13:07
A ja se pridam s dotazem: vsem se to normalne podarilo nainstalovat? Ja to zskousel hned druhy den pote, co to na steamu vyslo (tedy demoverzi) a vse se v poradku stahlo, ale po kliku na "play" me to akorat hodi na stranku se hrou (na steamu) a nic dalsiho to nedela, ani chybovou hlasku to nenapise, nic...

Autor: Elden43 @ pátek 25. června 2010 13:09
Jeste mozna stoji za to zminit, ze pri koupi hry ziskavate narok na foilovou (tusim) promokartu, kterou vam wizardi poslou domu a tou je Nissa Revane;-)
Mozna to plati jen do vyprodani zasob...

Autor: razor @ pátek 25. června 2010 16:32
me t taky nejde spustit... to same co pise Elden
kliknu play - ukaze mi to info stranku o hre na steamu a pak uz nic

Autor: Standa @ pátek 25. června 2010 18:59
Mne to jede normalne bez problemu.Diky za upozorneni na promokartu :-) hned jsem se regnul.Clanek jsem psal par dnu po koupi a tak jsem se ke spouste veci nedostal takze se omlouvam treba se casem dostanu k tomu ze hru rozeberu do posledního bitu :-)

Autor: lampa @ čtvrtek 8. července 2010 22:11
Chapu dobre, ze pokud si hru zakoupim, tak bez internetu (bo steam) si nezahraju? Napriklad u vody, ve vlaku atd ?

Autor: awful @ neděle 18. července 2010 20:20
lampa: zahrajes, akorat ne po siti

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí