sobota 20. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

sobota 3. července 2010
Dvojreport a fotky aneb první velký turnaj
Autor: Alexei86 @ 10:08 :: 6128 Přečtení :: 10 Komentáře :: :: Standard, Reporty
 

Dvojreport a fotky aneb první velký turnaj

Zdravím všechny příznivce karetní fantasy hry Magic The Gathering. Mým jménem vás postupně provedu dvěma turnajovými dny, které jsem v tomto týdnu (červen 2010) ztrávil právě Magicem, a to z pohledu hráče začátečníka. Jen v krátkosti uvedu, že jsem s touto karetní hrou začal teprve letos na jaře, je mi 24 let a pocházím z Ostravy, kde mě můžete potkat pod jménem Martin Dočkal. Oba turnaje se lišily doslova jako nebe a dudy, a to zejména svým prostředím, velikostí, obsazením, místem konání i formátem turnaje samotného, příčemž ten druhý sobotní pro mě měl být teprve tím pravým prvním křestem ohně, pojďmě ale popořadě.

Den první, pátek 18.6.2010 - Extended Ostrava

Páteční odpoledne je pro hráče z ostravska a okolí zasvěceno zdejší nepsané herní baště - klubu Kentaur. Protože se jedná o všední den, bývá standardně začátek až v odpoledních 16:00. Mnozí se ale scházejí mnohem dříve, neboť právě dnes byla zveřejněna oficiální zpráva o nečekané velké rotaci bloků a edic, a to již s platností za necelé dva týdny pro formát extended, který je pro zdejší hernu a komunitu hráčů stěžejním formátem v zastoupení minimálně dvou oficilálních turnajů týdně (středy, pátky). Tyto kroky distributora hry (Wizards) zde rozpoutaly mnohdy bouřlivou diskuzi, jenž utichla až večer po zaklapnutí dveří za posledním odcházejícím hráčem.

Zpět k samotnému dnešnímu turnaji, z mých balíčků, jenž mám pro tento formát k dispozici, volím Affinitu. Jedná se o záležitost čistě artefaktovou, od kreatur až po všechny země. To je také jeho největší devize, ale zároveň největší slabina (soupeř může cílit také vaše země stejně jako obyčejné artefakty). Vyniká svou rychlostí ubít soupeře již v počátečních kolech. Doplňkem tvoří mix kouzel silně narušující soupeřovu tvořivost (2x Shrapnel, 4x Path to Exile, 1x Righteousness). Přiznávám, že některé uvedené kousky by mnozí hráči, zejména ti zkušenější, ihned zavrhli, nicméně rád experimentuji a občas připravím právě takovéhle překvapení, spíše pro zábavu do uvolněné pohodové atmosféry, jenž na turnajích v Ostravě vždy panuje.

1. kolo - Jan Adamík 2:0

Jan Adamík se vždy dobrou náladou Ze 17 dnes registrovaných hráčů mně los přisoudil Honzu Adamíka, a patrně se jedná o náš vůbec první vzájemný duel. První hru začínám v ideálním startu ve stylu Affinity , a sice v položení hned 5 karet v prvním kole (land, buben, Ornithoptera, Arcbound Worker a žába Frogmite). Na druhé straně stolu poznávám Alíky, protože se na mě hned směje Hada Freedblade. Přicházející pláta ve 2. a 3. kole řeší první hru celkem zničujícím účinkem a jdeme na druhou hru. V té už mi to tak dobře jako v první nepřišlo a tak se v podobě dvou Ravagerů a Workera dostávám do silné defenzívy. Honza tlačí svými pumpovacími Alíky, kterým neustále s příchodem dalších a dalších Alíků či tokenů přibývají +1/+1 countery, z nichž největší starosti a průvan v mých řadách obránců způsobuje Kazandu. Naštěstí přicházejí alespoň pláta, díky čemuž se mi daří při blocích už značně veliké Alíky o velikostech typicky 6/6 a 7/7 alespoň posílat na hrob, co nepobráním, posílám Pathy do exilu. Stav mých životů se zastavuje na hodnotě 7, když po dvou Pathech přichází do hry můj další spasitel Master, a kreatury v boji již nevyměňuji stylem jeden za jednoho. Honzovi tak došel dech a vítězím i ve druhe hře. Přesto, jak vyjde později najevo, se Honza dostane bodově na konci turnaje nade mě.

2. kolo - Vojtěch Stoklasa 1:2

Vojtěch Stoklasa, zástupce mladších hráčů Opět soupeř z řady mladších ročníků. Hraje jeden z klasických typů balíčků pro začínající hráče, a sice černý mono black, konkrétně nízkorozpočtové Vampíry, s ohledem na finance samozřejmě bez dražších kousků jakými jsou Nocturnus, či případně země jako Catacomby a Marsh Flats. Proti černé barvě to má moje Affinita obecně velmi příznivé, o to víc, když Vojta v první hře nechává na ruce pouze dva landy a když třetí v průběhu dalších prolizů nepřicházejí, Vojta nemůže klást větší odpor a dokráčím s přehledem k vítězství v 1. hře. Následně před započetím hry druhé Vojtovi rozdávám rady jak a co hrát, míchat karty a pochválím za dobře sladěný a vyvážený balíček. V představách už jsem se viděl po dvou kolech s plným počtem bodů, byť tedy nad hráči z nižší výkonostní kategorie. Druhá hra mě dokonale vyvedla ze snění. Nechávám v ní průměrnou ruku bez plát a Mastera, zato s Ravagerem, žábou a 2x Pathy s Righteousness. Chybí ale bílá mana nebo alespoň buben pro zahrání hned tří karet. Při čekání na tento zdroj many mě mezitím Votja zaplavuje malými, ale kousavými vampíry, zatímco moje kreatury jsou ničeny ihned, jakmile jsou položeny na stůl Smothery, Disfigury a Feast of Blood. Čekání na bílou se vymstilo, v době jejího proklínaného příchodu je příliš pozdě rozjetého Vojtu zastavit. Třetí hra se nese, bohužel pro mě, ve velmi podobném duchu, opět se jen bráním a čekám na bílou manu se 4 Pathy na ruce, zatímco Vojta s přehledem ničí každou kreaturu nejpozději hned ve svém následujícím kole. Bílá mana tentokráte nepřijde vůbec a třetí hru ukočíruje Vojtěch k celkovému vítězství.

3. kolo - Jan Bezruč 2:1

Jan, mladší z bratrů Bezručů Pro změnu soupeř, se kterým máme vzájemně proti sobě nahráno slušný počet předešlých střetnutí. Honza dnes hraje výjimečně můj All-in-red (Demigod Stomphy), který jsem mu před turnajem zapůjčil, proto je jasné že hry budou připomínat spíše ruskou ruletu ve stylu přijde mi Path, nebo přijde. Je to totiž jedna z mála zbraní, jak sundat jednu z velkých potvor, kterou tento balíček vykládá v prvním kole. A první hru to Honza opravdu roztočí, v 1. kole Deus, posléze rovněž Demigod, a protože jsem ani po mooliganu nelíznul onen zmíněný Path to Exile, šlo se na druhou hru. Zde naopak roztáčím své kombinace já, oponent sice zahraje Chalice of Void s jedním counterem jako obrana na můj Path, ale frogmite s pláty dává jeho životům značně zabrat, a protože nepřidává žádnou z jeho velkých kreatur na obranu, rozhodnout musí třetí hra. Ta naopak tak rychlá není, na ruce si syslím Path to exile, včetně bílé many. Bohužel Honza pokládá do hry Chalice of the void opět na hodnotu 1 a znemožní mi jej v případě nutnosti zahrát. Ve 3. kole přichází jeho Blood Moon. Ten mě opravdu netíží, moje artefaktové země to sice přebarvilo na červenou barvu, ale stále se jednalo o artefakty. Jediným problémem byli Masteři a modré prolizy, to byl asi jediný a defenzivní důvod, proč tento enchantment soupeř zahrál. V pozdější fázi hry, po pár kolech typu "draw and go", pokládá Deuse, aby s ním v kole následujícím zaútočil za plných 6 do mě a tím pádem zničil jednu z mých zemí. Při počtu již asi 6 položených zemí byl pro mě větším problémem spíše ubývající počet mých životů. Také já si vybuduju solidní armádu, která zastaví jeho dotěrné útoky Deuse. Stále za stavu 14 mých životů má honza na stole 2x Deuse, já Mirka, 2x žábu, 2x Ravagera a po jednom kusu Workera a pláta. Do hry ale přichází Demigod a já se modlím, aby měl na hrobě Demigoda z předchozích soubojů jen jednou, neboť se vrací do hry všichni Demigodi a se schopnosti haste by stačilo tří takových létavců, aby mě prokousli za smrtících 15. Naštěstí jsou celkově ve hře jen dva a Honza trochu zbrkle útočí se všemi 4 kreaturami. Dva Deusové jsou blokování, od Demigodů dostávám za 10 životů a při mé, protiútoku vyhrávám.

4. kolo - Marek Stuchlý 1:1 v prodl.

Marek Stuchlý, ve školních měsících pravidelný hráč v ostravském Magicu Marek si ani nestihne dosednout na židli a v okamžiku nabízím remízu. Naše vzájemné souboje totiž bývají dlouhé a nerozhodným výsledkem také celý duel často v poslední době nakonec končí. Marek, dnes jako obvykle představitel ZOO, návrh odmítne, nicméně jak se dovíme za okamžik, tomuto osudu stejně neunikne, a to i přesto, že se ujme vedení 1:0 zásluhou Relikviářů, jejichž růst za obětované země nejsem schopen zastavit. Situaci z první hry jsem zachytil obrázkem, na kterém by asi na Marka vsadil málokdo. Sideboard proti ZOO mám ale tradičně dobrý, Deathmarky v plném počtu 4 kusů je proti tomuto balíčku univerzální řešením na všechno. Tentokráte ale proti Markovi nenasazuju Blood Moony, které jsou sice proti němu smrtící, Marek si na ně ale již dává pozor a přes fetchky, jakými jsou Arid Meda, Scalding Tarn či Verdant Catacombs hledá v prvé řadě ze strachu basic landy namísto těch ostatních, tzv. duálů, které by mu mé Blood Moony přemalovaly na červený basic land. Druhá hra je díky ukončení časového limitu na 1 kolo ukončena, přesto v nastavených kolem vyrovnávám výsledek, a to když si v poslední možné chvíli líznu pláta a Ornithopterou proletím soupeře. Opět jsem pro vás zvěčnil jednu ze situací druhé hry obrázkem.

5. kolo - Filip Stroch 0:2

Filip Stroch Filipovi se tento týden na turnajích v Ostravě nadmíru daří a nejinak tomu je i dnes, v tomto souboji se mnou to navíc platilo dvojnásob. Filip proti mě vytahuje karty typické spíše pro formát Standard (Jace, Relikviář). Dnes již podruhé se dostávám do problémů s manou, sice jich mám vyloženo 5-6, ale chybí modrá barva, ze které se skládá celá moje ruka (Masteři, prolizy). Toho si samozřejmě Filip všimne a Jacem mi jeho první schopností posílá potřebné karty na spod knihovny. Ve druhé hře nechávám ruku s 2 zeměmi a kreaturami, které posílám do hry (2x Ravager, 2x Worker, 2x žába). Protože ale nepřicházejí další landy a dvě vyložené mi Filip ničí kouzly cílicí artefakt, nemám potřebnou manu na zahrání dalších liznuvších karet a to se opravdu nehraje moc dobře. Když se oponent vypořádá i se zbytkem mého stolu, snadno prohrávám i druhou hru.

Závěr

Dnešní skóre 2-2-1 (výhry-prohry-remízy) znamená 10. místo v 17 členném hráčském poli. Z prvenství se raduje Oliver Pflock, v boosterech určených na ceny ale k jeho smůle není žádná hodnotnější karta. Alespoň tedy dostal nějaké body, ať už do oficiálního DCI, či zdejšího ostravského. Turnaj končí přibližně kolem 21:00 a po 22. hodině opouštím Ostravu směr Vyškov na další, ale větší turnaj.

Ostatní fotky

Den druhý, sobota 20.6.2010, Standard Vyškov

Z Vyškova u Brna se tento víkend (18.-20.2010) stalo centrum dění českého Magicu, a to pod záštitou našeho většího a známějšího brášky - serveru CMUS, který tak zde uspořádal další, již třetí díl ze své letošní série zvané CMUS Six Tour. V neděli se pak hrála kvalifikace na Mistrovství ČR, ta už ale nebyla předmětem mého zájmu.

Pohár pro vítěze

Do Vyškova přijíždím po nemalém bloudění o hluboké páteční noci. V jednom z místních hotelů ztrávím krátkou 4-hodinovou noc a hned ráno si to naklušu do velikého sálu, kde zanedlouho bude měřit sví síly po celý den 73 lidí v herním formátu Standard (alias dvojka), tedy formátu nejtypičtějším pro všechny větší a důležité akce v karetní hře Magic. Ještě před zahájením 1. kola všichni hráči vyplňují tzv. decklisty, tedy seznam karet včetně sideboardu a během celého turnaje jej pak nemohou měnit. Na ten svůj vypisuji balík pod názvem Mythic Constription. Karty mám půjčeny od mého ostravského krajana Ladislava Nečase, který byl tak hodný a tento ne zrovna nejlacinější balíček mi svěřil. Protože tyto karty držím v ruce sotva pár minut, při jejich sepisování na papír občas pročítám, co vlastně dělají :-) Už před samotným příjezdem do Vyškova si pokládám jediný cíl: vyhnout se BYE a alespoň jednou vyhrát. Moje dosavadní bilance na dnes hraném formátu standard rovněž není příliš rozsáhlá ani příznivá, z dosud dvou menších dvojkových turnajů se "pyšním" bilancí 1-6 a zřejmě se tak řadím mezi hráče, kteří toho tady dnes mají nahráno nejmíň. Tolik k prologu, začíná první z celkem sedmi kol.

1. kolo - Jan Štrabák 1:2

Jan Štrabák Aby nebylo nervozity málo, jdu hned na 6 karet, v ruce byla jediná zem, a to ještě bílo-modrá, tedy bez zelené many, pro můj balíček tak klíčovou k zahrání manové akcelerace Birds of Paradise, Noble Hierarchie či Lotus Cobry. Líznutých 6 karet má stejný scénář a musím do 5, kde byly landy tedy aspoň už dva, navíc Jace, díky němuž bych si v krajním kritickém připadě zmíněnou klíčovou zelenou manu našel. Pěkná premiéra, říkám si. Uklidněním bylo, že soupeř šel do 5 karet také. V první hře soupeř pokládá Goblin Guide, takže o typu jeho balíčku není pochyb. Ano Goblini. Ke smůle soupeře však zůstane dlouho stát pouze na jednom vyloženém landu, naopak 3 útoky jeho Guidy mě vydatně zásobují zeměmi, které jsem opravdu potřeboval, do hry položil Birds of paradise, útoky zastavil Relikviářema přes Sovereigns šel do hry enchantment Eldrazi Conscription, nositelem byl Birds of Paradise a soupeř okamžitě vzdává. Ve zbývajících dvou hrách je an mě ale rychlý goblinní styl příliš agresivní, ve třetí hře navíc udělám chybu v podobě nechání si ruky bez zelené many a na Honzův nápor nestihnu včas a účinně reagovat.

2. kolo - Kryštof Berka 1:2

Kryštof Berka Souboj s pozdějším celkovým vítězem dnešního turnaje, konkrétněji se známým balíčkem JUND. Tuto skutečnost zjistím až ve druhé hře, protože v první Kryštof vytáhne sice 4 landy, nápadně podobné právě pro JUND, ale jinak nezahrál jedinou kartu. A to mi k Jundu právě moc nesedělo. Vítězím tak v první hře s přehledem ničím nerušenou klasikou v podobě Eldrazi Conscription, zahranou přes Sovereigns. Ve druhé hře mám našlápnuto k vítězství, v prvních kolech pokládám postupně Baneslayer Anděla a Gideona, samozřejmě manově urychleno přes přidavače man (Birds of paradise, Hiararchie), které se Kryštof snaží okamžitě ničit, ale přišly mi na začátku v počtu 4 kusů a dvě akcelerace na stole nakonec zůstavají. Anděl klofne dvěma útoky soupeře a zvýši tak počet mých životů, v tom mi ale dochází dech, naopak soupeř se díky kaskádám dostane do karetní výhody, s právě polženým elfem se schopností haste a dalšimi kreaturami ničí mého nekrytého Gideona, posléze i Dauntless a Anděla. Podobně vymalováno je i ve třetí hře s tím rozdílem, že už jsem na Kryštofa takový tlak jako v 1. a 2. hře nevyvinul, naopak jsem chyboval s Lotus Cobrou a fetch landy, ztratil tempo, určitě způsobeno mou ještě nesehraností s tímto balíčkem. Soupeř tak vyhrává a okem jsem zahlédl, jak si oddechl.

3. kolo - Jan Koudelka 1:2

Jan Koudelka Los mě opět jako minulé kolo nalosuje bodově vyššího hráče s již jednou výhrou na svém kontě, ještě jeden takový los a zřejmě se půjdu zeptat na princip onoho Švýcarského systému :-) Perličkou je hod kostkou o to, kdo začne. Honza hodí 20, načež pokládám kostku se slovy, že to nemá smysl ani házet. Odevzdaně už lížu druhou či třetí kartu, načež mě oponent s úsměvem vyzve, ať to aspoň zkusím. Protáčím kostku a padne 20, v následném re-drollu pak hodím více a můžu začít. Sympaťák Honza pak pronese frázi ve stylu za dobrou na žebrotu :-) První hru nic nepředvedl, takže jsem si dokráčel k dalšímu vítězství v první hře, aniž bych tušil, co na mě vlastně čeká, kromě zvláštní barevné kombinace červeno-modrá. Druhá hra se neskutečně protáhne, soupeř v vydatně countruje téměř veškeré karty, které zahraju. Oba si navíc lížeme místo jedné karty hned 5, což mi je silně podezřelé a tuším zradu v podobě nějaké náhlé a smrtící kombinace. Na stole už máme oba tolik zemí, že hraji Eldrazi Conscription z ruky. Pak ale Honza zahraje červený echantment, která kopíruje jeho seslanou magii tolikrát, kolikrát se vyskytuje na jeho hrobě. To už má soupeř jen 4 životy a já zcela nepochopitelně neoživím zemi na 4/4 kreaturu, kterou bych soupeře dorazil. Kardinální chyba. Naopak soupeř se konečně prolíže přes nespočet Ponderů a schopnosti Jace ke klíčové kartě a v mém draw stepu dostanu tolik pecek, kolik mám karet na ruce. V tu dobu si jich oba lížeme již 7 za kolo, takže jsem tímto dostal smrtící ránu, navíc mě Honza v průběhu hry načnul několika Lightning Bolty. Třetí rozhodující hra byla totožná s koncem předchozí, jenom to Honza rozjel mnohem dříve a vyhrál ještě před ukončením časového limitu.

Po třech kolel je má situace se třemi porážkami sice tristní, nicméně očekávaná. Přesto se tři těsné porážky, ve kterých jsem nad oponentem vždy vedl, ještě nadlouho usadily v mé hlavě. Co naplat, že mě byly naslosováni hráči s nestejným počtem bodů jako já (a sice 0), hrozba BYE či ještě hůř nevyhrát ani jednou se nebezpečně přibložovala a byl nejvyšší čas s tím něco dělat.

4. kolo - Daniel Kuba 2:0

Daniel Kuba BYE se naštěstí ještě nekoná, nicméně hraji na stolech v poslední nepopulární řadě, zato zde aspoň panuje už uvolněná atmosféra. V první hře se opět nedovím princip soupeřova balíčku, jeno si prohlédnu jeho sadu zelených zemí, zatímco můj mana pták jej projede s Eldrazi Conscription za 11, jak jinak než díky Sovereigns a Hierarchie. Daniel se v mezihře přiznává, že můj balíček v lásce nemá a obával se jej :-) Druhá hra je trochu delší, ale podobná první, akorát Eldrazi Conscription na sebe tentokrát dostává Anděl a blahodárně tak působí na stav mých životů. Ten se zastavuje na čísle 35. Následně oponent ve svém kole prolizy neustále něco hledá, poté co nenašel mi podává ruku, jeho smrtící kombinace mi tak nebyla předvedena ani v jedné hře. Hlavní ale je, že mám splněn svůj cíl.

5. kolo - Richard Janoštík 2:1

Richard Janoštík Soupeřův zeleno-bílý balík na mě působí typu BANT doplněný o kusy jako Vengevina či Basilisk Colar a předmět, který dával neblokovaltelnost předvedl v souboji s mým Mythic Conscription napínavou podívanou, vítěz se našel až v nastavených kolech třetí hry. První vyhrál Richard rychlým položením Relikviáře, kterého pak krmil fetch-landy a každé kolo tak rostl +2/+2, sekundující Vengevina mě kousala hned a vytvářela tak ještě větší tlak. Druhá hra je jako přes kopírák, akorát si role prohodíme a Relikviáře s Dantlesem vykládám já. Ve třetí hře mě ubíjí kolonádou s předmětem, který ji dává neblokovatelnost, ztracené životy si po několik kol beru vždy zpět Baneslayer Andělem. To se ale moje životy po Richardových útocích pohybují kolem hodnoty 2 a stačí, aby si dolízl blesk a k útoku mě tak definitivně dorazil. Zde udělám chybu, když místo Elspeth a přidání Andělem +3/+3 (a tedy dalších 3 životů, které by mě zachránily před případným bleskem) vykládám druhého Relikviáře a útokem Anděla si přidávám jen 6 životů (exalted Hierarchie). Předávám kolo a ptám se soupeře, jestli si dolíznul onen zmíňovaný blesk :-) Jak už jsem si tady na větším turnaji zvyknul, přímou odpověď nedostávám :-) Oživlou kolonádou mi dává "jen" za bezpečných 7, zbyde 1 a nechává mě hrát, útokem dvou Relikviářů 6/6 a Anděla pak přetáhnu vétězství na svou stranu.

Po dvou vyhraných kolech začínám počítat, kolik pozic mi chybí do tzv. žebříčku amatérů, tedy hráčů s nízkým DCI hodnocením. Oceněno bude prvních 8 takových hráčů a bohužel zjištuji, že bych musel zbývající 2 kola obě vyhrát.

6. kolo - Ondřej Čížek 0:2

Ondřej Čížek Obě hry mají společný znak: můj rychlý konec. Do cesty se mi postavil červeno-bílý balík, hodnotou vyčísleno v pěnezích tak pravděpodobně na 20% mého půjčeného Mythic. Opět se ale ukázalo, že Magic není jen o penězích, ale musíte mít také něco v hlavě, a to jsem dnes mnohdy neměl :) První hru soupeř vyskládá Kiln Fiend a 2x mě projede. Dále si nastřádá 2 fetchky. Následně položí Geopedu, dostane protekci na zelenou díky Emerge Unscathed (pro jistotu se schopnosí rebound), a následujícím útokem s odpálením 3 fetchek je z něj rázem neblokovatelná 9/9. K roztočení mé kombinace s Eldrazi Conscription mi chyběl jen Sovereigns, na stole jinak vše potřebné (Elspeth, Dauntleses, Birds of Paradise, ...) Druhá hra byla naprosto stejná, opět mě soupeř ujezdil Kiln Fiendem a Geopedou, jenom protekční karta Emerge Unscathed nepřišla jednou, ale pro větší zábavu dvakrát. V ruce jsem měl Relikviáře, fetchky, 2 mana ptáky, hieararchii a hlavně Jace, kterým jsem se chtěl prolíznout k andělovi nebo Sovereigns, ale nestalo se, Ondra napřed sestřelil planeswalkera a pak také mě.

7. kolo - Radim Zaoral 0:2

Radim Zaoral S velkým sebezapřením čekám po bleskové porážce na poslední 7. kolo, ale kdyby mi někdo řekl, že budu hrát proti Elfům, které nesnáším počínaje formátem Extended, Standardem konče, asi bych se sbalil a jel domů i přes původní předsevzetí zúčastnit se všech 7 kol za jakéhokoliv stavu. První hru soupeř otevírá svůj elfí kolotoč a v rychlém sledu to máme postupně Arbor, 2x Archdruid, karetní výhoda přes Visonary a Eldrazi Monument. Ve druhé hře mi to opět nijak závratně nepřišlo, tentokráte ale zkouším mooligan, a to rovnou dvakrát, protože s jednou zemí se moc hrát nedá. Navíc věta soupeře "Teď mi to konečně přišlo jak dneska ještě vůbec" do mě moc optimismu zrovna nenalila. Zmůžu se akorát na Elspeth a bojuji spíš s vlastní únavou, hladem a žízní.

Závěr

Celkově končím se skóre 2-5, ale svůj cíl jsem si splnil. Navíc jsem se opravdu bavil a alespoň na jeden den vypadl tímto výletem z městského stereotypu. Ostatním vřele doporučuji. Chvíli ještě shlédnu začátek čtvrtfinále, kde přeji vítězství nenápadnému Kryštofu Berkovi, na další průběh turnaje ale nečekám a vracím se na hodinovou cestu domů. Příště se zúčastnim podobné akce určitě znova :-)

Vyškov - TOP8

Plusy a mínusy

+ Výborná organizace, atmosféra a veliký prostorný sál pro hru
+ Nepřijeli pouze ti nejlepší hráči, ale i mnozí amatéři
+ Hodnotné ceny
- Příště se budu muset přizásobit pitím a a jídlem
- Osvětlení sálu by mohlo být lepší

Ostatní fotky

Komentáře
Autor: Aggrokumano @ sobota 3. července 2010 17:57
Škoda těch chyb s Konskripcí, je to dobrý balík. A ještě si dovolím menší poznámečku, je to Filip Štroch, nikoli Filip Stroch ;)

Autor: Gyriko @ sobota 3. července 2010 19:44
"můj mana pták jej projede s Eldrazi Conscription za 11, jak jinak než díky Sovereigns a Hierarchie. "

Ve skutečnosti to muselo být za 12 damage :o)

Birds of Paradise 0/1 + Eldrazi Conscription (+10/+10) + 2x Exalted (Noble a Sovereigns) = krásných 12/13 :o)

Jinak skvělý double report. GJ

Autor: Ufin @ neděle 4. července 2010 16:13
moc pekne, dobra prace

Autor: LoboCZE @ úterý 6. července 2010 0:51
Opravdu krasny report! Paradni uprava, paradni fotky. Diky moc. L.

Autor: Elden43 @ úterý 6. července 2010 13:44
Velice hezky napsaný i zpracovaný report, rozhodně jedna z nejlepších prací, co se zde za poslední dobu objevila. Spousta fotek krásně přibližuje atmosféru a když mi první část (ext) nic neříká, tak celý report je opravdu hezký.
Navíc velmi dobrá stylistika, což se tady zase tak často nevidí;-)

Autor: Flamberg @ středa 7. července 2010 10:40
Jen houšť!

Autor: eM @ čtvrtek 8. července 2010 11:51
3. kolo ext - blood moon ti udela z artefaktovych zemi hory - afaik ztraci artefaktovy subtyp

Autor: Alexei86 @ čtvrtek 8. července 2010 11:59
Díky za reakce a nalezení chybek :) Jinak fotky mam až na poslední podexponované, to vím :/

Ale u Blood moonu mi bylo řečeno, že artefaktové země mají pak stále typ "Artifakt". Jinak bych je (Bloody) v základu asi nehrál. Sice to není moc relevantní zdroj, ale když zadáš do Google výraz "Blood moon artifact lands" tak mi všude dají za pravdu, viz namátkou:

Artifact is a card type, not a super type.

Regardless, Blood moon only changes the land subtypes (called "land types") of the permanents. They will still be Artifact Lands.

Autor: Aggrokumano @ čtvrtek 8. července 2010 14:36
Ano, pořád to jsou artekafty, jinak by ani nemělo smysl to hrát

Autor: C3PO @ sobota 31. července 2010 18:06
ještě k té 3.hře standardu - červený enchantment se jmenuje Pyromancer Ascension a dělá toto:

-když zahraješ instant nebo sorcery, které už máš v hrobě, polož na mě quest counter

-když zahraješ instant nebo sorcery a na mně leží 2 a více counterů, můžeš ho zkopírovat a vybrat nový cíl

a goblin guide v prvním kole dává tušit fritku, ne gobliny =D jinak hezký report

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí