středa 24. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

neděle 24. října 2010
Rozbor Intro Packu edice Scars of Mirrodin – “Metalcraft”
Autor: 2012 @ 19:05 :: 3968 Přečtení :: 5 Komentáře :: :: Standard, Tvorba balíků
 

 

Rozbor Intro Packu edice Scars of Mirrodin – “Metalcraft”


 

Tak a je tu rozbor druhého Intro Packu. Dnes se podíváme na červeno-modrý balíček. Vlastně je tento balík hlavně artefaktový. Je totiž zaměřen na schopnost metalcraft, podle které se i jmenuje. Červená a modrá jen doplňují řady artefaktů dalšími svými metalcraftovými kartami. O Metalcraftu jsem se již zmínil v minulém článku. Je to nová schopnost, která vznikla až s příchodem této edice. Aktivovaný metalcraft znamená, že máte na stole pod Vaší kontrolou tři, nebo více artefaktů. U karet tedy dochází při metalcraftu k jejich zlepšení.

Zde jsou karty, které získáte v tomhle IP.

Decklist:

 

Metalcraft Ondra Matyš
Main Deck Sideboard
12 Island
12 Mountain
1 Argent Sphinx
2 Blade-Tribe Berserkers
3 Chrome Steed
2 Embersmith
1 Etched Champion
2 Iron Myr
2 Lumengrid Drake
2 Memnite
2 Riddlesmith
2 Silver Myr
3 Snapsail Glider
2 Trinket Mage
1 Accorder’s Shield
1 Darksteel Axe
1 Disperse
1 Echo Circlet
3 Galvanic Blast
1 Golem Foundry
1 Golem’s Heart
2 Rusted Relic
1 Sylvok Lifestaff
 
 



                     

 

Decklist již celý znáte a teď se pojďme podívat na jedotlivé karty podrobněji.

Bytosti:


 

Argent Sphinx – tahle foilová sfinga je náš hlavní bijec. S Metalcraftem se umí skovávat. Tedy za jednu modrou sfingu exilujete a na konci kola si ji vrátíte zpět do hry. Je to jednoduché, pokud má sfinga zemřít tak si ji ukryjete.


 

Blade-Tribe Bersekers – za 4 many 3/3 tělo je samozřejmě slabé, avšak při metalcraftu dostanou tyhle bersekři +3/+3 a haste do konce kola. To znamená, že budou hned útočit.


 

Chrome Steed – předražená dva dvojka při metalcraftu 4/4. Sama je alespoň artefaktová a přispívá do metalcraftu.


 

Embersmith – červený kovář bude podstřelovat protivníkovi příšery a případně dostřelovat jeho samotného. Kdykoliv hrateje artefakt můžete doplatit jednu bezbarvou manu a dát jedno zranění kamkoliv.


 

Etched Champion - artefaktová bytost s protekcí na všechny barvy je dobrá i za cenu tří man. Aktivovaný matelcraft je jediný požadavek. Nemůže bát očarována, cílována, blokována, nebo zraněna. Navíc může být vybavena našemi equipmenty. Šampion bude dobrý, dokud se neobjeví hromada artefaktových balíků.


 

Iron Myr – červený manový myr. Započítává se do metalcraftu a slouží jako manová fixace a urychlení. Hlavní výhoda je, že na jeho seslání můžete použít jakoukoliv manu tj. třeba dvě modré a pak vám poskytne červenou manu.


 

Lumengrid Drake – létací drak, který při metalcraftu vrátí cílovou potvoru na ruku jeho vlastníkovi. Můžete soupeři vrátit jeho nepříjemnou potvoru, nebo něco velkého, co bude obtížně sesílat - např. Eldrazi borce. Nebo je tu další možnost – vrátit si nějakou vaší potvoru. Může to vypadat jeko nevýhoda, ale my ji využijeme v náš prospěch. Například vrátit si takového Trinket Mága nemusí být vůbec špatné. Nebo třeba Memnitu pro získání životu z Golem´s Heart viz. níže.


 

Memnite – bytost za nula many !! Přesně tak 1/1 bez schopností zadarmo. Je zde hlavně k rychlé aktivaci Metalcraftu.


 

Riddlesmith – modrý kovář Vám umožní prolízat se k tomu, co právě potřebujete. Když sesíláte artefakt, tak si líznete kartu a hned jednu zahodíte. Oproti ostatním Smithům je zde výhoda, že nemusíte doplácet jednu manu.


 

Silver Myr – modrý manový Myr. Má stejné výhody jako červený. Tihle mana myrové jsou pro více barevné balíčky, obzvlášť artefaktové dost výhodní.


 

Snapsail Glider – další z artefaktových kreatur. Tahle má s metalcraftem létání.


 

Trinket Mage – pří svém příchodu do hry si můžeme vyhledat v knihovně artefakt a dát si ho do ruky. Musí ovšem stát jednu nebo méně many. Dá nám tedy dobrou karetní výhodu. V našem balíčku si můžeme najít Memnitu, Accorder´s Shield, Darksteel Axe a nebo Sylvok Lifestaff.

                     



 

To by bylo vše k bytostem a nyní se pojďme podívat na ostatní karty, kde najdeme Equipmenty – tedy vybavení a další artefakty.

Ostatní kouzla:


 

Accorder´s Shield – štít za nula many a s equipem 3. Vybavená bytost dostává +0/+3 a Vigilance – nemusí se tedy do útoku tapovat.


 

Darksteel Axe – další z řady vybavení. Tahle sekyrka dá equiplé potvoře +2/+0 a sama (sekyrka) je nezničitelná. Soupeř se jí tedy nemůže zbavit nějakým nepříjemným ničením. Ničím co říká destroy. Bohužel nám v Mirrodinu přišla karta, která exiluje artefakt. Odstraní ho tedy ze hry. Proti tomuto sekyrka nic neudělá.


 

Disperse – instantně vrátí cílový parmanent, kromě landu. Naříklad soupeří vrátíte na ruku něco mocného, a nebo třeba nějakou příšeru před útokem.



 

Echo Circlet – výbava, která dá kreatuře schopnost blokovat další podporu. Vybavená kreatura tedy může blokovat hned dvě. Vybavíte si nějakého bijce a soupeř si útok rozmyslí.


 

Galvanic Blast - opravdu dobrý blesk. Dá dvě zranění kamkoliv. S aktivním metalcraftem rovnou čtyři zranění. Dorazíte tak soupeře, nebo se zbavíte nějakého jeho odvážné potvory. To vše za cenu jedné červené many.


 

Golem Foundry – kdykoliv hrajete artefakt můžete na Golem Foundry položit jeden “náboj”. Za odstranění tří nábojů si do hry vytvoříte artefaktového 3/3 Golem tokena. Takto si jich můžete udělat tolik, dokud budete mít Golem Foundry dostatečně nabítý.


 

Golem´s Heart – dragon´s Claw a spol. dostávají dalšího kamaráda. Tento má schopnost přidání životu za zahrání artefaktu. Život dostanete i když artefakt hraje Váš protihráč. Tohle “srdce” je obzvlášť dobré proti artefaktovým balíčkům.


 

Rusted Relic – artefakt, který stojí 4 many a za normálních okolností nic neumí. Ale při metalcraftu se z něj ale stává 5/5 bijec. Sám sebou přispívá pro svůj metalcraft.


 

Sylvok Lifestaff – vybavená potvora touto věcí dostává +1/+0 a když umře tak dostaneme tři životy. Pokud tedy bloknem nějakým naším prckem něco velkého, tak neumře nadarmo. Sesílací cena i equip je pouze za jednu manu.

                             


 

Rozbor jednotlivých karet je u konce a nyní vám stručně nastíním jak s balíčkem hrát.

Je opravdu důležité udržet si metalcraft. Dávejte si na to velký pozor, balíček bez toho nebude moc fungovat. Pomocí aktivovaného metalcraftu byste měli přežít úvodní nápor a občas udělit nějaké to zranění menšími potvorami a později soupeře zabít nějakou větší potvorou jako Rusted Relic. Vaše bytosti si zatím vybavte equipmenty, které jsou zde v hojném množství. Embersmith a Galvanic Blast, který zde najdete rovnou 3x by Vás měli zbavit potvor a případně dorazíte soupeře až ho stáhnete na posledních pár životů.


 

Pokud byste kamarádům s tímto balíkem přestávali stačit, tak pro Vás mám opět vylepšenou verzi. Snažil jsem se udělat to co nejlevnější a vyjde to opravdu na pár korun. V závorce je cena za kus na internetu.

12 Island

12 Mountain

2 Argent Sphinx (15 Kč)

2 Ethed Champion (60 Kč)

2 Iron Myr

2 Silver Myr

4 Trinket Mage (5 Kč)

4 Memnite (25 kč)


 

4 Rusted Relic (5Kč)

3 Galvanic Blast

4 Golem Foundry (3 Kč)

4 Accorder´s Shield (3 Kč)

4 Darksteel Axe (10 Kč)

1 Sylvok Lifestaff


 

Pokud máte v plánu ještě více balíček vylepšit, tak přidejte třeba Grand Architecta, přes kterého si uděláte ze všech bytostí modré a tím si je i podpoříte.



Pokud Vás tento balíček zaujal, můžete si jej objednat zde.

To by bylo dnes všechno. Děkuji za přečtení a o své názory či dotazy se podělte v komentářích.
S pozdravem Ondřej Matyš.


 

Komentáře
Autor: Elwin @ pondělí 25. října 2010 14:00
No nevím celkově mi to přijde dost chudé. Je to v podstatě jen překlad karet. Vlastních postřehů je v článku minimálně a vylepšený intropack mi přijde tak něják narychlo splácaný, ale na druhou stranu u rozboru intropaku nejde vymyslet nic světoborného. Sečteno a podtrženo takový průměrný článek.

Autor: 2012 @ pondělí 25. října 2010 14:04
Pokusim se tam přiště napsat vic vlastnich postřehů .. ale u toho intro packu toho moc nevymyslíš ..

Autor: nesro @ neděle 7. listopadu 2010 11:27
Nebylo by lepší tam přidat 8 artefact landů? Nebo to nemá na metalcraft vliv?

Autor: 2012 @ neděle 7. listopadu 2010 18:44
ano, má to na metlacraft vliv, jenže tohle je na formát standard a ve Scars of Mirrodin nejsou artefaktové landy. Třeba vyjdou v jedné z dvou následujících edic bloku ... pochybuju protože pak by byl metalcraft dost silnej.

Autor: jakub @ pondělí 21. února 2011 16:48
co to je vlastně ten metalcraft

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí