středa 24. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

neděle 7. listopadu 2010
Infect kombo - šílený nebo šíleně dobrý balíček ?
Autor: SawterMtgGuru @ 10:02 :: 5283 Přečtení :: 5 Komentáře :: :: Standard, Tvorba balíků
 
 Nový infect kombo balík

Zdravím, když vyšla nová edice Scars of Mirrodin, což už je nějaký ten pátek, řekl sem si že bych stou to edici přece jen nějaký balíček měl složit, když ne přímo pro hru, tak aspoň pro otestování na internetu.Zaujala mě abilita infect, přemýšlel jsem jak ji využít trochu jinak než jen klasicky u kombat damage. Napadlo mě že příšery s infectem, nebo příšery kterým infect dodáme udělí i non kombat dmg, ale poison counteru protihráč dostane stejně. Takže sem vyhledal všechny karty co splňují tento předpoklad a dal jsem je dohromady. A výsledek ?

Červeno-černý
 infect kombo balík.

Decklist :
Infect kombo Sawter
Main Deck Sideboard
Tainted Strike
Livewirw Lash
Spikeshot Elder
Molten-Tail Masticore
Inferno Titan
Ember Hauler
Lightning Bolt
Grasp of Darkness
Virpulent Swipe
Blackcleave Cliffs
Dragonskull Summit
Lavaclaw Reaches
Mountain
Swamp
Informace dole
v článku.

 
Hlavní systém balíku na kterém funguje :

Základ našeho balíku tvoří příšery, které udělí non kombat damage soupeři, nemají sice infect, ten jim ale můžeme bez problémů dodat.Popíšu zde i ty nejsilnější kusy :
Molten-Tail Masticore – Tato velice silná kreatura udílí za 4 many a exilováni nějakou další kreatury z hřbitova 4 dmg do cílového hráče nebo příšery.
Spikeshot Elder - vůbec nejsilnější kreatura balíku. V mixu posílení a střely do hráče s infectem je to opravdu silná zbraň. Mimo to že dokáže i bez infectu zredukovat značně soupeřovu armádu.
Další kreatury : Ember Hauler,Inferno Titan . 
 
     
 
Dále tu máme kouzla a artefakty co posilují naše příšery schopností infect.
Tainted Strike - +1 do útoku a infect, instant , jedna z nejlepších karet balíku.
Grafted Exoskeleton – Na trvalo přidá +2+2 a infect,ale manově není nejlevnější co dost zpomaluje,jeho efekt je ale většinou konečný.
Na konec tu sou karty co by nám měli zajistit že vydržímě o něco přežít než se nám podaří soupeři nashromáždit 10 poison counteru.
Jedná se hlavně o zabíjení v podobě blesku a dále nového kouzla ze Som Grasp of Darkness.

 
     

 
Země :
Dual landy z m11, som a oživovací země z worldwaku tvoří základ manové dvojbarevné stability.
Dále samozřejmě swampy a mountainy :) .
Jak by naše hra mohla vypadat ?
2 Kolo vykládáme Ember haulera, třetí sním utočímě, soupěř neblokuje, hrajem na něj Tainted strike (+1/+0 a infect) a virulent swipe (+2/+0 a deatouch) a soupeř dostane celkově 5 poison counteru, po útoku ještě za manu co na zbyla haulera obětujem a soupeř obdrží další 2 countery. Tohle je samozřejmě ta nejlepší verze, ale něak podobně by to mohlo vypadat.
 
Doufám že jste pochopili hlavní myšlenku balíku a že se vám tento nápad zamlouvá stejně jako mě. Testoval sem tento balíček po internetu a měl docela velké úspěchy. Stávalo se mi dokonce že sem soupeře zabil i bez použití infect, protože sem mu dokázal zlikvidovat prakticky celý stůj jeho kreatur. Další výhoda tohoto balíčku je ta že ani moc nezatíží naše peněženky,nejdražší kus je Molten-Tail Masticore , který je sice dost zásadní ale ne 100% nutný k chodu našeho balíčku, takže méně zámožný hráči můžou tuto kartu nahradit třeba dalším infernal titanem, nebo jinou kartou která dokáže udělit non kombat damage.
 
Sideboard :
Protože se nový standart teprve rozjíždí, a ještě se neví co se bude naurčito hrát, je težké teď skládat sideboard, ale z předpokladů můžeme vyjít.
Proti takzvaným ““RAMPÁM““ bych určitě použil kartu Tunnel Ignus , která v kombinaci z infectem zabije našeho soupeře, který horečnatě vykládá landy na své velké pašíky a nabití valakutu velice rychle.
Další kartu kterou bych zvolil bude určitě Vampire Hexmage, zabiják planesworkeru, velice dobrá odpověd proti kontrol balíkům.
Další možnosti : Shatter – ničí cílový artefakt , Goblin Ruinblaster – při jeho kiknutí zničí cílový land. Dobrá odpověď na valakut a oživující se landy. A mnoho a mnoho dalších karet, záleží jen na vás.
 
Děkuji všem co si tento článek přečetli.
 
Sawter
Komentáře
Autor: Elwin @ neděle 7. listopadu 2010 10:46
Článek je to dobrý, ale na balíku se mi spíše líbí orginalita než jeho síla. Myslím si, že černo-červená není úplně nejlepší kobinace. Místo červené bych dal raději zelenou (Giant Growth, Groundswell, Vines of Vastwood) nebo modrou (Thrummingbird,
Distortion Strike,
Steady Progress) navíc bych přidal ještě
Contagion Clasp. Následující balíky obsahují obje kombinace
http://magic.tcgplayer.com/db/deck.asp?deck_id=718758 a http://magic.tcgplayer.com/db/deck.asp?deck_id=718391
Mimochodem, když už hraješ červenou možná by stálo za to zařadit Assault Strobe a klasický Lighting Bolt na čištění cesty.

Autor: @ neděle 7. listopadu 2010 10:58
Moc pěkná myšlenka :)

Autor: Flamberg @ neděle 7. listopadu 2010 21:08
Zdar!

Taky jsem o této variantě (tj. direct damage + infect) dost uvažoval. Bohužel si myslím, že je na ni zatím příliš brzy. Problém je totiž v tom, že máme pouze dvě možnosti, jak infect přidat:

a) super trik Tainted Strike
b) pekelně drahý (= pomalý) Grafted Exoskeleton.

Pokud v dalších edicích přibude ještě něco dalšího (ideálně artefakt/enchantment s aktivovanou schopností přidávající infect do konce kola), tak by se dalo o tomto balíku více uvažovat.

Co mě napadlo dále bylo, vzít "normální" infect balík a do něj přidat direct damage, například Soul's Fire. Toto ale bohužel už na Extended, a tam je poněkud brutálnější meta-game.

Autor: Ravenas @ úterý 9. listopadu 2010 13:52
Mám zkušenosti s tímto typem balíku a upřímně černo-červená není nej kombinace. Asi nejlepší je kombinace Green/black pokud už hraji příšery bez infectu tak mají trample a to stačí(navíc se dá min přes Manowary lepší manová stabilizace.... u infectu stačí pouze když příšera nasadí jeden poison. zbytek stačí proliferovat pokud nehraji za modrou Contagion gaspem nebo jeho dražší versí Contagion engine..... Crafted skeleton je sice dražší equip ale mě se vždy pokud nehraji čistě infect creatury vyplatil.....Pokud hraješ přes modrou tak steady progres a thurmbindy jak bylo psáno výše

Autor: Magus @ středa 1. února 2012 17:47
balíček se mi velmi zamlouvá. Samozřejmě existují i jiné karty co přidávají infect jako naříklad glistening oil nebo phyresis v černém provedení nebo triumph of hordes v zeleném provedení. Kdysi jsem hrával za infecty černo zelená a s tímto balíkem se nedá srovnávat. Myslím si, že tento článek je velmi přínosný...

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí