čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

sobota 30. října 2010
Magic Set Editor 2 – Buď Wizardem
Autor: Ufin @ 16:13 :: 6034 Přečtení :: 7 Komentáře :: :: Recenze
 
Měli jste někdy nápad na vlastní kartu? Z nápadu se stal obrázek na papíře ve školním sešitě a z jedné karty se stala rovnou celá edice čítající desítky či stovky karet? Ale zůstalo jen u papírů a nakonec šel celý projekt do šuplíku? Nezoufejte. Vytáhněte vaše výtvory zase ze šuplíků a dokončete dílo. Magic Set Editor vám v tom mile rád pomůže.
Magic Set Editor je velmi jednoduchý, přehledný a hlavně pro nadšence užitečný prográmek. Vy tvoříte kartu. Danou máte pouze šablonu, do které zadáváte název, typ, mana cost, barvu a v neposlední řadě samozřejmě samotnou schopnost kouzla. Na výběr je obrovská škála designů a různých zlepšováků... no je toho hodně, tak pojďme na to.
 
1)      SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM
Po zapnutí Magic Set Editoru na vás vyskočí malá tabulka, kde zvolíte novou nebo již rozpracovanou edici. Poté si vyberete typ hry a základní design. Nyní se už konečně nacházíte v samotném programu. Nejčastěji se budete potýkat s panelem, který obsahuje záložky Cards, Set info, Style, Keywords, Statistics a Random. Z vyššího panelu je užitečné ukládání a pak ikonka se zeleným plusem Add card a červeným křížkem Remove card. Ve File budeme pouze exportovat a v Edit vracet kroky.
 
2)      JEDNOTLIVÉ ZÁLOŽKY
Cards – Zde bude probíhat tvorba veškerých karet vaší edice. V pravém velkém sloupku bude seznam všech vašich karet.
Set info – Jak už název napovídá, zde budete mít informace o vašem setu. Title-název, Descriptiom-popis, Artist-malíř, Copyright-práva, Symbol-symbol vaší edice (můžete si ho sami vytvořit) a pak třeba jazyk karet, vyznačování chyb v textu atd.
Style – Zde si budete volit design karet, styl symbolů a další různé serepetičky.
Keywords – Pod touto záložkou se skrývají veškeré schopnosti MTG a jejich vysvětlivky, ale co je zajímavější, můžete si zde vytvořit schopnost vlastní. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši kamkoliv do pole se schopnostmi a dát Add keyword. Poté si už musíte pohrát s nastavením a ověřit na nějaké vaší kartě, zda vaše schopnost funguje (Reminder text je text, který se objeví za jménem schopnosti, je psán kurzívou a vysvětluje, jak schopnost funguje).
Statistics – Tady máte přehledně vypsáno, na kolika kartách je ten a ten typ, ta a ta barva, mana cost, rarita a další užitečné věci.
Random – Zde si můžete jen tak pro radost vytvořit z vašich karet náhodný booster nebo jakýkoliv vámi navolený pakl karet.
 
3)      TVROBA KARTY
 
 

Tak se už konečně vrhneme na to, proč to vlastně čtete. Jděte do záložky Cards.
 
Nyní budu hodně odkazovat na obrázek karty výše, protože veškerá nastavení jsou přímo v částech karty.
Název karty – Klikněte do pole, kde bývá název a napíšete ho. Nic víc nic míň.
Typ karty – Orientujeme se v prostředním panelu karty. Máte dvě možnosti. Zaprvé si typ karty a poté případně sub typ napsat sami nebo kliknout na šipku, která se objeví po najetí na svislou čáru úplně vlevo. Ze seznamu vyberete typ (creature, instant, planeswalker...) a také rozšiřující typ (tribal, snow, legendary...). Po výběru se objeví za pomlčkou další šipka, kde zvolíte sub typ nebo si napíšete vlastní.
Mana Cost – Nachází se vedle názvu karty a údaje můžete zadávat malými písmeny.
Textové pole – Nachází se pod typem karty. Je rozděleno vodorovnou osou. Schopnosti karty se píší nad osu a pod osu se píše Flavour text(automaticky kurzívou). Na rozdíl od Mana Costu, zde musíte znaky psát velkými písmeny. POZOR! Symboly se objevují pouze v přesně daných podmínkách – za „pay“ (pay 1W), „add“ (add G to your mana pool), „cost“ (this cost B less to cast) a možná i jinde. Chcete-li zaplatit cenu a poté tapnout či odtapnout, musíte napsat cenu, čárku, mezeru, symbol tapnutí či odtapnutí a dvojtečku (1W, T:).
 
Vodoznak – Textové pole je ještě rozděleno dvěma svislými čarami. Klikněte na dolní okraj textového pole mezi čarami a objeví se nabídka, ze které si vyberete, co potřebujete.
Okraj – Po kliknutí na černý okraj karty se vám ukáže nabídka, ve které můžete změnit barvu okraje.
Barva karty – Barva karty se sama určí po zadání many do Mana Costu. To ovšem neznamená, že se nemůže změnit. Klikněte na rámování karty (to, co určuje její barvu) Když navolíte dvě či více barev, odemkne se nabídka, kde můžete volit styl prolínání barev.
Síla/Obrana – V pravém dolním rohu je vidět čárkovaný rámeček. Po kliknutí do něj zadáváte sílu a obranu bytosti (1/5).
Symbol edice – Nachází se vedle typu karty. Po kliknutí na něj vám nabídka nabídne různé rarity karty. Tento symbol změníte v záložce Set info/symbol/edit. Editor je velmi jednoduchý. Pracujete pouze s čtyřúhelníky, kruhy a trojúhelníky. Je jen na vaší představivosti, jak je poskládáte, aby daly výsledný obrazec. Symbol potvrdíte tlačítkem Store a zavřete editor.
Obrázek – Stačí dvakrát kliknout na místo, kde má být obrázek, vyberete si ho z vašeho PC, v opět jednoduchém editoru ho upravíte a karta je kompletní.
 
4)      DODATKY
       Máte-li kartu hotovou, novou začnete tak, že na horním panelu kliknete na Add card a hra pokračuje. Chcete-li se nějaké karty zbavit, označte ji v seznamu a klikněte na Remove selected card. Tlačítkem Save uložíte celou edici. Pokud chcete obrázek nějaké karty, označte ji, dejte File/Export/Card image a je to. Celou edici vyexportujete v File/Export/All card images.
 
Vše potřebné k vytvoření edice naleznete na adrese: http://magicseteditor.sourceforge.net/download - Pod nadpisem Additional templates naleznete různé styly karet, symbolů, designy atd.
Chcete se pochlubit nebo inspirovat? Tak můžete například zde: http://forums.mtgsalvation.com/forumdisplay.php?f=280
 
Doufám, že vám můj návod pomohl. Jestli tomu tak není, tak se omlouvám za remcání o ničem. Je velice pravděpodobné, že jsem něco neuvedl nebo uvedl špatně – dejte mi to vědět v komentářích. Rád si přečtu vaši kritiku.
 
 
Přeji vám zdařile dokončené edice.
Patrik Hajda alias KoloUS-heck

Komentáře
Autor: awfula @ neděle 14. listopadu 2010 23:28
jo, muze to bejt i sranda

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs442.ash2/71507_470649559616_779409616_5255372_2889485_n.jpg

Autor: KoloUS-heck @ úterý 16. listopadu 2010 17:48
Jojo. Celkem silný :)

Autor: Mormacar @ úterý 14. prosince 2010 22:14
Dost dobrý...jen nevím jak udělat rub,poradtě dík :-))

Autor: Jakub Větrovský @ neděle 19. prosince 2010 11:04
vypada to dobre.

Autor: ddd @ neděle 9. října 2011 16:06
jak muzu ukazat kartu?

Autor: danyy @ pondělí 30. ledna 2012 16:57
vyborny program už si dělam edici

Autor: Nixs @ středa 2. října 2013 9:56
Nevíte, jak lze např. změnit styl písma, aby tam fungovaly háčky? Potřebuju napsat "ň" a mám problém... ;) díky

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí