pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 31. května 2011
Magické léto - co nás čeká v nejbližších týdnech?
Autor: Aggrokumano @ 16:40 :: 4580 Přečtení :: 3 Komentáře :: :: Novinky
 
V nejbližších týdnech se nám dostane na trh pár zajímavých produktů a na dveře nám již pomalu klepe i velká letní edice, Magic 2012, tak se na to pojďme podívat.

10. června -  New Phyrexia event decks

Ani ne za dva týdny vycházejí event decky ku příležitosti vydání New Phyrexie. Pokud nevíte, co jsou event decky zač, tak vězte, že se jedná o předkonstruované balíky určené na turnaje typu FNM či Game Day. Balíky jsou konkurenceschopnější, než klasické intro packy, a tudíž jsou i o něco dražší.
Nový Phyrexia nám dává na výběr ze dvou event decků, prvním je monogreen infect nazvaný Rot from Within, ten bych ale příliš nedoporučoval, protože infect je daleko lepší v jiných kombinacích (například jako UB kontrol), navíc tady k nám byli autoři poněkud skoupí, protože tu máme jen jeden Inkmoth Nexus. Pokud se vám ale infect libí, tak si jej můžete zakoupit a v případě potřeby obměnit dle vlastního gusta. Balíček si můžete předobjednat v našem partnerském eshopu Veselý drak. Celý deck vypadá takto:

Rot from Within Event deck
Main Deck Sideboard
22 Forest
1 Inkmoth Nexus

1 Blight Mamba
4 Glistener Elf
2 Ichorclaw Myr
4 Overgrown Battlement
2 Putrefax
3 Rot Wolf
3 Viridian Corrupter

4 Carrion Call
1 Contagion Clasp
1 Green Sun’s Zenith
4 Groundswell
4 Mutagenic Growth
4 Primal Bellow
 
3 Contagion Clasp
1 Melira, Sylvok Outcast
2 Obstinate Baloth
1 Pistus Strike
3 Trigon of Infestation
2 Unnatural Predation
2 Vines of Vastwood
1 Viridian Corrupter
 

Druhý a lepší deck je War of Attrition, což je klasické White Weenie, ve kterém navíc máme pěkné karty jako Puresteel Paladin, Mirran Crusader a dokonce dva Stoneforge Mystiky, kteří u nás mají cenu zhruba 400Kč. I když k mysticům se pochopitelně hodí Batterskull a nové meče, které tu ale nenajdeme (nemluvě o tom, že by to deck o dost zdražilo). No a vzhledem k vysoké ceně Mysticů je samozřejmě vyšší i cena tohoto decku. Pokud se vám balíček zalíbil, tak si ho můžete předobjednat v našem partnerském eshopu Veselý drak.

War of Attrition Event deck
Main Deck Sideboard
21 Plains
2 Dread Statuary

4 Elite Vanguard
1 Kemba, Kha Regent
2 Kor Duelist
4 Leonin Relic-Warder
4 Leonin Skyhunter
1 Mirran Crusader
4 Porcelain Legionnaire
1 Puresteel Paladin
2 Stoneforge Mystic

1 Apostle’s Blessing
1 Bonehoard
1 Darksteel Axe
4 Flayer Husk
4 Journey to Nowhere
1 Sickleslicer
1 Skinwing
1 Sword of Vengeance
 
1 Apostle’s Blessing
2 Arrest
3 Celestial Purge
1 Kor Duelist
4 Kor Firewalker
4 Revoke Existence
 

15. června - Duels of The Planeswalkers 2012

Milovníci virtuální reality by si měli poznamenat datum 15. června, kdy vychází nová verze Duels of The Planeswalkers. Oproti předchozí verzi tu přibyl Archenemy mód. Více informací naleznete v tomto videu. Při objednávce navíc obdržíte kód, za který si ve vašem obchodě můžete vyzvednout promo titána. Pro Steam je to Frost titán, pro X-Box Grave titán a pro PS3 Inferno Titán, který má opravdu pěknou ilustraci.
A jako návnada na přicházející core set, Magic 2012, tam z něj bude exkluzivně několik karet.



17. června - Commander

Wizardi se rozhodli z Elder Dragon Highlanderu (dále jen EDH) udělat oficiální formát. Pokud nevíte, co je to EDH, tak se to pokusím v krátkosti vysvětlit.

EDH funguje na podobném principu jako klasický Highlander, tedy kromě basic landů můžete hrát každou kartu jen jednou. V decku musí být přesně sto karet, přičemž jedna z nich je "generál". Generál musí být legendární bytost, není součástí vaší knihovny, nýbrž se hraje z tzv. komand zóny. Tudíž ho můžete zahrát kdykoli (kdykoli, kdy můžete hrát bytosti), pokud na to máte dostatek many. Pokud vám někdo generála zabije, nebo exilne, tak se přesune zpět do komand zóny, ale při jeho dalším zahrání musíte připlatit dvě bezbarvé many (tento efekt je kumulativní).
Generál také určuje, jakou barvu mohou mít ostatní karty ve vašem decku. pokud jste si jako generála vybrali například Glissa, the Traitor, můžete hrát jen zelené a černé karty, které navíc ve svém "rules textu" nesmí obsahovat žádné manové symboly mimo uvedené barvy. Také nesmíte hrát země, které produkují manu jiné barvy, než je generálova. Pokud byste nějak vyprodukovali manu jiné barvy (nepř. pomocí Birds of Paradise), tak se vám do mana poolu přidá mana bezbarvá. Podrobněji je to rozvedeno na oficiálních stránkách EDH, mtgcommander.net. Poslední důležité pravidlo ohledně generálů je to, že pokud dá generál jednomu hráči 20 a více damage, tak ten hráč prohrává.

V EDH se mohou hrát všechny karty, které jsou na vintage, s vyjímkou banned listu, který čítá asi třicet karet a který najdete na výše uvedené adrese. Navíc je tu povolena Shahrazada. A jako generála nesmíte použít karty Braids, Cabal Minion a Rofellos, Llanowar Emissary.
Nutno také dodat, že oproti Highlanderu se Commander hraje častěji jako multiplayer formát (více hráčů proti sobě).

Stručně jsme si charakterizovali formát, a můžeme se tedy věnovat samotnému produktu, který vyjde 17. června. Bude se jednat o pět různých předkonstruovaných balíků, v nichž bude dohromady 51 nových karet (z toho bude 10 nových potenciálních generálů). Ke každému decku zároveň dostanete i tři speciální "oversized" karty. V každém balíku bude jeden z tříbarevných draků, kteří vyšli v Planar Chaosu (tj. Intet, the Dreamer, Numot, the Devastator, Oros, the Avenger, Teneb, the Harvester a Vorosh, the Hunter).



Těchto nových 51 karet budeme moci hrát na legacy a vintage, ale na standardu a extendedu nikoli. Commander bude také mít Preview a Launch Party, jako regulérní edice. Preview bude o víkendu 11.-12. června a launch party o týden později. Bude to probíhat tak, že si zakoupíte jeden z předkonstruovaných decků a s ním budete hrát. Pokud se vám EDH/Commander formát líbí případně byste si ho rádi vyzkoušeli, tak si můžete již dnes předobjednat svůj Commander balíček v našem partnerském eshopu Veselý drak.

Nakone se podíváme na pár zveřejněných nových karet:





15. července - Magic 2012

Většina z nás se teprve sžívá s novou edicí, a přitom už se nám tu objevují první karty z další edice, kterou bude core set Magic 2012. Co o ní zatím víme?

Bude v ní 249 karet, vyjde 15. července (preview bude o víkendu 9.-10. července), vrátí se nám v ní mechanika Bloodthirst, která je původem z Guildpacku. Bloodthirst mají jen bytosti, a znamená to, že pokud má bytost Bloodthirst X, tak přijde na bojiště s X +1/+1 kántry, pokud jste toto kolo udělili soupeři damage.

Dále se nám objeví nový kyeword Hexproof pro již déle se vyskytující abilitu "This permanent can't be the target of spells or abilities your opponents control.".

Nově už nám bytosti nebudou odcházet z bojiště do hrobu ("when is put into the graveyard from the battlefield"), ale budou umírat ("when dies"). Nevím, jak pečlivě vývojáři tent krok promysleli, protože obzvlášť pro méně zkušené hráče to může být matoucí, jelikož se můžeme setkat s několika frázemi, které znamenají to samé. Počínaje původním "when is put into the graveyard from game", poté pozměněným "when is put into the graveyard from the battlefield" a teď novým "when dies".



Určitě Vás také zajímá, jak to bude v M12 s Planeswalkery. Tak vězte, že se nám tu poprvé rozchází původní pětka (tj. Ajani Goldmane, Jace Beleren, Liliana Vess, Chandra Nalaar a Garruk Wildspeaker), místo Ajaniho tu bude Gideon Jura a místo Liliany Sorin Markov. Liliana ale vyjde s velkou pravděpodobností v další velké edici, kterou bude řijnový Innistrad. Osud Ajaniho je zatím ve hvězdách...

Další věc, na kterou asi všichni čekáme, je zda znovu vyjdou titáni. To bohužel zatím oficiálně nikdo nepotvrdil, ale vzhledem k tomu, že budou jako proma k Duels of The Planeswalkers, tak je velmi pravděpodobné, že je znovu uvidíme.

Poslední zajímavost je fakt, že to bude první core set, kde nevyjde Giant Growth. Poslední kartou, která je součástí všech core setů tak bude Giant Spuider. Wizardi zveřejnili na svém webu zajímavou statistiku, ohledně reprintování karet v core setech, tady je:

Alpha*: 285
Revised: 250
Fourth Edition: 211
Fifth Edition: 151
Sixth Edition: 79
Seventh Edition: 60
Eighth Edition: 40
Ninth Edition: 24
Tenth Edition: 16
Magic 2010: 8
Magic 2011: 2
Magic 2012: 1

*v Alfě se z neznámých důvodů zapomnělo na Volcanic Island a Circle of Protection: Black

Ve statictice jsou jen karty, které dle posloupnosti vycházely ve všech core setech za sebou. Například Birds of Paradise nevyšli v deváté edici a tak od deváté edice dále nejsou ve statice zahrnuti.

V kuloárech se také špitá o tom, že Lightning Bolt už tu znovu nevyjde .

A teď se podívejme na jednotlivé karty, máme tu zajímavou bytost do monogreenu, Dungrove Eldera. Pak dvojici draků Flameblast Dragon a Furyborn Hellkite (tu si chci otevřít na prerelease ). Chandřina Fénixe, kterého dostanete zdarma k booster boxu a pak je tu zatím nepotvrzený Gideonův Avenger, což je zajímavá bytost hlavně proti potvorovým balíkům. A taky tu máme dvě komonky, ostatně podívejte se na to sami: 





Na úplný konec se můžete podívat na krátký trailer s Gideonem, který osvětluje, proč má Magic 2012 motto "Gather your allies".

A pokud všechno klapne, tak se uvidíme příští čtvrtek u dalšího článku z rubriky Top10, který bude tentokrát věnován kántrování.

Kumano
Komentáře
Autor: dpazout @ středa 1. června 2011 13:42
Prvni co me napadlo po precteni clanku jsou dve veci ... co kdyby reprintli take "Nightmare", a "Hex Parasite" se bude sakrat hodit!

Autor: brutusacek @ středa 1. června 2011 17:59
no tak hex parasite zrovna najtméru asi moc neřeší....navíc v phyrexii vyšel ten eqip kterej je lepší než samožná najtméra

Autor: Aggrokumano @ středa 1. června 2011 21:27
Však Pažitka jen říká, že by mohli reprintonut Nightmare a že Hex Parasite se bude hodit (kvůli bloodthirstu).

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí