pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 28. června 2011
Duels of the Planeswalkers 2012
Autor: Ufin @ 15:15 :: 3097 Přečtení :: 18 Komentáře :: :: Novinky, Recenze
 
1.jpg

Není tomu tak dávno, co mnoho milovníků Magicu a interaktivní zábavy poskočilo radostí, když Wizardi a Stainless Games oznámili pro PC a xbox360 vydání hry MTG: Duels of the Planeswalkers. Toto dílo mělo poměrně solidní úspěch i přes řadu problémů a chyb, které se v ní vyskytovali a některé z nich se nepodařilo odstranit ani pomocí vydaných opravných patchů. Autoři se ovšem ze svých chyb poučili a hodlali všechny nedostatky napravit v dalším díle s trefným názvem Duels of the Planeswalkers 2012 (dále jen D12) Povedlo se jim dostát svých slibů?
 
 
3.jpgD12 je stejně jako jeho předchůdce věrné převedení námi milované karetní hry do interaktivní podoby v moderním grafickém kabátku. Oproti prvnímu dílu bylo odstraněno několik poměrně závažných technických problémů, které mnoha lidem i s velmi výkonnými PC dokázaly přehřívat procesor apod. Další změnou je implementace karet z blížícího se Core setu M12, přidání lépe zpracované kampaně a rovněž nové oblíbené herní módy jako např. Two-Headed Giant (dva proti dvěma), Archenemy (jeden proti třem), či Free for All. Ovšem hlavně byl částečně opraven jeden z největších nedostatků prvního dílu a sice nemožnost upravovat svůj balík. Člověk postupně odemykal nové karty, které se v jeho decku hromadily a buď je mohl ignorovat, nebo byl nucen hrát s velmi velkým deckem. V D12 je toto částečně vyřešeno, můžete libovolně přidávat, ubírat a vyměňovat karty ze svého decku a side-decku a nově odemčené karty, což je vítaná změna, ovšem stále ještě musíte pracovat v rámci jednotlivých decků a nemůžete si vytvořit kompletně svůj vlastní deck.
Vizuální a hudební stránka hry je skvělá, všude můžete narazit na krásné artrworky známých Magic TG umělců, karty jsou přesné kopie jejich reálných protějšků, hraní samotné je doprovázeno velmi pěkně zpracovanými efekty a pro lepší přehlednost jsou doprovodnými ikonkami ukázány i schopnosti bytostí. Karty se dají přizoomovat člověk, který si není jistý co daná karta dělá, může u každé karty kliknout na nápovědu, kde mu je o ní sděleno naprosto vše co potřebuje vědět. Hudební motivy jsou tentokrát nenásilné a už se naštěstí nedočkáme výrazných repetitivních melodií jako v prvním dílu.


2.jpgCo se týče hratelnosti samotné, i tam se objevilo několik změn. Některá tlačítka či ukazatele tahů jsou vhodněji umístěná, umělá inteligence protivníků také doznala nepatrných změn a tak je boj proti zase o kousek záživnější a obtížnější. Ačkoliv nutno podotknout, že AI září především ve hře jednoho proti jednomu, ale ve formátech pro více hráčů to až tak slavné není. Ale nejedná se o žádný drastický problém. Kampaň je rozdělená na tři části a sice na základní, archenemy a revenge, jenž obsahuje souboje proti planeswalkerům ze základní kampaně, ale s přepracovanými balíčky a celkově trochu vyšší obtížností. Dohromady se jedná o 33 soubojů. To vše je vhodně doplněno o spoustu krátkých „výzev“, u kterých člověk může více či méně zapojit mozkové závity a pokusit se vypořádat s přednastavenou herní situací odehrávající se většinou v posledním tahu. Hra rovněž obsahuje přijemný tutoriál, který dokáže i neznalého hráče naučit základy a vše potřebné k hraní.





5.jpg
Online hraní je dalším skvělým článkem řetězce a dokáže člověk výborně zabavit. Ne vždy má člověk v reálném světě možnost sehnat tolik lidí, aby si mohl zahrát například Archenemy nebo 2-headed giant a zde si takový člověk může užít zábavy do sytosti. Zvláště formát Archenemy vyžaduje velmi dobrou kooperaci mezi hráči, aby ve třech dokázali porazit svého protivníka, který má dvojnásobný počet životů, ale především v každém tahu přístup k jedné “scheme“ kartě, které jsou opravdu silné a dokáží hrou pořádně zamotat. Navíc v singleplayeru člověk trestuhodně nemá možnost stát se “archenemy“, ale vždy je jen jeden z trojice hráčů, jenž proti němu stojí. Což je ovšem vykompenzováno alespoň v multiplayeru.

 

 
 
 
Sečteno a podrtřzeno, Magic the Gathering : Duels of the Planeswalkers 2012 doporučuji opravdu všem, odstraněna byla spousta chyb z prvního dílu, další prvky byly vylepšeny a přidání výše zmíněných formátů pro více hráčů je vskutku skvělý krok od Stainless Games.
 
4.jpg

 
Petr “Molda“ Molinek

Komentáře
Autor: Molda22 @ úterý 28. června 2011 15:46
Tak při umisťování článku na server došlo asi k nějaké chybičce a podivným způsobem se rozházely obrázky. :( Snad se Vám článek bude líbit i přesto.

Autor: Aggrokumano @ úterý 28. června 2011 17:01
Ty obrázky tam podle mě dává ufin, když to publikuje ;)

Autor: Molda22 @ úterý 28. června 2011 18:28
To ano, proto jsem psal, že asi nastala chyba při umisťovaní toho mého článku na server. V článku, který jsem odesílal ufinovi to bylo v pořádku (obrázky jsem do něj vybíral i umistoval já), Takže problém musel nastat právě někde při nahození článku na server. :)

Autor: Molda22 @ úterý 28. června 2011 18:34
ale to jsou detaily :) Já hlavně děkuji, že tady na web magic-guru byl ten článek vybrán a umístěn. Nečekal jsem, že se mi někdy poštěstí mít zde svůj článek :)

Autor: Murlock77 @ úterý 28. června 2011 22:09
tak mi trochu přijde, že na M12 odrbe hlavně zelená a červená. Zelená je na tom s planeswalkery nejhůře, doposud jí vyšli pouze 2 a jeden z nich je použitelný jen v elfech. A druhý se nám tu opakuje od Lorwynu. A červená?? Musíme si přiznat že obě Chandry jsou planeswalkery spíše podprůměrnými a z toho také vyplývá jejich účast v turnajových balících. Jsme na 0 že? A pořád se nemohu zbavit názoru že Wizardi rádi modrou. Pokud vezmeme Jace z worldwaku, je to asi nejsilnější modrá karta od Lorwyn bloku. A teď je tu znovu nový Jace a znovu velmi silný. Jeho potenciál vidí snad i úplý začátečník, ale přiznejme si, že druhá schopnost je hodně silná...

Autor: Aggrokumano @ úterý 28. června 2011 22:37
červená má aspoň Kotha... Jinak já osobně Nissu nehraju ani v elfech :) Ale snad se s tím novým Garrukem bude dát něco spáchat...

Autor: AdamF @ úterý 28. června 2011 23:00
Koth je asi nejlepší karta ze Scars.
Wizardi mají rádi modrou, ale jak je vidět, s Mistrem TMS to už přehnali :)
Červená má dostat novou Chandru s manacostem 1RR a i Furyborn Hellkite vypadá velmi pěkně. Zelená má svého titána, teď dostala velmi pěknou hydru a je slíbený nový Garruk.
Navíc ten nový Jace stojí 3UU a modrá má také "nejslabšího" Titána.
Planeswalkeři jsou ale celkově stále novinka, neboť jich není ještě ani 30.

Autor: Scalpelexis @ středa 29. června 2011 0:26
Ta Chandra je zatim spis falesna nez prava..moc bych se neunahloval:)

Autor: Aggrokumano @ středa 29. června 2011 0:46
Když vyjde novej Jace, tak si myslím, že i ostatní vyjdou v nových podobách ;)

Autor: dpazout @ středa 29. června 2011 11:17
Zajimava pochvala. Chybi mi tu ingormace, kde se da hra ziskat (Pro PC je to Steam), kolik stoji (nebudu delat reklamu), a ze je mozne v prubehu hrani ziskat kod, za ktery muzes ziskat 30ti karetni balicek a promo Titana zdarma.

Autor: Molda22 @ středa 29. června 2011 11:36
Ups :) Na možnost získání promo titána jsem úplně zapomněl, hlavně že jsem na to myslel :-D Ovšem co se týče ceny a možnosti kde jej koupit- jak píšeš, chtěl jsem se vyhnout nějaké reklamě, tak jsem toto vynechal

Autor: Murlock77 @ středa 29. června 2011 15:29
No, sice Jace the Memory Adept stojí 3UU, ale stejně to znamená, že soupeř díky jeho druhé schopnosti, má 4, maximálně 5 kol...a je asi jasné že se bude hrát hlavně v odemlívacích balíčcích, což znamená spíš, 2, 3 kola do jistého odemletí ;)

Autor: izzi @ čtvrtek 30. června 2011 9:37
A JDOU TAM UZ KONECNE TAPOVAT ZEME JAKE TY SAM CHCES ???

podle me dosti zasadni otazka :)

Autor: Molda22 @ čtvrtek 30. června 2011 11:12
Hrál jsem většinou mono decky, tak jsem si to ani neuvědomil, ale zkoušel jsem to teď a bohužel ani tady to nejde nebo jsem nepřišel na to jak, což může být u multicolor balíčků občas trochu problém.

Autor: Murlock77 @ čtvrtek 30. června 2011 16:13
tak Chandra, kromě toho že stojí 3R není tak úžasná....

Autor: Aggrokumano @ čtvrtek 30. června 2011 16:26
Mě se Chandra moc líbí, to kopírování vypadá zajímavě ;)

Autor: AdamF @ čtvrtek 30. června 2011 16:39
Zkopírovat Chandrou Tezzeret´s Gambit :)

Autor: kukis @ středa 25. ledna 2012 18:26
cau lidi prosim vas jak muzu dostat ve hre nove karty?

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí