pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 30. června 2011
Top10: New Phyrexia
Autor: Aggrokumano @ 23:51 :: 3115 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Standard, Novinky
 
10. Immolating Souleater & Shrine of Burning Rage

 
Na desátém místě máme dvě karty, které posílily monored. Těžko posoudit, která je lepší, tak jsem vybral obě dvě…
Immolating Souleater se hraje v „šílené“ fritce (já tomu říkám turbofritka) spolu s Assault Strobem, Kiln Fiendem a Apostle’s  Blessingem na ochranu komba.
Shrina se hraje v tradičnější verzi s blesky. Rozumí si parádně se Staggershockem a novým Volt Chargem.
 
Pokud se v nejbližší době chystáte na nějaký větší dvojkový turnaj, určitě byste v decku měli mít odpověď na tyhle dvě karty. A navíc nesmíme zapomenout, že na MČR budou mít milovníci blesků k dispozici ještě Goblin Grenade a Grim Lavamancera
 
9. Beast Within

 
Karta s obrovským potenciálem, navíc oplývá schopností ničit bytosti, což je u zelené vzácný efekt. Nehledně na to, že se dá lehce splashovat. Potíž je však v tom, že je to spíše kontrolní karta a to se v zelené moc nenosí. Po zákazu Jace nám navíc ubyl jeden z jejich ideálních cílů. V současnosti je tak jediný tier balík, kde se dá použít – Valakut.
 
8. Hex Parasite

 
Ideální zabiják všech Planeswalkerů, navíc se opět jedná o velmi univerzální záležitost. Na standardu je navíc velký počet permanentů s různými kántry. Namátkou třeba Tumble Magnet, Sphere of the Suns, Shriny, ze Zendikaru Ascence a Expedice, Everflowing Chalice, Alíci, Level up a klasické plusové a mínusové kántry.
 
Jeho další plus je, že ho najde Trinket Magem takže když už hrajeme Trinket Mage, neměl by Hex Parasite v takovém balíku chybět.
 
7.  Birthing Pod

 
Tuhle kartu, resp. jeden z balíků, který okolo ní vznikl, jsem tu nedávno představoval, takže nevím, co k ní víc dodat. Pokud jste rozbor decku nečetli, tak ho najdete na konci tohoto článku.
 
6. Phyrexian Metamorph

 
Asi nejlepší "klon" od dob kdysi populárního Duplicanta. Zkopíruje Sword, zkopíruje Titána (na bojiště už přichází jako kopie, takže případné „enters-the-battlefield“ ability se spouštějí), či jiného pašíka. Navíc je to opět velmi univerzální záležitost a přes nějakou manovou potvůrku jde zahrát už ve druhém kole.
V EDH je to pak efektní způsob, jak se zbavit soupeřova generála.
 
5. Spellskite

 
Poměrně nenápadná bytost, která se na standardu zabydlela téměř ve všech balících s modrou. Výborná je v UB kontrolu, kde představuje odpověď na jinak těžce obehratelnou Shrine of Burning Rage a v pozdější hře pak ochrání vaše sfingy a titány.
Je také všeobecně známo, že je to efektní způsob, jak obehrát Splinter Twin kombo. A když už nic jiného, tak se dá použít jako side proti fritce, nebo proti balíkům s velkým počtem ničení (zejména monoblack). Jen pozor na to, že do ní nelze přesměrovat Go for the Throat.
 
4. Mental Misstep

 
Málokdy se stane, že nějaká nově vydaná karta tolik ovlivní legacy. Misstepu se to ale povedlo a nyní prakticky všechny decky s modrou hrají playset v základu. Posílil zejména kontroly, protože se tak mohou zbavit obávaného Aether Vialu.
 
Poslední dobou se začíná objevovat i v sidech kontrolních balíků na standardu. Účinná je zejména proti jednomanovým diskardům a Goblin Guidě
 
3. Deceiver Exarch

 
Ačkoli je to jen účko, dostal se nám Exarch až na stupně vítězů. Karta, která je základním kamenem jednoho z nejlepších balíků současného standardu (tím samožjemě myslím Splinter Twin kombo) si to bezpochyby zaslouží. Netřeba cokoli dodávat…
 
2. Dismember

 
Ha, další účko na stupních vítězů. Svou účinností to sice není nejlepší ničení na standardu (nezabije titány ani Consecrated Sphinx), ale co se univerzálnosti týče, nemůže mu nic konkurovat. Hraje se v mnoha balících bez černé, a i když se investice čtyř životů zdá docela nebezpečná, tak já sám jsem viděl mnoho her, které rozhodl správně načasovaný Dismember.
A třeba pro fritku je to ideální možnost, jak se zbavit Spellskity a jiných bytostí (například různých zdí), přes které by se Goblin Guida a jiné bytosti jen těžko prosazovaly.
 
1. Batterskull

 
Ještě před nějakými dvěma týdny by byl kandidátem na vítězství Sword of War and Peace (ale Batterskull by asi stejně neporazil), ale najednou tu není Mystic a Sword se stal takřka nepoužitelným.
Co se standardu týče, tak Batterskull byl samozřejmě také o mnoho lepší s Mysticem (a řekněme si to na rovinu, Mystic byl zabanován hlavně kvůli němu), ale i bez něj je pořád dobrý. Na rozdíl od ostatních mečů ho nikdy nebudete hrát na prázdno, a pokud necháte soupeře odtapnout s Batterskullem na stole, tak se to velmi těžko obehrává.
 
Pokud se budeme bavit o ostatních formátech, tak tam je samozřejmě ona interakce „Mystic hledá Batterskull - Mystic pokládá Batterskull na bojiště“ stále k dispozici a bude nám ještě dlouhé měsíce znepříjemňovat život…
 
Takže toliko k New Phyrexii a pokud přemohu svou lenost, tak se o víkendu můžete těšit na článek o Overextendedu.
 
Na závěr bych si ještě dovolil jednu vtipnou glosu (jedá se o přeložený komiks ze série Lotus Cobra is evil):


 
Kumano
Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí