pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 8. srpna 2011
Report z prvního prázdninového turnaje – 23.7.2011 v Bowling Clubu ve Frýdlantu
Autor: Ufin @ 13:05 :: 2242 Přečtení :: 4 Komentáře :: :: Reporty
 
  Asi před rokem jsem náhodou zjistil, že u nás doma ve Frýdlantu hraje několik mých známých a kamarádů magicky. Několikrát jsme se sešli zahrát si jen tak, slovo dalo slovo a uspořádali jsme první turnaj. Byl to sealed deck se Scars of Mirrodin, který jsme odehráli v 6 lidech. Od té doby se snažíme alespoň dvakrát do měsíce se sejít a zahrát si nějaký ten turnaj. Formáty střídáme. Hraje se u nás extended, „user-friendly“ legacy, sealed deck a draft.


Ten poslední se po několikatýdenním ladění termínu odehrál v sobotu 23.7 ve formátu extended a o něm bude pojednávat následující report.

 
V sobotu ráno jsme se sešli v na naše poměry nadprůměrném počtu 11 hráčů (přijeli 4 hráči z Liberce) před bowlingovým klubem. Sepsali jsme decklisty (viz níže) a asi v půl 11. jsme začali hrát.

 
Já jsem se rozhodl, že budu hrát Valakut rampu, se kterou mám bohaté zkušenosti. Navíc znám většinu balíčků, které se tu hrají, a myslím si, že s nimi má právě Valakut poměrně slušný matchu-up. Můj decklist vypadal následovně:
 
valakut Jakub Altšmíd
Main Deck Sideboard
Valakut, the Molten Pinacle
Raging Ravine
Terramorphic Expanse
Forest
12 Mountain
Primeval Titan
Acidic Slime
Avenger of Zendikar
Wurmcoil Engine
Lightning Bolt
Summoning Trap
Rampant Growth
Khalni Heart Expedition
Harrow
Cultivate
Nature’s Claim
Obstinate Baloth
Ratchet Bomb
Pyroclasm
Firespout
 
 
Rozbor jednotlivých karet:

Valakut, the Molten pinacle + Primeval Titan + hledání zemí = win kondice.
Avenger of Zendikar – alternativní win kondice
Wurmcoil Engine – u nás se hraje spousta rychlých aggro decků, proto jsem se rozhodl zařadit i ne tak často vídanou wurmcoil engine, která slouží jako zdroj životů navíc a v některých případech dokáže i rozhodnout celou hru. Zařadil jsem ji i protom že místo zelených Zenithů, které mám pouze dva hraji Summoning trapy. Zvyšuje se tak šance, že její pomocí „vytočím“ něco smysluplného.
Acidic Slime – Slimáka jsem zařadil do mainu, hlavně proto, že bez něj neumím v základu řešit karty jako Sword of whatever, Bloodchief ascension, Tempered steel a spousta nestvůr z tohoto decku. A vzhledem k faktu, že podobné balíčky tvořili zhruba třetinu fieldu, rozhodl jsem se dát slimáky místo původně hraných Siege-Gang Commanderů.
Summoning Trap – hledání titánů/Avengerů/Wurmcoilů
Lightning Bolt – přibrždění počátečního tlaku různých aggro balíčků, případně dostřelení soupeře v lategame.
Sideboard obsahoval především mass removal, boření enchantmentů a artefaktů. Obstinate Baloth byl zařazen proti nepříjemným Blightningům.
 
 
1. kolo: Honza Hlávka – B/R ascension - mind crank kombo

Tohoto match-upu jsem se poměrně dost obával. Když jsme spolu testovali, dostával jsem v mnoha hrách co proto. Můj balík prostě nebyl dost rychlý, aby si ve třetím kole poradil s nabitou ascenzí a mindcrankem v dalším kole. Právě kvůli Honzovi jsem před turnajem dal do základu Acidic Slime místo původně hraných a většinou už nic neřešících Siege-Gang Commanderů. V prní hře jsem tuším vyhrál hod kostkou a začal jsem. Na ruce jsem měl země, Rampant Growth, Khalni Expedici a slimáka, proto jsem ruku nechal. Vyložil jsem Terramorphic Expansi a předal tah. Honza k mému údivu nezahrál, tak jako snad ve všech hrách předtím, v prvním kole ascenzi. Na konci Honzova tahu jsem si našel pomocí expanse Forest. Ve svém kole jsem dal přednost Khalni expedici, před Rampant Growthem. Podle mého názoru je v 95% lepší hrát tyto karty v uvedeném pořadí, kvůli rychlejšímu nabití Expedice.Ve druhém kole přišla na stůl Blodchief Ascension a pomocí blesků a blightningu se začala nabíjet, ale právě to jednokolové zdržení mi umožnilo zničit jí ve 4. kole slimákem, aniž by mi nějak výrazně ublížila. V dalším kole jsem zahrál titána, který mi společně s nabitou expedicí v následnujícím kole zajistili výhru.
Druhá hra byla jen formalitou, protože Honza mulliganoval do 4.
1:0
 
 

 
2. kolo: Martin Kudrna – Monoblack
Tady jsem vůbec netušil, co Martin hraje. Hod kostkou jsem prohrál a soupeř začal. Na úvodní ruku přišly: Valakut, raging ravine, hora, dvě hledání zemí (Cultivate a Rampant Growth) a blesk. Chvíli jsem přemýšlel nad mulliganem, protože tato ruka je podle mě spíše z těch horších, když nevím proti čemu hraji (zejména absence titána a jeho hledání), nakonec jsem se rozhodl nechat, protože jsem čekal spíše nějaké pomalejší aggro a blesk mi zaručoval aspoň na chvíli ochranu. V průběhu prvních kol se můj odhad potvrdil. Soupeř zahrál 2x Child of Night a poté Vampire Nighthawka a pár dalších malých nestvůr. Jejich nápor jsem v první hře zastavil asi až na 5 životech pomocí Khalni Heart Expedition, kterou nabil dolíznutý titán. Martin mi ho sice pomocí gatekeepera zabil, ale já měl na stole 2 Valakuty, které po obětování expedice uklidily stůl. Během následujících dvou kol jsem už vyhrál pomocí Summoning Trap, která našla dalšího titána. Na druhou hru jsem nasideoval 3 Pyroclasmy a 2 Firespouty. Na úvodní ruce jsem měl 2 Pyroclasmy, Firespout Forest, Mountain a Rampant Growth. Se třemi mass removaly jsem se cítil bezpečně a ostatní potřebné karty jsem v pár následujících kolech dolíznul.
2:0
 
 
3. kolo Dan Pažout R/B discard
Discard jako takový mi dost vadí. V první hře mě soupeř brzdil Mind rotem a Blightningem a o životy mě připravoval Megrim společně s Liliana’s Caress. Asi na 6 životech soupeři došel dech a mě přišla Wurmcoil Engine, po které Dan vzdal.
Na druhou hru jsem nasideoval Ratchet Bomby, boření enchantmentů a Obstinate Balothy.
Překvapením pro mě byl Persecutor ve 4. kole, naštěstí mě před nabitím Valakutu stihl projet jen jednou a navíc k němu nepřišel Fling. I druhou hru jsem tedy vyhrál. Po skončení zápasu mi Dan řekl, že celé kombo okolo Megrimu odsideoval. Musel jsem uznat, že v tomto ohledu přehrál on mě a to na plné čáře :)
3:0
 
 
4. kolo Petr Holeček R/B Vampires
Věděl jsem, že Péťa hraje R/B upíry. Očekával jsem těsnou první hru a po sidu zlepšení. Klasicky jsem prohrál hod kostkou. Nechal jsem si ruku s rampant growthem, cultivate, 2 khalni expedicemi a třemi zeměmi. Co jsem nečekal, byl duress v prvním kole, který mě připravil o rampáč a v dalším kole po dolíznutém titánovi o cultivate. Začal mě sjíždet bloodghast a nějaká další havěť, díky níž jsem se celkem rychle dostal pod 10 životů a i když jsem nabil Valakutu a něco uklidil, každé kolo z hrobu vylézající Bloodghasti mě celkem svižně vyřešili.
Nasideoval jsem 3 pyroclasmy, 2 firespouty a 3 ratchet bomby.
Ve druhé hře jsem začal a na ruku mi přišly 3 mass removaly, 3 země a tuším harrow nebo cultivate. Vyložil jsem zemi a předal tah. Duress v prvním kole mi vyhodil pyroclasmu, já jsem však v zápětí dolízl další, 3x vyčistil stůl a došel si pro výhru pomocí titána.
Ze třetí hry si toho již moc nepamatuji, v hlavě mi utkvěla pouze situace, která rozhodla o celkovém výsledku hry. Já měl na stole titána, expedici se 2 countery, 2x Valakut, 4 hory a 2 lesy. Soupeř Nighthawka a asi 3 další nestvůry a mě zbývalo něco kolem 10 životů. Říkal jsem si, že příští útok přežiju a pak ho dostřelím. Zahrání Nocturnuse mi však řeklo, že to tak jednoznačné nebude. Naštěstí pro mě otočil jen lightning bolt a já jsem slavil 3. výhru.
4:0

 
5. kolo: Miloslav Farský White Weenie
Mílův Deck jsem letmo skouknul v průběhu turnaje a po nasideování jsem si dost věřil. V první hře Míla začínal a mě nedošel žádný titán a pouze jeden Valakut. Rozhodujícím momentem hry byl útok, ve kterém mě kousla nestvůra s discardovacím mečem (Sword of Feast and Famine). Na ruce jsem měl Avengera, mountain a Valakut. Na stole jsem měl 2 expedice se 2 countery a 6 zemí. Rozhodl jsem se zahodit horu a v příštím kole zahrát Valakut s tím, že uklidím nějaké nestvůry a Avenger pak hru rozhodne. Bohužel jsem se dostal pod tlak, který mi neumožnil Avengera zahrát a hru jsem prohrál.
Do druhé hry jsem se rozhodl začínat, abych co nejrychleji mohl hromadně uklidit stůl a případně před tím ještě stihnout zahrát alespoň rampath growht. Na úvodní ruce jsem měl Nature’s Claim, Ratchet Bombu, Pyroclasmu, Firespout, Expansi, horu a Rampant Growth. D9ky velkému počtu sideovek, které řeší snad vše, čeho jsem se obával, rozhodl jsem se nechat i při absenci titána. Přeci jen jich tam je „7“ (3 sumoning trap a 4 titáni). V průběhu hry jsem si dolíznul jeden Valakut, další mas removal, Nature’s Claim, hledání zemí, ale záždný titán ani Summoning Trap. A ačkoliv nám na další hry zbývalo asi 27 minut, především díky soupeřově zdlouhavému sideboardingu, pomalé hře, a abych mu nekřivdil, i díky mému až přehnaně kontrolnímu a pomalému draw v kombinaci s pár menšími chybami, jsme druhou hru nestihli dohrát v časovém limitu. I tak jsme však dohrávali. Moje mizérie pokračovala – asi až ve 30. kole se mi Mílu podařilo ujezdit titánem (který už však neměl co hledat) společně s Raging Ravinou. To ale nic neměnilo na tom, že jsem prohrál 0:1.
4:1
 
I přes prohru v posledním kole jsem nakonec obsadil první místo. Celkové pořadí všech zúčastněných i s decklisty je uvedeno pod článkem. Závěrem lze dodat, že turnaj proběhl bez větších problémů a až na malé výjimky ve velice přátelské atmosféře.

Na závěr pohleďte na decklisty mých soupeřů:

Miloslav Farský Miloslav Farský
Main Deck Sideboard
21 Plains
Windbrisk Heights
Student of Warfare
Figure of Destiny
Stoneforge Mystic
Mirran Crusader
Knight of the White Orchid
Elspeth, Knight-Errant
Spectral Procession
Brave the Elements
Path to Exile
Sword of Feast and Famine
Sword of Body and Mind
Bonehoard
Kor Firewalker
Linvala, Keeper of Silence
Burrenton, Forge Tender
Ranger of Eos
Day of Judgement
Sword of Body and Mind
Mortarpod

Jiří Holeček Jiří Holeček
Main Deck Sideboard
Teetring Peaks
16 Mountain
Goblin Guide
Grim Lavamancer
Figure of Destiny
Burst Lightning
Lightning Bolt
Arc Trail
Searing Blaze
Incinerate
Volcanic Fallout
Ball Lightning
Hell´s Thunder
Leyline of Punishment
Volcanic Fallout
Smash to Smithereens
Tunnel Ignus
Unwilling Recruit






Petr Holeček Petr Holeček
Main Deck Sideboard
Dragonskull Summit
Blackcleave Cliffs
13 Swamp
Vampire Lacerator
Duress
Lightning Bolt
Kalastria Highborn
Gatekeeper of Malakir
Bloodghast
Terminate
Vampire Nighthawk
Blightning
Vampire Nocturnus
Batterskull
Smash to Smithereens
Infest
Pyroclasm
Anowon, the Ruin Sage
Vampire Hexmage


Jan Hlávka Jan Hlávka
Main Deck Sideboard
Dragonskull Summit
Blackleave Cliffs
Swamp
Mountain
Bloodchief Ascension
Lightning Bolt
Burst Lightning
Blightning
Hideous End
Staggershock
Sign in Blood
Maralen of the Mornsong
Syphon Life
Mindcrank
Voltcharge
Volcanic Fallout
Thought Hemorrhage
Beseech the Queen
Volcanic Fallout
Soul Reap
Maralen of the Mornsong
Burning Inquiry


Jan Kudrna Jan Kudrna
Main Deck Sideboard
21 Forest
Rampaging Baloths
Primal Below
Grapler Spider
Vines of Wastwood
Elvish Visionary
Overrun
Trained Armodon
Commune with Nature
Snapping Creeper
Explore
Rampant Growth
Naturalize
Llanowar Elves
Baloth Woodcrusher
Cultivate
Nissa’s Chosen
Harrow
Wing Puncture
Windstorm
 

Daniel Pažout Daniel Pažout
Main Deck Sideboard
10 Swamp
Mountain
Blackleave Cliffs
Dragonskull Summit
Lavaclaw Reaches
Inquisition of Kozilek
Liliana’s Caress
Megrim
Blightning
Burning Inquiry
Sign in Blood
Burst Lightning
Lightning Bolt
Arc Trail
Diabolic Tutor
Mind Rot
Nantuko Shade
Abyssal Persecutor
Go for the Throat
Fling

Vojtěch Pažout Vojtěch Pažout
Main Deck Sideboard
Halimar Depths
Seachrome Coast
Plains
Island
Glacial Fortress
Celestial Colonade
Tectonic Edge
Mystifying Maze
Wall of Omens
Pilgrim’s Exe
Sun Titan
Wurmcoil Engine
Jace Beleren
Venser, the Sojourner
Ponder
Tumble Magnet
Journey to Nowhere
Mana Leak
Deprive
Stoic Rebuttel
Elspeth Tirel
Day of Judgment
Day of Judgment
Condemn
Volition Reins
Flashfreeze
Celestial Purge
Leyline of Sanctity
Into the Roil

Martin Kudrna Martin Kudrna
Main Deck Sideboard
15 Swamp
Piranha Marsh
Quicksand
Bojuka Bogg
Kitesail
Stabbing Pain
Disfigure
Blood Tithe
Vampire Hexmage
Liliana’s Specter
Gatekeeper of Malakir
Unholy Strenght
Mind Rot
Grasp of Darkness
Vault Skirge
Child of Night
Trusty Machete
Mire’s Toll
Urge to Feed
Grim Discovery
Black Knight
Disentomb
Sign in Blood
Hideous End
Duress
Feast of Blood
Vampire’s Bite
Blister Grub
Wall of Bone
Gravedigger
Cadaver Imp
Leaden Myr
Bog Wraith
Last Kiss
Pulse Tracker
Blood Seeker
 

Oldřich Honsnejman Oldřich Honsnejman
Main Deck Sideboard
16 Plains
Dread Statuary
Marsh Flats
Mox Opal
Myrsmith
Phyrexian Revoker
Dispatch
Porcelain Legionare
Shrine of Loyal Legions
Master’s Call
Vault Skirge
Etched Champion
Tempered Steel
Steel Overseer
Memnite
Ornithopter
Master’s Call
Myrsmith
Shrine of Loyal Legions
Dispense Justice
Revoke Existence
Phyrexian Revoker
Vault Skirge

Tomáš Zahajský Tomáš Zahajský
Main Deck Sideboard
18 Mountain
Lightning Bolt
Galvanic Blast
Ornithopter
Flayer Husk
Geosurge
Piston Sledge
Swiftfoot Boots
Hero of Oxid Ridge
Sickleslicer
Slash Panther
Hovermyr
Moltensteel Dragon
Pristine Talisman
Golems Hearth
Into the Core
Plague Myr
Volcanic Dragon
Act of Treason
Rage Extractor
Ichor Wellspring
Hellkite Igniter
Scrapyard Salvo
 



 
Komentáře
Autor: Aggrokumano @ pondělí 8. srpna 2011 18:47
Článek se četl pěkně, gratulace k výsledku je také na místě, nicméně k decklistu bych měl pár výhrad.

1. K čemu dvě Raging Raviny? Hledáš je snad titánem, to tedy pochybuji...

2. Khlani Heart Expedition je špatná, jednak si musíš být jistý, že ti dojde fečka, nebo tři země, a pak jsou tu karty jako Vampire Hexmage a Into the riol

3. Wurmcoil Engine v mainu? Proč? Když máš dva Zenithy, tak je mnohem lepší dát do mainu Balothy. Navíc trapy jsou hrozně "random". A co třeba takový Inferno Titan proti aggrům?

4. A teď hlavní poznámka - proč jsi nehrál osvědčené kombo Prismatic Omen + Scapeshift? :)

Autor: Caranthir @ pondělí 8. srpna 2011 21:58
Ne že bych byl jazykový purista, ve svých článcích tu a tam použiji anglismus - ale "win kondice" je už moc i na mně...jinak se to četlo dobře.

Autor: ngur @ úterý 9. srpna 2011 21:36
@ aggrokumano: ravinu hraji asi uz jen z nostalgickych duvodu, hodnekrat se osvedcila a vyhrala spousty her. wurmcoil v zakladu totez. takto jsem deck hral asi pred pul rokem a od te doby jsem nemel cas na sledovani vyvoje - psani diplomky, statnice apod. nicmene zkusim rozhodne variantu se zenithy a balothy. diky za tip. k ostatni nehraji z jednoducheho duvodu. ty karty nemam a nechci investovat do baliku, ktery se mi docela ohral:)
@ caranthir: za svoji anglocestinu se omlouvam. je to muj teprve treti clanek a ve slohu jsem nikdy nevynikal:) do proste na tom zapracuji:)

Autor: Aggrokumano @ středa 10. srpna 2011 2:02
Tak doufám, že půjdeš na Game Day, já ti to tam ukážu xD

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí