sobota 20. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 30. srpna 2011
From the Vault: Legends
Autor: AdamF @ 10:08 :: 3103 Přečtení :: 8 Komentáře :: :: Novinky
 

Pro From the Vault je typické speciální foilování, díky kterému se karty v nich obsažené zdají být trojrozměrné.

Všechny karty v tomto produktu mají oranžový, mytický symbol.

 

V těchto From the Vault najdete patnáct karet, z toho sedm má úplně nový obrázek. Ke kartám je přiložena dvacetistěnná kostka na počítání životů a hráčská příručka.

Legends, stejně jako všechny ostatní From the Vault, budou dostupné pouze v angličtině.

První zveřejněnou kartou z Legends byl Teferi, Mage of Zhalfir.

 

Teferi je problémový student. Vždy chodí pozdě do třídy. Nemá žádný smysl pro konstruktivní využití času.“

Ačkoliv byla Teferiho karta zveřejněna až v září 2006, objevil se v citaci na kartě mnohem starší – Reality Ripple z Mirage (tedy edice o 10 let starší). Teferi k sobě dostal celkem jedenáct karet.

Teferi má flash, tedy velmi oblíbenou schopnost, kterou můžete soupeře překvapit uprostřed boje nebo na konci jeho kola. Navíc tuto schopnost propůjčuje všem vaším kartám bytostí. Naopak váš oponent může hrát spelly pouze tehdy, kdy může hrát sorcery – takže jen během jeho kola, v hlavních fázích a když je prázdný stack.

Teferi je hodně podobný Prétorovi Jinu-Gitaxianovi z New Phyrexie, hlavně svou legendárností, schopností flash a tím, že zvýhodňuje vás a omezuje soupeře. Teferi ale stojí polovinu jeho ceny a taky vás jeho schopnosti neohrožují, jako Gitaxianovo lízání karet. Teferi dostal alternativní ilustraci, která se mi líbí více než ta původní.

Takže je jasné, že Teferi si zaslouží patřit do TOP 15 legendárních bytostí.
 

 

Duše světa se vrátila.

Nejlegendárnější, nejsilnější a nejbarevnější legendární bytost bloku Shards of Alara pochází původně z odštěpku Naya. Elfové věří, že tato hydra je původcem a udržovatelem života na Nayě. Musí ale zůstat spící pod zemí – kdyby se Progenitus probudil, nastala by katastrofa. Tato hydra je zároveň polobohem a přezdívá se jí „duše světa“.

Život byl na Nayě oslavován, konfliktů bylo málo, prostředky byly hojné a radostí vzdávali Nayané díky Progenitově požehnaní. Ovšem jeden Nayan nesl velmi těžké břemeno: Mayel the Anima. Tato mladá elfka v krvi nosila duchovní spojení s Progenitem. Mayel musela podstoupit rituál, při kterém se její oči zbarvily do perlové barvy – bez emocí, tajemné a bezchybné. Zrak, jak jí bylo vysvětleno, totiž dokáže odhalit jen nejtenčí vrstvu reality.

Mayel však nemohla vidět dál než za hranici Nayi – a když během Confluxu Nayou prosákla černá mana z Grixisu a modrá z Bantu, spící Progenitus se probudil.

Progenitus je první bytostí, která má protekci přede vším.

Nemůže být blokován, očarován, vybaven, cílován a veškerému zranění, které by mu mělo být uděleno, je zabráněno. Tohle všechno vypadá ještě mocněji na 10/10 bytosti.

Ovšem ve své době si Progenitus žádal pětibarevný balík, a tak jsme ho vídali spíše v deskách. Ovšem nyní přichází Quicksilver Amulet a tak má Progenitus znovu šanci.

Progenitus má ještě tu výhodu, že pokud by se měl ocitnout v hřbitově, tak si ho zamícháte zpátky do vaší knihovny.

Jak se Progenita zbavit? Na tuhle otázku je naštěstí více než jedna odpovědět: buď hromadným ničením, které necíluje a neuděluje zranění (jako Day of Judgment) nebo donutit soupeře Progenita obětovat (Geth´s Verdict).

Progenitus dostal také alternativní ilustraci a ze záhadné hydry, jejíž hlavy se vznáší v mracích, se stala trochu obyčejnější hydra.

Na závěr musím říct, že Progenitus je tedy velké lákadlo na založení allcolored balíku a je dobře, že dostal ve From the Vault své místo.

 


Když máš silnou ruku, jakýkoliv meč je dost dobrý.“

Jund dostal tři mytické legendy. Jakoukoliv jinou z nich bych zde viděl raději než Kresh the Bloodbraided. Jistě, není špatný a časem může jít i o nejsilnější bytost na stole, ale po vyložení to je 3/3 bytost za celých pět man, navíc tříbarevná. A často se asi stane, že než se Kresh rozkouká a zesílí, smete ho ze stole nějaký Oblivion Ring nebo Celestial Purge.

Navíc vás také soupeř může pěkně převézt obětováním Vampire Hexmage, a úplně nejzákeřnější bude, když si vaše +1/+1 žetony přemístí pomocí Fate Transfer.

I když jeho karta není moc zajímavá, v příběhu hraje důležitou roli – je mu prý přes čtyřicet let (bytosti na Jundu se obvykle dožívají maximálně třiceti). Nestojí o moc a žije pouze pro lov. Přežil už několik honů na život a na smrt a jako hlavu zdobí dva a dvacet krvavých copánků, které vytváří z kůže a kostí svých nepřátel.

Ale zjistil jsem, že Kresh je velmi oblíbená karta a napadlo mě mnoho komb. Například taková Pyroclasm odrovná všechny malé bytosti a Kreshe pořádně posílí. Nebo co takhle spojit síly s grixiskou legendou Thraximundarem? Nebo třeba Force of Savagery? To z Kreshe bude 11/11. A co třeba poté hned oživit Force of Savagery Mimic Vatem? Hm, možné jsem Kreshe podcenil...

 

Kreshe prošel výraznou úpravou od jeho původní verze, která byla taková:

 

Kresh, the Bloodbraided 2BRG
Legendary Creature
Carnage – Whenever a creature goes to the graveyard from play, put a +1/+1 counter on each creature you control.
4/4

 

Se stejným mana costem, posílený, dávající výhodu všem vaším bytostem – takový byl Kresh původně. Bohužel byl tak silný, že musel projít velkou úpravou až do verze, jakou známe dnes. Kresh dostal alternativní ilustraci, která se mi líbí více, než ta původní.

Netvrdím, že je Kresh úplně špatný, a někdo si ho určitě zahraje rád jako Commandera, ale máme lepší legendy a v TOP15 by podle mě být neměl.

 


Jeho tělo nyní patří Bantu. Jeho duše? Upřímně nevím. Předpokládám, že patří andělům.“

Blok Shards of Alara, který pojednával o společném osudu pěti odlišných světů, nám přinesl 16 legendárních bytostí. Jednou z nich je i Rafiq of the Many, který prezentuje typickou bantskou mechaniku exalted, která je takovým opakem pro mirranský battle cry.

Exalted se aktivuje tehdy, když je jako útočník deklarována jedna bytost – v tom případě dostane bonus +1/+1. Každý nápis Exalted se vyhodnotí zvlášť, takže bytost může dostat i +5/+5.

S Rafiquem můžete zapomenout na všechna komba, on sám útočí za 8! Jeho nevýhodou je jen náročný trojbarevný manacost a i to, že si s ním poradí kdejaké černé ničení či červený blesk.

V příběhu je Rafiq bantským rytířem (své jméno Rafiq, držitel Mnoha je odvozeno od počtu erbů, které získal v soubojích).

Wizards ale odhalili i původní verzi Rafiqa. Posuďte sami:

 

Rafiq of the Many 2WUG
Legendary Creature
Heroic – Whenever a creature you control attacks alone, it gets +1/+1 and double strike until end of turn.
3/3

 

Vidíte nějaký rozdíl? Jediný rozdíl, který odlišuju původně navrženého Rafiqa od toho současného je o jednu manu dražší mana cost. Heroic byl později přejmenován na Exalted.

I Rafiq dostal novou, alternativní ilustraci, které se mně osobně vůbec nelíbí. Ale i tak podle mě jde ale o nejlepší bantskou legendu.

 

 

 

 

 

Již brzy se uložím ke spánku, zavírajíc oči před tímto masem poskrvněným světem, a probudím se do dokonalosti.“

Mytických sfing známe pět, ze Shards of Alara tři mytické artefaktové, legendární jen dvě.

Každý odštěpek Alary (kromě Grixisu) si do From the Vault: Legends přinesl svého legendárního zástupce. Sharuum the Hegemon zastupuje odštěpek Esper, na kterém je každá bytost zároveň artefaktem. V příběhu je Sharuum královnou Esperu, nestárnoucí filozofka, která neumí vytvářet nové etherium, ale učí své mágy, jak pracovat s tím, co je.

Ve From the Vault: Legends dostala novou ilustraci, ale zásadně se její vizáž nezměnila, jen se na ní díváme z jiného úhlu pohledu.

Sharuum je 5/5 bytost s flying za 6 man, což je mírně předražené. Na druhou stranu vám vrátí artefakt z hřbitova přímo do hry a tím pádem přináší téměř nekonečné možnosti. Zničený Sword, použitý Mindslaver, padlého Wurmcoila... tato sfinga si k sobě umí zavolat spoustu artefaktových kamarádů. A když zjistíte, že současné artefakty (např. z edicí Mirrodinu) umí dávat karetní výhodu, dávat kontrolu nad soupeřem, pojistit nám výhru i ničit bytosti, zjistíte, že celkově jde tedy o legendární bytost, která si zde zaslouží být.

 

 


Ačkoliv mi jméno tohoto goblina připomíná spíše nějakou dětskou přezdívku, jde o velmi mocnou legendu, i když zpočátku 2/2 bytost za 5 man (kde jsou navíc tři barevné) nevypadá vůbec žhavě.

Tento šaman ale hraje na moment překvapení. Jelikož má haste, může svou aktivační schopnost použít hned v kole, kdy přišel do hry. Kiki-Jiki, Mirror Breaker svou aktivační schopností totiž do hry položí tokena, který je kopií cílové nelegendární bytosti, kterou kontrolujete. Tento token si zaútočí nebo aktivuje své schopnosti a na konci kola ho obětujete. Aktivační schopnost Rozbíječe zrcadel se tedy podobá vzácné auře z Rise of the Eldrazi: Splinter Twin. Dokud se v New Phyrexia neobjevil Deceiver Exarch, byla tato aura trochu přehlížená.

Kiki-Jiki také dostal nový obrázek, který určitě můžeme zařadit mezi ty lepší.

Jediným Kiki-Jikovým problémem je jeho manacost, ale i tak si zaslouží být mezi nejlepšími legendami Magicové historie.
 

 

 

Každý rok tě v nitru obdaří vzpomínkami. Měj srdce na správném místě a svět se bude třást.“

Lorwyn obsahuje 10 legendárních bytostí, z toho 8 je vícebarevných. Těmto osmi kartám se přezdívá „lorwynské zlato.“ Doran, the Siege Tower je jeden z těch lepších, protože se v podstatě jedná o 5/5 bytost za tři many. Přesně tak, Doranova schopnost říká, že každá bytost uděluje zranění rovné své odolnosti, ne své síle. Tuto schopnost by jste měli pořádně zneužít – z obránců jako Wall of Omens, Wall of Reverence, Overgrown Battlement, Wall of Vines – z těchto zídek, které by normálně jen blokovaly, se stanou masakrující bytosti. Doran si ponechal svůj původní obrázek z dob Lorwynu.

Doranova cesta k tak skvělým herním kvalitám byla dlouhá. Pojďme se podívat na jeho prapůvodní verzi.

 

Baobab Thornton GWB
Creature - Treefolk
CARDNAME comes into play with any number of branch counters.
Each Treefolk gets +1/-1 for each branch counter on CARDNAME.
2: Add or remove a branch counter from CARDNAME.

0/7

 

Podobnost mezi Baobab Thorntonem a dnešním Doranem se hledá velmi těžko. Pak se ale objevila nová verze, která poslala Dorana správným směrem.

 

Gnarls Barkley GWB
Creature - Treefolk
If a creature would deal combat damage, it deals combat damage equal to its toughness instead
2: CARDNAME gets +0/+1 until end of turn.

0/5

 

Do finální verze stačilo přejmenování a odstranění posilování.

I přesto, že Doran stojí tři různé many a může se stát, že ho nesešlete v třetím kole, stále se jedná o skvělou legendu.
 


Sun Quanova dlouhá a úspěšná vláda v letech 199 až 251 byla zaručena díky jeho schopnosti vybrat si a podporovat talentované poradce a generály.

Schopnost horsemanship, v překladu jezdectví, se vyskytuje výhradně v setu Portal Three Kingdoms. Touto schopností disponuje 15 legendárních bytostí, které se nacházejí ve všech barvách many. Wizards nám vybrali kartu San Quan, Lord of Wu, který propůjčuje horsemanship všem bytostem pod vaší kontrolou. San Quan vychází poprvé s černým okrajem a změnil se i jeho rule text.

Horsemanship je vlastně určitý druh neblokovatelnosti, jako je třeba intimidate. Funkčně je téměř shodná s flying, ale Portal Three Kingdoms je založený na historických událostech v Číně, takže se tam flying moc nehodil. Bytosti s horsemanship můžou blokovat pouze jiné bytosti s horsemanship.

Abych pravdu řekl, tuto schopnost jsem ve From the Vault nečekal, ale je to příjemné překvapení. A i kdyby vás Sun Quan snad nezaujal svými schopnostmi, cena jeho jediné kopie je 300 korun za kus, takže se jedná o cenný sběratelský kousek.

 

 

 


Sny jsou pomíjivé. Realita ještě více.“

Oona, královna víl, dostala kartu až v edici Shadowmoor, ačkoliv se v příběhu objevuje již na začátku. Živí se pověstmi, tajemstvími a ukradenými sny a žije v Glen Elendra. V příběhu je jedinou bytostí, která má kontrolu nad celým Lorwynem – ovšem s Velko Aurorou její moc opadne a ona musí vynaložit větší sílu, aby mohla ovlivňovat nastávající události. Oona je jedinou legendou ve From the Vault: Legends s půlenou (hybridní) manou, je modročerná, ale stačí ji jednobarevný balík.

Ona samotná je 5/5 letec za 6 man a k tomu má úžasnou schopnost. Za zaplacení libovolného X a doplacení černé nebo modré many si zvolíte barvu. Poté cílový hráč vypoví ze hry X karet z vršku jeho knihovny. Tato schopnost bude nejlepší, pokud bude mít oponent jednobarevný balíček, protože za každou takto vypovězenou kartu zvolené barvy si k sobě Oona zavolá 1/1 létající vílu zlodějku.

Takže, abych to shrnul: v jediné schopnosti (za kterou si Oona nechá pořádně zaplatit), soupeři odemele část knihovny a vám zaplní bojiště poletuchami.

V tom případě je ale jasné, že jakmile soupeř Oonu uvidí, tak se jí pokusí co nejrychleji zničit, takže si ji musíte pohlídat. Oona si nechala svůj původní obrázek. Jde o kartu, kterou ve From the Vault moc rád vidím.

 

 


Omnath je legenda, která je legální na formátu Standard a proto je ve From the Vault určitě překvapením. Ponechala si svůj původní obrázek. Omnathova schopnost vypadá zajímavě: každá zelená mana ve vašem mana poolu ho posílí, a to mu ani nemusíte platit. Zároveň vám dovolí vaši manu skladovat, protože zabrání vyhoření many na koncí kroků a fází. Za každou takhle naskladněnou manu získá Omnath +1/+1. Ovšem jeho problémem je vysoký mana cost, který se za 1/1 bytost nikomu nechce platit. Ale nabízí se i scénář: třetí kolo Omnath, čtvrté kolo útok za pět a něco si vyložit (čímž se z Omnatha stane zase 1/1). V podstatě můžete Omnatha každé kolo posílit a poté manu spotřebovat na hraní kouzel. Osobně bych ho ale do TOP 15 asi nezařadil...

 


Ulamogova chapadla, jejichž dotyk byl jako hořící led, prohledala jeho duši a pálila jeho vzpomínky jednu za druhou.

Další karta legální na Standard? Už to tak bude, Wizards se rozhodli zařadit jednu z nejlegendárnějších moderních bytostí – Ulamoga, který je jedním ze tří mocných mytických Eldrazi. V příběhu je Ulamogovo jméno polozapomenuto – pro merfolky je to bůh moře Ula. I další dva eldrazijští titáni mají u merfolků své místo: Emrakul byla bohyně nebes Emmeria a Kozilek bůh chaosu Cosi.

Všechni Eldrazi titáni mají několik společných vlastností: získáte výhodu už tím, že je zahrajete (část). Emrakul vám dá kolo navíc, Kozilek čtyři karty a Ulamog zničí libovolný permanent a všechno tohle se stane, i pokud vám hraného Eldrazi někdo zruší. A tím už se dostáváme k Ulamogovým herním kvalitám: nezničitelnost na 10/10 bytosti, která už při příchodu do hry zničí váš největší trn v oku, zní velmi mocně. Ovšem Ulamog má ještě schopnost, kterou nenajdete na žádných jiných bytostech, než na Eldrazi: Annihilator X.

Annihilator X (v tomto případě 4) znamená, že jakmile Ulamogem zaútočíte, soupeř bude muset obětovat 4 permanenty, a to ještě předtím, než vůbec dostane možnost bránit.

A ještě jedna třešnička na dortu: kdyby se Ulamog dostal do hřbitova, celý svůj hřbitov si zamícháte zpátky do své knihovny – a tím úplně odrovnáte všechny odemílačky.

Jde tedy vidět, že Ulamog je hypersuper monstrózní příšera, ale stojí celých 11 man. To naštěstí není problém, pokud máte dostatek Eldrazi Spawnů.

Ulamog je zde se svým původním obrázkem (který je úžasný), a ve From the Vault si zaslouží být.
 


Mé oči jsou mou nejsilnější vlastností.“

Dostáváme se k temnější části From the Vault: Legends. Tato gorgona je 5/5 letec za 6 man.

Visara the Dreadful vás však spíše zaujme svou aktivační schopností, což je jedna z nejmocnějších aktivačních schopností, jakou jsem kdy viděl. Visara navíc dostala nový, úžasný obrázek.

Za pouhé tapnutí bez doplácení Visara zničí cílovou bytost. Nezáleží jestli je černá, artefaktová, létající nebo jestli má větší mana cost než 3. Této gorgoně to je úplně jedno. Jako kdyby tato schopnost samotná nestačila, Visara této dané bytosti zabrání v regeneraci.

Takže jediné bytosti, které zůstanou ušetřeny jsou ty s protekcí na černou nebo shroudem či hexproofem. I tak je jasné, že je Visara jedna z nejmocnějších bytostí obsažených ve From the Vault: Legends. Mimochodem, její aktivační schopnost je identická s kartou Terminate.

 


Když se proviníte proti nebi, ke komu se pak modlíte?“

Portal Three Kingdoms mají ve From the Vault: Legends dvě karty! Tou druhou je Cao Cao, Lord of Wei. Za pět man dostanete 3/3 bytost s velmi zajímavou aktivační schopností. Za pouhé tapnutí a bez doplatku cílový oponent zahodí dvě karty. Tuto schopnost můžete ale aktivovat pouze během vašeho kola a před deklarací útočníků. Otázkou je, zda v tak pozdní hře bude mít soupeř tolik karet na ruce. Pokud ano, tak se Cao Cao postará, aby měl soupeř stále prázdnou ruku. A pokud budete hrát Cao Caa v Commander balíku v multiplayer hře, asi se nestane, že by všichni oponenti měli prázdnou ruku.

A i pokud si Cao Caa nezahrajete, stále se jedná o velmi cenný sběratelský kousek – cena jeho jediné kopie se pohybuje okolo 400,- korun.

 


Hanna by se radši vzdala svého života, než aby opustila Weatherlight.“

Kapitánka Sisay, Gerrad a Hana, Lodní Navigátorka jsou částí posádky hvězdné lodi Weatherlight, podle které se jmenuje nejstarší a nejslavnější Magicová sága o prvním výskytu Phyrexie. Wizardi sami přiznali, že do výběru zařadili jak kapitánku Sisay, tak i Hanna, Ship's Navigator, ale nakonec usoudili, že Sisay se sem kvůli své schopnosti hodí mnohem více.

Captain Sisay je původně z edice Invasion, kde byl její rule text o mnoho složitější. Dnes je výborným Commanderem – je totiž potřeba si uvědomit, že nehledá jen legendární bytosti, ale legendární permanenty obecně.

Co třeba taková Gaea's Cradle nebo Serra's Sanctum?

A pokud by jste balíček rozšířili o modrou, můžete přidat Minamo, School at Water's Edge, a tak si Captain Sisay může vyhledat v balíčku každé kolo až dva legendární permenanty.

Osobně bych ve From the Vault: Legends viděl radši Hannu, ale ani Sisay není zklamáním.

 


"Temnota se spojila s upíry a ghúly, ale ani my nejsme bez spojenců."

Jak je zvykem, From the Vault obsahují preview kartu z nadcházejícího setu. Seznamte se s Mikaeusem, první známým mythic rare z Innistrad.

Tato bytost je velmi zajímavá: má parametry 0/0 a X ve svém manacostu.

Mikaeus, the Lunarch totiž přijde do hry s tolika +1/+1 žetony, kolik jste zaplatili za X. Za tapnutí na něj můžete přidat další +1/+1 žeton.

Pokud Mikaeuse dokážete udržet ve hře, můžete z něj každé kolo odstranit +1/+1 žeton a položit +1/+1 žeton na každou další bytost, kterou kontrolujete.

Takovéto posilování se mi zdá jako slabší verze Ajaniho. Mikaeus je také lordem, kterého bílá v Magic 2012 nedostala. Jeho jediným problémem je, že je příliš pomalý a příliš zranitelný.


 

A to je všechno, ale určitě to není málo. Čtvrté From the Vault neobsahují žádné velmi drahé karty (jako třeba Mox z Relics nebo Berserk z Exiled), ale určitě zaujmou hráče Commanderu, kteří mohou získat své Commandery ve foilovém provedení. Zároveň jsou skvělým dárkem pro všechny sběratele. Tento produkt taky můžete vnímat jako úžasný celofoilový booster plný nejlepších mytických karet z daného okruhu. Zajímavostí je, že tento produkt obsahuje tři 5/5 letce za 6 man :-)

Tento produkt má i finanční návratnost – za 1199,- korun získáte karty s hodnotou přes 2100 korun.

Tomuto produktu dominuje černá barva – celých 7 karet na sobě nese černý znak. Naopak nejméně karet své barvy dostala červená – pouze tři bytosti s červeným znakem v mana costu. Dále zde najdete celkem 7 multicolored karet. 7 obsazených legend má typ Human. Zároveň zde každý odštěpek Alary (kromě Grixisu) přinesl svého zástupce. Tento produkt obsahuje dvě karty hratelné na současném Standardu a osm karet hratelných na Extended.

Na závěr musím říct, že s výběrem Wizardů jsem celkem spokojen – obrázky jsou věc druhá.

Pokud i vás zaujal produkt From the Vault: Legends, můžete si jej zakoupit u Černého Rytíře za 1199,- korun.

 

K From the Vault: Legends je to ode mne vše a těším se naviděnou nad článkem o Duel Decks: Ajani vs. Nicol Bolas.

Zafi (AdamF)

 

Komentáře
Autor: Dominik Kohout @ úterý 30. srpna 2011 11:13
Velmi dobrý článek mě se líbil.

Autor: AdamF @ úterý 30. srpna 2011 22:59
Díky za pochvalu, jsem rád, že se článek líbí :-)

Autor: Ichitsugoo @ středa 31. srpna 2011 9:21
Skvěle napsaný článek obsahující všechny informace pro ty kdo by mohli o FTV:L uvažovat nebo se chtít dozvědět něco o použitelnosti karet či příběhu. Dobrá práce

Autor: theBloody @ pondělí 5. září 2011 0:29
"Mimochodem, podle její aktivační schopnosti byla navrhnuta karta Terminate."

I přesto, že Terminate vyšla před Visarou?

Autor: AdamF @ pondělí 5. září 2011 16:46
Děkuji za upozornění, opraveno :-)

Autor: Caranthir @ úterý 6. září 2011 23:38
Hvězdné lodi Weatherlight? Že tys myslel na Enterprise, Rone?

Jinak článek hezký, dal sis práci i s vyhledáním zajímavostí, to oceňuji. Bohužel jsem prakticky hotový článek před třemi týdny ztratil při kolapsu harddisku, a neměl jej doposud čas napsat - takže na hraj.cz vyjde má verze až někdy příští týden.

Autor: AdamF @ středa 7. září 2011 5:40
Ahoj,

o "mozkové příhodě" tvého počítače jsem četl, a bylo mi to líto, přeci jen ty jsi odborník na příběhy, takže se těším, až si přečtu něco víc.

Autor: Caranthir @ čtvrtek 8. září 2011 14:46
Dalších pár postřehů:
Twin nebyl přehlížen, už předtím existovala extendedová verze s Pestermite, ale v konkurenci JTMS a podobných zhůvěřilostí se moc nehrála.
Quicksilver Amulet na turnaji určitě neuvidíš;-)

Phyrexia se vyskytovala již ve vůbec druhé rozšiřující sadě Magicu vůbec - Antiquties. ;-)

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí