pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

středa 7. září 2011
Magic MTG 2012 Core Set Booster Battle Pack
Autor: AdamF @ 13:31 :: 4681 Přečtení :: 11 Komentáře :: :: Limited, Novinky, Tvorba balíků
 

Wizards of the Coast vydávají speciální balení určené pro dva hráče, které má za úkol seznámit hráče s Limited formátem.

Magic se dělí na dva hlavní formáty: Constructed, který zahrnuje formáty jako Standard, Extended nebo Modern, na které si hráči svůj balíček připraví předem, a Limited, který obsahuje formáty jako Sealed deck nebo Booster draft, jehož kouzlo spočívá v tom, že až do chvíle, kdy otevřete boostery, nevíte, s čím budete hrát.

Booster Battle Pack, jak se tento produkt oficiálně nazývá, je způsob, jak se naučit na Limited hrát.


Na obrázku vidíte dva soupeřící sférochodce, Garruka a Lilianu, kteří se vrací v nadcházející edici Innistrad, ale o těch vám napíšu někdy jindy.

Pro hru s booster battle packem samozřejmě potřebujete kamaráda-protihráče.

Otevřete si battle pack a hra může začít. Jak přesně se s battle packy staví balíčky a co v nich najdete?

Odpověď zní: dvě barevné krabičky, které jsou k sobě spojené. Každý hráč dostane jednu.

Vaše a soupeřova krabička obsahuje dvacet karet, které jsou rozdělené do dvou oddělených částí. Každá část obsahuje 5 karet dané barvy a 5 karet příslušných zemí. To znamená, že k pěti červeným kartám dostanete 5 hor (Mountain). Obsažené karty jsou náhodné a neexistují jejich decklisty. Každý booster battle pack obsahuje čtyři různé barvy, takže váš oponent bude vždy hrát jinou kombinaci barev.

Dvacet karet, které vybalíte z vaší krabičky, je základ vašeho balíčku. Nakonec je tady booster pack edice 2012 Core Set, který otevřete a do balíčku si přidáte až 5 karet, které se vám do něj barevně hodí (pokud tedy máte červenobílý základ balíčku, vybírejte si pouze červené, bílé a artefaktové karty).

Takto sestavený 25ti karetní balíček je připraven na bitvu s vaším soupeřem, který si balíček sestavil úplně stejným způsobem.


Na závěr bych chtěl podotknout, že se jedná o velmi levný limited formát (drafty stojí cca 250 korun, sealed decky 600 korun). Pro začátečníky jsou booster battle packy skvělým způsobem, jak proniknout do Limited.

Booster Battle Packy si můžete pořídit v partnerském e-shopu Veselý drak za sympatickou cenu 199 korun a pokud si jej koupíte napůl s kamarádem, tak si zahrajete Limited opravdu levně.

Zafi

Komentáře
Autor: ixpresss @ středa 7. září 2011 15:33
velmi pěkný článek opět se to vyvedl stojí za to si ho přečíst

Autor: vojtad @ středa 7. září 2011 15:57
Další z tvých velmi vydařených článků. Krátký a výstižný. Líbí se mi, že si zdůraznil, že je to pro začátečníky a že ostatní podobné turnaje jsou a dosta draší. Aspoň se naučí vybírat si karty do balíčku :).

Autor: @ středa 7. září 2011 17:40
vojtad: nějak nerozumím jak myslíš "vybírání" ... Pokud jsem to dobře pochopil, tak já dostanu 2x5 náhodných karet dvou barev a 2x5 landů. Jediné co si mohu vybrat je 5 karet z 1 boosteru ... což díky limitu barvy není moc těžké :).

Jen pro upřesnění: deck musí být přesně 25ti karetní? Tj. z boosteru musím přesně 5 karet? Nebo mohu vyhodit nějaké landy a vzít si boosteru více karet (za předpokladu, že budu mít kliku na booster).

Autor: AdamF @ středa 7. září 2011 21:10
Ahoj, samozřejmě se může stát, že v boosteru najdeš šest či sedm karet, které se ti do balíčku hodí :-) Ale ty si máš vybrat až pět karet - takže se musíš rozhodnout a určit, která karta je lepší, takže 25 je maximum.

Autor: milape @ středa 7. září 2011 22:10
Jak koukám na komentáře, ssi budu s názorem osamocen, ale tohle nepovažuji za dobrý článek. Chápu, jaký byl záměr tohle představení Battle packu sepsat, ale na kvalitní článek je těch několik řádek opravdu hodně málo, tomuhle počinu poměrně dost chybí. Není sranda k těm produktům něco pořádného vymyslet (to vím sám sakra dobře), ale celý článek mi přijde jen opsaný krátký reklamní leták bez nějaké přidané vlastní hodnoty.
Víc prostoru zabírají ty 3 obrázky než samotný text, který je za minutu přečtený, což je škoda...

Autor: AdamF @ středa 7. září 2011 22:52
Ahoj,
jistě, tenhle článek nepatří mezi top články, ale je velmi těžké napsat něco více o produktu, ze kterého neznám najisto ani jednu jedinou kartu :-(

Autor: JakubMG @ čtvrtek 8. září 2011 13:19
Zadani pro Adama bylo napsat kratky informacni clanek o tomto Battle Packu s tim, ze kdyz se k nemu dostane, tak clanek doplni. Osobne jsem moc informaci o tomto produktu nenasel, takze hodnotim clanek jako povedeny, protoze moc informaci k tomuto produktu zatim neni.

Autor: Fatis Fexšn @ čtvrtek 8. září 2011 19:40
Zafi 4ever! :D
Měli by ti udělat samostatnou sekci ;)

Autor: SyrSyris @ čtvrtek 8. září 2011 20:24
Pro začátečníky je to dobrý článek, je tam vše co o tom potřebují vědet.
Velice chválím :).

Autor: maxo @ čtvrtek 8. září 2011 21:12
super clanok kratky vystizny len tak dal

Autor: Lucas @ pátek 9. září 2011 8:45
Osobně jsem při pohledu na název článku doufal, že se konečně dozvím, jaké cca karty jsou v těch polonáhodných balíčcích. Jestli to jsou samé C nebo třeba jedna rare, pár U a zbytek C nebo zda i rarita těch karet je náhodná. Od toho se pak může odvíjet i cenová výhodnost. C karty nebudou mít takový potenciál jako R karty :)

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí