pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 10. ledna 2012
Komba na Highlanderu
Autor: Han @ 13:54 :: 6046 Přečtení :: 9 Komentáře :: :: Eternal, Tvorba balíků
 

Po delší odmlce od psaní článků z prostředí jednokarťáků bych rád opět začal s pravidelnými příspěvky. V hlavě se mi rozleželo několik témat ze stavby Highlander balíčků s klasickým banlistem highlandermagic.info/index.php. Prvním tématem jsou často hraná smrtící komba v Highlanderu. Jejich rozbor a doporučení plynoucí pro boj s nimi. Vybral jsem především komba, která jsou trochu komplikovanější na fungovaní a zároveň přímo vedou k výhře partie. Jejich popis pomůže hráčům, co je neznají, se proti nim lépe bránit (nebo si je můžete sami postavit). Na úvod mi ale dovolte nejdříve malou odbočku.

Turnajové hraní a proč právě Highlander s banlistem

Highlander je formát více zábavný a o radosti ze hry. Přesto je magic jako každá jiná hra o touze vyhrávat a ukázat, že právě Váš přístup ke hře je ten správný. Proto nejen rád stavím balíčky a hraji přátelské hry, ale ještě raději chodím na turnaje i v tomto „zábavném“ formátu. Z „jednokarťákových“ formátů, mezi které řadím EDH, jednokarťák s banlistem a jednokarťák bez banlistu, mám navíc nejradši právě jednokarťák s banlistem. Je to formát dostatečně pestrý a zábavný. EDH se mi nelíbí, protože spousta karet dostává zcela nové ohodnocení než v klasickém magicu a princip generála mi není moc sympatický (ačkoli uznávám, že umožňuje mnoho zajímavých strategií). Nemám rád ani jednokarťák zcela bez banlistu, protože na více soutěžní úrovni mnoho balíčku konverguje k jedničce (Vintage). Některé karty jsou tak silné, že větší náhodnost, kterou „jednokarťákové“ formáty oplývají dělá hodně her nezábavných.

Čím raději mám rád turnaje v jednokarťáku bez banlistu, o to víc mě mrzel konec herny Dungeon, která jako jediná v Praze pořádala turnaje v klasickém jednokarťáku s banlistem. Tak se v létě minulého roku zrodila v naší magikové skupině myšlenka na uspořádání vlastních turnajů „mezi sebou“, ať můžeme jednou za měsíc nabystřit mozky a užít si trochu vážnějšího hraní a soutěžení. Tak vznikla Highlander Series, jejíž první pilotní sezóna měla 5 turnajů, na které dorazilo celkem 50 hráčů. Druhá sezóna naší série se právě rozjíždí a další turnaj se bude již tuto neděli v herně Outpost. Začátek turnaje je v 13:30, registrace o 15 minut dříve. O dalších turnajích a celé sérii se můžete dozvědět na našich stránkách na facebooku - www.facebook.com/#!/groups/253867744660717/. Pro ty, kdo by chtěli brát Highlander trochu více vážně, ale i pro ty, kdo prostě chtějí své balíčky zas o kousek vylepšit je určen tento článek.

Po této odbočce zpět k tématu smrtících komb. Každou vybranou kombinaci rozeberu z pohledu funkčnosti, manové a karetní náročnosti a zdůrazním místa, jak lze danou kombinaci narušit. V závěru článku se pak dočkáte doporučení, na co musí být Váš balíček připraven, aby mohl hrát i proti kombům. V HL totiž platí klasické, kdy díky neexistenci sideboardu, musíte již v základu být připraveni „na všechno“.

Klíčová komba

Splinter Twin // Deciever Exarch

Kombo známé z minulé sezóny standardu, ale také z formátu modern. K jeho sestavení potřebujete dvě karty, z nichž každá má dvě funkční varianty – Splinter Twin, který je možný nahradit Kiki-Jiki, Mirror Breakerem, a Deceiver Exarch s možnou substitucí v podobě Pestermite. Příšera s flashem se většinou hraje na konci soupeřova kola, když projde, zatapne jeden ze soupeřových permanentů (většinou zemi) či odtapne jiný vlastní permament. Ve svém kole potom na potvoru hráč sešle Splinter Twin nebo zahraje Kiki-Jikiho. Pokud vše projde je konec – kombohráč udělá kopii příšery, spustí se nový ETB (enter the battlefield) efekt, s kterým odtapne původní příšeru. Udělá další kopii a takto smyčku opakuje, dokud si neudělá třeba 123 exarch/pespermitů s hastem, kterými Vás rozjede.

Na kombo jsou potřeba 3 many v soupeřově kole a 4-5 many ve vlastním kole. Takže pokud u soupeře vidíte modro červené složení zemí a tři odtaplé many, měl by to být pro Vás první varovný signál. Pokud už víte, že soupeř hraje toto kombo, měl by Vám před očima svítit vykřičník velikosti stopy Yettiho. V takovéto situaci se „zatapnout“ je pro soupeře většinou povel k útoku. I pokud nemáte na kombo odpověď, pokud se nezatapnete můžete tím soupeře donutit hrát opatrněji a počkat na krytí counterspellem.

Obranou proti kombu je mimo obligátního discardu a rušení především instantní removal potvory nebo vracení na ruku. Bílá má k dispozici klasicky Swords to Plowshares nebo Path to Exile, černá zhruba tak 2^5 dalších kouzel. Modrá má rušení a vracení na ruku (z vracení na ruku jsem si oblíbil pro univerzálnost především Into the Roil). Červená má samozřejmě blesky, ale ty moc nefungují proti Decieverovi, který má obranu 4. Zelená má ničení enchantmentů alespoň proti Twinu, což ale není mnoho. Balík, co nemá mnoho odpovědí ve svých barvách by měl rozhodně sáhnout po Dismemberu.

Dark Depths // Vampire Hexmage

Kombo zažilo svou slávu především na starém Extended, ale svého času se hrálo i s Living Wishem na Legacy. Zde potřebujete dvě karty, které nemají alternativy – Vampire Hexmage a Dark Depths. Toto kombo se hraje především v BG kombinaci, protože zelená má hodně hledání potvor a landů, což usnadňuje složení částí komba. Kombo funguje tak, že kombohráč zahraje Vampire Hexmage a potom položí do hry zemi Dark Depths. Většinou se části komba vykládají v tomto pořadí, protože na položení země již nemůže soupeř reagovat. Při opačném pořadí zahraní jde v reakci na Hexmage zničit Dark Depths např. Wastelandem. Následně může kombohráč kdykoli obětovat Hexmága, sundat ze země všechny countery a dorazí legendární 20/20 indestructible flying potvora.

Ke spuštění komba je potřeba tedy Dark Depths a dvě černé na Hexmága. Kombo není obecně instantní a nemělo by Vás zaskočit instantním zabitím „z ničeho“. Říkám nemělo, protože pokud už má soupeř ve hře jednu z částí komba a vy máte pod 20 životů tak se mějte na pozoru. Dark Depths se dá instatně najít pomocí Crop Rotation a Hexmage pomocí Chord of Calling. A věřte tomu, že obě tyto karty kombohráč bude hrát.

Pro odpověď musíte mít něco, čím se zbavíte indestructible tokenu. Stačí samozřejmě Swords to Plowshares nebo prosté vrácení na ruku. Čas na hledání odpovědi Vám dají samozřejmě lítací potvory, které budou token podskakovat. Protože je token legendou, můžete se ho zbavit pomocí klonu1. Tzv. vypečenou odpovědí je Stifle zahraný na spuštěnou abilitu Hexmága.

Thopter Foundry // Sword of the Meek

Další kombo, které bylo silné na starém extendu v dobách Tezzeratora. Spočívá v kombinaci karet Thopter Foundry a Sword of the Meek, přičemž Sword of the Meek může být na hrobě. Funguje to následovně: Kombohráč má ve hře Thopter Foundry a Sword of the Meek, případně má místo něj ve  hře libovolný artefakt a Sword of the Meek je na hrobě. Za manu obětuje artefakt, přidá si život a 1/1 flying token. Na tento token se z hrobu equipne Sword of the Meek. Za další manu je obětován Sword of the Meek a jde na hrob. Do hry přijde token (+ život nahoru), na te se equipne z hrobu Sword. Takhle za každou použitou manu má kombohráč 1/1 flying token a +1 život. Toto kombo tedy nezabíjí hned, ale je značně antiaggro.

K zahrání komba je potřeba dostat do hry Thopter Foundry a libovolný artefakt a na hrob Sword. Toto kombo je tedy často k vidění v artefaktových balících hrající třeba právě Tezzeret the Seeker, který dokáže sám najít obě části komba. Dobré na hledání je také trasmute u Muddle the Mixture.

K narušení komba je potřeba buď ničení artefaktu (ničím samozřejmě Thopter Foundry) nebo remove karty na hrobě (potřebuji removnout Sword). Kombohráč ovšem nesmí mít volnou manu a jiný artefakt, protože v reakci na Vaše removnutí hrobu si může Sword vytáhnout obětováním artefaktu. Doslova ultimátní odpovědí na kombo je Pernicious Deed.

Pallinchron // Heartbeat of Spring

Zatímco předešlá komba často byla prostě „kombem přidaným do balíčku“. Palinchron kombo většinou samo určuje konstrukci celého balíčku. Základem komba je UG barevná kombinace, která dáva spoustu prolizů a akcelerace v podobě hledání zemí. Kombo dává nekonečně many kombinací karty Palinchron a některého z enchantmentů zdvojnásobujícího manu ze zemí (Mirari’s Wake, Mana Flare, Heartbeat of Spring). Kombohráč položí do hry enchantment a pak zahraje Palinchrona. Ten když přijde, tak mu odtapne země, opět si jej vrátí na ruku, ale zůstane mu mana vygenerovaná z enchantmentu. Toto kombohráč opakuje, čímž získá nekonečně many. To využije většinou k zahraní karet typu Stroke of Genius, kterou nechá soupeře dolízat celou knihovnu.


K výhře “z prázdného stolu” stačí kombohráči 5 zemí. Za 3 many zahraje Heartbeat of Spring, za zbylé dvě země, které mu dají 4 many. Za ně zahraje některé z kouzel na odtapnutí zemí (např. Turnabout). Potom má hráč k dispozici 10 man, za které muže dál hrát a hledat knihovnou. Najde-li Palinchrona a zbývá mu mana na jeho zahrání, pak má zajištěno nekonečně many. Zbývá již jen najít win-condition v podobě Stroke of Genius (jako alternativní win-condition se hraje Emrakul, the Aeons Torn).

Hrát proti tomuto kombu je poněkud depresivní a již vůbec to není snadné. K narušení komba je důležité ničení enchantmentů, případně samozřejmě discard a rušení. Balík také velmi potrápí klasické anti-control hate karty jako Winter Orb, Zo-Zu the Punisher nebo Armageddon, ale i Burning-Tree Shaman či Ethersworn Canonist. Kombo hraje hodně základních zemí, takže Blood Moon tolik silný není. Možností je také zabití Palinchrona. Pokud kombohráč hraje tuto bytost, tak nemusí mít dostatek zemí na jeho okamžité vrácení na ruku v reakci na removal. Odtapnutí zemí je triggered ability a jde na stack. Předtím než se země odtapnout je tedy malé okénko Palinchrona zabít. Nutno dodat, že tato možnost existuje výhradně při prvním zahrání Palinchrona, při opakovaném zahrání již má kombohráč většinou many dostatek. Vtipná možnost „removalu“ pallinchrona je pomocí Praetor’s Grasp.

Earthcraft // Squirell Nest

Další kombo je čistě zelené a sestává ze dvou enchantmentů. Ve hře má kombohráč vyložený Earthcraft a na jednu ze svých basic zemí zahraje Squirrel Nest. Není nic snadnějšího než na konci soupeřova kola tapnout land se Squirrel Nestem, vytvořit token veverky. Přišlá veverka za použití Earthcraftu odtapne land s enchantmentem a takto se proces opakuje, dokud nemá kombohráč dostatek veverek. Ty Vás příští kolo zadupou do země.

Na zahrání celého komba v jednom kole stačí 5 man a basic land. Hraje se ovšem v zelených potvorových balících, kde Vám může Earthcraft výrazně dodat manové akcelerace. Instantní nečekané zabití z „prázdného stolu“ příliš nehrozí, protože instantně pokládat do hry enchantmenty neumí mnoho karet a navíc se většinou nehrají. Nevýhodou komba také je, že enchantmenty se ve formátu poněkud špatně hledají. Proto je kombo relativně nestabilní a dvě karty se kombohráčům nebudou scházet tak snadno.

Čím jde kombo hůře najít, tím se na něj také hůře hledá odpověď. V zásadě mimo klasického rušení je účinné pouze zničení enchantmentu, případně vrácení či zničení enchantované země. Pokud to ovšem neuděláte instantně v reakci na zahraní Squirrel Nestu, budete muset ještě vyklidit hrací pole od mnoha a mnoha veverek (obojí najednou zvládne třeba Pernicious Deed). Protože ale kombo spočívá v cyklickém hraní ability, je zde opět možnost použít například Burning-Tree Shamana.

Protean Hulk

V současnosti možná nejstabilnější kombo-balík na formátu, obvykle hraný v GWB barevné kombinaci. Samotné kombo spočívá v obětování Protean Hulka, což spustí řetězec, který spěje ke konci. Jakmile jde hulk na hřbitov najde Karmic Guide a Viscera Seer. Karmic Guide vytáhne opět Hulka, který umírá obětován Seerem. Potom Hulk najde Reveillarka, který vytáhne předtím obětovanou Karmic Guide. Ta vytáhne z hrobu Hulka a ten již najde win-condition, kterou je často Murderous Redcap. Ten je protočen přes Reveillarka a je hotovo.

Zahraní Hulka je samozřejmě drahá záležitost a tak se zde musí trochu šidit. Hlavním šidítkem je enchantment Pattern of Rebirth, který je možné najít Academy Rectorem. Právě Rector dává balíku nebezpečnou rychlost (potenciální turn 3 kill). Druhým oblíbeným „podvodem“, jak urychlit seslání Hulka je Natural Order. K rozjetí balík potřebuje možnost obětovat příšery, proto se zde mimo Viscera Seera hrají také Bloodthrone Vampire nebo Phyrexian Tower. Na klíčové kusy (Academy Rector + možnost obětování příšery) existuje mnoho tutorů2, proto je kombo značně stabilní. Tím, že je v balíku mnoho tutorů a i samotný Hulk je tutor, dokáže kombo také hledat odpovědi na Váš hate, což dělá situaci ještě obtížnější.

Z pohledu odpovědí je klíčová možnost removnout karty z hrobu, zejména Hulka či Reveillarka. Také bych upozornil na možnost zrušit schopnost Academy Rector jeho removnutím z hrobu. Vzhledem k tomu, jak je karta napsaná, existuje možnost removnout ji a tak jí zabránit v nalazení enchantmentu. Účinný proti balíku je také removal potvor, kterým je ovšem třeba cílit v první řadě příšery, které umožňují obětovat Rectora či Hulka. Pokud máte removalu dostatek, palte i do zelených potvor, které mohou sloužit k seslání Natural Orderu. Na samotné seslání Orderu již nezareagujete, čili musíte potvory vyklízet s předstihem, než se kombohráč odtapne. Další silnou kartou, kterou balík využívá je také Birthing Pod, takže někdy je potřeba i odpověď na artefakt. Když to shrnu – zabíjejte sacrifice bytosti a manové urychlovače, counterujte rectora či Natural Order a mějte připravený remove hrobu. Případně použijte hate v podobě Blood Moonu. I dobře zahraná Wrath of God, která vyklidí Birds of Paradise a Viscera Seera značně naruší soupeři hru.

Worldgorger Dragon

Poslední kombo, které bych chtěl podrobněji rozebrat je opět kombo na nekonečně many, ale tentokrát poněkud jinak. Klíčovou kartou je Worldgorger Dragon, který vypadá poněkud zvláštně. Podstatné je draka dostat na hřbitov a potom jej reanimovat pomocí některého z reanimačních enchantmentů (např. Animate Dead nebo Necromancy). Drak přijde do hry a spustí se abilita, která pošle ze hry pryč všechny ostatní permanenty. Tím ale odejde i např. Animate Dead, která animovala draka a drak jde tedy také do hřbitova. Permanenty se vrací, protože Dragon opustil bojiště. Vrací se i Animate Dead, který vrátí draka. Takto kombohráč draka opět točí, kolikrát má zapotřebí. Při každém protočení si tapne pro manu své země a generuje tak nekonečně many. Samotnou win-condition je pak často protočení např. Murderous Redcapa.

Potenciální turn 2 kill? Dark Ritual, Buried Alive, Animate Dead a 2 země na úvodní ruce! Buried Alive v prvním kole dojde pro draka a Rune-Scarred Demona. Druhé kolo jde do hry drak, který dá nekonečně many. Poslední Animate Dead animuje démona, který najde třeba hloupý Consume Spirit a tečka do hlavy ve druhém kole končí hru. Smutné, že?

Základem disrupce komba je opět graveyard hate. Takže vytáhněte z truhly všechny Nihil Spellbomby a tormod’s crypty. I tentokrát Vám ale proti kombu pomůže instantní removal bytosti. Pokud totiž necháte draka přijít do hry a na stack se položí ability, která posílá pryč všechny kombohráčovy permanenty, máte možnost draka zabít např. Swords to Plowshares. Drak odchází ze hry, na stack se dává abilita draka, která říká, že se mají vrátit drakem removnuté permanenty. Ty ovšem ve hře ještě jsou, čili se nic nevrátí. Následně se vyhodnotí první abilita draka a tak nebohý kombohráč zůstal bez permanentů i bez draka.

Shrnutí – hlavní odpovědi na komba

Jak Vám již možná vyplynulo z popisu jednotlivých komb, moje doporučení pro kompetetive balíky na HL se dá shrnout do dvou tvrzení, která stanovují jakýsi nezbytný základ pro soupeření s komby:

1)      Mít dostatek instantních odpovědí na příšery

2)      Mít k dispozici graveyard hate

V další řadě je potom zahrnutí discardu, counterspellů a ničení artefaktů/enchantmentů. Nezapomeňte také, že každá odpověď, kterou můžete nalézt tutorem, se počítá, jako by byla v balíku dvakrát.

Na závěr bych rád shrnul hlavní odpovědi na jednotlivá komba, spolu s výpisem několika top karet, které slouží jako odpovědi na jednotlivé herní situace. Zdaleka tento výčet karet není kompletní a budu rád, když mi do komentářů napíšete další zajímavé možnosti. Stejně tak budu rád za připomínky a také za přání na témata článků z prostředí Highlanderu, které byste rádi. Zda další teoretický článek, report nebo třeba rozbor některého z mých decků (např. grixis control, elfové, RG tlačák, UG aggrocontrol a další). Doufám, že se Vám článek líbil a u dalšího článku, či na Highlander Series, na viděnou!

Graveyard hate

Řeší: Protean Hulk, Thopter Foundry, Worldgorger Dragon

Top karty s přirozenými tutory (když hraju tutor, měl bych hrát i odpověď na hrob):
Green Sun’s Zenith -> Scavenging Ooze
Trinket Mage -> Nihil Spellbomb/Relic of Progenitus
Crop Rotation/Knight of the Reliquary -> Bojuka Bog
Mystical Teachings -> Shred Memory

Další dobré odpovědi: Withered Wretch, Samurai of the Pale Curtain

Instantní Creature Removal

Řeší: Splinter Twin, Worldgorger Dragon, (Protean Hulk), (Palinchron)
Top karty: Swords to Plowshares, Path to Exile, Dismember, Go for the Throat, Terminate, Into the Roil, Snuff Out

Ničení artefaktu či enchantmentu

Řeší: Thopter Foundry, Worldgorger Dragon, Palinchron, Earthcraft, (Splinter Twin)
Top karty: Krosan Grip, Pernicious Deed, Qasali Pridemage, Wickerbough Elder
O něco horší (nejsou instanty, neřeší vše): Vindicate, Oblivion Ring, Maelstrom Pulse

Proti cyklickým aktivacím abilit

Řeší: Palinchron, Earthcraft, Splinter Twin, (Protean Hulk), (Thopter Foundry)
Top karty: Burning-Tree Shaman, Pithing Needle (pokud hrajete Trinket Mage nebo Tezzeret the Seeker)

Další hate karty

Rušení tutorování: Aven Mindcensor, Leonin Arbiter
Omezení při sesílání: Gaddock Teeg, Ethersworn Canonist, Trinisphere
Omezení manových zdrojů: Tangle Wire, Winter Orb, Blood Moon, Armageddon

Komba, která jsou uvedena v závorce řeší daná odpověď jen podmínečně a ne za všech okolností. I tak ale může pomoct a získat několik kol navíc.

1 klon - bytost, která při příchodu do bojiště kopíruje jinou bytost, činí tak bez cílení, tedy projde i přes schopnost shroud, např. Phantasmal Image, Phyrexian Metamorph
2 tutor - karta, která hledá jiné karty v knihovně. V jednokarťácích velmi důležitý typ karty, který tvoří balíček konzistentnější, např. Demonic Tutor, Crop Rotation

Honza "Han" Šedivý

Komentáře
Autor: andre515 @ úterý 10. ledna 2012 21:58
Moc pěkný článek... Musím říct, že po delší době nějaký opravdu přínosný.
Jen nutno dodat, že k vytvoření nekonečna tokenů pomocí Splinter Twinu/ Kiki-Jikiho lze použít i Village Bell-Ringera.
A docela tu postrádám i kombo Leyline of the Void + Helm of Obedience...

Autor: Ball @ středa 11. ledna 2012 0:43
Autora chválím - článek je to povedený. Ač se někomu můžou zdát některá komba přitažená za vlasy, tak v naší HL komunitě se až na Dragon kombo hrají úplně všechny.

Drobné doplnění k dračímu kombu - přes Burried Allive si hráč tohoto komba dá Bloodrite Invoker(ne Redcapa). Jinak škoda, že tu není popsáno kombo s Necrotic ooze. To je podstatně hůře disruptovatelné (pokud hráč odkombuje reanimováním ooze po zahrané Burried Allive).

Autor: Scalpelexis @ středa 11. ledna 2012 1:44
andre: Za nasi highlander komunitu dekujeme:) Kazdopadne tve kombo je pomerne postradatelne: Obe karty totiz samostatne neumi temer nic a leyline se treba i pomerne spatne hleda, narozdil od jinych kousku v predchozim vyctu, tudiz velmi nespolehlivy.

Autor: Han @ středa 11. ledna 2012 7:11
diky vsem za reakce i za pochvalu

andre: s bellringerem mas pravdu, ale pokud bych stavil twin (a ze uz jsem se tou myslenkou nekolikrat zabyval), tak k UR bilou nepridal. Mimo bellringera da bila spise obrana kouzla a to neni presne to, co chci v kombu hrat. Cerna by svou roli zastoupila lepe, protoze by pridala vice kontroly nad knihovnou.

Komb by do vyctu slo samozrejme pridat vice, ale snazil jsem se podchytit predevsim ta, ktera se umistuji na turnajich (doporucuji mtgpulse.com) s nejakymi vysledky. Helm kombo neni spatne, ale leyline na uvodni ruce neni moc velka sance pri 100 kartach. Znamena to, ze musim seslat 2 karty za 4 many, coz nemusi byt nejrychlejsi. Nicmene v nejakem kontrolu bych si to dokazal predstavit.

K necrotic Ooze mam tu vyhradu, ze ne vzdy mam k dispozici buried alive. A ruznymi prolizy, ziznemi apod. dostat do hrobu pouze draka a mit nekonecno many, mi prijde jednodussi nez tam dostat vice karet pro ooze.

Autor: El Indio @ středa 11. ledna 2012 12:14
Dobrá alternativa pro Squirrel Nest je Patrol Signaler, pokud hraješ v balíku s Earthcraft kombem i bílou.
Ale hlavně mě zajímá jak funguje to kombo s Worldgorger Dragonem, pokud máš v hrobě jenom toho draka a ze hry se ti removují jenom Animačka a landy ? Nekončí pak hra plichtou, jelikož nemůžeš nijak to neustálý chcípání a ožívání draka zastavit?

Autor: Scalpelexis @ středa 11. ledna 2012 16:46
Indio: Kombo jde prerusit tak, ze ozivis animackou neco jineho jak draka:) Zalezi, kdy se ti zachce, jen si mezitim udela snekonecno many a muzes je nejak zneuti:)

Autor: Dabel @ čtvrtek 12. ledna 2012 19:52
Anebo zahrajes po nabrani dostatku many nejaky instant ala Stroke, modry Zenith ci Comet Storm...

Dobre je tez mit ve hre nejakou bytost s ETB efektem - napr. Merfolk Traders nebo, jak psal Han, Murderous Redcapa ;)

Autor: El Indio @ pátek 13. ledna 2012 11:00
Scalpelix, Dabel: Jasný, tohle vim. Zajímá mě, jestli v případě, kdy máš jenom draka a animačku, žádný další mrchy nikde v hrobě, žádný instanty a pod., soupeř taky nic nemá v hrobě ani na ruce (a třeba ani na stole ať je to úplně jasný) hra končí nebo nekončí plichtou?

Autor: Dabel @ čtvrtek 19. dubna 2012 1:13
Kdyz nemuzes nic jineho Animackou zacilit a nikdo to nijak neprerusi, pak ano, hra konci plichtou.

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí