pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 5. března 2012
Recenze Dark Ascension Intro Pack: Grave Power
Autor: AdamF @ 9:58 :: 3478 Přečtení :: 1 Komentáře :: :: Standard, Novinky, Tvorba balíků, Recenze
 
Vítejte u posledního z rozborů Dark Ascension Intro Packů.
První článek z této série představil bíločervený Swift Justice, následoval modročerný Relentless Dead, poté černobílý Dark Sacrifice a nakonec červenozelený Monstrous Surprise. Poslední zbývající Intro Pack je zelenomodrý a jmenuje se Grave Power.
Intro Packy jsou předkonstruované šedesátikaretní balíčky, které mají za úkol zasvětit nováčky do hry a představit mechaniky nové edice. K balíčku je přiložen jeden booster. Intro Packy ve své původní podobě nejsou určeny na turnajové hraní, ale dají se vylepšit do hratelné podoby.
Decklist Intro Packu Grave Power:

Grave Power WoTC
Main Deck Sideboard
1 Acidic Slime
1 Aether Adept
1 Alluring Siren
2 Ambush Viper
3 Armored Skaab
2 Boneyard Wurm
1 Brindle Boar
2 Chasm Drake
3 Dawntreader Elk
2 Deranged Assistant
1 Ghoultree
2 Hollowhenge Beast
2 Moon Heron
1 Splinterfright
2 Tower Geist
1 Executioner’s Hood
1 Gnaw to the Bone
2 Grim Flowering
2 Mulch
2 Tracker’s Instincts
2 Wreath of Geists
14 Forest
10 Island
 

Intro Pack Grave Power využívá síly zemřelých bytostí. Možná jsou ztraceny, ale rozhodně ne zapomenuty. Hřbitov je v tomto Intro Packu hlavním zdrojem vaší síly. Jak jinak byste si mohli zahrát 10/10 bytost za pouhé G? Přesně takové parametry může mít hlavní rare karty balíčku, Ghoultree. Normálně stojí 7G, což je na 10/10 bytost stále slušné. Ghoultree vás ale bude stát o jednu manu méně za každou kartu bytosti ve vašem hřbitově. Může se tedy přijít na bojiště v prvních kolech hry a pokud na něj nebude mít soupeř nachystanou instatní odpověď, Ghoultree se bude moct vydat na útok.

Tento Intro Pack obsahuje poměrně velké množství bytostí z posledního Core Setu Magic 2012. Najdete zde Acidic Slime, 2/2 bytost s deathtouch za 3GG, která při vstupu na bojiště zničí artefakt, zemi, nebo očarování. Artefaktů se stále hraje dost – Birthing Pod, Mirranské meče, Batterskull. Nepříjemné jsou i země typu Vault of the Archangel, Kessig Wolf Run či Moorland Haunt. S Innistradem přišlo i velké množství Curse karet, které očarovávají hráče. Acidic Slime má tedy stále co ničit. Æther Adept při svém vstupu na bojiště vrátí cílovou bytost na ruku jejího vlastníka. Můžete tak svou bytost zbavit nepříjemné aury (Pacifism, Mind Control) nebo vrátit soupeři na ruku potencionálního blokera. On sám je 2/2 za 1UU.
Další bytost, Alluring Siren, 1/1 za 1U, donutí za tapnutí soupeřovu bytost zaútočit na vás. Můžete tak vlákat do pasti bytost, kterou by soupeř normálně neútočil. Brindle Boar je 2/2 za 2G, kterou můžete kdykoliv obětovat pro získání čtyř životů. Můžete s ním zablokovat bytost, získat čtyři životy a ještě si trochu naplnit hrob.
Dvě kopie Chasm Drake, 3/3 letce za 4U, poskytnou při útoku další bytosti flying do konce kola. Představte si, že Ghoultree, 10/10 za pouhé G, může i létat.

Následující bytosti si rozdělíme na dvě skupiny: první skupina plní hřbitov a druhá plného hřbitova využívá.
Klasikou je Armored Skaab. Tato 1/4 za 2U vám při vstupu do hry odemele čtyři karty, takže vám trochu zaplní hřbitov, což se vám velbi hodí. Se čtyřkou dozadu zastaví počáteční nápor soupeře, menší bytosti úplně odradí od útoku. Je právem považována za jednu z nejlepších common karet z Innistrad. V Intro Packu ji najdete rovnou třikrát.
Deranged Assistant vás dokáže manově urychlit a odemílat zároveň. Ve třetím kole si tedy budete moct zahrát kartu za čtyři many. Za 1U dostáváte 1/1 bytost, která vám za tapnutí sebe sama přidá jednu manu do mana poolu a odemele jednu kartu. Aktivujte její schopnost i tehdy, když žádnou manu nepotřebujete. Assistant je zde ve dvou kopiích.
Dawntreader Elk je 2/2 za 1G, která se můžete s doplatkem jedné zelené many obětovat a prohledat si knihovnu pro kartu základní země a dát si ji na bojiště tapnutou. Získátet tak manové urychlení a další bytost v hrobě. Dawntreader Elka zde najdete třikrát.
Další novinkou z Dark Ascension je Tower Geist. Za 3U získáte 2/2 letce, který vám při příchodu do hry ukáže dvě vrchní karty vaší knihovnu. Jednu z nich si dáte do ruky a tu druhou do hřbitova. Jedná se tedy o takového lepšího, s hřbitovem pracujícího Sea Gate Oracla. Tower Geist je v Intro Packu dvakrát.
Ambush Viper je 2/1 bytost s flashem a deathtouchem za 1G. Zelená nemá přímé zabíjení bytosti a tak ji takový Ambush Viper bude muset stačit – dokáže překvapit útočící bytost a díky dvojce dopředu si poradí i s Hero of Oxid Ridge. A také s bytostmi, se kterými bychom si normálně neporadili - tedy s těmi, které mají hexproof. Třeba takový Geist of Saint Traft nebo Dungrove Elder by se s Ambush Viperem asi potkat nechtěli. Proč ho uvádím mezi hřbitov plnící bytosti? Je velmi křehký s jedničkou dozadu a střet s ostatními bytostmi většinou nepřežije.

Druhá část bytostí obsahuje mimo Ghoultree jen dvě další karty. Jednou z nich je Boneyard Wurm. Někdo mu přezdívá „nový Goyf“. Jeho síla a odolnost jsou obě rovny počtu karet bytostí ve vašm hřbitově a stojí pouhé 1G.  Pokud jej máte na úvodní ruce, je trochu podprůměrný, protože zde zůstane dlouho, než se vám dostatečně naplní hrob.
O úroveň výš se nachází Splinterfright. Jeho síla a odolnost jsou obě rovny počtu karet bytostí ve všech hřbitov, má trample a každý váš upkeep vám odemele dvě karty a dostanete ho o jedinou manu dráž než Boneyard Wurma.

Pak jsou zde ještě dvě víceméně nezajímavé, nezařazené bytosti.
Moon Heron je obyčejný 3/2 letec za 3U a Hollowhenge Beast je úplně vanilková 5/5 za 3GG. Oba zmíněné zde najdete ve dvou kopiích.

V rámci nebytostních kouzel tu máme Executioner's Hood, equipment, který stojí 2 many na vyvolání a 2 many na vybavení. Vybavená bytost získá intimidate (může být blokována jen bytostmi, které s ní sdílí barvu a bytostmi artefaktovými). Intimidate je schopnost, které se moc nedá věřit – soupeř může mít bytosti stejné barvy (hrajete dvojbarevný balíček), může mít bytosti artefaktové (což je po Scars of Mirrodin bloku pravděpodobné) a také vůbec nemusí chtít blokovat. Proto bych Executioner's Hood nahradil nějakým lepším equipmentem.

Gnaw to the Bone
je instant, který vám za 2G vrátí 2 životy za každou bytost ve vašem hřbitově a navíc má flashback cost 2G. Dokáže vás tedy udržet při životě, než vyložíte velké bytosti typu Ghoultree, Splinterfright a Boneyard Wurm.
Všechny následující karty zde najdete ve dvou kopiích. Grim Flowering vás za 5G nechá líznout kartu za každou kartu bytosti ve vašem hřbitově. V pozdní hře bude poskytovat velkou karetní výhodu, ze začátku hry to bude jen předražené lízání.
Sorcery Mulch vám za 1G odhalí čtyři vrchní karty vaší knihovny. Všechny takto odhalené země si dáte do ruky a zbytek karet do hřbitova. Získáte tak materiál do hřbitova a ještě se nemusíte bát začít, pokud máte na ruce jen dvě karty zemí.
Mulchi je velmi podobná karta Tracker's Instincts. Za 1G se podíváte na vrchní čtyři karty své knihovny, vyberete si z nich kartu bytosti a zbytek položíte do hřbitova. Navíc máte ještě k dispozici flashback 2U.
Wreath of Geists je pěkná aura za pouhé G. Očarovaná bytost získá +X/+X, kde X je rovno počtu karet bytostí ve vašem hřbitově. Pořád ale jde o auru, takže hrozí velké nebezpečí ztráty dvou karet za jednu soupeřovu a tak bych Wreath of Geists i přes úžasné posilování, které nabízí, nehrál. Navíc je závislá na stavu hřbitova.

Manovou základnu tvoří 14 Forestů a 10 Islandů.

Jak s balíčkem hrát

Základem je plný hřbitov. Představte si, že máte v hřbitově sedm karet bytostí. Ghoultree si zahrajete za G, Gnaw to the Bone vám vrátí 14 životů, Wreath of Geists poskytuje bonus +7/+7,  Grim Flowering vás nechá líznout sedm karet, Boneyard Wurm bude 7/7 a Splinterfright minimálně 7/7.
Nejdříve je tedy na řadě plnění hřbitova (Dawntreader Elk, Armored Skaab, Brindle Boar, Mulch, Tracker's Instincts) a poté si zahrajete výše zmíněné karty.

Tipy na vylepšení
Kessig Cagebreakers je 3/4 za 4G, která vám při každém útoku položí X 2/2 útočích a tapnutých Vlků na bojiště, kde X je počet bytostí ve vašem hřbitově.
Pokud se vám zdá, že váš hřbitov se plní moc pomalu, je zde Jace, Memory Adept. Díky jeho druhé schopnosti si můžete odemlít deset karet za kolo, potom můžete používat první schopnost (abyste se neodemleli úplně).
Chcete-li levnější odemílání, doporučuji zařadit Screeching Skaaba. Armored Skaab je 1/4, obranná bytost. Screeching Skaab je 2/1 za 1U, která vám při vstupu odemele dvě karty. S dvojkou dopředu ji můžete vyměnit při útoku.
Doporučuji zařadit plný počet Splinterfrightů, Boneyard Wurmů a počet Ghoultree navýšit na dva až tři.


Pro manovou stabilizaci zvažte zemi Woodland Cemetery.

Vylepšení - levná verze AdamF
Main Deck Sideboard
3 Screeching Skaab
3 Armored Skaab
3 Splinterfright
3 Kessig Cagebreakers
3 Ghoultree
4 Tracker’s Instincts
4 Mulch
4 Gnaw to the Bone
4 Boneyard Wurm
11 Forest
11 Island
4 Deranged Assistant
3 Tower Geist
 

Vylepšení - dražší verze AdamF
Main Deck Sideboard
3 Screeching Skaab
2 Armored Skaab
4 Splinterfright
3 Kessig Cagebreakers
3 Ghoultree
2 Jace, Memory Adept
3 Tracker’s Instincts
4 Mulch
4 Gnaw to the Bone
4 Boneyard Wurm
9 Forest
9 Island
4 Hinterland Harbor
4 Deranged Assistant
2 Tower Geist
 

Recenzí tohoto Intro Packu se série recenzí Intro Packů Dark Ascension uzavírá. Pokud vás Intro Pack Grave Power zaujal, můžete si jej pořídit za 269 korun u našeho partnerského e-shopu Veselý drak. Můžete si také pořídit kompletní set všech pěti Intro Packů za výhodnou cenu 1249 korun.

AdamF
Komentáře
Autor: Fatis Fexšn @ čtvrtek 22. března 2012 23:07
Ho hó, konečně nějaký článek, který jsem přečetl až do konce ;D

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí