pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 29. května 2012
Game Day České Budějovice - report
Autor: Ufin @ 16:44 :: 3773 Přečtení :: 6 Komentáře :: :: Reporty
 
Zdravím, rád bych vás přivítal u čtení mého reportu s menším rozborem balíčku,
je mi 15 let a jsem z Českých Budějovic. V sobotu 26. 5. se v ČB konal Game day,
 kam spolu se mnou zavítalo tuším dalších 12 hráčů. Já si vzal nejlepší deck na světě,
standartovou fritku. Je to tak trochu má vlastní konstrukce tak bych jí rád trochu rozebral.
 
fritka Dan Mraz
Main Deck Sideboard
22 Mountain
4 Vexing devil
4 Chandra’s phoenix
4 Grim Lavamancer
2 Stromkirk Noble
4 Shrine of Burning Rage
4 Incinerate
3 Slagstorm
3 Pillar of flame
3 Brimstone Volley
2 Faithless looting
1 Reforge the soul
1 Thunderous wrath
1 Koth of the Hammer
1 Arc Trail
1 Galvanic Blast
4 Manic Vandal
2 Arc Trail
2 Manabarbs
1 Hellrider
1 Hero of Oxid Ridge
1 Goblin Arsonist
1 Vulshok Refugee
1 Archwing dragon
1 Tibalt, the fiend-blooded
1 Act of aggresion
 
Takže nejdříve něco k balíčku jako celku, je to fritka, kterou jsem tvořil asi týden před turnajem a oproti modelovým fritkám od wizardů nebo fritkám ze SCG (Starcitygames)
hraje nebývale málo creatur a více blesků. Je to proto, že červené creatury na standartu prostě podle mě nejsou tak kvalitní, aby zabíraly místo bleskům, které jsou téměř vždycky mnohem lepší topdeck než prakticky libovolná feature, a navíc mám v maindecku 3 slagstormy které se s vlastními creaturami moc nemusí. Dále mám v maindecku dva zázraky a kotha,
ty jsem chtěl spíš vyzkoušet, spíše než kvůli nějakému specifickému využití. Ovšem nejpodivnější, a na první pohled možná nejhorší karta, jsou dva kusy faithless lootingů. Ale nevěřili byste, co se s nimi dá dělat za divy, vše si rozebereme níže. Sideboard mohu zpětně prohlásit, že jsem naprosto zpackal, stručně řečeno jsem nějak  nevěděl co tam dát, takže je to taková snůška “co dům dal“. Ale třeba se alespoň poučíte z mých chyb. Teď k jednotlivým kartám:

4 Vexing devil: Jedna z nejdiskutovanějších a nejopěvovanějších karet z AVR, ale takový „fičák“ to zas není, spíš je to lepší blesk do hlavy, ale rozhodně hrát v playsetu, karta ve fritce co umí dát za tři do hlavy nebo víc má vždy opodstatnění.
 
4 Grim lavamancer : Dá se nazvat kamenem kolem kterého je tahle verze fritky stavěná, protože na turnaji jsem čekal (správně čekal) hodně humanů, které, jak jsem zjistil, lavamancer úplně zničí. Plus je hodně dobrý s lootingem a s hodně blesky v decku, jeden z důvodů proč je tam tak málo potvor.
 
4 Chandra’s phoenix : Ty jsem neměl a tak jsem je nechtěl shánět a kupovat, ale nakonec se naskytla příležitost k půjčení. Bylo to snadné rozhodnutí hrát je v playsetu a nutno říct, že byli neskuteční, hlavně s lootingem, o tom však později. Ta karta umí všechno, hlavně útočit, není problém s ním dát 6 damage, umí i blokovat když jste ve fritka-control módu (to se mi stávalo až podivně často, proč to???), zdržovat když máte ve hře shrinu, abyste soupeře stihli sejmout a mnoho jiných využití skýtá tento „pták téměřnoh“.
 
2 Stromkirk noble : Tak nějak nevím, proč jsem hrál jenom dva, asi jsem se bál že mi soupeř hned dá slipy nebo přijde vždycky až ve třetím kole a bude k ničemu atd. Ale bohudík chodil záhadně skoro vždycky do prvního kola, i když jsem hrál jen dva. Tenhle „šikulka“ mi vyhrál asi tak bžilion her, i kvůli hojně zastoupeným human deckům. Jo a navíc po pár projetích přežije i váš slagstorm.
 
4 Shrine of burning rage : Sice hrozně hloupý topdeck v lategame, ale turn 2 skoro jistý win, zvláště proti kontrolům. Dáte shrinu sedíte s odtaplými manami, aby soupeř nepřekvapil oblivion ringem, na konci jeho kola střílíte blesky jak Zeus a soupeř jenom smutně kouká ;).
 
4 Incinerate : Nejlepší standart blesk, tři damage se nikdy neztratí, navíc je tu zajímavá možnost sejmou sem tam hraného wolfir avengera.
 
3 Pillar of flame, 1 Galvanic blast : Tyhle karty jsem dal k sobě, protože jeden galvaničák nahradil čtvrtý pillar, protože 4 pilalry jsem nechtěl hrát kvůli sorcery typu, a řekl bych že jsem dobře udělal, decky s undyingem či gravecrawlerem byly na turnaji co já vím jen dva a galvanic je lepší se shrinou, díky tomu že je to instant.
 
3 Brimstone volley : Volt charge jsem hrát nechtěl, protože nehraju ani stormblood berserkery, tak jsem tam dal voleje, protože za tři many dávat za pět je vážně elegantní : ).
 
3 Slagstorm : Ano, hrát slagstorm v maindecku fritky je na hranici „zajímavé“, což volně přeloženo znamená „divné“, což znamená špatné :D. Ale já je tam dal hlavně kvůli těm humanům a deckům, o kterých jsem věděl, že se budou hrát, a ze strachu z geista (2/2 hexproof co při útoku hází andílky). A byly neskutečný, protože jsem zjistil, že mně skoro nevadí – phoenixové se hnedle vrátí, stromkirk ho s trochou snahy přežije, devilové na bojiště moc stejně nechodí a při nejhorším bude mít lavamancer zase jednou plnej hrob.
 
1 Arc trail : Tak nějak na chuť, jednou se mi s ním povedl vskutku husarský kousek (viz druhé kolo turnaje).

1 Thunderous wrath, 1 Reforge the soul : Dva zázraky, ani jednou nepřišly v první hře, na druhou šly pro jistotu ven :D
 
1 Koth of the hammer : Měl jsem volné místo, přišel koth, zahrál jsem ho jednou, jednou jsem ho měl jako pojistku na ruce, jinak to byla filtrovaná karta lootingem, ale jednou ho příště hrát budu zase.
 
2 Faithless looting : Jo, všichni mi říkali, že je to sračka a ani v testingu nebyl looting nijak oslnivej, ale to bylo asi proto, že jsem neměl phoenixe. Na turnaji to byla spoustukrát vítězná karta, ten husarský kousek z druhého kola čítá i lootingy. Prostě zahrajete looting, vyhodíte phoenixe nebo dva a máte divinaci v červené za jednu manu a s flashbackem, v horším případě hledáte nebo naopak filtrujete země a nepotřebné karty a jako bonus plníte hrob pro lavamancera, ale tři v balíčku jsou už podle mého moc. Neskutečně superbestovní kartička : ).
 
Sideboard rozebírat moc nebudu, vandalové na pod, tibalt na kontrol, kterému dá za 5-7 damage druhou schopností, manabarbs taky na kontrol, arc trail na aggro, čtyřmanové creatury tak podle citu, prostě takovej smetník. Teď už k turnaji.
 
Začátek byl jako vždy hlášen na 9:00, což znamená začátek okolo desáté, hrálo se pět kol a top 8. Láďa, náš andělský organizátor poctivě vynutí decklisty, na napsání je ochoten mi i zapůjčit propisku, vybere peníze, nikoho dokonce neokrade, pronese pár vtípků, zasmějeme se, a pak už Láďa vyhlásí pairingy. Je nás třináct, tak doufám v bye, který ale dostane taktéž Láďa a já dostanu Františka Bohma, který mi půjčil phoenixe. Je to zkušený hráča pilotuje UWB planeswalker control, což je dobře, protože na kontroly to má fritka vždycky dobrý.
 
1. Kolo – František Bohm, UWB planeswalker control :
 
Prohrávám hod kostkou, takže soupeř začíná. Oba necháváme, já mám
opravdu hodně dobrou ruku, první kolo dávám nobla, druhé shrinu,
František jenom na konci mého druhého think twice, ve svém opět nic
nedává. Já poctivě jezdím, nechávám many volné, kdyby ve svém
měl oblivion ring, Fána na konci mého flashbackne think twice, ve
svém kole nic nemá, já mu dám na konci kola nějakej ten blesk, dva
a pak ho dorazí noble a další blesky, nevím už které :D. Ani jsem
nemusel použít shrinu. František ovšem po této hře ukázal, že měl na
ruce jen země :D. 1:0
 
Sidoval jsem ven jen arc traily a zázraky, protože jsem po sidu
tušil geista tak jsem slagstormy nechal, dovnitř šly manabarbs, hero
a hellrider.
 
2. Hra: Nechávám vlažnější ruku, jen s jedním landem, zato s noblem a lootingem, noble putuje na stůl, druhé kolo looting nachází zemi, ale Fána mi taky myslím pak něco zkántroval leakem, dal sword of war and peace, Sorina, tak jsem to ani moc neprotahoval a vzdal 1:1
 
3. Hra: Tak, konečně začínám a mám opět věrného nobla do prvního, František nemá slipy,
a tudíž může noble jet, po combatu se k němu připojí dva kamarádi lavamanceři, František zas nic nemá, až ve čtvrtém timely reinforcements (GRRR), navíc tokeni jsou sice soldieři, ale ne humani, takže nobla můžou krásně bloknout, ten je ale už 4/4 a tak s vidinou vítězství dávám slagstorm, i na své dva mancery a soupeř má asi nějak devět životů, dával jsem něco blesků a tak. Fána dává sorina, udělá si 1/1 lifelink token blockera, toho však v mém kole sestřelím blastem, jedu za pět noblem, a morbidní volley upravuje soupeřovo životy na -1, tudíž…..
slavně vítězím 2:1!!
 
Trošku scoutuju, na turnaji bylo něco takového :
1 UW humans
1 WGr humans
2 MonoW humans :D
1 B zombie se splashema na pod a metamorphy s phantasmal imagema
1 RG aggro
1 UW delver
1 UW spirits
1 Solar flare
1 UWB planeswalker control
1 RG Wolf run rampa
1 „Speciální UR delver Petra Popelky“ s hitama jako bonfire a inferno titan :D
A konečně moje fritka.
Pak už jdu na druhé kolo, ve kterém mi přilosovali mého kamaráda, Martina Veverku, foto teď zrovna nemám.
 
2. Kolo – Martin „kinder :D“ Veverka – UW humans:
 
Znovu slavně prohraju hod kostkou a Veverák „vyjíždí“ pařížanem (champion of the parish)
Já dám myslím klasicky nobla, soupeř nic nemá, zato já si dám shrinu. Ve třetím si dá mirran crusadera, ale v mém kole ho potká nemilý osud (oba, i crusadera, i soupeře), protože si dám faithless looting, líznu dvě, zahodím dva phoenixe, a za zbylé dvě many dám arc trail do crusadera a za jedna do soupeře, takže phoenixové se mi vrátili do ruky. Martin takvou play nerozchodí a skončím s plným stolem a asi čtyřmi kartami na ruce :D.
 
Odsidovávám zázraky a kotha za act of aggresion a dva arc traily
 
2. Hra : Tady se mi to v hlavě nějak semlelo, poznámky jsem zkušeně ztratil, ale pamatuju si něco o 4/4 noblovi, co přežil můj slagstorm, pillaru, co sejmul doomed travelera bez nároku na spirita (ten traveller nestihne umřít, takže spirit nepřijde) a na tom že jsem nějak zabil i toho hrdinu, takže jsem zvítězil i podruhé : ).
Po hře říkám, že nějak to určitě ještě ulakoší do top 8, což se mu nakonec povedlo, ale vypadl v semifinále s RG aggrem.
 
Jde se na další kolo a počítač mi šibalsky přisoudí monowhite s bžilionem sidovek jenom na mě bůhůhů... čekám rychlou prohru a říkám si že si aspoň stihnu skáknout na oběd do McDonalds.
 

3. Kolo – Pavel Jůza (s fotkou pro fajnšmekry :D)– MonoW s entreat the angels:
 
No, hod kostkou jsem vyhrál, aspoň to. Začínám neskutečně opět oblíbeným noblem, kterého Pavel navíc před sidem zablokuje pouze s pomocí entreatu, trochu měníme bytosti za blesky a potom co pavel zahraje entreat za pět z ruky na jednoho angely, vím, že vítězství je blízko. Na ruce mám volley, Pavel chumpne 5/5 nobla andělem (zajímavá představa), volej mu to střelí za pět, a protože zázrak druhého entreatu se nekoná, jdeme na druhou, siduju opět jen arc traily za zázraky.
 
2. Hra
Nobla nemám, ale nechávám, Pavel taky, v prvním nic nedává, já mám aspoň toho lavamancera, soupeř si dá elite inquisitora, já shrinu, Pavel dá Silverblade paladina, spáruje, inquisitor mi nařeže za 4. Já ve svém dávám devila za čtyři do soupeře, lootuju, zahazuju myslím dvě mountainy, takže v útoku lavamancer zabije paladina, tudíž to mám jen za dva, Pavel dá hero of bladehold. Já ve svém dám galvanic na inquisitora, nějakým bleskem + exilem těch dvou blesků mancerem dostřelim heroa, dám druhého lavamancera, pak chvíli hrajeme z vršku, dva anděly poctivě poklidím mancerama, kterých se pak Pavel nějak zbaví, ale mě podpoří kouzelný pták noh, který je sice s třetím lavamancerem v útoku zmenšen sidovanýmy choking fumes, ale shrina má už krásných patnáct counterů, Pavel čtrnáct životů, tudíž překvapivě potřetí vítězím a mám jistou top 8!
 

4. Kolo – Dan Fantyš, údajný přítel legendárního aggrokumana – WGr humans
 
Oba chceme do McDonalds, remíza se tedy nabízí, cestou pro jídlo si říkáme, jak to máme imba a jak jsme to vymysleli :D. Vrátíme se, chvíli očumujeme a co nevidět je tu páté kolo, ve kterém hraju s Láďou, oba máme top 8 jistou, ale chceme si zahrát, takže se jde na to.
 
   
 

 
5. Kolo – Ladislav Schon – UW delver
 
Hod kostkou si nepamatuju, nějak mi to splývalo. Byl jsem trochu duchem nepřítomen, myslel jsem, že po sidu nemám šanci (oblíbené timely reinforcements a celestial purge) první hru nějak utahám, druhou prohraju, ale ve třetí to mám hodně dobrý a podruhé se mi podaří přejet i přes timely reinforcements, takže nakonec mírně omámen vítězím 2:1.
 
 

Dozvídám se, že jsem v top8 z prvního místa, takže nastupuji znovu proti Pavlovi, z čehož pochopitelně nemám přílišnou radost, ale co se dá dělat.
 
Čtvrtfinále – Pavel Jůza:
 
Pavel mé zoufalství umocňuje tím, že vyhrál hod kostkou, a také svým t2 elite inquisitorem do t3 silverblade paladina, takže inquisitor opět jede za 4. Já v prvním jen hledal lootingem a do druhého neměl zabíjení, jen dva devily co to soupeři foukli za 8, zato jsem si nachystal slagstorm, který také ve třetím hraju a všechno uklízím. Pavel do čtvrtého kola naštěstí nemá zemi, takže hero mu smrdí na ruce a do hry putuje jen jeho mirran crusader, na kterého však mám krásnou odpově v podobě pillar of flame, ke kterému navíc hraju „noha“, neboť jsem poctivě vykládal země. Pavel má tedy 10 životů, ale nalezl zemi na heroa. Já mám ale kotha a pak si líznu nějakej blesk, takže to zvládám : ).
 
Siduju jako ve druhém kole.
 
2. Hra: Mám opodstatněné obavy, ale balíček mě proti Pavlovi opravdu držel a poslal mi tu nejlegendárnější ideálku, navíc pavel v prvním nic neměl, potom až dal crusadera a pak měl vždycky potvory s max. trojkou dozadu, takže jsem se s tím vždycky nějak vypořádal, navíc moje první tři kola byly takové, řekněme „modelové“. T1 Noble, T2 Shrine, T3 Opět neskutečný looting zahazující dva phoenixe, arc trail do crusadera a do soupeře, phoenixové se vrací na ruku, přesně stejné jako ve druhém kole proti Martinovi, a potom to byla taková „nohová formalitka“ :D :D.
 
Pavel bere prohru v klidu, zatímco já se jdu ven trošku vychválit, jak jsem to dobře postavil :D. Ale pýcha předchází pád, jak je známo ze starých babských japonskočínských mouder. Do semifinále hraju s Michalem Mendlem, hustým hráčem : ), co hraje zombie s podem.
 
Semifinále – Michal Mendl – B zombie pod:
 
V první hře Michal začíná a já nechám ruku s lootingem a phoenixem a pozor!... bez landu… nějak už nevím, proč jsem to udělal, ale překvapením mi bylo, že land přišel těsně kolo po tom, co bych to s ním jakž takž mohl zvládnout, takže se přesouváme na druhou, kde začínám. Side si moc nepamatuju, ale řekl bych, že to bylo klasicky zázraky za arc traily + manic vandalové místo něčeho.
 
2. Hra: Tady jsem opět dal takovej missplay, že mi Míša mohl klidně zatleskat, zabil jsem totiž inckou perilious myra…, s vidinou, že další kolo dám lavamancera, kterej ho sváčne, a kterýho nebude moct zabít, protože nebude moct podem seknout myra :D. Michal sice nemá pod, zato má go for the throat a nějaký diregraf ghouly. Ty sejmu slagstormem. Michal vykládá sidovaného Phyrexian crusadera, kterého nemůžu zabít jinak než shrinou (proč jsem v sidu ty perilious myry neměl radši já achjo) a další kolo ho kopíruje. Já střílím jako divej všechno do hlavy, a dokonce se mi povede to nastavit tak, že Michal má tři životy a já doufám v topdeck incky, voleje nebo slagstormu, ale líznu obv zemi, takže nezbývá než soupeři podat ruku. Hloupý bylo, že ta incka do myra by mi stačila, protože Michal pod vůbec neměl, a ujezdit myrem by mě opravdu nedokázal, když zabíjel na infect, takže bych to měl krásně přesně a mohlo to být ještě napínavý. 0:2¨
 
Ale ve finále Michal prohrává s RG aggrem, který si vzal na starost Aleš Kubeček. Aleš je celkem nadšený, ale nepamatuju se, jestli vyhraný boostery vůbec rozbaloval. Já v těch svých čtyřech měl celkem prd, ale turnaj to byl dobrej, moje fritka šlapala, jak měla a skončil jsem třetí. Příště to trochu ještě vylepším a pomsta bude sladká.
 
Všem díky, jestli jste to dočetli až do konce, i jestli jste to přeskočili a přeju vám mnoho úspěchů :D
 
                                                                                                      Daniel Mráz 
Komentáře
Autor: Miraculeux @ úterý 29. května 2012 21:00
Zdarec, moc pěkný report. Taky jsem teď byl na game dayi s fritkou. Na rozdíl od tebe jsem dopadl s katastrofickým skóre 4:1 :(.
Nechci tě urazit, ale myslím, že si měl z pekla štěstí, ač solidní build a dobré pilotování taky udělalo svoje. Já ty agro matchupy vůbec nedával, v jednom kuse jsem potkával tokeny s Reinforcementama a Vaultem. Asi to bylo taky mým "levnějším" buildem a absencí slagstorm maindeck (fakt prima nápad).
Ps.: Příště bys ses měl radši vyvarovat věty cituji: "...František nemá slipy,
a tudíž může noble jet...", nebýt protřelý Magickovým slangem, tak asi spadnu ze židle :D.

Autor: zima @ středa 30. května 2012 7:32
Miraculeux: Jo, ty slipy jsem dal tak nějak automaticky, přeci jen to už hraju dýl, jedná se samozřejmě o kartu tragic slip, kdo by nevěděl, jinak i přes timely se dá přejet, ten slagstorm toho dělá prostě hrozně moc, uznávám že někde jsem měl opravdu štěstí, hlavně u toho delvera a monoW, ale třeba proti humanům i co jsme testovali to nemusí vůbec přijít ideálně a stejně je to schopný vyhrávat, lootingy hrát nemusíš, ale na aggro metagame jednoznačně vyhodit stormblood berserkey a dát slagstorm, jestli nemáš peníze, někdo ti je určitě půjčí, tomu věřím.. :)

Autor: elden43 @ středa 30. května 2012 11:15
No... report psany stylem "jak jsem si to hrozne povodil", nastesti se autor nebere nebetycne vazne.
Build balicku je spatny. nemam nic proti hrani pet karet, ale jak sam pises, nektere veci jsou proste spatne (ne stromkirk do plna, spatne zazraky v mainu, ktere sly vzdy pryc, nepripraveny side). Naproti tomu Slagstormy v zakladu nevypadaji vubec zle, jen zase narazi na nepripraveny sidu, kdyz by mely jit ven proti kontrolnimu matchupu (chybi univerzalni odpovedi).
Celou dobu jsi mel neuveritelne stesti a souperi bud smulu, nebo neumeli zmulliganovat spatnou ruku. Ty sis to, alespon dle sveho popisu, tahal jako kral, proto mi nakonec veta " já doufám v topdeck incky, voleje nebo slagstormu, ale líznu obv zemi" prijde mimo.
Jinak gratulace k vysledku.

Autor: zima @ středa 30. května 2012 14:01
Asi ti to doslo podle smajliku, ja to psal ironicky, rozhodne bych nepsal report typu "mattes", uznavam, ze jsem mel stesti, ale fritku hraju teprv kratce, side jsem psal ze jsem zpackal, nobly jsem taky psal, proto to sem taky davam, aby se pripadni fritkari poucili z mych chyb, jediny, v cem s tebou nesouhlasim je, ze slagstormy musi proti kontrolu ven, teda proti ub nebo flare urcite, ale kontroly s bilou na me sidujou geista, kteryho jinak skoro neumim porazit :) jinak diky za kritiku, priste to snad zlepsim

Autor: Ufin @ středa 30. května 2012 21:08
smajliku tam bylo az moc snad v kazdem odstavci dva, tak byla cistka :]

Autor: zima @ středa 30. května 2012 21:46
Ja vim vzdyt jsi mi to psal :)

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí