čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

středa 18. července 2012
Recenze Magic 2013 Intro Pack: Path to Victory
Autor: AdamF @ 17:30 :: 3785 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Recenze
 

Vážení Magicoví přátelé, vítejte u první z pěti recenzí na Magic 2013 Core Set Intro Packy!

Intro Pack je předkonstruovaný produkt určený pro začínající hráče. Obsahuje předpřipravený šedesátikaretní balíček, mezi nimi i dvě rare karty, z nichž je jedna foilová, a nově dva 15karetní boostery místo jednoho!
Tyto produkty nejsou určeny na profesionálnější turnajové hraní, ale po úpravě se z nich dají vytvořit balíčky schopné konkurovat balíčkům na menších turnajích.
Každému z pěti Intro Packů byla přidělena jedna legendární bytost. Pro bílomodrý Intro Pack Path to Victory to je Odric, Master Tactician.

 

Zde si prohlédněte decklist.

Path to Victory WotC
Main Deck Sideboard
1 Evolving Wilds
8 Island
16 Plains
3 Ajani’s Sunstriker
2 Arctic Aven
3 Attended Knight
1 Battleflight Eagle
1 Captain of the Watch
1 Courtly Provocateur
2 Crusader of Odric
1 Faerie Invaders
2 Griffin Protector
2 Healer of the Pride
2 Chronomaton
1 Odric, Master Tactician
1 Serra Angel
3 Silvercoat Lion
2 Captain’s Call
2 Divine Verdict
1 Downpour
1 Glorious Charge
1 Oblivion Ring
1 Ring of Thune
1 Safe Passage
1 Tricks of the Trade
 


Všechny obsažené karty jsou z Magic 2013 Core Set, nenajdeme zde jedinou kartu z Innistrad bloku. Hned na úvod se podíváme na Odrica a jeho kartu.

Odric má stejný mana cost, sílu a odolnost jako Hero of Bladehold, která zanedlouho odrotuje. Ačkoliv bílá dostala zpátky schopnost Exalted, která podporuje útok jedné bytosti, Odric bude zajímavý tehdy, bude-li útočit se třemi dalšími bytostmi. Jeho důležitou schopností je first strike, díky kterému některé bytosti ani nebudou mít šanci jej zranit.
Tou hlavní schopností je ale ta, která se aktivuje tehdy, budou-li s Odricem útočit tři další bytosti. V té chvíli můžete určit, zda a jak budou bytosti bránícího se oponenta blokovat. Můžete tedy nechat projít všechno zranění do soupeře nebo pozabíjet jeho bytosti.
Celkově tedy Odric působí jako velmi zajímavá karta a myslím, že na Standardu ho čeká budoucnost.
 


Jeho pomocník Crusader of Odric je nadprůměrný uncommon. Za tři many získat X/X bytost, kde X je počet bytostí pod vaší kontrolou, to není vůbec špatné. Navíc tento Intro Pack obsahuje 25 bytostí a karty tvořící tokeny, takže by se z Crusadera mohla stát silná bytost. Určitě jste si všimli symbolů Avacyn na Crusaderovi a Odricovi a sami Wizardi potvrdili, že Odric je skutečně postavou Innistrad příběhu.

 

Druhou vzácnou kartou je Captain of the Watch. Je to zajímavé rare, protože zahráním jediné karty získáte čtyři bytosti. Captain s sebou totiž přinese tři 1/1 Soldiery. Všem ostatním Soldierům přidává +1/+1 a vigilance, takže se z nich okamžitě stanou 2/2 bytosti schopné blokování i útoku. Captain má také vigilance a ačkoliv je to pouhá 3/3, dokáže na stol přinést útočné číslo 9, což rozhodně není málo.

Pro kapitánku je tady kouzlo Captain's Call, které vám přinese tři 1/1 Soldiery. Kouzlo stojí čtyři many, takže pokud ho zahrajete v pátém kole a v šestém kole kapitánku, budete v následujícím kole moci útočit za šest zranění.

Tokeny vytváří také Attended Knight, který svým příchodem na bojiště vytvoří 1/1 Soldiera.

 

Z tokenů a vlastně z každé další bytosti bude mít radost Healer of the Pride, 2/3 za čtyři many, která vám vrátí 2 životy, kdykoliv pod vaší kontrolu přijde další bytost. 2 životy za bytost rozhodně není málo a Captain's Call vám tedy může vrátit rovnou 6 životů.

 

Součástí Intro Packu jsou také bytosti s lifelink, zde máme Ajani's Sunstriker, 2/2 za WW. Lifelinkem vám může přidat mnoho životů, ale jinak nic zvláštního neumí. Arctic Aven je 2/1 letec za 2U a pokud kontrolujete Island, získá bonus +1/+1. Mít ve třetím kole 3/2 letce je super a pokud budete mít manu nazbyt, můžete s ní Avenovi zaplatit lifelink do konce kola.
 



Battleflight Eagle
při svém příchodu na bojiště dá cílové bytosti +2/+2 a létání do konce kola. Nějakou bytost byste měli kontrolovat vždy, takže efekt Battleflight Eagla by nikdy neměl přijít nazmar. Zatímco Battleflight Eagle posiluje ostatní bytosti, Griffin Protector získá bonus +1/+1 do konce kola, kdykoliv zahrajete další bytost.

 

Chronomaton je zajímavá bytost, která může přijít na stůl hned v prvním kole a pak pomalu sílit a sílit. Sice vás to bude stát nějaké manové investice, ale časem z Chronomatona může být opravdu silná bytost. Vždy jej posilujte během soupeřova útoku po určení blokerů nebo na konci soupeřova kola.

 

Courtly Provocateur si umí pohrávat s bytostmi a dokáže jim tapnutím nařídit, aby blokovaly nebo aby útočily. To může být rozhodující, protože tím můžete danou bytost poslat do spárů vaší silnější bytosti.

 

Faerie Invaders bude nejlepší zahrát jako nečekané blokery při soupeřově útoku, protože 3/3 letec dokáže nějaké bytosti zastavit a sám přežít. V dalším kole si pak už můžete s Faerie Invaders zaútočit.


Serra Angel se mi tady moc nelíbí, ne, že by nebyla dobrá, ale díky Avacyn Restored máme tolik dobrých andělů, že Serra prostě nemá šanci. A poslední bytostí je Silvercoat Lion, 2/2 za dvě many bez schopností. K tomu se nedá moct říct, snad jen to, že pokud můžete, tak Silvercoat Liona nahraďte.

 

Proti soupeřovým bytostem je tady Downpour, který instantně dokáže tapnout až tři bytosti, kterým tak zabrání v útočení a následující kolo se nemusíte bát útočit. Pokud budete chtít bytost rovnou zničit, máte po ruce Divine Verdict. Se všemi typy permanentů si poradí osvědčený Oblivion Ring.
 


Je tady posilovací kouzlo Glorious Charge, které vašim bytostem přidá +1/+1 do konce kola. Vzhledem k tomu, že většina vašich bytostí je bílá, zahrál bych si radši Honor of the Pure, který dává tento bonus staticky.

 

Najdeme tady jediný equipment, Ring of Thune. Vigilance by se někdy mohla hodit a pokud bude bytost bílá, získá každý váš upkeep +1/+1 žeton a během několika kol tak může výrazně zesílit.

 

Nakonec jsou tady dvě karty, které považuji za špatné: Safe Passage, což je drahá mlha, která vás udrží při životě o kolo více, a Tricks of the Trade, aura, která má tu samou nevýhodu jako všechny ostatní aury: vystavujete se riziku ztráty dvou karet za jednu.

 

Manovou základnu tvoří 8 Islandů, 16 Plains a jedna hledací země Evolving Wilds.

 

Strategie Intro Packu Path to Victory

Balíček obsahuje jedinou kartu za jednu manu, Chronomatona. Většina dalších bytostí stojí dvě až čtyři many. Nejlepšími kartami je Odric, Captain of the Watch a Crusader of Odric. Od druhého kola tedy můžete vykládat bytosti, útočit s nimi a rozhodnout hru Odricem nabo Captainem. Skvělé je kombo Healer of the Pride + Captain of the Watch/Captain's Call.

Pokud byste balíček chtěli vylepšit, nesnažte se jej postavit jako Exalted, protože je zde Odric, ale zaměřte se na typ bytostí Soldier. Zajímavými kartami bude také Honor of the Pure, Hero of Bladehold, War Falcon a Ajani, Caller of the Pride.

Doporučuji vyřadit a nahradit tyto karty: Divine Verdict, Safe Passage, Tricks of the Trade, Glorious Charge a Silvercoat Lion.

 

Protože se mi zdá Intro Pack Path to Victory silnější než jiné Intro Packy, nebudu ani navrhovat konkrétní vylepšený decklist. Během rozboru jsem poukázal na horší karty, které může nahradit jinými. Intro Pack obsahuje také dva boostery, ve kterých máte šanci nalézt další vhodné karty do vašeho Intro Packu. Intro Pack Path to Victory si můžete zakoupit u našeho partnerského eshopu Veselý drak za 299 korun.

Doufám, že se vám dnešní recenze líbila a budu se těšit na viděnou u recenze modročerveného Intro Packu Depths of Power.


AdamF

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí