středa 24. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pátek 27. července 2012
Recenze Magic 2013 Intro Pack: Sole Dominion
Autor: AdamF @ 8:00 :: 4052 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Recenze
 

Vážení Magicoví přátelé, vítejte u třetí z pěti recenzí na Magic 2013 Core Set Intro Packy!

Intro Pack je předkonstruovaný produkt určený pro začínající hráče. Obsahuje předpřipravený šedesátikaretní balíček, mezi nimi i dvě rare karty, z nichž je jedna foilová, a nově dva 15karetní boostery místo jednoho!
Tyto produkty nejsou určeny na profesionálnější turnajové hraní, ale po úpravě se z nich dají vytvořit balíčky schopné konkurovat balíčkům na menších turnajích.
Každému z pěti Intro Packů byla přidělena jedna legendární bytost. Pro černobílý Intro Pack Sole Dominion to je Nefarox, Overlord of Grixis.

 

Takto vypadá decklist tohoto Intro Packu.
 

Sole Dominion WotC
Main Deck Sideboard
1 Evolving Wilds
8 Plains
15 Swamp
2 Aven Squire
2 Bloodhunter Bat
2 Duskmantle Prowler
2 Duty-Bound Dead
1 Guardians of Akrasa
1 Knight of Glory
2 Knight of Infamy
1 Liliana’s Shade
1 Nefarox, Overlord of Grixis
3 Servant of Nefarox
2 Tormented Soul
1 Vampire Nighthawk
1 Veilborn Ghoul
2 Walking Corpse
1 Warclamp Mastiff
1 Xathrid Gorgon
1 Zombie Goliath
1 Angelic Benediction
1 Blood Reckoning
2 Cower in Fear
1 Mark of the Vampire
2 Murder
2 Pacifism
1 Ring of Xathrid
 


Nefarox
je nejdražší z pětice legendárních bytostí a jako jediný z nich má Exalted. Kolem mechaniky Exalted se točí celý tento Intro Pack. Najdete zde celkem devět různých karet s Exalted. Nefarox je šestimanový 5/5 letec, pokud bude útočit sám, bude útočit jako 6/6. A Nefarox má navíc další schopnost, která se spustí, pokud bude útočit sám. Při jeho samostatném útoku bude bránící hráč donucen obětovat bytost a to ještě předtím, než bude vůbec moci blokovat. A čelit 6/6 letci a ještě obětovat bytost není zrovna snadná situace. Nefarox je silná bytost, ale je velmi drahý a musí přijít na bojiště ve chvíli, kdy ještě dokáže hru změnit.
 


 

Nefarox dostal sluhu jménem Servant of Nefarox, je to 3/1 bytost za 2B s Exalted. Ona může útočit jako 4/2, což není špatné, a s dalšími Exalted permanenty bude ještě sílit. Pojďme se nyní podívat na další bytosti s Exalted.

 

Dvojice Rytířů Knight of Glory a Knight of Infamy jsou zrcadlové obrazy. Oba dva stojí dvě many, oba dva mají Exalted, oba dva jsou 2/1 a oba dva mají protekci na barvu druhého rytíře. Jedná se o jedny ze silnějších bytostí, budou moci přijít do hry již v druhém kole a dát tak Exalted bytosti, která přišla na stůl první kolo. Samozřejmě budou ještě lepší, pokud bude hrát oponent barvy, na které mají tito rytíři protekce.
 


První kolo můžete zahrát třeba Duty-Bound Dead. Za B dostane 0/2 s Exalted s regenerací za čtyři many. To nepůsobí nijak zázračně, ale pokud zahrajete Duty-Bound Dead a kolo na to jednoho z rytířů, zaútočíte s Duty-Bound Dead jako s 2/4 bytostí, což rozhodně není k zahození.

 

V kole třetím můžete zahrát Guardians of Akrasa, 0/4 defender bytost za tři many s Exalted. Vaši útočící bytost posílí do útoku a bude bránit soupeřovy útočící bytosti.

 

Na čtyřech manách je tady Duskmantle Prowler, 2/2 letec s Exalted, který má haste. A pokud v té chvíli kontrolujete Duty-Bound Dead, Knight of Glory a Guardians of Akrasa, zaútočíte s Prowlerem jako s 6/6 bytostí. A to na čtyřmanovou bytost není vůbec špatné.

 

Dalším letcem je dvoumanový Aven Squire, který je pouhá 1/1. Může ovšem útočit jako 2/2 a dalšími Exalted bonusy může být ještě silnější.

 

Poslední Exalted kartou není bytost, ale enchantment Angelic Benediction. Kromě toho, že útočící bytosti přidává +1/+1, vám také umožní tapnout cílovou bytost, kdykoliv vaše bytost útočí sama. Společně s Nefaroxem tak jednu bytost tapnete, další bude muset být obětována a Nefarox bude 7/7.

 

Druhou rare kartou balíčku je Xathrid Gorgon, 3/6 bytost s deathtouch za šest man. Gorgona má také aktivaní schopnost, za tři many dokáže jako správná Gorgona proměnit bytost v kámen. Ve hře je tato proměna vyjádřena položením žetonu zkamenění. Tato bytost poté získává defender (nemůže útočit), stane se artefaktem a nemůže používat své aktivační schopnosti. Gorgona tedy může během několika kol proměnit soupeřovu armádu v kámen.
 


Bloodhunter Bat
, čtyřmanový 2/2 letec, při vstupu na bojiště soupeři 2 životy ubere a vám 2 životy přidá. Na Limited půjde o skvělý common, ale myslím, že do Intro Packu můžete zařadit lepší karty.

 

Liliana's Shade vám při vstupu na bojiště prohledá knihovnu pro Swamp a dá vám jej do ruky. Ačkoliv to není špatná schopnost, Liliana's Shade bude lepší v monoblack balíčcích, protože její posilovací schopnost je náročná na manu a nešla by tak plně využít.

 

Exalted bude skvělý s Tormented Soul. 1/1 bytost za B, která nemůže být blokována a který zároveň nemůže blokovat. Jinde působí docela nezajímavě, ale se třemi Exalted bytostmi půjde o skvělého útočníka.

 

Nejlepší uncommon kartou balíčku je Vampire Nighthawk, 2/3 letec s deathtouch a lifelink za 1BB. Díky kombinací těchto schopností se jedná o jednu z nejlepších uncommon karet posledních let. Díky létání a deathtouch se vypořádá se všemi bytostmi a s lifelinkem získáte nějaké životy navíc. A to ani nemluvím o tom, jak bude skvělý, když ho vyšlete do útoku s Exalted bonusy...

 

Warclamp Mastiff, 1/1 za W s first strikem, je horší bytost, protože jakmile do hry přijde 2/2 bytost, do konce hry nezmůže vůbec nic, možná jednou nějakou bytost hloupě zablokuje. S Exalted by sice mohl být zajímavý, ale i tak bych radši hrál něco spolehlivějšího.

 

Poslední tři bytosti balíčku jsou Zombie, z nichž bohužel žádná není nějak povedená. Veilborn Ghoul se umí vracet na ruku ze hřbitova po zahrání Swampu, ale od pětimanové 4/1 bychom chtěli něco více. Walking Corpse je vanilková 2/2, Zombie Goliath je vanilková 4/3, takže pokud můžete, nahraďte tyto Zombie jinými kartami.

 

A nyní je na řadě nebytostní část balíčku.

 

Blood Reckoning je čtyřmanový enchantment, který soupeři trochu znepříjemní útočení – kdykoliv zaútočí, ztratí 1 život za každou útočící bytost. To sice vypadá nepříjemně, ale jelikož svými bytostmi udělí více zranění, než kolik ztratí životů, Blood Reckoning soupeře od útočení neodradí.
 


Cower in Fear
je skvělá karta, která může rozhodnou souboje. Instantním snížením síly a obrany soupeřových bytostí o -1/-1 můžete změnit výsledky bitev a ačkoliv toto kouzlo stojí celé tři many, rozhodně jej hrajte.

 

Mark of the Vampire je aura a jelikož aury vás vystavují nebezpečí ztráty dvou karet za jednu, nehrajte je.

 

Murder sice dokáže zničit úplně jakoukoliv bytost bez hexproof nebo nezničitelnosti, ale stojí celé tři many a tak si možná radši zahrajete Tragic Slip, Doom Blade, Dismember nebo Go for the Throat.

 

Pacifism jsem rozebíral už několikrát, je prostě lepší hrát Oblivion Ring, protože ten si poradí s více typy permanentů.

 

Poslední kartou je Ring of Xathrid, který umí poskytnout regeneraci a pokud je daná bytost černá, každý upkeep ji posilní o +1/+1 žeton. Ring of Xathrid bude nejlepší s Nefaroxem, Xathrid Gorgonou, Vampire Nighthawkem nebo Tormented Soul.

 

Manovou základnu tvoří 15 Swampů, 8 Plains a 1 Evolving Wilds.

 

Strategie

Stejně jako Path to Victory, i Sole Dominion je útočný Intro Pack. Bytosti můžete vykládat od prvního kola a od druhého kola můžete útočit. Hru vám dokáží vyhrát i přehlížená Tormented Soul, která se třemi bytostmi s Exalted soupeře porazí za pár kol. Intro Pack hraje velmi levné bytosti a dokáže zvítězit rychle, a tak na Nefaroxe a Gorgonu nemusí dojít.
Co se týče vylepšení, zajímavým kouskem je Disciple of Bolas, který vás donutí obětovat bytost, ale získáte X životů a líznete si X karet, kde X je síla obětované bytosti. Pokud takto obětuje bytost po útoku, která získala několik Exalted bonusů, získáte hodně karet a hodně životů.
Pokud se nebojíte do Intro Packu investovat, perfektní kartou je Sublime Archangel, který přidá Exalted všem vaším bytostem (jedna bytost může mít schopnost Exalted i dvakrát nebo třikrát). Poté je tady zajímavá země Cathedral of War, která přidává jen bezbarovu manu, ale má schopnost Exalted.
Vylepšený decklist vypadá takto:

Sole Dominion - update AdamF
Main Deck Sideboard
1 Nefarox, Overlord of Grixis
1 Xathrid Gorgon
2 Disciple of Bolas
4 Knight of Infamy
4 Knight of Glory
1 Vampire Nighthawk
4 Aven Squire
4 Guardians of Akrasa
1 Ring of Xathrid
3 Murder
4 Duty-Bound Dead
3 Servant of Nefarox
2 Angelic Benediction
2 Duskmantle Prowler
15 Swamp
8 Plains
1 Evolving Wilds
 

Intro Pack obsahuje také dva boostery, ve kterých máte šanci nalézt další vhodné karty do vašeho Intro Packu. Intro Pack Sole Dominion si můžete zakoupit u našeho partnerského eshopu Veselý drak za 299 korun.

Doufám, že se vám recenze líbila a budu se těšit na viděnou u recenze červenozeleného Intro Packu Mob Rule.

AdamF

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí