sobota 20. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 6. srpna 2012
Recenze Magic 2013 Intro Pack: Mob Rule
Autor: AdamF @ 7:20 :: 3822 Přečtení :: 2 Komentáře :: :: Recenze
 

Vážení Magicoví přátelé, vítejte u čtvrté z pěti recenzí na Magic 2013 Core Set Intro Packy!

Intro Pack je předkonstruovaný produkt určený pro začínající hráče. Obsahuje předpřipravený šedesátikaretní balíček, mezi nimi i dvě rare karty, z nichž je jedna foilová, a nově dva 15karetní boostery místo jednoho!
Tyto produkty nejsou určeny na profesionálnější turnajové hraní, ale po úpravě se z nich dají vytvořit balíčky schopné konkurovat balíčkům na menších turnajích.
Každému z pěti Intro Packů byla přidělena jedna legendární bytost. Pro červenozelený Intro Pack Mob Rule to je Krenko, Mob Boss.

 

Takto vypadá decklist.
 

Mob Rule WotC
Main Deck Sideboard
1 Evolving Wilds
8 Forest
15 Mountain
1 Arms Dealer
1 Bladetusk Boar
2 Dragon Hatchling
2 Fire Elemental
2 Flinthoof Boar
2 Furnace Whelp
3 Goblin Arsonist
1 Goblin Battle Jester
1 Krenko, Mob Boss
2 Mogg Flunkies
2 Reckless Brute
1 Rummaging Goblin
1 Torch Fiend
1 Cleaver Riot
1 Fervor
2 Flames of the Firebrand
1 Chandra’s Fury
1 Kindled Fury
2 Krenko’s Command
1 Ring of Valkas
1 Serpent’s Gift
2 Titanic Growth
1 Trumpet Blast
2 Volcanic Geyser
 


Nejdříve se postupně podíváme na všechny gobliny, začneme samotným Krenkem. Krenko je 3/3 bytost za 2RR a potřebuje přijít na bojiště, kde už jsou alespoň tři goblini. V kole následujícím zahrajte dalšího goblina a vytvoříte Krenkem X 1/1 goblinů, kde X je počet goblinů pod vaší kontrolou. Během několika málo kol tak Krenko dokáže vytvořit obrovskou armádu goblinů. Celý balíček je tedy velmi rychlý a agresivní.

Ke Krenkovi patří jeho kouzlo Krenko's Command, kterým si vytvoříte dva 1/1 gobliny. Tato karta tedy slouží jako náplň pro Krenkovu schopnost.
 


Z dalších goblinů tady máme Arms Dealera. To je třímanová 1/1 bytost, která dokáže za dvě many goblina přeměnit ve 4 zranění do bytosti. Tuto schopnost aktivujte poté, co nějakým goblinem zablokujete soupeřovu bytost, a poté tohoto goblina obětujete. Tím pádem zablokovaná bytost neudělí žádné zranění a vy do ni můžete udělit 4 zranění. Zajímavý bude Arms Dealer s Goblin Arsonistem, 1/1 goblin za R, který po smrti udělí 1 zranění cílové bytosti nebo hráči. V případě nouze dokáže Arms Dealer použít svou schopnost i sám na sebe.

 

Goblin Battle Jester je čtyřmanová 2/2, která cílové bytosti zakáže toto kolo blokovat, kdykoliv zahrajte červené kouzlo. Jedná se tedy o způsob, jak zabránit soupeři blokova a uvolnit tak cestu vašim útočníkům.

Mogg Flunkies je 3/3 goblin za pouhé dvě many, ale má nevýhodu. Nemůže útočit ani blokovat sám, takže vždy budete potřebovat alespoň jednu další bytost. To ale není problém, protože bytostí je tady spousta.

 

Červený looter Rummaging Goblin vám za tapnutí a zahození karty lízne kartu. Tímto způsobem se můžete zbavit zemí a jiných přebytečných karet a získat za ně nové karty.

 

Dragon Hatchling je 0/1 letec za dvě many, který se dokáže za R posílit o +1/+0 do konce kola. Jelikož je jeho schopnost manově náročná a tento Intro Pack je dvoubarevný, nebudete tuto schopnost moci plně využít. Navíc také podlehne jakémukoliv 1/X letci. Proto bych Hatchlinga radši vyřadil.

 

Torch Fiend je dvoumanová 2/1 bytost, kterou můžete s doplatkem jedné červené many obětovat a zničit tak cílový artefakt. Pokud budete mít problém s artefakty, doporučuji vám zahrát si obyčejnější a lepší Smelt.
 


Reckless Brute je třímanová 3/1 s haste, která bohužel není goblinem a půjde tak o velmi podprůměrnou bytost. Ačkoliv má sílu tři, dokáže jej v souboji porazit jakákoliv 1/1 bytost.

 

Velmi zajímavou bytostí je Flinthoof Boar, dvoumanová 2/2, která získá bonus +1/+1, pokud kontrolujete Mountain. Může tedy jít o 3/3 bytost v druhém kole. Pokud doplatíte jednu červenou manu, získá navíc Boar haste do konce kola. Podle mě má tady tato karta šanci uchytit se i na Standardu.

 

Bladetusk Boar je čtyřmanová 3/2 s intimidate. Je poněkud předražená a intimidate může být úplně k ničemu, pokud bude soupeř kontrolovat artefaktové bytosti, červené bytosti nebo prostě nebude chtít blokovat. Právě proto bych Boara radši nehrál a zahrál si jinou bytost.

 

Fire Elemental je vanilková 5/4 za pět man. Vanilkové bytosti nejsou to, co by vyhrávalo hry, a tak do Intro Packu místo Fire Elementala zařaďte jinou kartu.

 

V nebytostní části balíčku najdeme velmi důležitý enchantment, Fervor. Toto očarování za 2R trvala poskytuje všem vašim bytostem haste, takže budou moct útočit okamžitě po příchodu na bojiště, Krenko bude moci okamžitě aktivovat schopnost a tokeni, které takto Krenko vytvoří, budou také moci okamžitě útočit.
 


 

Clever Riot je zajímavé pětimanové sorcery, které poskytne všem vašim bytostem double strike do konce kola. Tím pádem vám stačí na bojišti útočná síla 10 a můžete zaútočit pro získání vítězství. Soupeř ale pravděpodobně bude mít nějaké obránce, ale i tak je Clever Riot důležitou kartou.

 

Poté tady máme tři zraňovací kouzla. Flames of the Firebrand udělí 3 zranění rozdělené mezi jednu, dvě nebo tři cílové bytosti a/nebo hráče. Tím pádem můžete jedinou kartou sestřelit až tři malé bytosti a uvolnit tak cestu vašim útočníkům.

 

Tokenovým balíkům ale bude více vadit Chandra's Fury, které za pět man udělí nejen 4 zranění cílovému hráči, ale také 1 zranění každé bytosti pod jeho kontrolou. Nakonec je tady Volcanic Geyser, instant, který za RR a zaplacení X dalších man udělí X zranění cílové bytosti nebo hráči.
 


 

Je tady i několik posilovacích instantů. Kindled Fury přidá za R cílové bytosti +1/+0 a first strike do konce kola. Titanic Growth za 1G přidá cílové bytosti +4/+4 do konce kola. Pro všechny vaše bytosti je zde posilování Trumpet Blast, které přidává +2/+0 do konce kola všem útočícím bytostem. Serpent's Gift není přímo posilování, cílová bytost díky němu získá do konce kola deahtouch za tři many.

 

Poslední kartou je Ring of Valkas, „červený“ prsten. Tento equipment přidá vybavené bytosti haste a pokud je tato bytost červená, tato bytost každý upkeep získá jeden +1/+1 žeton. Sice by tak šly vaše bytosti výrazně posílit, ale nač hrát Ring of Valkas, když hrajete Fervor?

 

Manovou základnu tvoří 15 Mountain, 8 Forest a 1 Evolving Wilds.

 

Strategie Intro Packu a vylepšení

Celý Intro Pack je červené aggro, obsahuje rychlé bytosti a blesky. Jednoduše bude hrát každé kolo nějakou bytost a zvítězíte početní převahou. Vaše už tak rychlé bytosti urychlí Fervor a Krenko dokáže do dvou kol ukončit hru. Zelená barva plní spíše posilovací úlohu.
Co se týče vylepšení, vytvořil bych z Intro Packu čistě červený balíček hrající gobliny. Rozhodně doporučuji zařadit Krenka ve více kopiích. Skvělou kartou, která bohužel brzy odrotuje, je Goblin Chieftain, který vaše gobliny urychlí a posílí. Dalšími kartami, které brzy odrotují a hodí se do tohoto Intro Packu, jsou Goblin Grenade a Goblin Fireslinger. Z mytických karet můžete přidat dražší Thundermaw Hellkite nebo střílící Chandru, the Firebrand.

Mob Rule - update AdamF
Main Deck Sideboard
4 Krenko’s Command
3 Krenko, Mob Boss
3 Flames of the Firebrand
4 Goblin Arsonist
3 Arms Dealer
3 Goblin Chieftain
2 Goblin Grenade
2 Fervor
24 Mountain
2 Rummaging Goblin
4 Mogg Flunkies
2 Cleaver Riot
1 Chandra, the Firebrand
3 Goblin Battle Jester
 


Intro Pack obsahuje také dva boostery, ve kterých máte šanci nalézt další vhodné karty do vašeho Intro Packu. Intro Pack Mob Rule si můžete zakoupit u našeho partnerského eshopu Veselý drak za 299 korun.

Doufám, že se vám recenze líbila a budu se těšit na viděnou u recenze zelenočerného Intro Packu Wild Rush.

AdamF

Komentáře
Autor: milape @ pondělí 6. srpna 2012 12:55
Jelikož články sám píšu, tak vím, co to je přijít na chyby a překlepy, ale..tenhle text není fakt moc dlouhý. Wild Rush má být zeleno/černý balíček, ne červenozelený, který dnes "recenzuješ", v úvodní anotaci je také odkaz na 3 recenzi, tahle je čtvrtá..
Jinak autorův standardní "rozbor", který je fakt jen opsáním textu karet s trochou omáčky o hraní. Ale asi nejsem cílová skupina kupujících a proto se mě tyhle články k intropackům už delší dobu prostě nelíbí..

Autor: Jerry @ úterý 7. srpna 2012 9:16
Mně se články o intro edicích líbí a jsem rád, že jsou tu. Díky za ně!

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí