pátek 19. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

středa 8. srpna 2012
Recenze Magic 2013 Intro Pack: Wild Rush
Autor: AdamF @ 7:30 :: 3678 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Recenze
 

Vážení Magicoví přátelé, vítejte u páté, poslední z pěti recenzí na Magic 2013 Core Set Intro Packy!

Intro Pack je předkonstruovaný produkt určený pro začínající hráče. Obsahuje předpřipravený šedesátikaretní balíček, mezi nimi i dvě rare karty, z nichž je jedna foilová, a nově dva 15karetní boostery místo jednoho!
Tyto produkty nejsou určeny na profesionálnější turnajové hraní, ale po úpravě se z nich dají vytvořit balíčky schopné konkurovat balíčkům na menších turnajích.
Každému z pěti Intro Packů byla přidělena jedna legendární bytost. Pro zelenočerný Intro Pack Wild Rush to je Yeva, Nature's Herald.

 

Decklist Intro Packu Wild Rush:
 

Wild Rush WotC
Main Deck Sideboard
1 Evolving Wilds
16 Forest
8 Swamp
1 Acidic Slime
3 Arbor Elf
2 Centaur Courser
2 Deadly Recluse
2 Duskdale Wurm
2 Garruk’s Packleader
1 Mwonvuli Beast Tracker
1 Primal Huntbeast
1 Sentinel Spider
2 Spiked Baloth
2 Vastwood Gorger
1 Yeva, Nature’s Herald
1 Yeva’s Forcemage
1 Crippling Blight
2 Essence Drain
1 Fungal Sprouting
1 Naturalize
1 Predatory Rampage
1 Prey Upon
2 Public Execution
1 Rancor
2 Ranger’s Path
1 Ring of Kalonia
1 Rise from the Grave
 


Legendární bytostí tohoto Intro Packu je Yeva a dle mého názoru se jedná o nejlepší bytost z celé pětice. Yeva je totiž čtyřmanová 4/4 bytost s flash, tím pádem může soupeře překvapit během jeho útoku nebo ji můžete seslat na konci soupeřova kola, takže ve vašem kole bude moci útočit. Důležitější schopností je ale to, že flash dává také všem vašim zeleným kartám bytostí na vaší ruce. Pokud máte pět odtaplých zemí, na ruce tři karty a Yevu na stole, odváží se soupeř zaútočit? Vždyť za pět man se dají seslat zajímavé bytosti a mohl by tak své útočníky poslat na sebevražednou misi.

Yeva tedy soupeře svou přítomností na stole soupeře uvádí v nejistotu, čehož vy můžete patřičně využít.
 


 

Yeva k sobě stejně jako všichni ostatní legendární bytosti z Magic 2013 dostala svou kartu. Yeva's Forcemage při vstupu na bojiště přidá cílové bytosti bonus +2/+2 do konce kola. Je to třímanová 2/2 a nemá flash, který bývá u bytostí tohoto typu obvyklý. S Yevou je ale mnohem zajímavější, protože tak dokáže překvapit uprostřed souboje.

 

S některými bytostmi na ruce bude Yeva ještě nebezpečnější. Třeba takový Deadly Recluse je 1/2 pavouk za dvě many s deathtouch a reach. Poté, co soupeř zaútočí, jej můžete díky Yevě seslat a pavouk tak může zabít jakoukoliv bytost.

Větším pavoukem je pětimanový Sentinel Spider, což je 4/4 bytost s vigilancí a reach. Díky vigilanci se jedná jnejen o blokera, ale i útočníka, a díky reach dokáže zablokovat i létající bytosti.

 

S Yevou bude skvělý i Acidic Slime, pětimanová 2/2 bytost s deathtouch, která při vstupu na bojiště zničí cílovou zemi, artefakt nebo očarování. Můžete tak po vyhlášení útoku zničit posilovací Honor of the Pure, equipmenty typu Sword of War and Peace nebo zemi jako Vault of the Archangel. Acidic Slime by si prostě vždy měla najít svůj cíl.

 

Pro manové urychlení je zde Arbor Elf. Dalo by se říci, že je to Llanowar Elves na jiný způsob. Llanowaři přidávají zelenou manu do mana poolu, Arbor Elfové odtapují Foresty. Rozdíl by to mohl být tehdy, pokud v Return to Ravnica vyjdou původní ravnické dual-landy.
 


Garruk's Packleader je silná bytost spojená s karetní výhodou. Za pět man získáte 4/4 bytost, která vám lízne jednu kartu, kdykoliv na bojiště pod vaši kontrolu přijde bytost se silou 3 nebo vyšší. V tomto Intro Packu naleznete spoustu silných bytostí a Packleader vám tak může vygenerovat skvělou karetní výhodu.

 

Mwonvuli Beast Tracker vám umožní najít si tu bytost, kterou zrovna potřebujete. Jedná se o 2/1 Humana za 1GG, který vám po příchodu na bojiště prohledá knihovnu pro kartu bytosti, která má trample, reach, deathtouch nebo hexproof (to jsou nejčastější keywordové schopnosti zelených bytostí). Tuto kartu ukážete všem hráčům a dáte ji na vršek vaší knihovny. Výběr je sice trochu omezený a vyhledaná bytost vám nejde okamžitě na ruku, ale i tak se jedná o zajímavou kartu.

 

Pak tady máme dvě bytosti s trample. První je Spiked Baloth, 4/2 za čtyři many. Sice dokáže nějaké zranění protramplovat, ale zabije ho jakákoliv bytost se silou 2 a vyšší. Duskdale Wurm, sedmimanová 7/7 bytost s trample, takový problém nemá. Dokáže pozabíjet potencionální blokery a ještě nějaká zranění protrampluje do protihráče.

 

V balíčku najdeme jedinou bytost s hexproof - Primal Huntbeast. Jedná se o čtyřmanovou 3/3, ale díky hexproof bude pro soupeře problém se jí zbavit.

 

Nakonec jsou tady dvě vanilkové bytosti - Centaur Courser, třímanová 3/3, a Vastwood Gorger, šestimanová 5/6. Vanilkové bytosti nejsou moc zajímavé, pokud můžete, nehraďte tyto dvě bytosti jinými kartami.

 

Dostáváme se k nebytostní části Intro Packu, kde se nachází i černé karty. Crippling Blight je aura za B, která zabrání očarované bytosti blokovat a zeslabí ji o -1/-1. To může některé bytosti přímo zabít, ale stejného efektu (a někdy mnohem vyššího efektu) dosáhneme díky Tragic Slipu, který je navíc instantí.

Essence Drain je sorcery za 4B, které cílové bytosti nebo hráči udělí 3 zranění a vám 3 životy přidá. Černá není na takovéto zraňování nejlepší barvou a může si zahrát mnohem lepší klasické ničení (Doom Blade, Go for the Throat).

Dále tady je Public Execution, což je šestimanový instant, který dokáže zničit jakoukoliv bytost pod oponentovou kontrolou a všem jeho ostatním bytostem přidá “bonus” -2/-0. Nejlepší bude zahrát jej po vyhlášení útoku, kdy tak zničíte soupeřovu nejsilnější bytost.
 


Druhou vzácnou kartou balíčku je Predatory Rampage, sorcery za 3GG, která všem vaším bytostem přidá +3/+3 do konce kola a zároveň donutí všechny oponentovy bytosti toto kolo blokovat. Tím pádem můžete pozabíjet i celou soupeřovu armádu. Predatory Rampage bude tím lepší, čím více budete mít bytostí. A několik bytostí vám dokáže levně vytvořit Fungal Sprouting, které do hry položí X 1/1 Saproling tokenů, kde X je rovna síle vaší nejsilnější bytosti.

 

Poté tady je sideboardová karat Naturalize, kterou levně zničíte enchantmenty či artefakty.

 

Z Innistrad se vrací Prey Upon, které vyvolá souboj mezi vaší a soupeřovou bytostí. Většinou můžete nechat bytosti bojovat tak, aby vaše bytost přežila a soupeřova zemřela. Velmi zajímavý bude Prey Upon s Deadly Recluse, který díky deathtouch při souboji zabije jakoukoliv bytost.

 

Dále je tady velmi významná aura – Rancor! Bonus +2/+0 a trample za jedinou zelenou manu, to jsou vskutku skvělá čísla. Navíc Rancor netrpí nevýhodou všech aur (tedy tím, že pokud něco očarovanou bytost zničí, ztratí dvě karty za jednu). Rancor se totiž poté, co byl odložen z bojiště na hřbitov, vrátí do vaší ruky. Můžete jej tak sesílat znovu a znovu.
 


 

Pro manové urychlení ze čtyř man na šest tady je Ranger's Path, které vám v knihovně vyhledá dva Foresty a položí je do hry taplé.

Vaší nejsilnější bytost můžete povolat zpátky do hry díky Rise from the Grave. Za pět man si vrátíte kartu bytosti z hřbitova přímo do hry a tato bytost se stane ke svým dalším typům černou Zombií.

 

Poslední kartou je Ring of Kalonia. Stejně jako ostatní prsteny stojí dvě many a jednu manu na equip. Vybavená bytost získá trample a pokud je zelená, položíte na ni každý váš upkeep +1/+1 žeton. Nejzajímavější bude s Yevou, Deadly Recluse a Primal Huntbeast.

 

Manovou základnu tvoří 16 Forestů, 8 Swampů a 1 Evolving Wilds.

 

Strategie Intro Packu a vylepšení

Levné silné bytosti charakterizují zelenou barvu many - za málo many můžete seslat hodně silných bytostí a s nimi postupně soupeře porazit. Černé ničení vás zbaví nejsilnějších obránců a vy můžete dál hrát svou hru. S Yevou bude hraní ještě mnohem zajímavější.
Jedinou novou kartou je Wolfir Silverheart z Avacyn Restored. Pokud jej zahrajet s flash díky Yevě, získáte tak dvě 8/8 bytosti.

Wild Rush - update AdamF
Main Deck Sideboard
3 Yeva, Nature’s Herald
2 Wolfir Silverheart
4 Arbor Elf
4 Deadly Recluse
3 Primal Huntbeast
2 Mwonvuli Beast Tracker
3 Sentinel Spider
3 Rancor
2 Ranger’s Path
2 Spiked Baloth
1 Predatory Rampage
2 Fungal Sprouting
2 Prey Upon
2 Duskdale Wurm
25 Forest
 


Intro Pack obsahuje také dva boostery, ve kterých máte šanci nalézt další vhodné karty do vašeho Intro Packu. Intro Pack Wild Rush si můžete zakoupit u našeho partnerského eshopu Veselý drak za 299 korun.

Celkově hodnotím Intro Packy M13 jako snad nejpovedenější Intro Packy vůbec - přítomnost foilových legendárních bytostí (které se všechny hrají na Standardu) a dvou boosterů dělá z těchto Intro Packů mimořádně povedené produkty.

AdamF

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí