čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 8. července 2013
Standard: Izzet Smash vs. Esper Control video
Autor: LoboCZE @ 23:10 :: 2983 Přečtení :: 6 Komentáře :: :: Standard, Tvorba balíků
 
V článku najdete tři záznamy her, kde spolu hrají bratři duškové Esper control vs. Izzet Smash. Jak jsme se přesvědčili, často je lepší se na balíček a hru přímo podívat než číst 10 článků :-). Na druhou stranu jsou videa trošku monotóní a proto jsme je obohatili o komentář, který napsal Petr Sochůrek (loňský vítěz nejprestižnější české serie CMUS Sixtour).

Nejprve se podíváme na oba dva balíčky a jejich decklisty

Esper Control Jakub Dušek
Main Deck Sideboard
2 Detention Sphere
4 Augur of Bolas
3 Snapcaster Mage
2 Dissipate
4 Supreme Verdict
2 Terminus
4 Sphinx´s Revelation
3 Think Twice
3 Warped Physique
1 Aetherling
2 Far // Away
2 Azorius Charm
28 lands (3 Nephalia D.)
2 Negate
1 Dissipate
1 Witchbane Orb
2 Jace, Memory Adept
1 Terminus
2 Purify the Grave
2 Duress
1 Time Spiral
1 Pithing Needle
1 Tragic Slip
1 Obzedat, Ghost Council

Izzet Jakub Dušek
Main Deck Sideboard
3 Glacial Fortress
2 Hallowed Fountain
4 Steam Vents
4 Sulfur Falls
2 Clifftop Retreat
4 Sacred Foundry
1 Mountain
4 Artful Dodge
4 Faithless Looting
4 Pillar of Flame
4 Thought Scour
4 Boros Charm
3 Izzet Charm
4 Searing Spear
3 Snapcaster Mage
4 Guttersnipe
4 Nivix Cyclops
2 Faith’s Shield
1 Faith’s Shield
2 Think Twice
1 Jace, Memory Adept
1 Harvest Pyre
3 Boros Reckoner
2 Electrickery
2 Warleader´s Helix

A zde již je první video:




Komentář Petra:
(jako vždy, pokud neznáte Petra, tak vězte, že je třeba brát jeho komentáře s nadsázkou :-)
1 hra začíná mulliganem ze strany esperu a snap keepem ze strany unplayable.dec, nejsme si jistý co měl esper za ruku ale myslíš že to bylo něco jako 5 zemí dissipate sféra, což bych sice taky mulliganoval ale myslim že je to dost těsný a takovej Kubík Tóthů by si pomlaskal jak mu to nedofelilo, na šesti má esper nuts a hra začíná; izzet zkušeně nehraje looting v prvnim (nemyslim to ironicky), ve druhém kole už ho ale zahraje, s čímž taky souhlasím protože potřebuje najít nějakou potvoru do třetího/může zahrát snapcástra na looting, zahodí arful dodge což je nobrainer a looting (tady bych asi radši zahodil zem). Nakonec to ale nehraje moc roli, hra pak probíhá v klidu, snappy projede za dva a izzeťák hraje na konci kola spear což nejspíš značí že má an ruce dost blesků protože má v hrobě 2 looting a spear normálně neni uplně ideální karta v tomhle matchupu. Takže kdyby neměl víc blesků tak by si incošku spíš nechal do lootingu (ale co já vim), tudíž bych bejt espeřákem zabil snappyho co nejdřív aby mi nedával zbytečný damage (je dost možný že už ho měl zabít minulý kolo místo think twicu, ale nevidim pořádně celou jeho ruku). Snappy dostane zabíjenim za dvě many, což sice hraje kolem izzet charmu ale zas příští kolo nemůže dát  dvojmanový zabíjení + flashback think twicu. Neřikám že to zahrál špatně jen něco na zvážení, izzeťák ho podle mě nevysvětlitelně vypeče jen jednim charmem (ledaže by hrál kolem syncopačky). Další kola probíhají v pořádku akorát se mi nelíbí že si espeřák an konci kola nevrátil augura, je jasný, že může prohrát jen když ho speče takže když trefí rušení nebo revelaci tak už nemůže prohrát, tuhle play se rozhodne udělat ve svém kole protože 1 damage se vyplatí za dvě many (ne) dělá u toho že počítá na prstech což naprosto nedává smysl pekař se rozhodne pássnout s charmem up na revelaci jenže espeřák může kolem charmu jednoduše hrát a myslim že měl prostě procyclit a snažit se líznout si pillar/spear (dissipačku stejně neporáží),líže si ale snappyho espeřák nic nemá tak ho nakonec dopeče.

Od Jakuba Duška tu máme ještě přehled Sideboardování:




A zde druhé video.




Komentář Petra:
2.hra je po sidu, hra začíná snap keepem na obou stranách a hned první play nechápu; sacred foundry go?! vidim na tý ruce though scour a to že si ho chce nechat na nivmaguse je sice pěkný ale tento matchup je o něčem jiném. Nivmagus prostě nemůže nikdy přežít, ten matchup je tak strašlivej, že jediný jak může vyhrát je že ho nějakym způsobem vypeče jako v první hře, nebo přes value snapcastery nebo že bude mít něco jako 4 země potvoru a faith a esper bude mít smůlu, pro všechny tyhle případy je lepší scour zahrát (to že si dá za 2 je naprosto irelevatní) (je možný že neměl v ruce modrý dual a jen jsem přehlíd obrázek, ale v tom případě je lepší začít sulphur fallou protože si můžete příští kolo líznout modrej dual+ další scour) scour se rozhodne zahrát nesmyslně na konci kola protože looting si líznout nemůže (může) (jednoduše by měl dělat všechno proto aby hitnul 4 landdrop na nivmagus + faith). Izzeťák se untapne s nivmagusem a zahrej LOOTING?! on měl celou dobu looting a nezahrál ho?! No v lootingu zemi nenajde takže si řekne že má smůlu a že esper nesmí nic mít a zatape se do incošky takže nemá na faith, překvapivě dostane charmem a hra tím v podstatě končí.

Třetí video:






Komentář Petra:
3.hra opět jednoduché keep, následované, dle mého názoru, opět špatnou prací s Though Scourem jako druhou hru. Mancer (který měl být reckoner) dostane zabíjenim a druhej taky, nutno podotknout že zahrání druhýho Mancera je daleko horší než toho prvního ( je celkem jedno jeslti umře elektromancer nebo reckoner za předpokladu že dame 4 zem mancer+ faith a tohle z něj aspoň může vytáhnout zabíjení, ale zahrát druhýho bez faithu je dle mého názoru chybou (chápu že má reckoner+ pyre ale untapnout se s electromancerem je podle mě pořád lepší nemluvě o tom že si dolíz druhýho reckonera)) izzeťák zase missnul landdrop a pomřeli mu všechny potvory, takže hra v tenhle moment v podstatě opět končí.


Věříme, že se Vám videa líbila a že si samotné hře a navíc díky komentářům  z nich odnášítě spoustu poučení :-).

Vaše postřehy uvítáme v komentářích.

Komentáře
Autor: Grahf @ úterý 9. července 2013 9:49
Komentátor by sa mal naučiť správne menovať karty, žiadny nivmagus, ani electromancer sa v hre nenachádzal :)

Autor: Flamberg @ úterý 9. července 2013 12:55
Díky za tento typ článku. Myslím, že si z něj něco odnese každý začátečník. Jen by to chtělo nějak zaonačit, aby bylo vždy jasné, co má kdo na ruce.

Autor: Aggrokumano @ středa 10. července 2013 2:01
V Blitzu mi chybí nejlepší karta v tomto matchupu - Geist of Saint Traft :(

Autor: troglo @ středa 10. července 2013 9:08
Můžu se zeptat někoho zkušenýho: Proč je lepší hrát looting až ve druhém kole? Nemůže to být přece kvůli dvoum životům z duálu...

Autor: Grahf @ středa 10. července 2013 9:28
ja hrajem nonrare verziu s burning vengeance, o dosť zábavnejšie.

Autor: Miky9 @ středa 11. září 2013 13:06
Esper je docela nadupaný, nemám žádné výhrady. 4 Revelace, good luck. Naopak UWR je podle mě složený hodně pod své možnosti. Boros Reckoner + Harvest Pyre tvoří skvělou kombinaci s tím vším a cestu do základu by si měl najít. Reckoner, Harvest Pyre tak za +-20, krytí Dispelem, bye. Popřípadě Blasphemous Act do sidu. Electrickery a Think Twice v sidu jsou podle mě zbytečné. Osobně bych sideboard zaDispeloval. Jinak díky za videa. Tyto archetypy patří k těm nejzábavnějším.

Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí