čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 1. srpna 2013
Worlds 2013 - shrnutí 1. dne
Autor: JakubMG @ 13:04 :: 1999 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky
 

Worlds 2013 - shrnutí 1. dne



Co se za první den událo?
  1. Draft Modern Master - 3 kola
  2. Hall of Fame - 3 noví členové byli oznámeni
  3. Standard - 3 kola

1. Draft Modern masters

Draft Modern masters je jedním z nejlepších a nejzajímavějších draftů vůbec. Je to dáno tím, že je zde mnoho různých strategií a mnoho archetypů. Ben Stark uhrál 3:0 s Affinitou a rozhodl se pro ni až na konci prvního boosteru, kdy zjistil, že tento archetyp je otevřený. Pro přehled archetypů se můžete podívat na tento článek, kde archetypy na videu rozebral Jan Kotrla.

Martin se Standou seděli u jednoho stolu. Martin Jůza uhrál 0:3. Jeho draft nezačal špatně, když začal Adarkar Valkyrie, Marsh Flitter a Horobis Whisper.




Ve čtvrtém a pátém boosteru však černá i bílá dost vyschla a Martin vzal v tomto pořadí Tromp the Domain a Giant Dustwasp. Zelené karty chodily i nadále a na 9. pick !! přišel Trygon Predátor. Z ostatních picků již nic zajímavého nebylo, snad jen 11. pick Empty the Warrens, které mohou být hodně silné ve Stormu (nechápu, že ho nikdo nezačal brát, protože nalevo od Martina šly dva po sobě).Na 12. a 13. pick přišly 2 Molderwine Cloaky, zelená byla hodně otevřená. Bohužel to znamenalo, že buď bude muset Martin nabrat hodně fixace a nebo se vzdát jedné z barev black / white.

 Když otevřel Martin druhý booster, musel být zklamaný. Karty byly hodně slabé a tak vzal Martin landu Vivid Grove. Po druhém picku Electrolyze a třetím Skyreach Manta zamířil Martin k pětibarvě s důrazem na zelenou. Na osmý pick dal přednost Juzam Witnessce před Incremental Growth (za sebe bych vzal asi to druhé).

First pick ve třetím boosterů byl opět ve znamení fixace - search for tomorrow. Z dalších karet pak nabral ještě jednu Mantu a Etched Oracle.

Balíček to nebyl úplně špatný, ale chybělo dostatek zabijení a byl náchylný na color screw.


Standa měl podobný balíček s rozdílem, že měl o malinko silnější karty (zejména modré lízání) a víc zabijení. Pravděpodobně měl i více štěstí, protože výsledek byl diametrálně odlišný od Martina, zatímco balíček nikoliv :-). Standa uhrál 2:1.

Věřím, že nám kluci napíšou detaily o jejich draftu do komentářů.

2. Hall of Fame

Do Hall of Fame byli zvoleni:
  1. Luis Scott Vargas
  2. William Jensen
  3. Ben Stark
Výsledek volby by mohli okomentovat jiní a více povolaní. Názor si konec konců můžete udělat např. zde, na konci tohoto článku je ke stažení PDF soubor s přehledem a popisem všech kandidátů.  Martin Juza skončil jako 8., což je super a věřím, že pokud se mu podaří do další sezony uhrát další body, tak by mohl být příští rok zvolen (mnoho lidí říká, že potřebuje ještě jednu TOP 8 na Pro Touru). Z mého osobního pohledu spíš potřebuje se odlišit od ostatních kandidátů a stát se nějak speciální, anglicky to zní o hodně lépe: "Stand out from the crowd". Druhým problémem je, že není američan, protože z marketingového důvodu potřebují WotC do Hall of Fame američana/y.

3. Standard - 3 kola

Na standardu Standa uhrál 1:2, Martin 0:3. Zatímco Standa byl na coveragi a mohli jsme si všimnout, že hraje UWR kontrol založený na Assemble the Legion, tak u Martina ani bohužel nevíme, co hraje (nebo jste ho někdo zahlédl?). Decklisty mají být zveřejněny na konci středy, ale vzhledem k tomu, že již čtvrtek 0:05, tak možná WotC mysleli americký čas :-)).

Každopádně balíček s Assembly the Legion se objevil i u dalšího hráče a mohl by tak získat na ceně. Na
Černém rytíři jsem si pro jistotu pořídil čtyři kopie po krásných 25 Kč:-).

Dle komentářů na Twitteru byl metagame následující 8 uwr, 5 junds, 1 boros, 1 gruul, 1 naya.

Pokud víte víc, neváhejte se podělit o informace v komentářích.

Do komentářů prosím taktéž napište, jak hodnotíte nový účet na Twitteru, pomocí kterého Vám zprostředkováváme to nejdůležitější z mistrovství světa.

To je pro dnešek vše a držíme klukům palce na lepší zítřek/ky :-).


Za Magic-Guru, Luboš.

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí