pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

sobota 3. srpna 2013
Worlds 2013 - Shrnutí 4. dne
Autor: JakubMG @ 21:05 :: 1790 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky
 

Témata:

1. Team Sealed Return to Ravnica (3 kola)
2. Team unified Standard (3 kola)
3.  Rozlosování na zítřek

1) Team Sealed Return to Ravnica

Po pátku jsme neměli příliš dobrou výchozí pozici: 12 bodů v druhé polovině pole. Jak se však díky "zajímavému" systému postupů ukázalo, nebylo to vlastně moc relevantní. Systém spočívá v tom, že týmy jsou rozděleny do skupin po 4 a v rámci nich se hraje systémem každý proti každému (tj. 3 zápasy). Nejlepší dva týmy ze skupiny postupují. Nehraje tak roli, jesteli jste v prvním dnu uhráli 7:0, či 4:3 (jako v případě ČR). Jediné, v čem vám první den pomůže je tzv. Seeding, který rozhoduje při rovnosti bodů, tj. je to vlastně pomocné hodnocení.

Tento systém se nezdá úplně fér a může tak eliminovat team, který má po 7 kolech 7:0 a dostane na sealedu špatný pool, nebo po 10:0 škobrtne na standardu 1:2.

Pravidla jsou však takto nastavena a Čechům celkem pomohla :-).

Na Sealed decku jsme opět udělali 3 výhry, je vidět, že máme v tomto oboru praxi (dost možná díky oblíbenosti prerelease a 2HG prerelease). V této části turnaje jsme porazili Mexiko, Turecko i Ukrajinu.

Zajímavým bodem v coveragi byl příspěvek Bena Starka, jak se má takový Teamový sealed deck stavět. Myšlenka spočívala v tom si rozložit Return to Ravnica na 15 hromádek, kde 5 hromádek jsou mono-colored kouzla a 10 dle jednotlivých guild. Potom se vyřadí slabé guildy a z toho by měly již barevné kombinace vyplynout...


Zde standingy po třetím kole druhého dne, kde jsme byli na pěkném pátém místě:




2. Team unified Standard

A zde je rozlosování do skupin na standardní část. Těsně jsme nebyli na prvním místě v rámci poolu, ale 2:1 nakonec tak i tak stačilo. Prohráli jsme pouze s Novým Zélandem. 



3) Rozlosování na zítřek

Zítra nastupujeme v 9.00 proti Novému Zélandu (jednou nás už porazil, tak snad se to nebude opakovat). Vetší respekt mám tedy z Rakouska, či Maďarska, Rakouský tým byl po základní části první a Maďarský je pěkně našlápnutý.





Zajímavostí je, že v TOP 8 je 6 Evropských týmů (nebo možná 7, budu-li počítat Island). A nejde také přehlédnout, že jde o spíše menší země. Je to dáno tím, že lidé se mohou v menší zemích lépe potkat a spolu testovat? Rozhodně např. na Sealdu je to dle mého názoru dost relevantní, aby byli hráči sladěni a nediskutovali o každém rozhodnutí (při stavbě balíčků) dlouhou dobu a také, aby dobré nápady teamu nezůstaly nepovšimnuty (ostatně jako u kteréhokoliv teamu).

Každopádně zítra hodně štěstí našim borcům, budou ho potřebovat. Připomenu, že formátem je standard a začínáme 9.00.

Za Magic-Guru.cz, Luboš Lauer.

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí