pátek 29. března 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

pondělí 5. srpna 2013
Worlds 2013 - Shrnutí 5. dne
Autor: JakubMG @ 21:11 :: 2354 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky
 

Co se za poslední den událo?

  1. TOP8 Magic World Cup - Teamy

  2. TOP4 World Championship - Jednotlivci

     

1) TOP8 Magic World Cup – Teamy

Hned první zápas nám nabídl souboj dvou adeptů na titul. Kapitán Francie Raphael Levy nejprve jednoznačně smontoval Marijna Lybaerta rychlým Wolfir Silverheartem a následně Belgie prohrála i mirror kontrolů. Našemu teamu se podařilo vrátit Novému Zélandu prohru ze základní části a mimo kamery postoupit do TOP4. Toto důležité vítězství kvalifikovalo všechny členy teamu na PT Theros. Na tomto ProTouru si tedy zahraje již 10 českých hráčů, což bude s přehledem největší česká výprava posledních let. Ve zbylých zápasech porazilo Maďarsko papírově silnější Rakousko a v souboji outsiderů Island porazil Estonsko.
V TOP4 se pak již oba zápasy dočkaly feature matche a tak jsme mohli fandit českému teamu v přímém přenosu a to dokonce v normální čas. Při představování teamů nám komentátoři dopřáli několik statistik o Leoši, který jak se ukázalo měl nejnižší lifetime win % ze všech účastníků na Magic World Cupu. (Jeho lifetime win % je 34%).




Dle mého názoru jsme byly lehce v nevýhodě ohledně matchupů. GW by mělo mít na RG dobrý matchup a Jund to na Hexproove také nemá nejhorší. Standa pak byl favoritem v mirroru kontrolů. Nakonec to ale byla česká výprava, která první získala bod, když Michal Mendl porazil ve třetí hře soupeře, který si nedokázal líznout třetí zemi dostatečně rychle a Michal navíc předvedl skill s Domrim, který otáčel jak mohl. Bohužel Standa prohrál první hru v mirroru, přestože byl dle mého názoru vysoce favorizován. Soupeř si však lízla svůj one-off Moorland Haunt a Standa navíc nedokázal najít země. V druhé hře pak naopak našel zemí až přehršel a soupeř ho dokázal zabít opravdu smutnou play páté kolo Archanděl a šesté kolo Hellkite a pak už jen tlak. Vše tak záleželo na Jund vs Hexproove pilotovaný Leošem Kopeckým. Leoš dokázal vyhrát druhou hru z pěti (v první šel také do pěti) a ve třetí hře šli oba hráči do šesti. Oba hráči měli lehce horší draw, kdy Jund si za celou hru nelízl ani jednu Lilianu, Barter a ani Bonfire za Miracle. Hra se tak dostala do situace, kdy našemu teamu stačila libovolná aura k vítězství ve třech draw. Bohužel první dvě byly země, což navíc dovolilo divoké flipování soupeřova Huntmastera. Maďarský hráč tak nakonec dokázal uracovat Fiendslayer Paladina s dvěma aurama a zajistil Maďarsku postup do finále mistrovství světa. Přes lehce smolný konec však dokázal český team opravdu hodně a TOP4 je obrovský úspěch, který hráčů krom 4000 USD a šesti ProPointů zajišťuje i kvalifikaci na další ProTour. Všichni hráči tak mají skvělou pozici pro tuto sezóny, protože jsou již teď fakticky na devíti ProPointech. Členům našeho teamu gratulujeme a doufám, že se jim povede navázat na úspěšný začátek.

V druhém zápase pak Francie pokračovala ve své jízdě a nedala Islandu moc šancí.
Ve finále jsme se pak mohli pokochat opravdu dech beroucím mirrorem Jundů. Nejprve si Maďarsko dokázalo topdecknout Bonfire v zoufalé situaci, aby nakonec hra skončil v epickém topdeck módu, kdy si Maďarsko i přes dvě Underworld Connection nedokázalo líznout removal ani hrozbu dostatečně rychle. Třešničkou na dortu bylo poslední draw z Connection, které bylo Bonfire. Kdyby si ho schovali Maďaři do soupeřova kola, tak by mohli zahrát Bonfire za Miracle a zvítězit. Za stavu 1:1 v sérii a 1:1 v zápase hra dospěla do situace, kdy maďarský hráč měl nasátou Olívii na prázdném stole a Francie tak měla jeden draw na removal, Bonfire, Rakdos Return a nebo vlastní Olivii. Nakonec to byl právě Rakdost Return, který spolu s množstvím zemí znamenal lethal pro Francii. Francie se tak stala letošními mistry světa.



 

 

2) TOP4 World Championship – Jednotlivci

Po skončení základní části jsme se mohli podívat na poměrně rychlý zápas mezi Benem Starkem (rychlý na to, že to byl mirror dvou UWR) a Shaharem, kde Shahar tahal za delší konec provazu. Reid Duke pak v těsném zápase porazil BG Joshe a mohli jsme jít na finále. Reid Duke velice rychle vyhrál první dvě hry a vypadalo to, že Shahar nemá na Hexproove dost odpovědí. Podařilo se mu však nejdříve pomocí Command + Supreme Verdict ukontrolovat třetí hru a ve čtvrté poté přetlačit Hexproove za vydatné pomoci Commandu. O všem tedy měla rozhodnout poslední hra. Pro ni si však Reid Duke schoval mulligan do 4 z které se hra vyhrává velice obtížně. Shahar Shenhar se tak stal ve svých devatenácti letech mistrem světa. Když k tomu přičteme již jedno vyhrané GP tuto sezónu, tak Shahar má neuvěřitelně našlápnuto. S teamem Izraele se mu navíc podařilo vyřadit USA a následně vypadnout v TOP16.

Link na coverage najdete zde.






  Několik fotek na závěr:



 


 









Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí