čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

středa 30. října 2013
Recenze Magic Theros Intro Pack: Manipulative Monstrosities
Autor: JakubMG @ 22:07 :: 3091 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Recenze
 

Recenze Magic Theros Intro Pack: Manipulative Monstrosities 



A je tu další z recenzí na Intro Pack edice Theros. Tím balíčkem, který dnes budu rozebírat je červeno modrý Manipulative Monstrosities.
Balíček je určen především začínajícím hráčům, kteří si tak úplně nejsou jistí se stavbou vlastního balíčku. Kromě samotného balíčku v balení najdete i dva boostery Therosu a informační letáky. A teď už se pojďme podívat na samotný balíček.

 
 Prvně si řekněme, co to vlastně intro pack je a pro koho je určený. Intro pack je balení karet magic, kde najdete šedesátikaretní předpřipravený hrací balíček, pravidla, jak hrát karetní hru magic a nějaké typy ke hře konkrétně s tímto balíčkem, a dva booster packy – patnáctikaretní balíčky na vylepšení vašeho decku. Koupíte-li intro pack z aktuální edice, nemusíte se bát, že by nějaká obsažená karta nebyla povolena na turnaje formátu standart. Následuje odpověď na otázku, pro koho je intro pack určený. Význam intro packů se totiž po příchodu novějších Event decků na trh trochu změnil. Intro packy jsou určeny pro hráče, kteří jsou s magicem v začátcích a ještě se neplánují v blízké budoucnosti věnovat nějakým turnajům v této karetní hře. V opačném případě by jim totiž mnohem lépe posloužil zmíněný Event deck, který obsahuje balíček lépe přizpůsobený pro hru. Na druhou stranu intro pack je levnější a vedle předpřipraveného balíčku obsahuje ještě dva boostery, kde určitě najdeme nějaké nové karty, které můžeme vyzkoušet v našem hracím balíčku anebo můžeme karty z nich vyměnit za nějaké jiné s kamarády. Obecně je v současné době úloha intropacku těšit především mladší hráče, které přiláká jak foilový generál v balíčku tak vzrušující pocit překvapení, co asi najdou ve svém zabaleném booster packu :o). 

 Jednotlivé balíky této edice jsem nechal hrát proti sobě navzájem, tady je skóre tohoto balíku.

 

B/W

R/G

G/W

U/B

R/U

4:1

2:3

2:3

2:3

 

  Modro černý a druhý z červených balíků byly výrazně lepší, s G/W šlo o velice vyrovnaný souboj a Favors from Nyx dostali totální náklep, jelikož ani late game, ani tempo předvedené tímto balíkem neobstálo. Každopádně rovné skóre nevěští nic špatného. Balík není dobrý, ale je konkurenceschopný. Nepřesvědčí rychlostí, ale na začátku se dokáže poměrně účinně bránit. V pozdějších fázích hry získává výhodu na svou stranu, ale opět nijak masivně. Zde je decklist předpřipraveného balíčku.

 Pojďme se podívat na Magic the Gathering Theros Intro Pack: Manipulative Monstrosities:


Manipulative Monstrosities WoTC
Main Deck Sideboard
16 Island
10 Mountain
2 Archaeomancer
1 Burnished Hart
2 Coral Merfolk
2 Crackling Triton
2 Ill-Tempered Cyclops
2 Omenspeaker
2 Sealock Monster
1 Shipbreaker Kraken
2 Stoneshock Giant
1 Wall of Frost
1 Water Servant
1 Curse of the Swine
1 Disperse
1 Dissolve
2 Griptide
2 Lightning Strike
1 Lost in a Labyrinth
1 Magma Jet
1 Ordeal of Purphoros
2 Rage of Purphoros
1 Sea God’s Revenge
2 Shock
1 Volcanic Geyser
 

Jednotlivé karty:

 

Archaeomancer- Tahle nevýrazná bytost vytváří nespornou karetní výhodu, ale s tempem si moc neporadí. V pozdější fázi hry je dobrý, ale ne až tak dobrý, abych si řekl, že není příliš lepších variant, co namísto něj hrát. Opravdu silný je až ve chvíli, kdy ve stejném kole jako jeho seslání, proběhne i seslání karty, co s sebou přinese.

Burnished Hart- Najít si dvě země, to je jistě kladné. Tenhle borec to zvládá i s tím, že zablokuje bytost, tudíž tato investice nemusí znamenat až takovou ztrátu životů. Ale nemyslím si, že za šest many najdu si dvě země je to, co tento balík potřebuje.

Coral Merfolk- V tomhle balíku výplň do tempa nepotřebuji, a tak zůstává nejlepším využitím téhle bytosti prostá výměna za soupeřova útočníka, aneb tuhle kartu vůbec nechci hrát.

Crackling Triton- Jako bloker se dá využít, jeho schopnost bych vnímal jen jako přidanou hodnotu, která se dá občas využít.

Ill-Tempered Cyclops- Morphling (*Morphling je legendární bytost, se kterou léta zabíjeli své soupeře všechny kontroly, dá se jen těžko zabít, skvěle blokuje i útočí) to není, ale i touto bytostí se dá zabít soupeř.

Omenspeaker- Blokne, srovná vršek- tohle je to, co chci od dvoumanové bytosti, ne nějakou dvojku dopředu.

Sealock Monster- Tohle už se Morphlingovi podobá o něco víc, a když takových bytostí zahrajete spoustu, nakonec soupeře umlátí stejně efektivně.

Shipbreaker Kraken- Foilové rare umí také umlátit soupeře, avšak na rozdíl od předcházejících příkladů pomlátí i jeho bytosti. Tento Kraken je ale velice náchylný na zabíjení, a proto není třeba této schopnosti využívat, pokud to není nutné, tedy pokud zbývá i jiná cesta.

Stoneshock Giant- A znovu je tady něco velkého s monstrositou. Tentokrát to má o něco horší obranu a o něco dražší monstrositu.

Wall of Frost- Blokovat s touhle zídkou je prostě radost.

Water Servant- Zase něco, co by chtělo být Morphling, ale prostě chtít nestačí.


 

Curse of the Swine- Druhé z rares v tomto balíku je velmi situační. Hodí se proti většímu počtu velkých bytostí, což je celkem neobvyklý scénář pro běžnou hru.

Disperse- Vracení do ruky je typické spíš pro rychlé balíky. Sice je to levná likvidace bytosti, ale v drtivé většině případů jde o karetní nevýhodu.

Dissolve- Kántrování, ach to je to, co tomu to balíku chybí nejvíce, to co postrádá. Vyřeším cokoliv jednou jedinou kartou- to je slast, to je dokonalost, nic není krásnější.

Griptide- Zamezuje dobrému top decku, je to karta za kartu, univerzální, instantní, ale celkem předražené.

Lightning Strike- Takhle se má balík vypořádat s malou hrozbou.

Lost in a Labyrinth- Takhle se dá taky vyhodit karta.

Magma Jet- Snad ještě lepší, než předchozí blesk, ano opět jsem s nějakou kartou spokojen.

Ordeal of Purphoros- Tak tohle se sem vůbec nehodí, nechápu, koho tohle mohlo napadnout.

Rage of Purphoros- Zabíjení se hodí.

Sea God's Revenge- Problém jen oddálí, ale zase už má nějakou sílu. Navíc zde už hrozí i to, že ve chvíli, kdy jste vy ten, kdo udává combatu tempo, zrušíte na jedno až dvě kola jakýkoliv soupeřův odpor, čímž mu přivodíte existenčí problémy.

Shock- Už v prvním kole umožňuje zničení bytosti, ale v pozdější fázi hry je o to mrtvější.

Volcanic Geyser- Za pět many Lightning Strike, za čtyři Shock…to nezní moc dobře, ale variabilita téhle kartě něco málo přidá, takže není až zas tak hrozná.

 

Upravené verze

 Tentokrát, jelikož je standartové dění v plném proudu, budu další stupně tvořit odlišně. Nejdříve přijdu s balíkem pouze z edice Theros a toho, co už je k dispozici zde, který využije karty mimo tento balík s maximální cenou na Černém Rytíři 50 Kč. Další verze bude standartový balík do pěti set a nakonec levný legacy balík, který bude postavěný na hru s kamarády, ne na turnaj. Všude se budu držet víceméně v mezích barevnosti tohoto decku.

 

První upravená verze


Manipulative Monstrosities #1 Daniel Fantyš
Main Deck Sideboard
13 Island
13 Mountain
2 Archaeomancer
4 Omenspeaker
2 Sealock Monster
1 Wall of Frost
1 Water Servant
4 Mnemonic Wall
2 Meletis Charlatan
1 Curse of the Swine
2 Dissolve
4 Griptide
4 Lightning Strike
1 Magma Jet
2 Rage of Purphoros
2 Shock
1 Volcanic Geyser
 

 Ano, poprvé ve svém životě souhlasím s tím, kolik Wizardi dali do Intro Packu zemí, tenhle si jich 26 zaslouží. Zvýšil jsem počet zabíjení, vyházel jsem nesmysly, Doplnil do plného počtu Omenspeakery. Z nových karet je zde Mnemonic Wall, karta, která umí docela efektivně blokovat, ale navíc má silnou schopnost, kterou mi umožňuje pořád točit Griptidy, a tak nedat soupeři oddechu od neustálého lízání stejné bytosti. K tomuto dopomáhá i dvojice Meletis Charlatanů.

 

 

Druhá upravená verze


Manipulative Monstrosities #2 Daniel Fantyš
Main Deck Sideboard
11 Island
11 Mountain
4 Izzet Guildgate
4 Archaeomancer
4 Mnemonic Wall
3 Meletis Charlatan
4 Nivix Guildmage
2 Aetherling
3 Dissolve
4 Lightning Strike
4 Shock
2 Turn//Burn
4 Time Ebb
 

 Rozhodl jsem se přímo navázat na předchozí verzi balíku. Posílil jsem obranu před rychlým balíkem, ale zaměření na kopírování a vracení levných instantů zůstalo. Griptidu nahradil Time Ebb. Ten v podstatě vytváří kombo s několika dalšími kartami. Tato situace není však úplně reálná. Soupeřovi zbývá jen jediná bytost ve hře. Žádné další karty nemá. Vy máte ve hře Aercheomancera, nebo Mnemonic Wall a Charlatana, nebo Guildmage. K tomu ještě nějakou bytost, co umí útočit. Každé kolo zahrajete pak Time Ebb na bytost, co jej umí vrátit zpět na vaši ruku, a zkopírujete jej i pro tu jedinou bytost, co má soupeř. Pak zaútočíte. Další kolo si líznete opět vracení z hrobu a celý proces se opakuje, dokud nevyhrajete. Tak vypadá jedna z možností výhra, ta druhá je jednodušší, AEtherling. K tomu je v balíku spousta zabíjení.

  

 

Třetí upravená verze


Manipulative Monstrosities #3 Daniel Fantyš
Main Deck Sideboard
5 Mountain
5 Island
4 Steam Vents
4 Sulfur Falls
4 Delver of Secrets
4 Goblin Guide
4 Young Pyromancer
4 Grim Lavamancer
4 Daze
4 Brainstorm
4 Ponder
4 Gitaxian Probe
4 Lightning Bolt
2 Spell Pierce
3 Spell Snare
1 Incinerate
 

  Na rozdíl od předchozího decklistu, tento můžete brát zcela vážně. Kromě mana base za deset tisíc a pár dalších karet je tohle kompletní U/R Delver na Legacy, tedy opravdu dobrý balík. Jeho filosofií je útočit hned od začátku jak to jenom jde, poté zkántrovat pár spellů a soupeře dorazit bleskem. K tomu jsou v balíčku ještě prolizy, které mu dávají další bod k dobru, posilují Delvera a Pyromancera.

 

 Ačkoliv vidím, že jsem byl výrazně stručnější, než minule, skončím zde, protože vše, co mělo být řečeno, řečeno bylo a vše, co by přišlo teď, by už byl stejně jenom žvást, uměle nastavený odstavec beze smyslu, třeba o počasí, politice, náboženství, nebo plyšových zvířatech, nebo nějaká věta, v jejíž struktuře, která postrádá smysl, stejně jako její obsah, o němž nemohu říct nic pozitivního, ani nic negativního, čímž nechci na nic narážet, by se každý ztratil a ani učitel češtiny, kterého, v případě že třeba tento článek čte, rozhodně nechci urážet, by jí nepřečetl napoprvé tak, aby mu dávala smysl, a nechci se rozepsávat vlastně o ničem, kromě těch plyšových zvířat, protože jak vidíte, o nic takového se zde nesnažím a snažit nebudu. Plyšová zvířata jsou…

Pokud by se vám zalíbil samotný Intro pack Manipulative Monstrosities, můžete jej zakoupit v našem partnerském internetovém obchodě Veselý drak za zvýhodněnou cenu 299 Kč. Děkuji všem, kteří dočetli až sem a všem, kterým tato recenze něco přinesla.    
   
        

Dan

 

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí