čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 23. ledna 2014
Magic Born of the Gods - základní informace
Autor: JakubMG @ 19:48 :: 2971 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky
 

Magic Born of the Gods - základní informace



Edice Magic: the Gathering Born of the Gods (zkráceně BNG) je druhou edicí z Theros bloku a po ní bude následovat edice s názvem Journey into Nyx. Jedná se o 63. Magicovou edici, která vychází 7. února 2014.

Stejně jako předchůdce (edice Theros), tak i v Born of the Gods je hlavním tématem starořecká mytologie a byla designována stylem top-down. Jedná se o malou edici, která obsahuje celkem 165 karet - 60 common, 60 uncommon, 35 rare a 10 mythic rare. Náhodně také najdete v boosterech foilové verze jednotlivých karet.

Flavor a storyline

Když už přestalo Xenagose bavit potloukat se Multivesmírem a hledat potěšení, tak se rozhodl vrátit zpět na Theros, aby se stal bohem radovánek. To však mělo za následek ztenčení hranice mezi smrtelníky a Nyxem. Podivná stvoření žijící v Nyxu se náhle začali objevovat na Therosu - jedná se o Nyxborn (zrozeni z Nyxu). Díky tomuto Xenagosovu plánu zavládla na Therosu situace jako nikdy předtím a bohové se obrátili proti lidem.

Mogis, bůh masakru, tak vyslal na lidstvo hordy smrtelných minotaurů, jak z Therosu, tak z Nyxu. Tento nájezd pocítila města Akros, Meletis a Setessa. Elspeth Tirel vedla armádu lidských válečníků a pomohla odrazit útok na Akros. Hrdinům se podařilo vyhrát, ale následné oslavy byly poslední kapkou k tomu, aby se Xenagos dostal do Nyxu jako bůh. Elspeth byla obviněna za Xenagův vzestup do Nyxu a byla vyhnána do pustiny.

Města tak musí čelit dvojí hrozbě - útokům bohů a Xeganovým rituálům. Lidí si teď musí pomoct sami, a tak začali do svých řad rekrutovat i bytosti zrozené z Nyxu...


Mechaniky z Born of the Gods

Inspired
Mechanika se spouští jakmile je bytost odtapnuta. Takže odtapnete bytost a spustí se nějaká schopnost.

Tribute
Pokud zahrajete příšeru s touto schopností, takže oponent může zaplatit hodnotu Tribute nebo ne. Pokud ji zaplatí, tak na příšeru položí X +1/+1 counterů kolik je její Tribute. Když se oponent rozhodne Tribute nezaplatit, tak proběhne jednorázový efekt, který je na kartě.

Nyx a Bestow
Kartu s Bestow můžete zahrát buď za její klasický casting cost nebo za Bestow cost. Pokud kartu zahrajete za klasický casting cost, tak je z ní normální příšera. Jestli ji však zahrajte za Bestow, tak je to Aura, kterou můžete dát na libovolnou bytost.

Devotion
Znamená příslušnost k jednotlivým bohům. Čím víc máte karet příslušné barvy ve hře, tím větší je efekt karty s Devotion.

Gods
Bohy už dobře známe z předchozí edice Theros. V Born of the Gods jsou také Indestructible a Legendary Enchantment Creature. Nově jsou dvojbarevní a Devotion mají o něco větší.

Heroic
Tuhle schopnost mají vybrané příšery a přináší vám určitou výhodu vždycky, když tuhle příšeru zacílíte.

Scry
Vedle názvu mechaniky Scry najdete číslo. To určuje, na kolik karet z vrchu knihovny se podíváte. Poté dáte libovolné množství karet z tohoto čísla na spodek knihovny a zbytek vrátíte na vršek knihovny ve vámi zvoleném pořadí.

"Archetypes"
Jedná se o cyklus 5 enchantment creatures - tj. v každé barvě jeden. Každý tento archetyp má dvě vlastnosti. První přidává určitou schopnost vašim příšerám (včetně archetypu). Druhá tady tuhle schopnost odebírá všem oponentovým příšerám.

Více informací o jednotlivých mechanikách najdete v článku Magic Born of the Gods - přehled mechanik.



Cykly

V Born of the Gods najdete nejméně 5 cyklů. Některé karty jsou součástí mega cyklu Theros bloku (např. dual landy).

V Born of the Gods se dočkáme dalších dual landů a to - Temple of Enlightenment (bílo-modrý), Temple of Malice (černo-červený) a Temple of Plenty (bílo-zelený).




Bohové

Soubor bohů obohatí další pětice. Půjde o multibarevné legendární enchantment creatures, které jsou mythic rare. Každý z bohů má relativně nízký casting cost - 4-5 man, ale nestanou se příšerou, dokud váš Devotion k jejich 2 barvám není větší než 7. Jsou stále indestructible a mají jednu statickou abilitu.
Jedná se o tyto bohy - Ephara, God of the Polis (bílo-modrá bohyně, díky které si lížete kartu), Mogis, God of Slaughter (černo-červený bůh, který dává 2 damage do hráče, pokud neobětuje příšeru), Xenagos, God of Revels (červeno-zelený bůh, který dá +X/+X a haste vybrané příšeře), Karametra, God of Harvests (zeleno-bílá bohyně, která vám dá zemi do hry) a Phenax, God of Deception (modro-černý bůh, který dává vašim příšerám mlecí schopnost).


Archetypres

Dále zde najdeme tzv. archetyp. Jde o cyklus 5 uncommon enchantment creatures - tj. v každé barvě jeden. Každý tento archetyp má dvě vlastnosti. První přidává určitou schopnost vašim příšerám (včetně archetypu). Druhá tady tuhle schopnost odebírá všem oponentovým příšerám. Jde o - Archetype of Courage (dává first strike), Archetype of Imagination (dává flying), Archetype of Endurance (dává hexproof) a černý a červený Archetype zatím není znám.



Fated spells

Pět rarových instantů, které mají v casting costu 3x svoji příslušnou barvu. Navíc vám tyhle kouzla dají Scry 2, pokud je hrajete ve svém kole. Jedná se o - Fated Retribution (ničí všechny příšery a planeswalkery), Fated Infatuation (dělá kopii vaši příšery), Fated Return (dá příšeru ze hřbitova do hry a dostane indestructible), Fated Conflagration (dá 5 damage do příšery nebo planeswalkera) a Fated Intervention (dává do hry dva 3/3 kentaury).


Inspired creatures

Pět uncommonových příšer se schopností Inspired, které při odtapnutí dělají za 3 many token. Patří sem - God-Favored General (dělá dvě 1/1), Aerie Worshippers (dělá 2/2 flying), Forlorn Pseudamma (dělá 2/2 zombie), Satyr Nyx-Smith (dělá 3/1 elementála) a Pheres-Band Raiders (dělá 3/3 kentaura).


Nyxborn

Pět commonových příšer se schopností Bestow. Můžete je zahrát za klasický casting cost a jsou z nich obyčejné příšery nebo za Bestow a je z ních Aura, kterou můžete dát na vybranou příšeru. Jde o - Nyxborn Shieldmate, Nyxborn Triton, Nyxborn Eidolon, Nyxborn Rollicker a Nyxborn Wolf.


Prerelease

4. krokem na Cestě hrdiny je prerelease Born of the Gods, které proběhne 1.-2. února 2014. Stejně jako na prerelease Therosu, tak i zde budete mít na výběr prerelease pack a zvolíte si tak svůj vlastní osud. Na výběr jsou následující prerelease packy Destined to Lead Manaw.gif, Outwit Manau.gif, Dominate Manab.gif, Conquer Manar.gif a Thrive Manag.gif). Prerelease Pack obsahuje počítadlo životů ve formě kostky, jednu z pěti karet hrdiny (The General, The Savant, The Tyrant, The Warmonger a The Provider), jednu z pěti kartiček s kvízem a aktivitami, dva boostery Born of the Gods, tři boostery Theros a jeden seeded booster, který obsahuje i promo kartu - v závislosti na vámi vybrané barvě/prerelease packu.


Promo karty a tokeny

Za účast na prerelease dostanete Silent Sentinel, Arbiter of the Ideal, Eater of Hope, Forgestoker Dragon nebo Nessian Wilds Ravager - záleží jaký prerelease pack si vyberete, Launch promem je Tromokratis, za účast na Game Day dostanete full art Kiora's Follower a pro celou TOP8 je připraven full art Pain Seer. K boosteru boxu dostanete buy-a-box promo Fated Conflagration. Přehled všech promo karet z BNG a tokenů najdete v tomto článku.

Jak vypadají proma v reálu najdete na fotce níže. Dále na ni najdete podložku pro vítěze Game Day turnaje. Za fotku děkujeme Magic klubu Napajedla.


Balené produkty

V Born of the Gods najdete booster, booster box, intro pack, fat pack a event deck - vizuální podobu těchto produktů najdete v tomto článku.
Z UltraPro sortimentu budou k mání dva druhy obalů a krabiček na karty, pět druhů podložek na hraní a stahovací A4 album na 360 karet - vizuální podobu UltraPro produktů najdete zde.


Technické informace

Jméno edice: Born of the Gods
Zkratka edice: BNG
Twitter Hashtag: #BNG
Počet karet: 165
Začátek preview na Daily MTG: 13. ledna 2014
Vydání edice: 7. února 2014
Prerelease turnaje: 1.–2. února 2014
Vydání na Magic Online: 17. února 2014
Game Day: 1.–2. března 2014

Prerelease promo: Silent Sentinel, Arbiter of the Ideal, Eater of Hope, Forgestoker Dragon a Nessian Wilds Ravager
Launch Promo: Tromokratis
Buy a Box Promo: Fated Conflagration

Původní koncept a design: Ken Nagle (lead), Ethan Fleischer, Billy Moreno, Mark Rosewater, Ryan Spain
Finální design a vývoj: Tom LaPille (lead), Chris Dupuis, Mark Gottlieb, David Humpherys, Billy Moreno a Matt Tabak


Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí