úterý 23. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

čtvrtek 1. května 2014
Magic Journey into Nyx - Event Deck: Wrath of the Mortals - oznámení produktu
Autor: JakubMG @ 13:45 :: 2153 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky
 

Magic Journey into Nyx - Event Deck: Wrath of the Mortals - oznámení produktu


Poslední edice z Theros bloku - Journey into Nyx vychází již tento pátek 2.5., ale na poslední produkt z této edice - Event Deck si musíme počkat až do 23. května. Wizards představili decklist nového Event Decku nezvykle brzo, a tak již teď se můžeme těšit na nový Event Deck v barvách Izzetu. Liga Izzetu zastupuje modrou a červenou barvu, takže ED Wrath of the Mortals bude plný nejrůznějších triků. V balíčku nás tak čeká modré counterování a lízání karet, z červené barvy pak nejrůznější příšerky s hastem a moře fritu a dalších triků.

Základním kamenem balíčku Wrath of the Mortals je Guttersnipe (když hrajete instant nebo sorcery dá 2 damage do každého oponenta), Young Pyromancer (když hrajete instant nebo sorcery dáte si to hry 1/1) a Spellheart Chimera (má flying, trample a útok dle počtu instant a sorcery karet ve vašem hřbitově). To vše doplňují 4 další příšery, ale hlavně 20 instantů a sorcery, které tyhle 3 karty podporují.
Strategie balíčku je tedy jasná. Je potřeba si ochránit tyto 3 klíčové přišery, nejrůznějším fritem jim čistit cestu a zbavovat se velkých příšer a těžit z jejich abilit. Pokud tento plán selže, tak nastupuje na scénu záložní plán s defakto nesmrtelným Aetherlingem a Chandras Phoenixem. Battlefield Thaumaturge poslouží jako fajn zlevňovač pro vaše kouzla, Ogre Battledriver a Oracle of Bones jsou zajímavé chuťovky.
Z kouzel zde najdeme nepřeberné množství fritu ve formě Magma Jet, Lightning Strike a Searing Blood. Hromadné fritování zde zastupuje Anger of the Gods, Flames of the Firebrand a Mizzium Mortars. To vše je doplněno decentním modrým lízáním karet a counterováním.

Co se týče finanční výhodnosti jednotlivých karet, tak zde bohužel není žádné vyložené drahé rare. Na druhou stranu zde najdeme 4 průmerně rare v hodnotě 60 Kč a dále pár špatných rare v hodnotě 10 Kč. Celkovou cenovou výhodnost Event Decku zachraňuje trojice Young Pyromancerů a hromada červeného fritu, takže se v pohodě dostaneme s cenou jednotlivých karet nad pořizovací cenu Event Decku.

Oproti některým předchozím Event Deckům není tento Event Deck na vybrakování duálů a rare karet, ale jeho hodnota je rovnoměrně rozložena. Pokud máte rádi modrou a červenou barvu, rádi trikujete a fritujete, tak věřím, že se vám nový  Event Deck Wrath of the Mortals zalíbí. V poměru cena/výkon vypadá dost dobře a co se týče strategie balíčku, tak také není nejhorší. Více o tomto Event Decku se dočtete v připravované recenzi.



Event Deck je Wizardy připravený předkonstruovaný balíček, který by měl být bez dalších úprav hratelný a „konkurenceschopný“ (záměrně v uvozovkách) na místním lokálním turnaji nebo FNM ve formátu Standard. Na jiný formát by samozřejmě šel též použít, ostatně, jeden z nich byl prakticky rovnou určen pro tehdejší formát Extended, respektive nynější Modern (byl to jeden z dvojice Event Decků v Core Setu M12). Pro jiný formát než Standard ale není Event Deck zamýšlen a navržen. Navíc, stejně tak svým záměrem a obsaženými kartami Event Deck prostě není použitelný na skutečně velké turnaje v Magicu, kam si hráči nosí TOP decky z velkých turnajů a kde je třeba mít balíčky ve vyšší „kvalitě“. A častokrát bohužel ani pro FNM. Přece jen, Event Deck stojí pár stokorun, neobsahuje žádné mýtické karty, které kolikrát tvoří hlavní osu TOP balíčků. Bylo by lehce naivní si myslet, že s ním jen tak uspějete v tvrdé konkurenci (nejen) velkého turnaje. Ale pozor, tím vás nechci odradit! Velice často jde o balíčky slušně hratelné, solidně sestavené se zajímavou myšlenkou, které se dají bez problémů doplnit do konkurenceschopnější podoby, takže je můžete využít jako základ pro tvorbu turnajového balíčku.

Event Deck: Wrath of the Mortals z edice Journey into Nyx obsahuje následující balíček:

Wrath of the Mortals Wizards
Main Deck Sideboard
9 Island
4 Izzet Guildgate
12 Mountain
1 Aetherling
1 Battlefield Thaumaturge
1 Chandra’s Phoenix
3 Guttersnipe
1 Ogre Battledriver
1 Oracle of Bones
4 Spellheart Chimera
3 Young Pyromancer
1 Anger of the Gods
2 Divination
1 Fated Conflagration
2 Flames of the Firebrand
1 Harness by Force
4 Lightning Strike
3 Magma Jet
1 Mizzium Mortars
2 Searing Blood
1 Steam Augury
2 Turn // Burn
2 Dispel
2 Elixir of Immortality
3 Essence Scatter
2 Flames of the Firebrand
3 Izzet Staticaster
3 Negate



Obsah celého balení:

60-ti kartový balíček
15 karet (sideboard)
Počítadlo životů
Krabičku na karty
Strategický návod


Líbí se vám fritovo-trikovací strategie obsažená v tomto Event Decku?


Pokud se vám Event Deck: Wrath of the Mortals zalíbil, tak si ho můžete předobjednat v našem partnerském eshopu Veselý drak.
Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí