čtvrtek 25. dubna 2024
Všechny články Minimalizovat

Aktuální články | Kategorie | Hledat | Syndikace

úterý 19. dubna 2016
Vybíráme hezké dárky pro hráče Magicu
Autor: JakubMG @ 12:19 :: 4507 Přečtení :: 0 Komentáře :: :: Novinky, Recenze
 

Ilustrace z Magicové karty Evil Presents

Určitě jste se někdy ocitli v situaci, když jste chtěli vybrat Magicový dárek vašemu rodinnému příslušníkovi, kamarádovi nebo sobě a nevěděli jste si rady. Právě pro tyto případy je zde následující článek. Pokusíme se vám, co nejlépe poradit, abyste nemuseli tápat a vybrali co nejlépe.

Naštěstí základních Magic produktů není moc, ale i tak člověkovi, který nemá o Magicu ani tucha, přijde každá rada dobrá. Rozdělili jsme Magicové produkty do hlavních kategorií, ve kterých vám přiblížíme ty hlavní produkty, abyste měli snadnější rozhodování.

Začátečník

Pokud hledáte dárek pro začátečníka nebo chcete s Magicem začít, tak není nic jednoduššího než pořídit základní předkonstruovaný balíček -
Intro Pack. V něm najdete vše potřebné do začátku, tedy předpřipravený balíček, který jen rozbalíte a můžete s ním hrát. Dále zde najdete základní pravidla, která vás uvedou do hry. Obecně je jedno, který Intro Pack vyberete. Můžete si přečíst recenze a dle nich se rozhodnout nebo vybírejte dle úvodní foilové karty, která se vám bude nejvíc líbit.

Jestli máte s Magicem aspoň minimální zkušenosti a chcete si spíše svůj první balíček postavit, tak je skvělou volbou Deckbuilders Toolkit. Ten obsahuje různé karty, základní země a boostery pro další vylepšení. Takže pokud chcete mít svůj vlastní unikátní balíček a nebojíte se stavby balíčků, tak jděte do Deckbuilders Toolkitu. Navíc z něj postavíte více balíčků a díky tomu si můžete s kamarádem vyzkoušet nejrůznější strategie.

  • Intro Pack - jde o předkonstruovaný 60ti karetní balíček, který je ihned po rozbalení připravený ke hře. Dále zde najdete 2 boostery, pomocí nich si můžete svůj balíček vylepšit a upravit. Intro Pack je nejlepší volbou pro ty, kteří ještě neví, jaká barva je bude bavit a zda je bude vůbec Magic bavit. Získáte tak hotový balíček, se kterým hned můžete hrát a sami pak uvidíte, zda vás bude Magic bavit nebo ne. Když si pořídíte více Intro Packů, tak si můžete vyzkoušet více strategií. Navíc pokud si netroufáte na stavbu vlastního balíku, tak je Intro Pack skvělou volbou. Přečtěte si recenze Intro Packů a uvidíte, který z balíčků se vám bude nejvíc líbit.
  • Deckbuilders Toolkit - krabice plná karet pro tvorbu nejrůznějších balíčků dle vaši vlastní fantazie. Chcete mít svůj vlastní balíček a nebojíte se jej postavit? V tom případě je DBT skvělou volbou! Najdete zde 125 částečně namíchaných karet, 100 zemí a 4 boostery. Díky tomuto arzenálu se vyřádíte při stavbě balíků do syta. Je jen na vás, pro kterou barvu a strategii se rozhodnete. A pokud vás přestane bavit, tak si jednoduše postavíte nový balíček. Navíc si s kamarádem můžete postavit rozdílné balíky a vyzkoušíte tak různé schopnosti a strategie. Stejně jako v Intro Packu, tak i zde najdete základní pravidla Magicu v angličtině, dále pak tipy, jak postavit balíček a to vše je uloženo v bytelné krabici, která pojme až 550 karet. Přečtěte si recenzi předposledního Deckbuilders Toolkity z Magic Origins a uvidíte, zda tento produkt bude pro vás ten pravý.

Magic the Gathering Magic Origins Deck Builders Toolkit

Pokročilý

Za nějakou dobu budete ve hraní Magicu lepší a lepší a Intro Packy nebo začátečnické balíčky vám již nebudou stačit. To je právě ta nejlepší doba na to, přejít na
Event Deck. Ten obsahuje 60ti karetní turnajový balíček i se sideboardem. Díky tomuto balení získáte o několik tříd lepší balíček, než je Intro Pack, a můžete si jít zahrát na menší lokální turnaj.

Event Decky jsou konstruovány tak, že by měli uspět i na FNM nebo lokálním turnaji, takže se nemusíte bát, že vás každý porazí.

Ještě o něco lepší je pak Clash Pack. Ten obsahuje hned 2 balíčky, takže si můžete s kamarádem v pohodě zahrát a tyto balíčky taky nejsou žádné ořezávátka. Největší síla Clash Packu je v tom, že pokud vyberete ty nejlepší karty z obou balíčků a postavíte z nich jeden silný balíček, tak se dostanete zase o něco výš nad Event Deck. Pro tento balíček by pak neměl být problém i o něco lepší lokální turnaj, ale hlavně tento balíček můžete časem upravovat na profesionální turnajový balíček.

  • Event Deck - ideální turnajový balíček do startu se skvělým poměrem cena/výkon. Stačí jej jen rozbalit a hned můžete jít na lokální turnaj. Navíc občas obsahuje i hodně hrané karty z turnajových balíků, takže jej můžete dobře upravit.
  • Clash Pack - skvělá volba pro pohodovou hru pro dva hráče. Ale pokud vás balíčky omrzí, tak můžete ze všech karet postavit jeden silný balíček, se kterým můžete skvěle uspět na lokálním turnaji. Navíc je zde hodně karet z turnajových balíčků, takže Clash Pack je skvělým odrazovým můstkem pro tvorbu profesionálního herního balíčku.

Magic the Gathering Magic Origins 2-Player Clash Pack

Dále pokročilému hráči určitě uděláte radost boostery příp. nějakým dárkovým produktem jako např. Duel Deck, Gift Box, From the Vault

a další. Každopádně je určitě lepší se jej prvně zeptat, o jaký z těchto produktů má zájem, protože třeba jednotlivé Duel Decky se od sebe celkem liší.

Zkušený hráč

U zkušených hráčů to budete mít trošku složitější. Ti si většinou shání jen kusové karty do svých balíčků a balené produkty je moc nezajímají. Takže se nim ideálně domluvte, zda nechce koupit nějaké Magicové kusovky a ty mu kupte.

Na druhou stranu pokud rád draftuje nebo se připravuje na nějaký limited turnaj, tak určitě přijde vhod booster box. Je to sice dražší dárek, ale zase skvěle poslouží. Příp. neuděláte chybu ani obaly nebo nějakých speciálním produktem jako je Commander, From the Vault či Duel Decks, ale tohle je lepší s ním raději prokonzultovat. Nebo se inspirujte univerzálnímu dárky a s těmi chybu neuděláte.

Magic the Gathering Shadows over Innistrad Booster Box

Univerzální dárky

Naštěstí v Magicu jsou i takové produkty, které zaručeně potěší každého, a nemusíte rozlišovat, kdo je jaký hráč.

  • Boostery - každý hráč rád rozbaluje boostery a s napětím čeká, co za pecku nebo blbost si rozbalí. Takže pár boostery na chuť nic nezkazíte. Zkušenější hráč je navíc může použít na draft, takže jsou skvělým nástrojem pro zlepšení se v Magicu.
  • Fat Pack - famózní dárkové balení, ve kterém najdete 9 boosterů z vybrané edice, základní země, hráčskou encyklopedii s přehledem karet z edice a další doplňky. To vše je v pevné krabici s Magicovou ilustrací, která pojme až 500 karet. Spolu s Gift Boxem je tohle za mě nejideálnější dárek pro Magicáře.
  • Holiday Gift Box - skvělý sezóní produkt, který v sobě skrývá 4-5 boosterů vybrané edice, speciální promo foil a další doplňky. Vzhledem k tomu, že Magic je sběratelská karetní hra, tak každý správný hráč má hromadu karet. Proto Gift Box přijde vhod a uložíte do něj až 2 000 karet.

Magic the Gathering Shadows over Innistrad Holiday Gift Box

Obaly na karty, krabičky na balíček, herní podložky a alba

Vzhledem, že karty Magic něco stojí a byla by škoda si je zničit, tak jedním ze základních doplňků jsou obaly a krabička na balíček. Díky tomu máte vaše karty v bezpečí a ochráněny před poškozením a špínou. Vy se k nim můžete třeba chovat hezky, ale jakmile je dostane do ruky soupeř s mastnými rukami a špatně je bude míchat, tak jsou vaše cenné kousky nenávratně zničeny.

Proto jsou doplňkové produkty skvělou volbou pro každého Magicáře. Nové obaly udělají radost každému, protože ty současné se dřív nebo později zničí.

  • Obaly - na výběr máte za základních obyčejných obalů, které toho však moc nevydrží. Avšak pokud si do nich obalíte Intro Pack a budete se Magic učit, tak skvěle postačí. Poté je lepší vybírat z jednobarevných obalů značky Ultra Pro, Dragon Shield nebo KMC. Jestli se vám víc líbí obaly s ilustrací a chcete mít balíček živější a hezčí, tak si můžete vybrat obaly s ilustrací, která se vám nejvíc líbí.
  • Krabičky - stejně jako u obalů, tak i zde máte na výběr z jednobarevných nebo ilustrovaných krabiček. Je jen na vás, co se vám líbí víc. Každopádně kvalitní obaly + krabička je jedním ze základních doplňků a určitě jejich nákup neodkládejte nebo nepodceňujte.
  • Herní podložky - aby vaše karty v nádherných Magicových obalech zůstali čisté a v bezpečí i během hry, tak přijde vhod herní podložka. Díky ní se nemusíte bát, že si poškrábete obaly o stůl v herně a vaše karty tak budou jako v bavlnce i během hry. Navíc většina podložek má velmi pěkné ilustrace, takže si hru víc užijete a budete vypadat stylově.
  • Alba - dřív nebo později budete mít nějaké karty navíc na výměnu nebo si budete chtít založit sbírku. Skvěle poslouží sběratelské alba, která jsou opět buď jednobarevné, nebo ilustrovaná. Dále jsou k dispozici buď se všitými deskami - tyhle jsou ideální pro karty na výměnu nebo 3 kroužková (na styl pořadače) a tyhle jsou ideální pro vaši sbírku nebo pokud máte fakt hodně karet na výměnu.

Magic: Oath of the Gatewatch - A4 album na 360 karet

Rozsáhlý Magic sortiment včetně kusových karet najdete v našem eshopu na CMUSu nebo v partnerském eshopu Veselý drak (zde bez kusových karet Magic). Zboží vám expresně doručíme a to vše za skvělou cenu. Poštovné zdarma je od nákupu nad 1 000 Kč a poštovné na Slovensko stojí stejně jako při nákupu v Česku.

Pokud budete mít nějaký dotaz k výběru nebo budete potřebovat s něčím poradit, tak napište sem do komentářů nebo na email jakub@cmus.cz a rád vám poradím.

Snad jsem vám tímto přehledem pomohl v lepší orientaci mezi produkty ze hry Magic: the Gathering a doufám, že s těmito radami vyberete dárek bez jediné chyby.

Komentáře
Nyní zde nejsou žádné kometáře. Buďte první!
Musíte být přihlášen pro posílání komentářů. Přihlásit se můžete zde
Vytiskout  
Reklama Minimalizovat
Vytiskout  
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Podmínky používáníProhlášení o soukromí