Thursday, March 28, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Commander, Command zone
Last Post 15/07/2012 21:00 by Flamberg. 2 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
GejbUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:6
Gejb

--
06/07/2012 13:04  
 Zdravím, 

mám dotaz na to, jak funguje command zona při hraní comanderu.

1: nahrazuje hřbitov a exil? tzn, spustí se efekt when dies když dám commandera potom, co je zničený do command zony, nebo ho musím dát do hřbitova (tzn u child of alara si můžu vybrat, jestli sestřelí všechny permanenty nebo ne tím, že ho umístím buď do hřbitova nebo do command zony)?

2. předpokládám, ze umístění do command zony můžu volit jen při zničení/exilnutí velitele. Pokud se má vrátit na ruku (unsumon) nebo jít do knihovny (condem) tak nelze dát do command zony. Je to tak?

Díky za odpovedi.
MiraculeuxUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:65
Miraculeux

--
06/07/2012 18:33  
Ahoj,
1. Při smrti commandera si může jeho vlastník vybrat, zda ho umístí do command zóny nebo graveu. Do exilu poté odchází rovnou, ne přez hřbitov.
2. Commandera si nemůžeš svévolně přendávat z jedné zóny do druhé, pokud putuje na ruku, do hřbitova či pryč ze hry, tam také zůstane, pokud ho efekt nějaké karty nepřemístí ( nebo pokud ho nezahraješ samozřejmě, při vrácení na ruku si ho můžeš navíc zahrát bez navýšení mana costu.)
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
15/07/2012 21:00  
Mluvíme o těchto dvou pravidlech:
903.11. If a commander would be put into its owner’s graveyard from anywhere, that player may put it into the command zone instead.

903.12. If a commander would be put into the exile zone from anywhere, its owner may put it into the command zone instead.

Jedná se o takzvané nahrazující efekty (replacement effects)
614.1a Effects that use the word “instead” are replacement effects. Most replacement effects use the word “instead” to indicate what events will be replaced with other events.

A pro ty platí, že:
614.6. If an event is replaced, it never happens. A modified event occurs instead, which may in turn trigger abilities. Note that the modified event may contain instructions that can’t be carried out, in which case the impossible instruction is simply ignored.
 
Tedy až commander zemře nebo bude poslán do exilu, může se v té chvíli jeho vlastník rozhodnout, že místo toho půjde do command zóny. A tedy se ani nespustí žádná schopnost na to navázaná ("whenever a creature dies"...).
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement