Friday, March 29, 2024
Diskuzní fórum Minimize
flayer of the hatebound
Last Post 28/08/2012 10:30 by Flamberg. 3 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
FilutaUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:3
Filuta

--
24/08/2012 22:25  
Dobrý den, měl bych dotaz na kartu flayer of the hatebound.
1.)Na stole Flayer of the hatebound, pokládám příšeru přes Havenghul lich z hrobu udělí demage potvora i v případě, že přichází do hry oslabená o -1/-1 od heartless summoning (tudíž mrtvá).
2.) Je možné potvoru obětovat, když přichází mrtvá, díky heartless summoningu.
3.) Ještě poslední dotaz, když mi někdo zabije Havnghul liche bleskem můžu ještě zaplatit (1) a využít do konce kola jeho ability na různé přišery v hrobech.

Moc děkuji
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
25/08/2012 14:56  
Ahoj Filuto!

Ad 1) Asi tě zklamu, ale Havengul Lich se "nekombí" s Flayer of the Hatebound. Flayerův trigger vyžaduje, aby příšera šla z hrobu přímo na bojiště. Lichova schopnost ale dělá to, že příšera v hrobě lze seslat a tedy bytost jde nejprve na stack a až ze stacku se dostane na bojiště.

Aby to fungovalo, tak by na Lichovi muselo být napsáno něco ve smyslu "1: You may put target creature card in a graveyard to the battlefield." (jako má třeba Coffin Queen). Následně by se spustil Flayerův trigger a to i pokud by na stole bylo očarování Heartless Summoning.


Ad 2) Ne, přišlou X/0 příšeru nestihneš zahodit do žádné schopnosti. Zemře na state-based action ještě před tím, než dostane libovolný hráč prioritu.


Ad 3) No, nesmíš ten blesk nechat vyhodnotit. Musíš na ten blesk zareagovat, dokud je na stacku, a v reakci aktivovat Lichovu schopnost. Můžeš ji v reakci aktivovat kolikrát chceš (resp. dokud máš manu). A pro každou aktivaci můžeš zvolit jiný cíl.

Až se tedy všechno postupně na stacku vyhodnotí, bude sice Lich mrtvý, ale zacílené bytosti budeš moci do konce kola ze hřbitovů seslat.
 
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
FilutaUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:3
Filuta

--
26/08/2012 01:08  
Děkuju moc za odpověď, tyden jsem to jsem (Flayera) testoval na MWS a nikdo mě neupozornil, že to nejde .
Funguje kombinace (Havengul lich a burning vengeance), můžu udělit 2 demage, když vytahnu potvoru z hrobu. Popřípadě gravecrawler a burning vengeance. Omlouvame se dlouho jsem nehral tak jsem trochu mimo, děkuju za odpověď.


FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
28/08/2012 10:30  

V pohodě.

Ano, Lich + Burning Vengeance i Gravecrawler + Burning Vengeance fungují. A to proto, že trigger na Vengeance se spouští, když se kouzlo sesílá ("whenever you cast a spell from your graveyard" - tj. jakmile zaplatíš manu za seslání a dáš kouzlo na stack).

U Flayera je problém ten, že specificky vyžaduje, aby karta putovala na bojiště přímo z hrobu (a ne přes stack či jinou zónu - "whenever Flayer of the Hatebound or another creature enters the battlefield from your graveyard"). 
 

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement