Thursday, March 28, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Kouzlení bez zaplacení ceny
Last Post 21/10/2012 16:40 by Flamberg. 3 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
PiksiUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:20
Piksi

--
21/10/2012 12:08  
Ahoj,
tak se opět po nějakém čase vracím s dotazem:
jak je to pokud kouzlím kouzlo, bez nutnosti zaplacení jeho ceny, ale toto kouzlo má ve svém manacostu X, např. karta: Jace, Architect of Thought - jeho ultimátka, kdy si vyhledám kouzlo, např. Sphinx´s Revelation, kolik života tedy získám, resp. kolik karet si líznu, pokud ji budu chtít zakouzlit bez placení, nebo za to X už musím platit a neplatím pouze ty barevné many?
A druhý dotaz, počet karet na mé ruce přesahující 7 se odhazuje pouze na konci mého kola, v soupeřově kole a během svého můžu mít klidně v ruce 20 karet, je to tak?

Díky za odpovědi.

S pozdravem

Pavel
BeriganUser is Offline
Basic Member
Basic Member
Send Private Message
Posts:334
Berigan

--
21/10/2012 12:39  
X se v tomto případě vždycky bere jako nula ale doplatit už nesmíš,takže když vybereš tu Revelaci tak ji prostě zakástíš za nulu a nic se nestane.A ano v soupeřově kole můžeš mít na ruce kolik chceš karet,ale na konci svého kola je vždycky musíš vydiscardovat na 7.

Kdyby to první nešlo pochopit tak-zahrál jsi ultimátku,vybral jsi Sphinx Revelation zackástíš ji za nulu a nic se nestane a doplatit to X nemůžeš,jestli si to myslel jako že by jsi neplatil barevnou manu a X by sis zaplatil jak by se to hodilo.Prostě to X musí být 0.To samé kdyby jsi našel Rakdos Return a další kouzla s X.

A jestli jsi to nepochopil ani teď tak ti to asi bude muset vysvětlit Flamberg,protože já jsem v koncích .
PiksiUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:20
Piksi

--
21/10/2012 13:05  
Díky za rychlou odpověď, pochopil jsem, prostě kouzla s manacostem X bez zaplacení ceny nekouzlit, protože vlastně ztrácejí ten X efekt.

Další dotaz je na vyhodnocení statických abilit při příchodu dané karety na bojiště: použité příklady karet: Rhox Faithmander, Drogskol Reaver, Trostani Selesnya´s Voice

Ve hře je Trostani, kouzlím Rhoxe, projde a jde na stůl, získám +5 životů přes Trostani (Rhoxova odolnost) + již i dalších 5 životů za Rhoxovu vlastnost (platí již při jeho příchodu na bojiště?)? Podobně přichází na stůl Drogskol, dostávám 5 životů za Trostani vlastnost (odolnost Drogskola) + dalších 5 životů za Rhoxovu vlastnost + již si i líznu ty 2 karty (1x za trostani životy + 1x za Rhoxovy životy) z Drogskolovi vlastnosti (platí již při jeho příchodu na stůl?)?
Díky

Hezkou neděli přeji

Pavel
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
21/10/2012 16:40  
Ahoj Piksi!

Situace: Máš na bojišti Trostani, v ruce máš Faithmendera a Reavera.

1. Sešleš Faithmendera. Ten jde na stack.
2. Faithmender se vyhodnotí a vstupuje na bojiště. Spustí se trigger Trostani ("Whenever another creature enters the battlefield under your control...").
3. Dáš na stack trigger.
4. Trigger se vyhodnotí. Říká "you gain life equal to Rhox Faithmender's toughness.". Přidal by sis tedy 5 životů. Faithmender je ale už dávno na bojišti a tedy se uplatní i jeho replacement efekt. Takže dostaneš dvojnásobek (10).
5. Sešleš Reavera a dáš ho na stack.
6. Reaver se vyhodnotí a vstupuje na bojiště. Spustí se trigger Trostani.
7. Trigger jde na stack.
8. Trigger se vyhodnotí. Přidáš si 10 životů. Spustí se Reaverův trigger ("Whenever you gain life...").
9. Trigger jde na stack.
10. Trigger se vyhodnotí. Lízneš si jednu kartu.
  

 
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement