Monday, April 29, 2024
Diskuzní fórum Minimize
karta: Curse od Exhaustion
Last Post 14/02/2013 21:38 by Flamberg. 3 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
TheuregUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:3
Theureg

--
14/02/2013 19:24  
Má několikanásobnou otázku týkající se nejen téhle karty:  Curse od Exhaustion, enchantment-aura curse: Enchent player, Enchented player can´t cast more than one spell each turn.
Popis vlastnosti chápu, tam problém není, ale potřeboval bych vědět toto: 1. Co všechno je brané jako "spell" (vlastnosti creatur? Jen sorcery a instanty? atp..)
                                                                                                               2. Dále se to týká i jiných: Jedná se o enchantment teda kartu která sama o sobě není umístěná na kartu(creaturu atp/myslím tim i jiné enchantment-aura... např na creatury/ Kartu vyložim na stůl a určim cíl, pokud cíl zemře, jde karta pryč nebo volím další cíl? Funguje podobně jako equip atp....
                                                                                                               
Je mi jasné že každá z otázek zahrnuje další. Předem díky za odpověď.
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
14/02/2013 21:18  

Ahoj!

1) Co se bere jako "cast a spell"?

Jako "spell" se bere karta na stacku. Jako "cast a spell" se bere postup, kdy kouzlo dáš na stack a zaplatíš za něj. Tedy nejběžnějším případem je kouzlo sesílané z ruky (Creature, Enchantment, Instant, Sorcery).

111.1. A spell is a card on the stack. As the first step of being cast, the card becomes a spell and is moved to the top of the stack from the zone it was in, which is usually its owner’s hand. A spell remains on the stack as a spell until it resolves, is countered, or otherwise leaves the stack.

Do schopnosti karty Curse of Exhaustion se tedy nepočítají například aktivované schopnosti (Prodigal Pyromancer), či kouzla, která nebyla seslána (ale třeba jen zkopírována pomocí Reverberate).


2) Enchantmenty

Karty, jež jsou typu Enchantment (jako třeba Honor of the Pure), jen tak "leží na bojišti" a "vyzařují" svůj efekt.

Karty, jež jsou typu Enchantment - Aura, jsou vždy svázané s nějakým dalším objektem, který očarovávají. Typ objektu, který může aura očarovat, je napsán v textu aury. Například Pacifismem smíš očarovat bytost a s Relic Putrescence nějaký artefakt.

Aury, jež očarovávají hráče (jako třeba Curse), jsou trochu specifické, protože se na první pohled chovají jako "neaurové" enchantmenty - jen tak leží na bojišti a něco dělají. Je ale třeba mít na paměti, že jsou stále spojené s daným hráčem.

303.4. Some enchantments have the subtype “Aura.” An Aura enters the battlefield attached to an object or player. What an Aura can be attached to is defined by its enchant keyword ability (see rule 702.5, “Enchant”). Other effects can limit what a permanent can be enchanted by.

303.4a An Aura spell requires a target, which is defined by its enchant ability.

Aury nemůžou ns bojišti být samy, bez toho, že by něco očarovávaly. Jakmile Aura nic neočarovává, jde do hřbitova. To je hlavní nevýhoda aur oproti equipmentům.

303.4c If an Aura is enchanting an illegal object or player as defined by its enchant ability and other applicable effects, the object it was attached to no longer exists, or the player it was attached to has left the game, the Aura is put into its owner’s graveyard.  

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
TheuregUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:3
Theureg

--
14/02/2013 21:29  
Prýma, Díky ti za odpověď.
Takže enchanted aura se vlastně chová jako např enchent creature(pokud jde zrovna přímo o creatury) s tim že podle schopnosti, podle vlastnosti, se targetuje na určitou kartu, popř hráče.
Mrtvá creatura jde do hřbitovama i s enchant creature...

FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
14/02/2013 21:38  
Ano, to, co dříve bývalo "Enchant Creature", je dnes "Enchantment - Aura" s textem "Enchant creature"-
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement