Tuesday, April 30, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Coral Net
Last Post 27/05/2013 20:55 by Flamberg. 5 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
pugnatorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:24
pugnator

--
03/05/2013 17:22  
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat na jednu situaci, u které jsme se se soupeřem nemohli dohodnout. Situace je následující: Soupeř má jednu příšeru, která je očarovaná mojí aurou Coral net.  http://gatherer.wizards.com/Pages/C...160;  Já mu predávám kolo. On si odtapne a rovnou si lízne. Co se stane ted, muze se vrátit a discardovat kartu? Nebo uz jí musí obetovat, protoze tím, ze si líznul nesplnil podmínku, ze v upkeepu musí discardovat? Já myslím, ze by mel priseru obetovat, uz jen proto, ze tím, ze si lízl, získává výhodu toho, ze kdyby se vracel zpet do upkeepu, tak uz ví, co si lízne, jen bych ocenil komentár nejaké pravidlové autority Děkuji <span onclick="ShowCard(4935);" style="text-decoration:underline;cursor:pointer;"><br />
darkorfeusUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:50
darkorfeus

--
14/05/2013 13:03  
caf... hoci nie som pravidlová autorita toto sú situácie kedy záleží na dohode a benevolencii hráčov... ono vzhľadom na to že upkeep je medzi untapom a ťahaním a protihráčovi vzniká výhoda tým, že už si potiahol a práve tú potiahnutú kartu by mu padlo najvýhodnejšie discardovať (lebo sa trebárs nechce vzdať ruky bolo by celkom fér, aby tú príšeru sackol...
osobne v prípadoch keď sa takto pomýlim ja, a chcel by som si očarovanú príšeru nechať, zahrám sa na granda a nechám súpera nech mi z ruky vyberie kartu na discard random...
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
15/05/2013 07:55  
Ahoj!

Tady hlavně hodně záleží na tom, kde zrovna hrajete:
  • Doma, "u kuchyňského stolu", nepřihlášený turnaj:
- tady to záleží vyloženě na dohodě mezi hráči
  • Přihlášený turnaj, úroveň vynucování pravidel (REL) je Regular, tj. FNM a podobně:
- takový turnaj má i oficiální rozhodčí a tato autorita by měla rozhodnout, co je správně
- rozhodčí by v tomto případě měl rozhodnout, že soupeř musí bytost obětovat
  • Přihlášený turnaj, úroveň vynucování pravidel (REL) je Competitive, tj. GPT a podobně:
- stejně jako Regular, a navíc "přilétne" od rozhodčího warning, protože bylo pro soupeře "výhodné" na tu schopnost zapomenout.


Dále by rozhodčí měl vyšetřit, zda soupeř na tu schopnost nezapomněl záměrně - tam pak hrozí třeba i nějaký větší postih...

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
pugnatorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:24
pugnator

--
26/05/2013 11:30  
Díky za odpovědi.

Přidal bych ještě jeden dotaz ohledně split karet a Isochron scepter. Myslel jsem, že pro potřeby počítání CMC se sčítají hodnoty obou půlek, ale v popisu pravidel u Isochron scepter je napsáno, že lze do Isochronky zahodit split kartu a hrát tu polovinu, která stojí 2 a méně. A hypotetická otázka, nyní s příchodem mechaniky fuse, kdyby byla split karta, kde stoji jedna půlka 2 many a druhá půlka jednu, bylo by to možné zahrát z Isochronky zadarmo jako dvě kouzla?

Díky za odpověď
FantakUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:22
Fantak

--
26/05/2013 11:51  
Ne, pokud hraješ karty přes fuse, obě poloviny se spojují v jednu kartu s jednotným mana costem tj. stojí tři many. Ale pokud by si chtěl jeno kolo ničit artefakt a druhé enchantment, máš tu možnost.
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
27/05/2013 20:55  

Ahoj!

CMC obou půlek split karty se sčítají pouze pro účely efektů, které potřebují znát tuto hodnotu a pak to číslo k něčemu používají. Nesmí jít ale o porovnávání s nějakou hodnotou. Pokud efekt porovnává nějakou charakteristiku split karty, tak se zaptá obou polovin zvlášť a stačí mu, aby jedna polovina odpověděla kladně.

708.5. Anything that asks for a particular characteristic of a split card while it’s in a zone other than the stack gets two answers (one for each of the split card’s two halves). Anything that asks for a particular characteristic of a fused split spell gets two answers. Anything that asks for a particular characteristic of a split card while it’s a spell on the stack or that asks for the converted mana cost of a fused split spell gets one answer.

Example: Infernal Genesis has an ability that reads, “At the beginning of each player’s upkeep, that player puts the top card from his or her library into his or her graveyard. He or she then puts X 1/1 black Minion creature tokens onto the battlefield, where X is that card’s converted mana cost.” If the top card of your library is Assault/Battery, which has converted mana costs of 1 and 4, when this ability resolves, you simultaneously put one and four creature tokens onto the battlefield, for a total of five.

Example: Spell Blast says “Counter target spell with converted mana cost X.” If a player wants to cast Spell Blast and choose the fused split spell Breaking/Entering, which has mana costs {U}{B} and {4}{B}{R}, as the target, that player must choose 8 as the value of X.

708.6. Some effects perform comparisons involving one or more split cards in a zone other than the stack or involving one or more fused split spells.

708.6a Anything that performs a positive comparison (such as asking if a card is red) or a relative comparison (such as asking if a card’s converted mana cost is 3 or less) involving  one or more split cards in any zone other than the stack or involving one or more fused split spells gets only one answer. This answer is “yes” if either side of each split card in the comparison would return a “yes” answer if compared individually.

Example: Void reads, “Choose a number. Destroy all artifacts and creatures with converted mana cost equal to that number. Then target player reveals his or her hand and discards all nonland cards with converted mana cost equal to the number.” If a player casts Void and chooses 1, his or her opponent would discard Assault/Battery because its converted mana costs are 1 and 4. The same is true if the player chooses 4. If the player chooses 5, however, Assault/Battery would be unaffected.


Při imprintování kouzla do Scepteru se tedy žezlo podívá na obě poloviny karty a pokud je alespoň jedna polovina Instant s CMC maximálně 2, tak lze celou kartu imprintnout. Následně, až aktivuješ žezlo a sešleš imprintnutou split kartu, si můžeš vybrat, kterou polovinu sešleš. Při sesílání už se nekontroluje, jestli jde o Instant ani velikost CMC. Fuse v té chvíli ale použít nemůžeš, protože Fuse je povoleno použít pouze při sesílání z ruky (a Scepter sesílá z exilu).

702.100a Fuse is a static ability found on some split cards (see rule 708, “Split Cards”) that applies while the card with fuse is in a player’s hand. If a player casts a split card with fuse from his or her hand, the player may choose to cast both halves of that split card. This choice is made before putting the split card with fuse onto the stack. The resulting spell is a fused split spell.

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement