Monday, April 29, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Nechapu vyznam dvou karet
Last Post 25/06/2013 15:20 by vojtam888. 8 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
vojtam888User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:12
vojtam888

--
24/06/2013 09:30  
Ahoj, Koupil jsem si svůj první balíček. A jsou v něm dvě karty jejiž význam mi není jasný. Evoling Wilds - Prijde mi to horší jak normální land... nebo to ma nejakou shopnost co nevidim??? http://www.cernyrytir.cz/images/kusovkymagic/DKA/155.jpg Mortapod- tady nechápu uplně celou kartu http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://gatherer.wizards.com/Handlers/Image.ashx%3Fmultiverseid%3D213725%26type%3Dcard&imgrefurl=http://gatherer.wizards.com/pages/card/Details.aspx?multiverseid%3D213725&h=310&w=223&sz=32&tbnid=EGVluufxQS3SAM:&tbnh=90&tbnw=65&prev=/search%3Fq%3Dmortarpod%2Bmagic%2Bcard%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=mortarpod+magic+card&usg=__ZNDI1Qq2ViCTnUEWa03SLR1YuZg=&docid=PiKFfjq24E1gpM&sa=X&ei=fgPIUZyMOomsPN_ZgdAM&ved=0CDoQ9QEwAQ&dur=332 díky moc
vojtam888User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:12
vojtam888

--
24/06/2013 09:30  
ou, sorry je tojaksi nepřehledné, ale snad se v tom někdo vyzná
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:515
Flamberg

--
24/06/2013 20:56  
Ahoj!

Evolving Wilds - hlavní výhoda je, že když Wilds použiješ, můžeš si najít basic land jaký potřebuješ. Tedy ano, v jednobarevném balíku je tahle země na nic. Ale čím více barev v balíku máš, tím jsou Wilds užitečnější.



Mortarpod - tak tedy můj neumělý překlad:
Živoucí zbraň (Když toto vybavení vstoupí na bojiště, dej na bojiště 0/0 Germ token a toto vybavení mu oblékni)

Vybavená bytost dostává +0/+1 a schopnost "Obětuj tuto bytost: tato bytost udělí 1 zranění cílové bytosti nebo hráči."

Vybav 2

Nevím, jestli víš, jak fungují vybavení, takže začnu od toho. Vybavení (equipment) jsou speciální artefakty se schopností "Equip", jež se dají obléknout tvým bytostem. Pokud máš vybavení na bojišti, můžeš zaplatit cenu, jež je u schopnosti Equip napsána, a můžeš vybavení přidat k nějaké své bytosti. Vybavená bytost pak většinou dostává nějaký bonus.

Aktivovat Equip lze pouze jako sorcery (tedy pouze v hlavní fázi tvého kola, když je stack prázdný - ne v reakci).

Vybavení bude na bytosti dokud ho nepřendáš někam jinam nebo dokud bytost neopustí bojiště. Pokud bytost odejde, vybavení "spadne na zem" a čeká na další oblečení.

Mortarpod má k tomu navíc schopnost "Living weapon". Ta dělá to, že ve chvíli, kdy Mortarpod sešleš a on se dostane na bojiště, vyrobíš si 0/0 bytost a rovnou na ni Mortarpod oblékneš. Tedy budeš mít na stole 0/1 bytost se schopností "Obětuj tuto bytost: tato bytost udělí 1 zranění cílové bytosti nebo hráči."


Je to jasnější? :-)
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
MiraculeuxUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:65
Miraculeux

--
24/06/2013 21:03  

Zdarec, předem se omlouvám, ale netuším jak moc jsi srozuměn s pravidly, tak se to pokusím vyložit co nejvíc polopaticky, jak to jen půjde.

Evolving Wilds- Je to nonbasic Land, coz znamená, že jich můžeš hrát v balíku max čtyřikrát. Její výhoda spočívá v tom, že ti může najít jakoukoliv základní zemi. Když tak třeba hraješ v decku víc barev než jednu, můžeš si zrovna najít tu, kterou potřebuješ. Je to tedy trochu pomalejší, ale zato jistejší způsob jak si zajistit barvy, které by ti třeba chyběly.

Mortarpod- Tento artefakt- Equipment přichází do hry už "oblečený" na 0/0 tokení bytost, která vznikne ve chvíli, kdy tento artefakt vyložíš. Za zaplacení dvou man můžeš ten Mortarpod přendat na jinou bytost, to můžeš dělat jen ve svých main fázích a jen tehdy, kdy se zrovna nehraje nic jiného (tzv. když je stack prázdný), tedy jako sorcery. A co tedy tenhle Equipment vlastně dělá? Mimo to, že dává bytosti, na které je zrovna nasazen bonus +0/+1, taky dává schopnost tu bytost kdykoliv obětovat (=poslat nejkratší cestou na hřbitov) a dát kamkoliv (do jiné bytosti nebo do hráče) jedno zranění. Jen pro upřesnění- takhle můžeš obětovat jen bytost, na která jej má v tu chvíli na sobě.

vojtam888User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:12
vojtam888

--
25/06/2013 13:42  
Ok, díky moc oboum, Evolving wilds už chápu naprosto, ale u Mortapodu mi to prijde jeste trochu zvlastni...... Prijde mi zbytecny obetovat creaturu za jeden DMG?


Chci se zeptat u karty Birthing pod... jestli kdyz obetuju creaturu za 3 many.. dam si tam tu za 4 , jestli už může to kolo útočit?
darkorfeusUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:50
darkorfeus

--
25/06/2013 14:09  
ak cez birthing pod obetuješ príšeru s converted mana costom 3, zaplatíš 1 bezfarebnú manu (alebo akejkoľvek farby) a buď 1 zelenú alebo 2 životy a tapneš birthing pod... potom si nájdeš príšeru s converted mana costom 4 a dáš si ju do hry... príšera bude mať vyvolávaciu únavu, pretože ju nemáš od začiatku svojho kola v hre, teda útočiť nemôže... iba ak by mala príšera schopnosť "haste" alebo by si jej ju vedel nejako dať (napr. Akroma's Memorial alebo iné srandičky)
vojtam888User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:12
vojtam888

--
25/06/2013 14:23  
ok díky moc..... no a když už jsem založil tohle tema ... jetu jeste jedna karta, kterou tak docela nechápu jedná se o "Autumns Veil"

Spells you control cant be countered by blue or black spells this turn, and creatures you control cant be the rtargets of blue or black spells this turn.

To znaměná, že tato karta je pouze proti kartám typu Discard, -x -x do konce kola atd? ... nebo jde pouzit i jako obrana pred utokem od souperových creatur?
Elden43User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:23
Elden43

--
25/06/2013 14:54  
Autmun's Veil ma dve schopnosti. Prvni z nich dela tve kouzla necounterovatelne (nezrusitelne - karty rikajici "Counter target spell", ktere ciluji kouzla jeste na stacku, pred prichodem na bojiste) modrymi a cernymi kouzly do konce kola. Zahrajes tedy Autums Veil a do konce kola na tebe souperi nemuzou vyuzit karty jak Counterspell, Cancel, Dash Hopes atp. Pozor, pusobi pouze na kouzla, takze napriklad Counterbalance nebo Brine Shaman porad muzou counterovat (pomoci svych abilit). Autumn's Veil muzes zahrat i v reakci na souperovo ruseni a tim sve kouzlo "zachranit" (sesles bytost, souper reaguje Cancelem, ty reagujes na Cancel Autumn's Veilem. Ten se vyhodnoti, pote se vyhodnoti Cancel, ktery nic neudela, protoze tve kouzla nemuzou byt ruseny a tva bytost prichazi na bojiste).

http://magiccards.info/jvc/en/24.html - Counterspell
http://magiccards.info/rtr/en/31.html - Cancel
http://magiccards.info/pc/en/68.html - Dash Hopes
http://magiccards.info/cs/en/31.html - Counterbalance
http://magiccards.info/ia/en/3.html - Brine Shaman

Druha schopnost dela tve bytosti necilovatelne modrymi a cernymi kouzly do konce kola. Pusobi jako ochrana pred Kartami jako je Murder nebo Unsummon, napriklad. Autumn's Veil je instant, takze ho muzez zahrat i v reakci na souperovo kouzlo, ktere ciluje tvou bytost a tim si ji zachranit (kouzlo ztrati legalni cil - byl-li jediny - a je zruseno).
http://magiccards.info/m13/en/101.html - Murder
http://magiccards.info/m13/en/75.html - Unsummon

Pozor, opet plati pouze na kouzla, pred abilitami karta neochrani (napr. Royal Assasin - http://magiccards.info/m12/en/105.html). Take nezachranis svou bytost pred kouzly, ktere neciluji (Damnation, Evacuation) - http://magiccards.info/pc/en/85.html, http://magiccards.info/dpa/en/9.html

Na karty, ktere ti neco zahazuji primo z ruky (discard) Autumn's Veil neplati.
elden43.blogspot.com - blog hlavně o MtG
vojtam888User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:12
vojtam888

--
25/06/2013 15:20  
Ok, díky moc všem za rady
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement