Wednesday, December 01, 2021
Diskuzní fórum Minimize
??
Last Post 10/09/2015 20:12 byFlamberg. 4 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
AuthorMessages
TasarthirUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:8
Tasarthir

--
08/09/2015 17:09  
 múže bytost záutočit na jinou bytost??
Tasrthir
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:514
Flamberg

--
08/09/2015 20:18  
Zdar!

Ne tak úplně. Když vybíráš bytost do útoku, neútočíš na konkrétní soupeřovu bytost.

Boj funguje takto:

1. Útočící hráč vybere, kterými bytostmi bude útočit, a tapne je. Také u každé útočící bytosti vybere, jestli útočí na protihráče nebo na některého jeho planeswalkera.

2. Bránící se hráč vybere, které jeho bytosti budou blokovat které útočící bytosti. Jednu útočící bytost lze blokovat více obránci, ale jedním obráncem nelze blokovat více útočníků.

3. Bytosti se navzájem zraní. Nezablokované bytosti seberou životy bránícímu se hráči, případně seberou loyalty žetony planeswalkerovi, na kterého útočily.
Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
NekraOXUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:60
NekraOX

--
10/09/2015 10:03  
Nejbližší útoku bytosti na jinou bytost je schopnost "fight" - efekt některých kouzel, jako třeba Pit Fight nebo Prey Upon.
Bytosti si vzájemně udělí zranění odpovídající jejich síle. (Pokud bytost nemá větší odolnost, než kolik získala zranění, zemře.)

Vypadá to jako obdoba útoku, kdy bytost hráče, který kouzlo seslal (a tedy to plánoval) "útočí" a napadená bytost se automaticky "brání" (připodobnění k útoku NENÍ oficiální terminologie).


TasarthirUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:8
Tasarthir

--
10/09/2015 17:06  
Děkuji, jak je to s tím jak může více bytostí blokovat jinou útočící bytost??

Tasarthir
FlambergUser is Offline
Advanced Member
Advanced Member
Send Private Message
Posts:514
Flamberg

--
10/09/2015 20:12  
Když bránící se hráč vybírá, které jeho bytosti budou blokovat a jak, může útočící bytosti postavit do cesty více svých bytostí. Pak to funguje tak, že útočící hráč zvolí pořadí, v jakém bude útočící bytost bránící bytosti zraňovat. Pokud se jí podaří, díky veliké Power, první bytost zabít, může zranit nebo zabít i tu další v pořadí.

 Příklad:

Soupeř na tebe zaútočí s Vastwood Gorgerem. Ty Gorgera zablokuješ třemi Walking Corpse.

 


Soupeř srovná tvé tři zombíky do "uličky", tj. do pořadí v jakém budou zraňováni. Až dojde k udělení bojového zranění, tak soupeř určí, že první zombík v pořadí dostane 2 zranění, druhý také 2 zranění a poslední dostane 1 zranění. Ty určíš, že Gorger dostane 6 zranění.

Poté bytosti se smrtelným zraněním zemřou a na bojišti zůstane jeden zombík.


 

 

Flamberg - The official Magic-Guru.cz Rules Advisor, DCI Judge (Level 2)
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.czInformacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement