Thursday, March 28, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Intro-Deck na turnaje typu standard ?
Last Post 15/12/2014 18:53 by GriimTerror. 6 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
GriimTerrorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:5
GriimTerror

--
14/12/2014 15:13  
 Čau, začal jsem nedávno hrát magic. Po konzultaci s kamarádem, jsem nakonec zvolil intro pack zeleno-bílé barvy core 2015 s názvem Will of the Masses pokud vím. Balíček mi sedí krásně, dobře se mi s ním hraje a troufám si říci, že jsem ovládl veškeré mechaniky, vtip je teď v tom, že ač se považuji již zběhlý ve hraní magicu a ovládání balíčku, nejsem si jistý jestli by jeho síla stačila i na turnajové měřítko typu standart. Přeci jen balíček jsem dosud neměnil (nepřišlo mi to za nutné) neboť jsem s ním zdolal i soky, jež měli balíček seskládaný. Proto bych se chtěl zeptat jestli to má vůbec cenu nějak ho měnit, s turnaji jsem zkušenost neměl a proto prosím zkušenější z těch co to budou číst aby mi aspoň trochu popsali co čekat. Předem díky za všechny odpovědi, váš Griim.

Elden43User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:23
Elden43

--
15/12/2014 15:41  
Ahoj,

těžko poradit. Intropacky obecně jsou určeny na seznámení se s MtG, ne na turnajové hraní. To nutně neznamená, že nic neuhrají (záleží na prostředí a na turnaji - na větší turnaj neba na turnaj ve větším městě bych si s ním ale netroufnul).

Pokud ti envadí párkrát ošklivě prohrát, tak na turnaj jdi. Nic tím neztratíš (jen pár korun za vstup - lepší chodit na nějaké začátečnické turnaje), zjistíš, jaký je ve tvém okolí field (co hrají soupeři a na co je třeba se připravit) a zjistíš, jaké jsou slabiny a přednosti tvého balíku v kompetitivním prostředí.

Kouknul jsem na decklist a myslím, že brzo sám přijdeš na to, že se dá balík lehce a levně vylepšit. Balík se snaží být agresivní (3/1 za 1W, Sunblade Elf, Cathar), ale zároveň hraje kousky, které do této strategie nezapadají (Horned Queen na 7mi manách, Wall of Munch) a 25 zemí (strašně moc). Sousta bytostí a karet se tam hraje jen jako podpora Convoke mechaniky, kterou Intropack představuje. Ale nejsou tam třeba. Po pár hrách proti silnějším balíčkům přijdeš na to, jak ho chceš profilovat, že chces nejlepší karty hrát v maximální možné míře (třeba Sunblade Elfy, Triplicate Spirits) a naopak některé hrát nechceš vůbec (alespoň ne v maindecku - například Naturalize).
Balíček navíc představuje M15 edici, takže nehraje spoustu skvělých karet ve tvé barevné kombinaci, které ho velmi posílí (rozhodně raději než Living Totem nebo convoke Golema budu hrát Fleecemane Liona (http://magiccards.info/ths/en/193.html) nebo v tokenově zaměřeném balíčku třeba Herald of Anafenza (http://magiccards.info/ktk/en/12.html). Jako "lepší" Sanctified Charge může posloužit pár kousků Spear of Heliod (http://magiccards.info/ths/en/33.html). Určitě budeš chtít balíček více barevně stabilizovat, takže zařadíš vícebarevné země (a ideálně samozřejmě Heaty - http://magiccards.info/ktk/en/248.html, ale i "lifelandy" zezačátku poslouží - http://magiccards.info/ktk/en/231.html).

Turnaj si klidně vyzkoušej, ale počítej s tím, že když na tebe někdo vyrukuje s "tier 1" balíčkem, tak moc šancí nemáš. Ale zato máš celý magicovský svět před sebou na to, aby sis mohl postavit, co budeš chtít a vylepšovat až donekonečna!

Pokud jsi z Prahy, tak Rytíř myslím pořádá nějaké začátečnické turnaje (a hlavně se stačí ozvat a zajít si do jakékoliv herny a spousta lidí ti určitě rádo pomůže s konstrukcí, vylepšením a podobně - osobně nemám problém začátečníkům věnovat spoustu karet do začátku).
elden43.blogspot.com - blog hlavně o MtG
GriimTerrorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:5
GriimTerror

--
15/12/2014 15:47  
Děkuji mnohokrát, jistě se do černého rytíře podívám, ale do toho Brněnského, ne do pražského, neboť poblíž mě žádná jiná herna není a i do Brna to mám přes hodinu, ale nevadí, každopádně děkuji moc, nějak se v různých kartách neorientuji, a proto si vážím každé odpovědi pouvažuji za zde zmíněné úpravy balíčku

GriimTerrorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:5
GriimTerror

--
15/12/2014 16:00  
Mimochodem, může být balíček z více edic ?
Elden43User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:23
Elden43

--
15/12/2014 16:12  
Pokud ti jde o formát Standard, tak jsou na něm povoleny v současnosti edice z Theros bloku (Theros, Born of the Gods, Journe into Nyx), základní edice M15 a Khans of Tarkir. V půlce ledna vyjde nová edice (Fate Reforged), která také bude legální na standardu.

Odkud jsi? Možná najdeš i bližší hernu. Chce se to podívat na locator (http://locator.wizards.com/) nebo se zeptat někde na internetu (některé kluby v menších městech fungují třeba jen jeden den v týdnu, ale nemusíš se někam hodinu trmácet:-))

Pro procházení inspirace doporučuji Gatherer nebo magiccardsinfo. Já vyhledávám v rošířeném hledání na http://magiccards.info/search.html
Tam si stačí zaškrtnout edice (nebo políčko"standard" a třeba jen barvy a typy karet, co tě zajímají a máš všechno hezky pod nosem.

Třeba bílé a zelená bytosti na standadu vyfiltruješ jednoduše pěti kliknutími: http://magiccards.info/query?q=c%21...rd&s=cname
elden43.blogspot.com - blog hlavně o MtG
GriimTerrorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:5
GriimTerror

--
15/12/2014 18:51  
Já jsem z Uherského Hradiště, co vím tak zde kdysi byla herna, ale rozpadla se než jsem na ni přišel, mimochodem máš mé opravdové díky za poskytnuté informace, ušetřil jsi mi tak půl roku strádání Kdyby toto někdo četl a byl poblíž tak není problém a napiště moc rád bych zašel nebo zajel na hru
GriimTerrorUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:5
GriimTerror

--
15/12/2014 18:53  
wow jsem vážně nečekal, prý je tady v hradišti herna, tak to se do ní hnedka zítra vydám ... Opravdu jsem dlouho hledal nějakou v Hraďáku, ale nikde nic, jsem opravdu překvapen a mnohé díky za ty odkazy !
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement