Sunday, April 28, 2024
Diskuzní fórum Minimize
Cena
Last Post 22/11/2010 20:02 by bystri14. 3 Replies.
Printer Friendly
Sort:
PrevPrev NextNext
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
bystri14User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:16
bystri14

--
22/11/2010 16:01  
Jak můžu předpovídat vývoj cen karet? Děkuju za odpověď.
2012User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:40
2012

--
22/11/2010 16:51  
No to je dost těžký, musíš prostě posoudit kartu, jestli má nějaký potenciál a mezi hráči se zjistí že je dobrá a začne se hrát, nebo že ve skutečnosti je to propadák. Vem si Elspethu a Vensera ze SoM uplně na začátku měli více než 800 kč a teď mají kolem 300 kč. To samý Mox.
Míto odhadování ceny se rdši podívej na americký servery, kde pravidelně vycházej články o vývoji cen karet a dělaj to profesionálové.
MythUser is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:26
Myth

--
22/11/2010 17:55  
Odhadovat ceny jde, ale samozřejmě to nikdy nefunguje na 100%
Cenu jednotlivých kusovek ovlivňuje zejména:
1) Kvantita oné karty - to je důvod proč mythic rérka prostě byly a budou dražší než rérka "obyčejný", prostě se méně otevítrají v boosterch, takže je jich v oběhu míň.
2) Využitelnost - Tam to je samozřejmé, na čím víc formátech se karta dá hrát, tím větší bude mít cenu. Tohle se dá nejvíce pozorovat na kartách, které se hrají pouze na standardu. Třeba Bloodbraid Elf měl ve chvíli, kdy se hrál na dvojce i přes stovku, dneska se dá sehnat cca za dvacet, třicet korun.
3) Dalším faktorem je to, jak často se karta hraje v "tier 1" balíčcích. Pokud se objeví horká novinka, kterou bude každý shánět proto, že někde v Americe deck kolem té karty něco vyhrál, první vlna hráčů vykoupí eshopy, nabídka nebude stíhat poptávku a cena bude stoupat, dokud zájem neustane. Například Serra Ascendant, který po US Nationals vzrostl během pár dní na několikanásobek své ceny.

Abych to zkrátil, magicovej trh se prakticky v ničem neliší od trhu normálního. Stále tu platí, že ceny se určujou podle vztahu nabídky a poptávky. Taky musíš brát v úvahu, že cena karty je relativní, jelikož v každé komunitě hráčů(zejména v těch menších) se karty cení o trochu jinak. Snad jsem alespoň z části odpověděl, ale tohle je dost obsáhlý téma. Doporučil bych třeba články Jonathana Mediny, píše právě o cenách karet a obchodování s nimi a to opravdu zajímavě. Jen to vyžaduje nějakou úroveň angličtiny...
bystri14User is Offline
New Member
New Member
Send Private Message
Posts:16
bystri14

--
22/11/2010 20:02  
V té úrovni angličtiny bude asi trochu problém....... Ale jinak děkuji
You are not authorized to post a reply.

Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com
© 2017 Magic-Guru.cz Informacni server pro zacinajici hrace karetni hry Magic the Gathering (Magic, MTG) Terms Of UsePrivacy Statement